Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nikos032 είπε

Δεν ήταν απορία, διευκρίνησα το λάθος σου. Ρητορικό ήταν το ερώτημα. Το ότι δεν έκαναν δήλωση δωρεάς ως όφειλαν δεν προκύπτει ότι τα χρήματα αυτά είναι μαύρα. Έχεις μπερδέψει τον ορισμό του μαύρου χρήματος.

Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος, το ότι δεν δηλώθηκαν (και κατά συνέπεια δεν φορολογήθηκαν) είναι ο ορισμός του μαύρου χρήματος.

Να στο κάνω ακόμα πιο ταληράκια, όχι πως έχω πολλές ελπίδες ότι θα καταλάβεις, αλλά γιατί ότι γράφεται το διαβάζουν κιάλλοι πιο ανοιχτόμυαλοι.

Έχω στα χέρια μου κάποιο χρηματικό ποσό που προέρχεται πχ από μισθωτή υπηρεσία, ο εργοδότης μου μου τα πλήρωσε νομίμως, εγώ τα δήλωσα κανονικά στη φορολογική μου δήλωση, φορολογήθηκα για αυτά, συνεπώς τα χρήματα αυτά είναι νομιμότατα (δηλωμένα και φορολογημένα) για εμένα!

Τώρα αν αυτά τα χρήματα τα δωρίσω στον γιο/ανηψιό μου (όπως καλή ώρα έγινε με τον TS) και δεν κάνουμε δήλωση δωρεάς για να πληρώσει τον φόρο που του αναλογεί τότε τα χρήματα αυτά είναι μαύρα (μη δηλωμένα και φορολογημένα) για αυτόν. Το τι ήταν για μένα είναι εντελώς αδιάφορο γιατί πλέον έχουν αλλάξει χέρια, δεν είναι δικά μου, είναι δικά του.

Πάμε να δούμε και τον ορισμό του μαύρου χρήματος:

"Με τον όρο βρώμικο χρήμα, ή μαύρο χρήμα και ευρύτερα μαύρα, καθιερώθηκε να χαρακτηρίζεται οποιοδήποτε είδος εσόδου από παράνομη πράξη, ή ακόμη και έσοδο από νόμιμη πράξη το οποίο στη συνέχεια δεν δηλώνεται, κατά παράβαση της υφιστάμενης φορολογικής νομοθεσίας."

https://el.wikipedia.org/wiki/Ξέπλυμα_μαύρου_χρήματος

• Thanks 1
  • Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, nikos032 είπε

Απο που προκύπτει ότι ο OP έχει μαύρα χρήματα σε μασουράκια ? Οι συγγενείς κτλπ δεν τα είχαν δηλωμένα πριν του τα δωρίσουν ?

Η δωρεά έχει φόρο 10%.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, gthe είπε

Μην τον μπλέκεις με το τεκμαρτό του οικονομικού έτους 2021 ... με μεγάλη πιθανότητα και το τεκμαρτό του θα κάτσει κάτω από 9.000, άρα αφορολόγητο. Εκτός αν αγοράσει κάνα 2λιτρο :)

Κάπου χάθηκες, δεν έγραψα πουθενά για οικονομικό έτος 2021... αν αγοράσει αυτοκίνητο φέτος, το τεκμήριο αγοράς θα τον επιβαρύνει στο οικονομικό έτος 2020.

Επίσης το "αφορολόγητο" πλέον είναι αρκετά πιο κάτω από τις 9.000€, άσε που θα πρέπει να έχει πραγματοποιήσει και τις απαιτούμενες δαπάνες, και από ότι έγραψε αυτές είναι μηδέν...

Άσε που μόνο η αγορά του αυτοκινήτου είναι 8.000€...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Κάπου χάθηκες, δεν έγραψα πουθενά για οικονομικό έτος 2021... αν αγοράσει αυτοκίνητο φέτος, το τεκμήριο αγοράς θα τον επιβαρύνει στο οικονομικό έτος 2020.

Επίσης το "αφορολόγητο" πλέον είναι αρκετά πιο κάτω από τις 9.000€, άσε που θα πρέπει να έχει πραγματοποιήσει και τις απαιτούμενες δαπάνες, και από ότι έγραψε αυτές είναι μηδέν...

Άσε που μόνο η αγορά του αυτοκινήτου είναι 8.000€...

Γράψε λάθος στο "οικονομικό έτος 2021", ήθελα να γράψω "φορολογική δήλωση 2021", δλδ εισοδήματα 2020 :) Προφανώς δεν ξέρουμε τι κάνει, ούτε και τις δηλώσεις του προφανώς, άρα μιλάμε στον αέρα. Κουβέντα να γίνεται. Ίσως κάνω λάθος στους υπολογισμούς εγώ (δεν είμαι λογιστής, απλά όταν έμενα Ελλάδα τα έκανα μόνος μου τα φορολογικά μου).
8,633 δεν είναι φέτος το αφορολόγητο αν πιάσεις το όριο αποδείξεων (κανείς δεν γνωρίζει αν το πιάνει ή όχι ο TS)?
Πόσο τεκμαρτό να έχει ένα αυτοκίνητο 8.000? Έχει περιθώριο 5.000+ μέχρι να καλυφθεί ή όχι? Φτάνει για ένα φυσιολογικό 1.4 και περισσεύει. Για την αγορά, σε περίπτωση ελέγχου, αυτό που έγραψα είναι ότι θα καλυφθεί επικαλώντας ανάλωση κεφαλαίου προηγούμενων χρόνων. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα θα πάει σε δωρεά από γονέα.

Κάθεστε και χαρακτηρίζετε "μαύρο χρήμα" τα 4κ που θα δώσει τώρα ένας πατέρας στο παιδί του να πάρει ένα αυτοκίνητο .... αν είναι αυτό μαύρο, τα 200κ αφορολόγητο όριο πρώτης κατοικίας τι είναι? :) Και με τις ευλογίες του κράτους μάλιστα. Το κράτος ποτέ δεν έψαξε τις αγορές μικρών αυτοκινήτων σε ελέγχους, εκτός αν βγάζει τρελό μάτι (οκ αν πάρει ένα των 20κ ας πούμε). Τα τεκμήρια είναι καθαρά για εισπρακτικούς λόγους

Επεξ/σία από gthe
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gthe είπε

αν είναι αυτό μαύρο, τα 200κ αφορολόγητο όριο πρώτης κατοικίας τι είναι?

Το ότι δεν πληρώνεις φόρο μεταβίβασης για 1η κατοικία δεν σε απαλάσσει από το πόθεν έσχες της αγοράς (δηλαδή ότι πρέπει να είναι δηλωμένα τα χρήματα που χρησιμοποίησε ο αγοραστής για να αγοράσει το ακίνητο). Το τεκμήριο αγοράς μετράει κανονικά.

• Like 1
Δημοσ.

Τι δωρεά να κάνουν οι συγγενείς ρε παιδιά έλεος... σου δίνει ο παππούς σου 50/100 την βδομάδα επειδή τον βοηθάς μήπως να του κόψω και δελτίο παροχής υπηρεσιών ; Που ζούμε πραγματικά ... 

το αυτοκινήτο είναι 1200cc 90ps μοντέλο του 2014-2015.

εφοσον ειμαι ακόμα δηλωμένος ως φοιτητής το τεκμαρτό διαβίωσης είναι το ίδιο; 

Π

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, dtzgr είπε

Το ότι δεν πληρώνεις φόρο μεταβίβασης για 1η κατοικία δεν σε απαλάσσει από το πόθεν έσχες της αγοράς (δηλαδή ότι πρέπει να είναι δηλωμένα τα χρήματα που χρησιμοποίησε ο αγοραστής για να αγοράσει το ακίνητο). Το τεκμήριο αγοράς μετράει κανονικά.

"Οι αγοραστές πρώτης κατοικίας επωφελούνται από μια σειρά φοροελαφρύνσεων. Συγκεκριμένα, απαλλάσσονται από τον ΦΜΑ ή τον ΦΠΑ (ανάλογα με το αν η κατοικία είναι νεόδμητη ή παλαιότερη) για ακίνητα μεγέθους έως 200 τ.μ. και από τη δήλωση πόθεν έσχες για κατοικίες έως 120 τ.μ"

Αν δεν προκαλείς, δεν ελέγχεσαι. Το ίδιο ισχύει για το αυτοκίνητο του TS αν κινηθεί σε λογικά πλαίσια. Κάπως πρέπει να κινηθεί και η οικονομία ... αν δεν κινηθεί με απλές οικογενειακές αγορές, με τι θα κινηθεί δλδ ... θα μαζέψουν όλοι σε αυτή τη κατάσταση της χώρας 25κ αποταμίευσης για ένα καινούργιο αυτοκίνητο πριν το πάρουν ή 150κ για ένα διαμερισμα πριν το αγοράσουν; Ή ο φοιτητής για να κυκλοφορήσει ένα μεταχειρισμένο σαραβαλάκι θα περιμένει να βγάλει "άσπρα" και φορολογημένα 8κ?

Επεξ/σία από gthe
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, gthe είπε

"Οι αγοραστές πρώτης κατοικίας επωφελούνται από μια σειρά φοροελαφρύνσεων. Συγκεκριμένα, απαλλάσσονται από τον ΦΜΑ ή τον ΦΠΑ (ανάλογα με το αν η κατοικία είναι νεόδμητη ή παλαιότερη) για ακίνητα μεγέθους έως 200 τ.μ. και από τη δήλωση πόθεν έσχες για κατοικίες έως 120 τ.μ"

Στηρίζεται σε παλιές πληροφορίες αυτό το άρθρο. Από 1-1-2014 ισχύει κανονικά το πόθεν έσχες για αγορά πρώτης κατοικίας.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gthe είπε

Γράψε λάθος στο "οικονομικό έτος 2021", ήθελα να γράψω "φορολογική δήλωση 2021", δλδ εισοδήματα 2020 :) Προφανώς δεν ξέρουμε τι κάνει, ούτε και τις δηλώσεις του προφανώς, άρα μιλάμε στον αέρα. Κουβέντα να γίνεται. Ίσως κάνω λάθος στους υπολογισμούς εγώ (δεν είμαι λογιστής, απλά όταν έμενα Ελλάδα τα έκανα μόνος μου τα φορολογικά μου).
8,633 δεν είναι φέτος το αφορολόγητο αν πιάσεις το όριο αποδείξεων (κανείς δεν γνωρίζει αν το πιάνει ή όχι ο TS)?
Πόσο τεκμαρτό να έχει ένα αυτοκίνητο 8.000? Έχει περιθώριο 5.000+ μέχρι να καλυφθεί ή όχι? Φτάνει για ένα φυσιολογικό 1.4 και περισσεύει. Για την αγορά, σε περίπτωση ελέγχου, αυτό που έγραψα είναι ότι θα καλυφθεί επικαλώντας ανάλωση κεφαλαίου προηγούμενων χρόνων. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα θα πάει σε δωρεά από γονέα.

Κάθεστε και χαρακτηρίζετε "μαύρο χρήμα" τα 4κ που θα δώσει τώρα ένας πατέρας στο παιδί του να πάρει ένα αυτοκίνητο .... αν είναι αυτό μαύρο, τα 200κ αφορολόγητο όριο πρώτης κατοικίας τι είναι? :) Και με τις ευλογίες του κράτους μάλιστα. Το κράτος ποτέ δεν έψαξε τις αγορές μικρών αυτοκινήτων σε ελέγχους, εκτός αν βγάζει τρελό μάτι (οκ αν πάρει ένα των 20κ ας πούμε). Τα τεκμήρια είναι καθαρά για εισπρακτικούς λόγους

Όντως 8.636€ θα είναι το αφορολόγητο για τα φετινά εισοδήματα, αλλά όπως έγραψα και πριν ο TS έχει ήδη δηλώσει ότι - μέχρι στιγμής τουλάχιστον - δεν έχει κάνει καθόλου δαπάνες με κάρτα.

Επίσης από όσα γράφεις είναι προφανές πως σου διαφεύγει ότι εφόσον αγοράσει φέτος αυτοκίνητο στα φετινά του τεκμήρια (ατομικό τεκμήριο + τεκμήριο αυτοκινήτου) θα προστεθεί και το τεκμήριο αγοράς του αυτοκινήτου (άλλες 8.000€), συνεπώς το αφορολόγητο θα το ξεπεράσει και μάλιστα κατά πολύ, και οι υπολογισμοί σου απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Και τέλος για να λες "σε περίπτωση ελέγχου" σημαίνει ότι έχεις εντελώς λανθασμένη εντύπωση για το πως δουλεύει το σύστημα. Όταν θα πάει να κάνει τη φορολογική δήλωση 2021 (του οικονομικού έτους 2020) και θα βάλει ότι αγόρασε το αυτοκίνητο 8.000€, τότε το σύστημα θα του βγάλει αυτομάτως φόρο για τεκμαρτό εισόδημα τουλάχιστον 13.600€ (υπολογίζοντας το τεκμήριο ενός "κανονικού 1400" όπως είπες).

Όλα τα παραπάνω είναι πραγματικότητα, σε αντίθεση με την ανάλωση κεφαλαίου που έγραψες ότι μπορεί να κάνει το οποίο είναι υπόθεση, γιατί αυτό προϋποθέτει πως έχει περίσσευμα από τα προηγούμενα έτη.

Και τέλος το τι είναι μαύρο χρήμα και τι όχι δεν το κρίνω εγώ, επίσης τα 200k αφορολόγητο αφορούν μη πληρωμή φόρου μεταβίβασης, και όχι μη πληρωμή φόρου δωρεάς, μην προσπαθείς να κάνεις εντελώς άστοχες συγκρίσεις.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Όντως 8.636€ θα είναι το αφορολόγητο για τα φετινά εισοδήματα, αλλά όπως έγραψα και πριν ο TS έχει ήδη δηλώσει ότι - μέχρι στιγμής τουλάχιστον - δεν έχει κάνει καθόλου δαπάνες με κάρτα.

Επίσης από όσα γράφεις είναι προφανές πως σου διαφεύγει ότι εφόσον αγοράσει φέτος αυτοκίνητο στα φετινά του τεκμήρια (ατομικό τεκμήριο + τεκμήριο αυτοκινήτου) θα προστεθεί και το τεκμήριο αγοράς του αυτοκινήτου (άλλες 8.000€), συνεπώς το αφορολόγητο θα το ξεπεράσει και μάλιστα κατά πολύ, και οι υπολογισμοί σου απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Και τέλος για να λες "σε περίπτωση ελέγχου" σημαίνει ότι έχεις εντελώς λανθασμένη εντύπωση για το πως δουλεύει το σύστημα. Όταν θα πάει να κάνει τη φορολογική δήλωση 2021 (του οικονομικού έτους 2020) και θα βάλει ότι αγόρασε το αυτοκίνητο 8.000€, τότε το σύστημα θα του βγάλει αυτομάτως φόρο για τεκμαρτό εισόδημα τουλάχιστον 13.600€ (υπολογίζοντας το τεκμήριο ενός "κανονικού 1400" όπως είπες).

Όλα τα παραπάνω είναι πραγματικότητα, σε αντίθεση με την ανάλωση κεφαλαίου που έγραψες ότι μπορεί να κάνει το οποίο είναι υπόθεση, γιατί αυτό προϋποθέτει πως έχει περίσσευμα από τα προηγούμενα έτη.

Και τέλος το τι είναι μαύρο χρήμα και τι όχι δεν το κρίνω εγώ, επίσης τα 200k αφορολόγητο αφορούν μη πληρωμή φόρου μεταβίβασης, και όχι μη πληρωμή φόρου δωρεάς, μην προσπαθείς να κάνεις εντελώς άστοχες συγκρίσεις.

Δεν είπα πως δεν έχω κάνει αγορές με καρτα. Είπα πως προτιμώ τα λεφτά στο πορτοφόλι μου. Όσα μου είχε πει ο λογιστής τα είχα κάνει με καρτα. (Θυμάμαι κάπου 1000€ για πέρυσι ). Από ότι καταλαβα για να γλυτωσουμε το καπέλο της δωρεάς μπορεί να το αγοράσει ο πατέρας μου εξ ολοκλήρου. Μπορεί να μου το κανει μεταβίβαση αργότερα ; Τι συνέπειες θα έχω φορολογικά; 

Δημοσ.

Επειδή φέτος πήρα αμάξι ,κάποιες συμβουλές

Αν δεν έχεις σταθερό εισόδημα και έχει ο πατέρας σου  , τότε εννοείται να πάει στο όνομα του πατέρα σου αλλιώς θα στα τρώει η εφορία

Τα λεφτά μπορείς είτε να τα βάλεις σε κοινό λογαριασμό με το πατέρα σου και μετά να τα μεταφέρεις ,ή τα σηκώνεις και του τα δίνεις στο χέρι.

ΜΗΝ κάνεις μεταφορά από τον δικό σου λογαριασμό στον δικό του ,ούτε κατάθεση αν θες να είσαι 100% σίγουρος.

Στην περίπτωση του μαντρά (φαντάζομαι οτι δίνει γραπτή εγγύηση χιλιομέτρων, ατρακάριστου & εγγύηση 1 χρόνου μοτέρ) :

Αν του τα δώσεις στο χέρι και γράψει μικρότερη αξία , τότε σε περίπτωση στραβής & δικαστηρίων (μη σου κάτσει) θα διεκδικείς το αναγραφόμενο (μικρότερο) ποσό.

Αργότερα όταν με το καλό έχεις εισόδημα ,απλά κάνεις μεταβίβαση στο όνομά σου.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, thomas2006 είπε

Δεν είπα πως δεν έχω κάνει αγορές με καρτα. Είπα πως προτιμώ τα λεφτά στο πορτοφόλι μου. Όσα μου είχε πει ο λογιστής τα είχα κάνει με καρτα. (Θυμάμαι κάπου 1000€ για πέρυσι ). Από ότι καταλαβα για να γλυτωσουμε το καπέλο της δωρεάς μπορεί να το αγοράσει ο πατέρας μου εξ ολοκλήρου. Μπορεί να μου το κανει μεταβίβαση αργότερα ; Τι συνέπειες θα έχω φορολογικά; 

Φίλε τα στοιχεία που έχεις δώσει μέχρι στιγμής - και μάλιστα με το σταγονόμετρο - είναι πολύ λίγα για να μπορέσει κάποιος να σκεφτεί αν υπάρχει λύση και να στην προτείνει. Τι εισόδημα είχες δηλώσει τα προηγούμενα χρόνια, και τι τεκμήρια σε επιβάρυναν? Μέχρι τώρα είχες πει πως θέλεις να αγοράσεις από αντιπροσωπεία (συνεπώς καινούργιο), τώρα όμως λες ότι έχεις σκοπό να πάρεις μεταχειρισμένο, ε το πρώτο πράγμα που έπρεπε να είχες κάνει ήδη ήταν να τους ρωτήσεις αν γίνεται να μπει χαμηλότερο τίμημα στα χαρτιά.

Αν το αγοράσει ο πατέρας σου στο δικό του όνομα και στο μεταβιβάσει αργότερα, τότε απλά μεταθέτεις για αργότερα το πρόβλημα του πως θα καλύψεις την αγορά.

Δώσε λεπτομερή στοιχεία αν θέλεις λεπτομερή απάντηση.

26 λεπτά πριν, thomas2006 είπε

Τι δωρεά να κάνουν οι συγγενείς ρε παιδιά έλεος... σου δίνει ο παππούς σου 50/100 την βδομάδα επειδή τον βοηθάς μήπως να του κόψω και δελτίο παροχής υπηρεσιών ; Που ζούμε πραγματικά ... 

Τα 50-100 τη βδομάδα είναι 200-450€ το μήνα, δλδ στην ουσία σχεδόν ένας ολόκληρος μισθός, καμία σχέση με 50 λεπτά χαρτζηλίκι τη μέρα για κουλούρι....

Και στο κάτω κάτω μια χαρά μπορείς να τα φας σε σουβλάκια, δε θα σου πει κανένας τίποτα, όμως για να πάρεις με αυτά αυτοκίνητο θα πρέπει είτε να να φορολογηθείς για αυτά, είτε να αποδείξεις πως έχεις ήδη φορολογηθεί. Καλώς ή κακώς έτσι είναι, και η κλάψα δεν θα το αλλάξει αυτό.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Φίλε τα στοιχεία που έχεις δώσει μέχρι στιγμής - και μάλιστα με το σταγονόμετρο - είναι πολύ λίγα για να μπορέσει κάποιος να σκεφτεί αν υπάρχει λύση και να στην προτείνει. Τι εισόδημα είχες δηλώσει τα προηγούμενα χρόνια, και τι τεκμήρια σε επιβάρυναν? Μέχρι τώρα είχες πει πως θέλεις να αγοράσεις από αντιπροσωπεία (συνεπώς καινούργιο), τώρα όμως λες ότι έχεις σκοπό να πάρεις μεταχειρισμένο, ε το πρώτο πράγμα που έπρεπε να είχες κάνει ήδη ήταν να τους ρωτήσεις αν γίνεται να μπει χαμηλότερο τίμημα στα χαρτιά.

Αν το αγοράσει ο πατέρας σου στο δικό του όνομα και στο μεταβιβάσει αργότερα, τότε απλά μεταθέτεις για αργότερα το πρόβλημα του πως θα καλύψεις την αγορά.

Δώσε λεπτομερή στοιχεία αν θέλεις λεπτομερή απάντηση.

Ειμαι λιγάκι άσχετος όσο αφορά τα φορολογικά και πριν αυτό το άρθρο δεν ήξερα ούτε τα μισα. 

Οι προηγούμενες φορολογικές δηλώσεις μου ήταν της Τάξης των κάτω από 2000€

περυσι υπολογίζω πως έχω γύρω στα 5000€ και δεν είχα τίποτε στο όνομα μου από ακίνητα λογαριασμούς κλπ. (Ως φοιτητής )

φετος έτος 2020 έχω στο όνομα μου το νοίκι του σπιτιου μου 200€ ( πάλι ως φοιτητής) και το εισόδημα μου φτάνει περίπου πάλι στα 5000€

Αγορές με καρτα κάνω όσα χρειάζεται για να Καλυψώ το ποσοστό που μου είπε ο λογιστής. 

Όταν λέω από αντιπροσωπεία εννοώ καινούργιο αλλά μεταχειρισμένο  χρονολογίες 2014-15 (έχουν πλέον πολλές αντιπροσωπείες )  

κατεληξα συνεπώς πως δεν μπορώ να το πάρω στο όνομα μου και θα το παρει ο πατέρας μου. 

Εάν θα μου κάνει μεταβίβαση η αργότερα φορολογούμε με σε ποιο ποσό ; Αυτό της αγοράς ; Η ύπαρχει κάτι σε τεκμήριο συντήρησης ας πούμε του οχήματος ; 

Δημοσ.

Δώσε τα 3000 στον πατέρα σου χέρι-χέρι (ας τα ξοδέψει σε μικροαγορές) και εφόσον υπάρχει κοινός λογαριασμός τραπέζης το κόστος θα συμπληρωθεί με μεταφορά χρημάτων απο άλλον λογαριασμό του.

Δεν υπάρχει λόγος να δυσκολεύουμαι τα πράγματα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, thomas2006 είπε

Εάν θα μου κάνει μεταβίβαση η αργότερα φορολογούμε με σε ποιο ποσό ; Αυτό της αγοράς ; Η ύπαρχει κάτι σε τεκμήριο συντήρησης ας πούμε του οχήματος ; 

Αν είχες διαβάσει πιο προσεκτικά τα προηγούμενα post, Θα ήξερες ήδη τις απαντήσεις.

4 λεπτά πριν, nikos032 είπε

Δώσε τα 3000 στον πατέρα σου χέρι-χέρι (ας τα ξοδέψει σε μικροαγορές) και εφόσον υπάρχει κοινός λογαριασμός τραπέζης το κόστος θα συμπληρωθεί με μεταφορά χρημάτων απο άλλον λογαριασμό του.

Δεν υπάρχει λόγος να δυσκολεύουμαι τα πράγματα.

Το ότι εσύ δεν έχεις ιδέα από αυτά τα πράγματα, δεν σημαίνει πως είναι και απλά. Η αγορά αυτοκινήτου επιβαρύνει τον αγοραστή με τεκμήριο αγοράς, άσχετα αν τα χρήματα ήταν πρώτα σε κοινό ή προσωπικό λογαριασμό.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...