StamTheMan Δημοσ. 7 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2020 Στις 5/7/2020 στις 4:47 ΜΜ, mindreader είπε Με φαντάζομαι, όχι σε πολύ μακρινό μέλλον δυστυχώς, να έχω μια ληξιαρχική πράξη θανάτου ανά χείρας, Καλη δυναμη αρχηγε μου,τιποτε αλλο,πολυ δυσκολο να βλεπεις οτι ερχεται η ωρα καποιου τοσο δικου σου ανθρωπου,και συναμα να μην ερχεται κιολας.. 1
BarcodeCrew Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 Για φορολογικη δηλωση ,μια λογιστρια μου ειπε οτι για την χρονια που απεβιωσε καποιος δεν χρειαζεται να γινει δηλωση,μου ειπε το κανουν για να παρουν λεφτα.Σ'εμενα συγγενικο προσωπο που απεβιωσε 1-1-2018 καναμε φορολογικη δηλωση μονο για το 2017. Το χειροτερο ειναι οταν καποιος που απεβιωσε εχει αφησει οικοπεδα ,αγροτεμαχια τα οποια δεν υπαρχουν τοπογραφικα ,επειδη οτι αποδοχη και να γινει ο συμβολαιογραφος χωρις τοπογραφικα δεν μπορει να κανει τιποτα....
Tsino Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν ενημερώνονται αυτόματα.. πρέπει να καταθέσεις χαρτιά. Ψάξε στο ίντερνετ η πάρε τηλέφωνο (αν σηκώσουν). Έχει δηλωση θανάτου, διακοπή σύνταξης αν έπαιρνε, αίτηση για τα έξοδα κηδείας.. έχει λίγο τρέξιμο. Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2020 από Tsino 1
Neoss Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Οσον αφορα τα εξοδα κηδειας που γινεται πια ηλεκτρονικα στο σιτε του ΕΦΚΑ (δινουν 750 απ όσο ξέρω), το γραφειο τελετων εκοψε τιμολογιο, εκανε και την ηλεκτρονικη καταθεση και τωρα πρεπει εγώ απλά να μπω να κάνω αποδοχη και αιτηση. Μου ειπαν, πανε σε καναν λογιστή να στα κανει...Αλλά ρε σείς, μπηκα στον ΕΦΚΑ, ειδα και εναν Οδηγό Χρήσης με εικόνες που έχουν και μου φάνηκε πολύ απλό, μερικά κλικ. Κάνουν τίποτα διαφορετικό και πάνε σε λογιστή όλοι; Καταθέτουν τίποτα χαρτιά κάπου π.χ. τιμολόγια κτλπ; Το λέω για να μην πλήρωνα τζάμπα αμα δεν χρειάζεται τίποτα άλλο... Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2021 από Neoss
Basilhs23___ Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 43 λεπτά πριν, Neoss είπε Οσον αφορα τα εξοδα κηδειας που γινεται πια ηλεκτρονικα στο σιτε του ΕΦΚΑ (δινουν 750 απ όσο ξέρω), το γραφειο τελετων εκοψε τιμολογιο, εκανε και την ηλεκτρονικη καταθεση και τωρα πρεπει εγώ απλά να μπω να κάνω αποδοχη και αιτηση. Μου ειπαν, πανε σε καναν λογιστή να στα κανει...Αλλά ρε σείς, μπηκα στον ΕΦΚΑ, ειδα και εναν Οδηγό Χρήσης με εικόνες που έχουν και μου φάνηκε πολύ απλό, μερικά κλικ. Κάνουν τίποτα διαφορετικό και πάνε σε λογιστή όλοι; Καταθέτουν τίποτα χαρτιά κάπου π.χ. τιμολόγια κτλπ; Το λέω για να μην πλήρωνα τζάμπα αμα δεν χρειάζεται τίποτα άλλο... Πάρα πολλοί άνω των 50 δεν καταλαβαίνουν γρι από υπολογιστές και τεχνολογια, άλλοι πάλι βαριούνται, έχω φίλο που δεν έχει μπει ούτε μια φορά στο taxisnet για πολλά χρόνια και όλα του τα έκανε ο λογιστής.
Neoss Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 9 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Πάρα πολλοί άνω των 50 δεν καταλαβαίνουν γρι από υπολογιστές και τεχνολογια, άλλοι πάλι βαριούνται, έχω φίλο που δεν έχει μπει ούτε μια φορά στο taxisnet για πολλά χρόνια και όλα του τα έκανε ο λογιστής. Έχεις δίκιο. Μεγάλοι δεν ξέρουν (και πληρώνουν για τα πάντα - ενίοτε πάνε και σε ΚΕΠ δωρέαν, ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα - π.χ. ως και βεβαίωση εμβολιασμού ή σελφ τεστ από το gov.gr) αλλά και πιο μικροί, κάποιοι, απλώς βαριούνται. Τώρα τα φορολογικά, εντάξει, αν είναι τίποτα απλό, αν κάνεις τίποτα μηδενική δήλωση ή είσαι σκέτο μισθωτός ή θες απλά ένα παραβόλο να πληρώσεις, αυτά τα κάνεις και μόνος σου, θες απλά λίγο χρόνο. Τώρα για πιο περίπλοκα, λογιστή καλύτερα (δεν μου χρειάστηκε ποτέ εκτός από κάτι επαγγελματικά παλαιότερα). Παρομοίως και με τον ΕΦΚΑ, πολύ εύκολα μου φαίνονται για να πάω να πληρώσω, οπότε μάλλον εγώ θα το κάνω.
Basilhs23___ Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 2 ώρες πριν, Neoss είπε Έχεις δίκιο. Μεγάλοι δεν ξέρουν (και πληρώνουν για τα πάντα - ενίοτε πάνε και σε ΚΕΠ δωρέαν, ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα - π.χ. ως και βεβαίωση εμβολιασμού ή σελφ τεστ από το gov.gr) αλλά και πιο μικροί, κάποιοι, απλώς βαριούνται. Τώρα τα φορολογικά, εντάξει, αν είναι τίποτα απλό, αν κάνεις τίποτα μηδενική δήλωση ή είσαι σκέτο μισθωτός ή θες απλά ένα παραβόλο να πληρώσεις, αυτά τα κάνεις και μόνος σου, θες απλά λίγο χρόνο. Τώρα για πιο περίπλοκα, λογιστή καλύτερα (δεν μου χρειάστηκε ποτέ εκτός από κάτι επαγγελματικά παλαιότερα). Παρομοίως και με τον ΕΦΚΑ, πολύ εύκολα μου φαίνονται για να πάω να πληρώσω, οπότε μάλλον εγώ θα το κάνω. Τα φορολογικά όλα τα κάνω μόνος μου, εδώ μιλάμε ούτε τους κωδικούς ξέρουνε, τα έχουν παρκάρει όλα να τα κάνει ο λογιστής.
kostasbm Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Στις 6/7/2020 στις 2:59 ΜΜ, Βασίλης_29 είπε Πρόσεξε, ακομα και οικογενειακό να έχετε, δεν έχετε απαλλαγή από την πληρωμή κάποιων τελών ετησίως, άμα τα πληρώνετε είστε οκ, αν όχι θα σας τα ζητήσουν όλα όταν απευθυνθείτε στο νεκροταφείο για την ταφή. Εμείς την πατήσαμε έτσι με οικογενειακους τάφους σε 2 νεκροταφεία οταν στην 1η περίπτωση πέθανε ένας θείος μου και στην 2η πέθανε η γιαγιά μου, υπήρχαν απλήρωτα τέλη πολλών ετών και προέκυψε πρόβλημα. Δεν ζητάνε τοπογραφικό, ΥΔΕ ζητάνε σε όλους αν έχει λήξει η παλιά. αν ειναι παλιο και εχει καποια αυθερεσια θελουν τα τετραγωνικα που θα δηλωνεις στο Δημο να συμφωνουν με αυτα της ΔΕΗ,γιαυτο πολλες φορες ζητανε να φερεις χαρτι απο το Δημο για τα τμ
manzana Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Καλησπέρα σας, Δυστυχώς πριν από λίγες μέρες χάσαμε τον πατέρα μου (άτιμε καρκίνε) και τώρα είμαι σε φάση που δεν ξέρω τί πρέπει να κάνω με τις διαδικασίες που ακολουθούν. Το θέμα κηδεία/αίτηση στο ικα για τα έξοδα ταφής είμαστε οκ (ευτυχώς γίνονται ηλεκτρονικά πλέον). Έχω κάνει μία αίτηση στο κεπ (πάλι ηλεκτρονικά) για έκδοση πιστοποιητικού πλησιεστέρων συγγενών και την αναμένω. Από δω και πέρα τί κάνω? 1) μένει εν ζωή η μητέρα μου, η οποία δικαιούται την σύνταξή του. Τί ενέργειες πρέπει να κάνω/τί δικαιολογητικά θα χρειαστώ? 2) δεν υπάρχουν λεφτά σε τράπεζα, μόνο ο λογαριασμός που έμπαινε η σύνταξή του. 3) αφήνει μόνο κάτι κτήματα με ελιές στο χωριό του, αυτό το διάστημα τυγχάνει να πρέπει να δηλώσουμε το Κτηματολόγιο αν αποδεχόμαστε τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί ή αν θα γίνει ένσταση (Μεσσηνία), αλλά δεν έχουν γίνει ακόμα τοπογραφικά. 4) υπάρχει ένα χρέος περίπου 1000€ στην εφορία από παλαιότερους ΕΝΦΙΑ που δεν είχαμε προλάβει να ρυθμίσουμε για να πληρωθούν (είχαμε πολλά θέματα με τα οικονομικά τα τελευταία 10 χρόνια και πάνω που ξεκινήσαμε να τα βάζουμε σε τάξη αρρώστησε ο πατέρας μου). Δεν υπάρχει διαθήκη, μένουμε εγώ, η αδερφή μου και η μητέρα μου. Τί κάνω, τί χρειάζομαι και πόσο γρήγορα πρέπει να τα κάνω? Μέσα στον πόνο και την στεναχώρια έχω πελαγώσει με όλα αυτά. 1
mindreader Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 ΣΥΝΤΑΞΗ Εγω εξακολουθω να εχω την απορια, σχετικα με τη συνταξη, αν μπορει να γινει (πλεον) ηλεκτρονικα ολη η διαδικασια. Εννοω, οτι τα τελευταια δυο χρονια, και με τον Πιερακακη υπουργο και λογω covid, εγιναν πολλα πραγματα εντελως ψηφιακα ως διαδικασιες. Μπορω λοιπον, εντελως ηλεκτρονικα, να ενημερωσω τον ΕΦΚΑ, οτι ο δικος μου ανθρωπος πεθανε, και σταματηστε του τη συνταξη ή παρτε πισω την τελευταια που του βαλατε;
jimmyl Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Εχασα τον αδερφο μου περυσι τον Νοεμβριο , μολις δηλωσα τον θανατο του σταματησε να μπαινει και η συνταξη , δεν χρειαστηκε να κανω τιποτα αλλο , τωρα για τα κληρονομικα θα πρεπει να οπλιστεις με πολλη υπομονη γιατι εχει πολλη γραφειοκρατια , αυτες οι διαδικασιες και προ covid πηγαιναν με ρυθμους χελωνας , τωρα ακομη χειροτερα , σιγουρα θα χρειαστεις συμβολαιογραφο και αρκετα χρηματα , αναλογως την αξια της περιουσιας , εαν υπαρχουν και αλλοι κληρονομοι τοτε ολα αυτα δυσκολευουν πιο πολυ
mindreader Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 11 ώρες πριν, jimmyl είπε Εχασα τον αδερφο μου περυσι τον Νοεμβριο , μολις δηλωσα τον θανατο του σταματησε να μπαινει και η συνταξη , δεν χρειαστηκε να κανω τιποτα αλλο , τωρα για τα κληρονομικα θα πρεπει να οπλιστεις με πολλη υπομονη γιατι εχει πολλη γραφειοκρατια , αυτες οι διαδικασιες και προ covid πηγαιναν με ρυθμους χελωνας , τωρα ακομη χειροτερα , σιγουρα θα χρειαστεις συμβολαιογραφο και αρκετα χρηματα , αναλογως την αξια της περιουσιας , εαν υπαρχουν και αλλοι κληρονομοι τοτε ολα αυτα δυσκολευουν πιο πολυ Δηλωση θανατου που;
jimmyl Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 11 λεπτά πριν, mindreader είπε Δηλωση θανατου που; Τη δηλωσε το γραφειο τελετων στο Δημο , και απο εκει πηρα ληξιαρχικη πραξη θανατου , και πλησιεστερων συγγενων , και το εξοδολογιο απο το γραφειο τελετων που τα κατεθεσα στο τμημα συνταξεων του ΕΟΠΠΥ της περιοχης μου 1
mindreader Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 53 λεπτά πριν, jimmyl είπε Τη δηλωσε το γραφειο τελετων στο Δημο , και απο εκει πηρα ληξιαρχικη πραξη θανατου , και πλησιεστερων συγγενων , και το εξοδολογιο απο το γραφειο τελετων που τα κατεθεσα στο τμημα συνταξεων του ΕΟΠΠΥ της περιοχης μου ΕΟΠΠΥ ή ΕΦΚΑ; Στον ΕΟΠΠΥ παμε για τις συνταξεις;
jimmyl Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, mindreader είπε ΕΟΠΠΥ ή ΕΦΚΑ; Στον ΕΟΠΠΥ παμε για τις συνταξεις; Ηταν παλια τα γραφεια του ΙΚΑ , δεν θυμαμαι καν τι ταμπελα ειχε απο εξω , νομιζω εχει να κανει απο ποιον ασφαλιστικο φορεα επαιρνε συνταξη ο αποθανων
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα