kostasbm Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 16 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Δεν ισχύει αυτό που λες. Η θεία μου νυν συνταξιούχος πρωην ιδιωτική υπαλληλος ΙΚΑ και χήρα συνταξιούχου δημοσίου παίρνει τη δικής της σύνταξη γήρατος από το ΙΚΑ και σύνταξη χηρείας δημοσίου. Αυτό που λες ισχύει μόνο στον ΟΓΑ. Το μόνο που φοβάται η θεία μου όπως όλες οι χήρες είναι αν εφαρμοστεί η εγκύκλιος τσακλογλου πόσο πατο κάτω θα φτάσουν οι χηρείας μα για τον ΟΓΑ μιλάω .....δεν μιλάω για Δημόσιο..... και αν διαβάσεις πως χορηγούνται οι συντάξεις λέει καθαρά ότι δεν μπορεί να παίρνει κάποιος 2 εθνικές συντάξεις.......αλλά μια και ποσοστό της άλλης.....η θεία σου απλά είναι τυχερή που ήταν δημόσιο ο θείος σου αλλά όταν έχεις ευκαιρία κοιτά την ανάλυση της χορήγησης σύνταξης της θείας σου.......
spocky Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Ρε παιδια να κανω κι εγω μια ερωτηση μηπως ξερει κανεις. Ειχαμε κανει απο το 2022 αιτηση για δημοσιευση διαθηκης στο ειρηνοδικειο αθηνων. Η δικασιμος εγινε 24/3/2023 με αποφαση θετικη. Στο χαρτι-αποδεικτικο που μας εδωσαν ελεγε πως για παραλαβη αντιγραφου δημοσιευσης διαθηκης θα μπουμε στο https://www.gov.gr/ipiresies/dikaiosune/dikasteria/elektronikes-dikastikes-apophaseis μετα απο 10-15 μερες για να το παρουμε. Εχουν περασει πανω απο 30 μερες και δεν εχει βγει τπτ. Στο link δοκιμασα να κανω και νεα αιτηση για ψηφιακο αντιγραφο με παραβολο 2 ευρω αλλα νομιζω δεν τα κοιταει κανεις.
geodimis Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 26 λεπτά πριν, spocky είπε Ρε παιδια να κανω κι εγω μια ερωτηση μηπως ξερει κανεις. Ειχαμε κανει απο το 2022 αιτηση για δημοσιευση διαθηκης στο ειρηνοδικειο αθηνων. Η δικασιμος εγινε 24/3/2023 με αποφαση θετικη. Στο χαρτι-αποδεικτικο που μας εδωσαν ελεγε πως για παραλαβη αντιγραφου δημοσιευσης διαθηκης θα μπουμε στο https://www.gov.gr/ipiresies/dikaiosune/dikasteria/elektronikes-dikastikes-apophaseis μετα απο 10-15 μερες για να το παρουμε. Εχουν περασει πανω απο 30 μερες και δεν εχει βγει τπτ. Στο link δοκιμασα να κανω και νεα αιτηση για ψηφιακο αντιγραφο με παραβολο 2 ευρω αλλα νομιζω δεν τα κοιταει κανεις. Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω καθώς σήμερα έχει οριστεί δικάσιμος δημοσίευσης για μένα αλλά θα με ενδιέφερε να μάθω τελικά πως έβγαλες το πιστοποιητικό περί δημοσίευσης.
spocky Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Μόλις τώρα, geodimis είπε Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω καθώς σήμερα έχει οριστεί δικάσιμος δημοσίευσης για μένα αλλά θα με ενδιέφερε να μάθω τελικά πως έβγαλες το πιστοποιητικό περί δημοσίευσης. Πιθανολογώ οτι θα πρεπει να παω παλι απο το ειρηνοδικειο...ενω εχουν φτιαξει τη μηχανογραφηση δυστυχως βλεπω να μην δουλευει. Θα μου πεις και ο συμβολαιογραφος/διηγορος κλεφτης θα γινει? 1
kostasbm Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, spocky είπε Πιθανολογώ οτι θα πρεπει να παω παλι απο το ειρηνοδικειο...ενω εχουν φτιαξει τη μηχανογραφηση δυστυχως βλεπω να μην δουλευει. Θα μου πεις και ο συμβολαιογραφος/διηγορος κλεφτης θα γινει? αν πας στο δικαστήριο ποιο γρήγορα θα εξυπηρετηθεις
spocky Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, kostasbm είπε αν πας στο δικαστήριο ποιο γρήγορα θα εξυπηρετηθεις Στο ειρηνοδικειο μαλλον εννοεις
kostasbm Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 5 ώρες πριν, spocky είπε Στο ειρηνοδικειο μαλλον εννοεις ναι ..............στη πόλη μου σε ένα κτίριο είναι ...στη γραμματεία πήγα και ήσαν πολύ γρηγοροι
airtrelomike13 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 12 ώρες πριν, kostasbm είπε και αν διαβάσεις πως χορηγούνται οι συντάξεις λέει καθαρά ότι δεν μπορεί να παίρνει κάποιος 2 εθνικές συντάξεις..... Δεν έχει εφαρμοστεί επίσημα αυτό... Είναι η εγκύκλιος τσακλογλου η οποία έχει παγώσει μετά από αντιδράσεις γιατί είναι παράνομο αυτό που πήγε να κανει. Δεν έχει το δικαίωμα να κόψει τίποτα. Για αυτό και πάγωσε. Επιπλέον έμαθα ότι σε μια σύνταξη χηρείας εφαρμόζονται τα κατώτατα όρια. Τα οποία είναι 387 ευρώ. Δεν μπορεί μια σύνταξη χηρείας να πέσει κάτω από αυτό το ποσό. Εδώ Η μητερα μου για τρία χρόνια έπαιρνε 840 ευρώ χηρείας και τώρα παίρνει 420. Δουλεύει όμως. Όταν θα πάρει δική της σύνταξη δεν θα αλλάξει η χηρειας . Το ρωτήσαμε σε εργατολογο αυτό με τις δύο εθνικές. Η εγκύκλιος τσακλογλου έχει παγώσει
geodimis Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 19 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Εδώ Η μητερα μου για τρία χρόνια έπαιρνε 840 ευρώ χηρείας και τώρα παίρνει 420. Αυτό ισχύει για όλες τις χηρείας; Η μητέρα μου έχει ένα αντίστοιχο ποσό ως σύνταξη και μοναδικό εισόδημα. Μετά την τριετία θα έχει αντίστοιχη μείωση;
kostasbm Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 10 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Δεν έχει εφαρμοστεί επίσημα αυτό... Είναι η εγκύκλιος τσακλογλου η οποία έχει παγώσει μετά από αντιδράσεις γιατί είναι παράνομο αυτό που πήγε να κανει. Δεν έχει το δικαίωμα να κόψει τίποτα. Για αυτό και πάγωσε. Επιπλέον έμαθα ότι σε μια σύνταξη χηρείας εφαρμόζονται τα κατώτατα όρια. Τα οποία είναι 387 ευρώ. Δεν μπορεί μια σύνταξη χηρείας να πέσει κάτω από αυτό το ποσό. Εδώ Η μητερα μου για τρία χρόνια έπαιρνε 840 ευρώ χηρείας και τώρα παίρνει 420. Δουλεύει όμως. Όταν θα πάρει δική της σύνταξη δεν θα αλλάξει η χηρειας . Το ρωτήσαμε σε εργατολογο αυτό με τις δύο εθνικές. Η εγκύκλιος τσακλογλου έχει παγώσει άρα η μητέρα σου δεν είναι συνταξιούχος........έξω μιλάω για αυτές που παίρνουν ήδη σύνταξη γήρατος....όταν με το καλό πάρει σύνταξη και ποιος θα είναι ο σοφός υπουργός και τι θα ισχύει ας μην το σκεπτόμαστε ..αρκεί να είναι υγιής αν το κατώτατο είναι 387 και παίρνει ήδη γήρατος 430 καταλαβαίνεις ότι το ποιο πιθανό είναι να χάσει μια χήρα -ος μετά τη 3τια...σταυρόλεξο το έχουν κάνει 10 ώρες πριν, geodimis είπε Αυτό ισχύει για όλες τις χηρείας; Η μητέρα μου έχει ένα αντίστοιχο ποσό ως σύνταξη και μοναδικό εισόδημα. Μετά την τριετία θα έχει αντίστοιχη μείωση; το ποιο πιθανό όχι αλλά μην αποκλείεις να πέσει κάτω από 400
Helen118 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Καλησπέρα Ο πατέρας μου έπαιρνε 2 κύριες συντάξεις.ΙΚΑ (350€)και ΤΕΒΕ(336€) Η μητέρα μου παίρνει ΟΓΑ Γνωρίζετε τι ισχύει για το διπλές συντάξεις χηρείας?
mindreader Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Καταλαβαινει κανεις τι προκειται να αλλαξει στις συνταξεις χηρειας; https://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-asfalistika/asfalistika/syntaxeis-chireias-erchetai-megali-anatropi/
mindreader Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Ακομη εχω να ασχολουμαι με διαδικαστικα της θανουσης μητερας μου απο το 2022....και σε λιγο παλι το 2024... Πριν λιγες μερες υπεβληθη χειρογραφα απο το λογιστη στην ΔΟΥ, η δηλωση Ε1 για τα εισοδηματα της το 2022, μεχρι την ημερα του θανατου. Το 2024 θα πρεπει να κοιταζω για να βγει εκκαθαριστικο για να πληρωσω.... ------ Ελπιζω, να μη χρειαζεται να ασχοληθω, ΚΑΙ με Κτηματολογιο. Η μητερα μου ειχε μια δηλωση ενος ακινητου στην κτηματολογικη της δηλωση, μονον αυτη, απο αποδοχη κληρονομιας απο τους γονεις της. Μετα το θανατο της, το εν λογω ακινητο δεν ειναι καταγεγραμμενο, σε κανενα αλλο μελος της οικογενειας. Οφειλουμε να κανουμε κατι; Σαν δικαιωματα παντως, απο οσα εχω ψαξει, ειμαστε ενταξει, αφοι οι υπολοιποι μοιραζομαστε τα ποσοστα της ιδιοκτησιας που της αναλογουσαν απο αυτο το ακινητο, και θα το δηλωσουμε στα Ε9 μας με τα αντιστοιχα ποσοστα.
famas Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, mindreader είπε Ακομη εχω να ασχολουμαι με διαδικαστικα της θανουσης μητερας μου απο το 2022....και σε λιγο παλι το 2024... Πριν λιγες μερες υπεβληθη χειρογραφα απο το λογιστη στην ΔΟΥ, η δηλωση Ε1 για τα εισοδηματα της το 2022, μεχρι την ημερα του θανατου. Το 2024 θα πρεπει να κοιταζω για να βγει εκκαθαριστικο για να πληρωσω.... ------ Ελπιζω, να μη χρειαζεται να ασχοληθω, ΚΑΙ με Κτηματολογιο. Η μητερα μου ειχε μια δηλωση ενος ακινητου στην κτηματολογικη της δηλωση, μονον αυτη, απο αποδοχη κληρονομιας απο τους γονεις της. Μετα το θανατο της, το εν λογω ακινητο δεν ειναι καταγεγραμμενο, σε κανενα αλλο μελος της οικογενειας. Οφειλουμε να κανουμε κατι; Σαν δικαιωματα παντως, απο οσα εχω ψαξει, ειμαστε ενταξει, αφοι οι υπολοιποι μοιραζομαστε τα ποσοστα της ιδιοκτησιας που της αναλογουσαν απο αυτο το ακινητο, και θα το δηλωσουμε στα Ε9 μας με τα αντιστοιχα ποσοστα. Δεν πρέπει να δηλωθεί η μεταβίβαση του ακινήτου σε εσάς; Νομίζω πρέπει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα