Bitbit Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, sexymwro7 είπε Ολα τα "προβληματα" τετοιας φυσης, ξεκινουν και τελειωνουν απο τη φοροδιαφυγη. Οποιος εχει καθαρα λεφτουδακια, τα κανει οτι θελει. Τα βαζει, τα βγαζει, τα ξαναβαζει. Οποιος εχει μαυρο χρημα, τα κανει μασουρακια, τα βαζει κατω απο στρωμα, μεσα σε γλαστρες κλπ και φοβαται για την κατοχη τους. οπότε δηλώστε τα όλα, να σας φορολογήσει (να σας κλέψει βασικά) το κράτος και να μη σας μείνει τίποτα. Έτσι δε θα έχετε θέμα ώστε να φοβάστε αφού δε θα σας μείνει φράγκο.
Joshua21 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 9 λεπτά πριν, Bitbit είπε Θεωρούσα (δε ξέρω γιατί) ότι τη χρονιά της αγοράς μετράει μόνο το τεκμήριο αγοράς και τις επόμενες το "κατοχής". Οπότε δηλαδή για την αγορά ενός 1200cc αξίας 16,000€ έχουμε τεκμήριο γι αυτή τη χρονιά 20,000 +διαβίωσης +σπίτι +ό,τι άλλο..... Τεκμήριο "κατοχής" δεν υπάρχει, τουλάχιστον όχι στα αυτοκίνητα και όχι προς το παρόν, γιατί στα ακίνητα πχ υπάρχει. Υπάρχει τεκμήριο διαβίωσης όμως, το οποίο χρεώνεται για όσο διάστημα το χρησιμοποιείς. Πιο συγκεκριμένα, αν αγοράσω αύριο ένα αυτοκίνητο και το έχω κανονικά με πινακίδες έως το τέλος του χρόνου, τότε θα χρεωθώ το τεκμήριο διαβίωσης που προβλέπεται για τους εναπομείναντες 6 μήνες μέσα στο 2020 (07-12/2020). Τεκμήριο για φέτος δεν θα είχα μόνο στην περίπτωση που θα το αγόραζα από 16 έως 31/12/2020.
sexymwro7 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, Bitbit είπε οπότε δηλώστε τα όλα, να σας φορολογήσει (να σας κλέψει βασικά) το κράτος και να μη σας μείνει τίποτα. Έτσι δε θα έχετε θέμα ώστε να φοβάστε αφού δε θα σας μείνει φράγκο. Αυτη η νοοτροπια μας οδηγησε εδω που ειμαστε... 4 1
Bitbit Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Τεκμήριο "κατοχής" δεν υπάρχει, τουλάχιστον όχι στα αυτοκίνητα και όχι προς το παρόν, γιατί στα ακίνητα πχ υπάρχει. Υπάρχει τεκμήριο διαβίωσης όμως, το οποίο χρεώνεται για όσο διάστημα το χρησιμοποιείς. Πιο συγκεκριμένα, αν αγοράσω αύριο ένα αυτοκίνητο και το έχω κανονικά με πινακίδες έως το τέλος του χρόνου, τότε θα χρεωθώ το τεκμήριο διαβίωσης που προβλέπεται για τους εναπομείναντες 6 μήνες μέσα στο 2020 (07-12/2020). Τεκμήριο για φέτος δεν θα είχα μόνο στην περίπτωση που θα το αγόραζα από 16 έως 31/12/2020. εντάξει ρε joshua το ίδιο λέμε. κατοχής το έγραψα εγώ, διαβίωσης το λες εσύ. Δε ξέρω καν πως το λένε επίσημα. το διαβίωσης είναι τα 3000€ για τους άγαμους όταν έγραψα κατοχής εννοούσα πχ τα 4000€ το χρόνο για 1200cc 3 λεπτά πριν, sexymwro7 είπε Αυτη η νοοτροπια μας οδηγησε εδω που ειμαστε... Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;
HALF EVIL Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Bitbit είπε εντάξει ρε joshua το ίδιο λέμε. κατοχής το έγραψα εγώ, διαβίωσης το λες εσύ. Δε ξέρω καν πως το λένε επίσημα. το διαβίωσης είναι τα 3000€ για τους άγαμους όταν έγραψα κατοχής εννοούσα πχ τα 4000€ το χρόνο για 1200cc Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα; Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2020 από HALF EVIL
Joshua21 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 6 λεπτά πριν, Bitbit είπε εντάξει ρε joshua το ίδιο λέμε. κατοχής το έγραψα εγώ, διαβίωσης το λες εσύ. Δε ξέρω καν πως το λένε επίσημα. το διαβίωσης είναι τα 3000€ για τους άγαμους όταν έγραψα κατοχής εννοούσα πχ τα 4000€ το χρόνο για 1200cc Καλό θα ήταν όμως να τα λέμε με το όνομα τους, ώστε να μην μπερδεύεται όποιος μας διαβάζει. Κατοχής θα λεγόταν αν αφορούσε την κατοχή και μόνο. Επίσημα λέγονται τεκμήρια δαπανών διαβίωσης.
supermanbee Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 23 λεπτά πριν, sexymwro7 είπε Οποιος εχει μαυρο χρημα, τα κανει μασουρακια, τα βαζει κατω απο στρωμα, μεσα σε γλαστρες κλπ και φοβαται για την κατοχη τους. Δηλαδή αν εγώ βάζω κάθε τέλος του μήνα στην άκρη 50 ευρώ σε κουμπαρά στο σπίτι μου, που προέρχονται από νόμιμη μισθοδοσία μου που φορολογείται κανονικά και σε 10 χρόνια έχω μαζέψει 6 χιλιάρικα, είναι μαύρα? Ρε τι μαθαίνει κανείς στα καλά καθούμενα. Κι εγώ που νόμιζα ότι μαύρα είναι κάτι άλλο
Bitbit Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, supermanbee είπε Δηλαδή αν εγώ βάζω κάθε τέλος του μήνα στην άκρη 50 ευρώ σε κουμπαρά στο σπίτι μου, που προέρχονται από νόμιμη μισθοδοσία μου που φορολογείται κανονικά και σε 10 χρόνια έχω μαζέψει 6 χιλιάρικα, είναι μαύρα? Ρε τι μαθαίνει κανείς στα καλά καθούμενα. Κι εγώ που νόμιζα ότι μαύρα είναι κάτι άλλο όπως είναι το φορολογικό σύστημα, μη περιμένεις να βγει άκρη. Τα άσπρα σου τα βαφτίζουν μαύρα χωρίς να το καταλάβεις. Δεν υπάρχει λογική από τη στιγμή που σε φορολογούν επι φανταστικών εισοδημάτων. Αυτό τα λέει όλα, δε χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο.
Joshua21 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 16 λεπτά πριν, supermanbee είπε Δηλαδή αν εγώ βάζω κάθε τέλος του μήνα στην άκρη 50 ευρώ σε κουμπαρά στο σπίτι μου, που προέρχονται από νόμιμη μισθοδοσία μου που φορολογείται κανονικά και σε 10 χρόνια έχω μαζέψει 6 χιλιάρικα, είναι μαύρα? Ρε τι μαθαίνει κανείς στα καλά καθούμενα. Κι εγώ που νόμιζα ότι μαύρα είναι κάτι άλλο Καμία σχέση αυτό που λες τώρα, δλδ να βάζεις κάθε μήνα στην άκρη λεφτά που προέρχονται από νόμιμη μισθοδοσία, με την περίπτωση του ts που έχει μαζέψει λίγα λίγα κάποια λεφτά που προέρχονται από δωρεές συγγενών κτλ, στα οποία θα προσθέσει ακόμα κάποια λεφτά που θα του κάνει δωρεά ο πατέρας του. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά. 1
supermanbee Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά Αυτά που λες τα ξέρω. Εσύ ελπίζω να καταλαβαίνεις σε ποιον απάντησα και γιατί Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2020 από supermanbee
Βασίλης_29 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Τελικά καταλήξατε πως θα αγοράσει το αυτοκίνητο; Ts, αγορασε το αμάξι και μην αγχώνεσαι. Ότι είναι να γίνει θα γίνει. 1
Joshua21 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, supermanbee είπε 7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά Αυτά που λες τα ξέρω. Εσύ ελπίζω να καταλαβαίνεις σε ποιον απάντησα και γιατί Μα ακριβώς επειδή είδα και σε ποιον απάντησες και τι ακριβώς είχε γράψει μπήκα στον κόπο. Ο άλλος έγραψε για "μαύρο χρήμα", και εσύ του απάντησες για "χρήμα που προέρχεται από νόμιμη μισθοδοσία".
supermanbee Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Μα ακριβώς επειδή είδα και σε ποιον απάντησες και τι ακριβώς είχε γράψει μπήκα στον κόπο. Ο άλλος έγραψε για "μαύρο χρήμα", και εσύ του απάντησες για "χρήμα που προέρχεται από νόμιμη μισθοδοσία". Ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο αλλά πιθανόν λογω του γραπτού λόγου να παρερμηνεύονται κάποια πράγματα. Εγώ εννοούσα ότι όποιος τα κάνει "μασούρια" και τα χώνει κάτω απ' το στρώμα δεν είναι απαραίτητα μαύρο χρήμα. Άσχετο με το θέμα του ts.
GREGORYMO Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 39 λεπτά πριν, supermanbee είπε Δηλαδή αν εγώ βάζω κάθε τέλος του μήνα στην άκρη 50 ευρώ σε κουμπαρά στο σπίτι μου, που προέρχονται από νόμιμη μισθοδοσία μου που φορολογείται κανονικά και σε 10 χρόνια έχω μαζέψει 6 χιλιάρικα, είναι μαύρα? Ρε τι μαθαίνει κανείς στα καλά καθούμενα. Κι εγώ που νόμιζα ότι μαύρα είναι κάτι άλλο Αν είναι η αλήθεια, δεν υπάρχει θέμα. ΥΓ. Ξέρεις πολλούς που το κάνουν αυτό η μόνο εσύ το κάνεις ?
Joshua21 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, supermanbee είπε Ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο αλλά πιθανόν λογω του γραπτού λόγου να παρερμηνεύονται κάποια πράγματα. Εγώ εννοούσα ότι όποιος τα κάνει "μασούρια" και τα χώνει κάτω απ' το στρώμα δεν είναι απαραίτητα μαύρο χρήμα. Άσχετο με το θέμα του ts. Ο φίλος παραπάνω έγραψε συγκεκριμένα "Οποιος εχει μαυρο χρημα, τα κανει μασουρακια", και όχι το αντίθετο που κατάλαβες εσύ, δλδ πως όποιος τα κάνει μασουράκι σίγουρα είναι μαύρα. Επίσης δεν νομίζω να είναι άσχετο με το θέμα του ts, ο οποίος έχει μαύρα (αδήλωτα/μη φορολογημένα) χρήματα σε μασουράκια 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις