mindreader Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Τη δηλωση (πιθανως ανεβασμα ληξιαρχικης θανατου) θανατου, μπορουμε να την κανουμε απο που, για το taxis/εφορια; Υπαρχει καμια σχετικη υπήρεσια στο taxis ή μεσω gov.gr; Εμαθα σημερα, οτι αν δεν δηλωσεις λεει εντος διμηνου τον θανατο στο taxis, επιβαλλουν προστιμο 100 ευρω!
mindreader Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Στις 6/7/2020 στις 12:27 ΜΜ, devilaki είπε το τελευταίο που πρέπει να κάνετε είναι να δηλώσετε τον θάνατο στην ΔΟΥ του θανόντα, με την δήλωση κλείνει το ΑΦΜ και η πρόσβαση με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να πάρετε έγγραφα που σας χρειάζονται μέσω TAXIS ούτε και να πραγματοποιήσετε αλλαγές/διορθώσεις ή οτιδήποτε χρειαστεί ο λογιστής καλό θα ήταν επίσης ο τόπος κατοικίας του θανόντα που θα δηλώσετε στο πιστοποιητικό θανάτου να είναι ο τόπος που δηλώνει και στην ΔΟΥ του (ανεξάρτητα που μένει) Υπαρχει μια ΑΝΤΙΦΑΣΗ; Τι ισχυει τελικα; Εδω αναφερει οτι μια απο τις αμεσες ενεργειες μετα το θανατο, ειναι η ενημερωση του Μητρωου της εφοριας. Ομως με αυτη την ενημερωση, θα κλεισει το ΑΦΜ του θανοντα! https://www.kathimerini.gr/society/561249595/i-grafeiokratia-epimenei-stin-epochi-toy-e-gov/
famas Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Το μητρώο ενημερώνεται από το ληξιαρχείο κατά την έκδοση ληξιαρχικής πράξη θανάτου. Για το ΑΦΜ, σίγουρα δεν μπορείς να κάνεις πράξεις, αλλά μπορείς να εκτυπώσεις πχ εκκαθαριστικά παλαιοτέρων ετών. Κι οπωσδήποτε δεν σε αφήνει να μπεις στη πλατφόρμα του Ε9. 2
mindreader Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, famas είπε Το μητρώο ενημερώνεται από το ληξιαρχείο κατά την έκδοση ληξιαρχικής πράξη θανάτου. Για το ΑΦΜ, σίγουρα δεν μπορείς να κάνεις πράξεις, αλλά μπορείς να εκτυπώσεις πχ εκκαθαριστικά παλαιοτέρων ετών. Κι οπωσδήποτε δεν σε αφήνει να μπεις στη πλατφόρμα του Ε9. Δηλαδη, πλεον υπαρχει αυτοματοποιημενη διαδικασια; Δεν χρειαζεται ο πονεμενος συγγενης του θανοντος, να τρεχει να ενημερωσει το Μητρωο της ΔΟΥ; Ενημερωνεται αυτοματα απο το ληξιαρχειο;
famas Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Ναι, ο θάνατος δηλώνεται αυτόματα, έρχεται μήνυμα στον/στην σύζυγο που επιζεί πχ. Άλλο πράγμα η δήλωση κληρονόμων όμως. 1
mindreader Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, famas είπε Ναι, ο θάνατος δηλώνεται αυτόματα, έρχεται μήνυμα στον/στην σύζυγο που επιζεί πχ. Άλλο πράγμα η δήλωση κληρονόμων όμως. Μαλλον ειναι καινουργια εξελιξη αυτη με την αυτοματη διασυνδεση-δηλωση θανατου; Οποτε λογικα, αν μπω πχ στον συζυγο που επιζει στο taxis του, θα δω καποιο μηνυμα εντος, οτι ενημερωθηκαν τα στοιχεια για το θανατο του συζυγου; ---- Δηλωση κληρονομων, πως/που γινεται; (ελπιζω ηλεκτρονικα) Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από mindreader
famas Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Ναι, Στοιχεία Μητρώου-Φυσικού Προσώπου θα φαίνεται σε χηρεία. 1
mindreader Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το παραπανω αρθρο της Καθημερινης, του 2021-αρα οχι παλιο, αν και καποιες εξελιξεις τρεχουν ευτυχως, γραφει: "Μαζί με αυτά τα τρία έγγραφα θα πρέπει να υποβληθούν στην εφορία και όλα τα προαναφερθέντα συγκεντρωμένα έγγραφα: ληξιαρχική πράξη θανάτου, πιστοποιητικό πλησιεστέρων συγγενών, πιστοποιητικό μη δημοσίευσης διαθήκης ή άλλης διαθήκης." Για την ληξιαρχικη οκ, αυτοματα, ολα καλα. - Πιστοποιητικο πλησιεστερων συγγενων, απο Δημο, νομιζω ακομη δεν γινεται ηλεκτρονικα; Θελει αιτηση στον Δημο, κλασικα, οπως ηταν παντα, και να σου απαντησουν οταν το ετοιμασουν; - Ποιος χορηγει πιστοποιητικο μη δημοσιευσης διαθηκης; Γινεται ηλεκτρονικα αυτο ή θελει επισκεψεις σε νομικάριους; Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από mindreader
DrLo Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα, έχω ακριβώς την ίδια απορία μετά το πρόσφατο θάνατο της μητέρας μου. Το γραφείο έκανε την ηλεκτρονική διαδικασία που ανέβασε στον ΕΦΚΑ τη ληξιαρχική πράξη θανάτου και το τιμολόγιό του και εγώ μετά έκανα τη διαδιακασία για την είσπραξη των εξόδων κηδείας. Η διαδικασία ήταν αρκετά απλή και έλαβα αμέσως ηλεκτρονικά την απόφαση του ΕΦΚΑ για το εφάπαξ βοήθημα για έξοδα κηδείας που αναφέρεται μέσα ότι έχοντας υπόψη τα 1. διατάξεις .... μπλα μπλα 2. διατάξεις .... μπλα μπλα 3. αίτηση 4. ληξιαρχική πράξη θανάτου ... αποφαίζεται η καταβολη. μέχρι εδώ όλα καλά (δεν έχει καταβληθεί ακόμα το ποσό αλλά σαν διαδικασία ήταν αρκετά απλή και γρήγορη). Το ερώτημά μου είναι αν αυτό που γονόταν με ξεχωριστή "αιτηση διακοπής σύνταξη" πλέον γίνεται αυτόματα με την ίδια διαδικασία πράγμα που μου φαίνεται το λογικό. Ρώτησα και στο e-ΕΦΚΑ ηλεκτρονικά με e-mail αλλά με παρέπεμψαν σε άλλη δνση και μεταξύ άλλων: Θα πρέπει να τους αποστείλετε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας αίτηση διακοπής σύνταξης, την ληξιαρχική πράξη θανάτου και τα στοιχεία του θανόντα(ονοματεπώνυμο,ΑΜΚΑ, ΑΦΜ) και θα σας ενημερώσουν οι αρμόδιοι αν χρειάζονται κάποιες άλλες διαδικασίες. Δε βρίσκω πουθενά τέτοια αίτηση ούτε που υποβάλεται, δεν υπάρχει σαν μενού στο e-efka ούτε κάποια αίτηση στα "έντυπα" οπότε δεν είμαι 100% ότι ξέρουν με βεβαιότητας τι μου λένε. έχω ρωτήσει και στο email που με παρέμπεμψαν αλλά βλέποντας το θέμα είπα να ρωτήσω και εδώ. Υπάρχει πουθενά αυτή αίτηση/pdf ή lin/εφαρμογή που πρέπει να ακολουθήσω; Η απάντησή τους μιλά για "ηλεκτορνική υποβολή αλλά μπορεί να εννοεί ότι πρέπει να στείλω πχ κάπου με mail αντίτυπα αν και μου ακούγεται "μπακάλικη" διαδικασία έτσι συγκείνντας την με τη διαδικασία είπσραξης των εξόδων κηδείας που γίνεται μεσω εφαρμογής στο gov.gr 1 ώρα πριν, mindreader είπε - Πιστοποιητικο πλησιεστερων συγγενων, απο Δημο, νομιζω ακομη δεν γινεται ηλεκτρονικα; Θελει αιτηση στον Δημο, κλασικα, οπως ηταν παντα, και να σου απαντησουν οταν το ετοιμασουν; το πιστοποιητικό πλησιέστερων συγγενών γίνεται ηλεκτρονικά. υπάρχει στο gov.gr εφαρμογή (λέει κάπω "μέσω ΚΕΠ") εκδίδεται και στο στελνει το ΚΕΠ σαν pdf σε 1-2 μέρες. Δεν κατάλαβα αν πρέπει να πάω από εκεί να πάρω και "χαρτένιο", πήγα και μου είπαν "όχι δε χρειάζεται κάτι άλλο, αυτό που λάβατε ισχύει". 1
mindreader Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Εχω καιρο να γραψω στο νημα.... Δυστυχως, εχασα την μητερα μου στο προηγουμενο διαστημα. Πλεον, μονο προσευχες και τα μυστηρια της εκκλησιας μας για την ψυχη της. ---------------- Απο γραφειοκρατια, μονο ο ΕΦΚΑ με ταλαιπωρησε λιγο. Ενω εκανα διακοπη συνταξης, το γραφειο κηδειων δεν την εβρισκε καταχωρημενη στο συστημα. Επρεπε να παω στο Μητρωο ξανα, να κανω επικαιροποιηση καποια στοιχεια. Τωρα πως γινεται, το ενα συστημα του ΕΦΚΑ να μην εχει προβλημα (συνταξη), και το αλλο να εχει (Μητρωο), δεν το καταλαβαινω. Δεν υποτιθεται οτι ειναι ενιαιο;
pontez2 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 28 λεπτά πριν, mindreader είπε Εχω καιρο να γραψω στο νημα.... Δυστυχως, εχασα την μητερα μου στο προηγουμενο διαστημα. Πλεον, μονο προσευχες και τα μυστηρια της εκκλησιας μας για την ψυχη της. ---------------- Απο γραφειοκρατια, μονο ο ΕΦΚΑ με ταλαιπωρησε λιγο. Ενω εκανα διακοπη συνταξης, το γραφειο κηδειων δεν την εβρισκε καταχωρημενη στο συστημα. Επρεπε να παω στο Μητρωο ξανα, να κανω επικαιροποιηση καποια στοιχεια. Τωρα πως γινεται, το ενα συστημα του ΕΦΚΑ να μην εχει προβλημα (συνταξη), και το αλλο να εχει (Μητρωο), δεν το καταλαβαινω. Δεν υποτιθεται οτι ειναι ενιαιο; Zωή σε εσάς. Ναι κανονικά με ραντεβού στον ΕΦΚΑ έχεις τελειώσει και το μονο που μένει ειναι χειρόγραφη φορολογική δήλωση στην εφορία και η ενημέρωση φυσικά της εφορίας. 1
Qwerty_2 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Στις 7/7/2020 στις 12:48 ΠΜ, Βασίλης_29 είπε Η μονη περίπτωση που μπορεί να ζητήσει ο ΔΕΔΔΗΕ σχέδια η τοπογραφικό είναι για πρώτη τοποθέτηση μετρητή σε νεοανεγειρομενη οικοδομή η για μετάθεση υπάρχοντος μετρητή σε υφιστάμενο κτίριο, θέλουν να ξέρουν την θέση του μετρητή, από εκεί και πέρα δεν εμπλέκεται ούτε με σχέδια ούτε τίποτα. Στην ΥΔΕ βέβαια που υπογράφει ο ηλεκτρολόγος φτιάχνει ο ίδιος ένα σχέδιο κατοψης σε Α4 που απεικονίζει όλη την εγκατάσταση σε μονογραμμικό. Εγώ που ζήτησα επανασύνδεση (ήταν αποκομμένη από το δίκτυο η κατοικία) μου ζήτησαν που θα μπει και τι στάνταρ θα έχει το πύλαρ μέχρι και τοπογραφικό και συμβόλαια. Θα ζητήσω να βάλουν νυχτερινό 3φ μάλλον (θα το συζητήσω με τον ηλεκτρολόγο, αφού θα μπεί αντλία θερμότητας) από την αρχή να μην μπλέκω με αλλαγές και καθυστερήσεις. Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα ζητήσουν για Φ/Β
mindreader Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, pontez2 είπε Zωή σε εσάς. Ναι κανονικά με ραντεβού στον ΕΦΚΑ έχεις τελειώσει και το μονο που μένει ειναι χειρόγραφη φορολογική δήλωση στην εφορία και η ενημέρωση φυσικά της εφορίας. Να εισαι καλα. Ναι, εγινε 'διακοπη' το αφμ μεσω του λογιστη. Του χρονου, για τελευταια φορα, θα γινει χειρογραφη φορολογικη δηλωση. Παντως η συνταξη καταβληθηκε κανονικα, την αφησαμε εντος του λογαριασμου, και θελω να δω αν/ποτε θα κανουν την αναληψη της τελευταιας συνταξης. Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2022 από mindreader
Qwerty_2 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Πάντως σε εμάς που κληρονομήσαμε ένα σπίτι η γνωστή κόκκινη εταιρεία κινητής - σταθερής τηλεφωνίας μου ζητούσε για αλλαγή ονόματος διαθήκη και να αναγράφει ότι μας αφήνει την γραμμή σε έναν από τους 5 νόμιμους κληρόνομους - που κληρονομούν το ακίνητο. Έτσι ζητήσαμε διακοπή αφού μας ζήτησαν ληξιαρχική πράξη, να πληρώσουμε τον τρέχον λογαριασμό 1
mindreader Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 6 ώρες πριν, Qwerty_2 είπε Πάντως σε εμάς που κληρονομήσαμε ένα σπίτι η γνωστή κόκκινη εταιρεία κινητής - σταθερής τηλεφωνίας μου ζητούσε για αλλαγή ονόματος διαθήκη και να αναγράφει ότι μας αφήνει την γραμμή σε έναν από τους 5 νόμιμους κληρόνομους - που κληρονομούν το ακίνητο. Έτσι ζητήσαμε διακοπή αφού μας ζήτησαν ληξιαρχική πράξη, να πληρώσουμε τον τρέχον λογαριασμό Και σε εμενα η πρασινη θελει λεει υπευθυνες δηλωσεις απο ολους τους πλησιεστερους συγγενεις, για το που θα παει η τηλεφωνικη γραμμη της θανουσης. Επειδη δεν εχω ορεξη για τα παιχνιδια τους, σε ενα - δυο μηνες θα παω την ληξιαρχικη θανατου, και απλα θα ζητησω διακοπη της συνδεσης. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα