definitio Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Θα χρειαστεί να κάνω δύο μεγάλες διαδρομές (5 + 5 ώρες) με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, λόγω μη διαθεσιμότητας του δικού μας (συνεργείο). Από το πρακτορείο με ενημέρωσαν ότι κάνουν απολύμανση επιφανειών, αλλά πόσο αποτελεσματικά και με τί προσοχή γίνεται δεν μπορώ να γνωρίζω...πριν 1 μήνα είχα μπει σε ενοικιαζόμενο - που υποτίθεται είχε απολυμανθεί/καθαριστεί - και με δικό μου μαντηλάκι πέρασα λίγο τις χειρολαβές....αμφιβάλλω αν είχε γίνει απόπειρα καθαρισμού. Σε καθίσματα κτλ θα ψεκάσω κανά Dettol, που κάνει για υφασμάτινες επιφάνειες, και με βρεγμένη χαρτοπετσέτα σε αντισηπτικό θα απολυμάνω πλαστικές επιφάνειες χρήσης (χερούλια τιμόνι, χειριστήρια, μοχλός, χειρόφρενο, λίγο το ταμπλό κι αν έχει "τεμπέλη" το αμάξι κοκ) και με καθαριστικό τζαμιών/αμμωνία τα παράθυρα, παρμπριζ κτλ. Αυτό που με απασχολεί είναι κυρίως ο κλιματισμός. - Από τη μια σκέφτομαι καλυτερα να μην τον ενεργοποιήσω καθόλου, και με φρέσκο αέρα έξω να κάνουμε το ταξίδι, χαμηλώνοντας λίγο περισσότερο το παράθυρο... - Από την άλλη λέω πως επειδή μπορεί να μας πιασει βροχή, επειδή το 10ωρο ταξίδι θα γίνει σε μια ημέρα, ο κλιματισμός μπορεί να χρειαστεί για να μην νυστάξω από τη ζέστη... ...οπότε πάμε στη περίπτωση απολύμανσης του κλιματισμού... Κυκλοφορούν διάφορα προϊόντα στην αγορά, μάλλον σκέφτομαι κάποιο που δεν θα απαιτεί καθάρισμα φίλτρων, πρόσβαση στο σύστημα κλιματισμού/εξαέρωσης κτλ, πχ κάτι τέτοιο https://www.mannol.de/products/car-care-products/interior-care-products/mannol-air-con-fresh https://www.wurth.gr/gr/products.php?MG=2&Cid=52&Sid=06_06&sub1=1&sub2=1&group_key=06&sc=ps&proid=16423 Τώρα, οι οδηγίες πχ του πρώτου με μπερδεύουν λίγο... Παράθεση: In order to dry the evaporator surface run the engine and set the following heating and ventilation conditions for 10 minutes: air conditioner OFF, recirculation ON, air distribution set to the footwell, set temperature and fan speed to max. Shake the can well before use. Place the Air-Con Fresh in the intake area of the air circulation system (mostly passanger footwell) and switch air distribution to windshield. Then press the sprayhead until it locks. Keep windows and doors closed for 10 minutes. Dry the evaporator at the same settings as described above. Switch off the engine and ventilate the interior for 10 minutes. ... Αν καταλαβαίνω σωστά τις οδηγίες, αυτό που ζητείται επακριβώς να γίνει είναι τα ακόλουθα 3 στάδια: Α. ΣΤΕΓΝΩΜΑ ΤΟΥ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΥ: 1) Κλείσιμο του AC, 2) Ενεργοποίηση ανακυκλοφορίας αέρα, 3) Ανεμιστήρες στο Μέγιστο, 4) Θερμοκρασία στο Μέγιστο (μάλλον εννοεί τη χαμηλότερη κι όχι την υψηλότερη κι αναφέρεται στην ένταση), 5) Θέση εξαερισμού όλο στα πόδια, για 10 λεπτά Β. ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ: 1) Με κλειστό το AC, 2) σε ανακυκλοφορία αέρα, 3) ανεμιστήρες στο μέγιστο, 4) θερμοκρασία στο μέγιστο ή μάλλον ένταση κρύου αέρα στο μέγιστο, 5) έξοδος αέρα στο ΠΑΡΜΠΡΙΖ, 6) Τοποθέτηση του δοχείου στο πάτωμα του συνοδηγού, κλείδωμα της βαλβίδας, για 10 λεπτά Γ. Επανάληψη του Α + άνοιγμα του αυτοκινήτου για εξαερισμό για τουλάχιστον 10 λεπτά. ... Ερωτήσεις: 1) Θα κάνατε κάτι άλλο ή διαφορετικό για τη γενική απολύμανση του εσωτερικού; 2) Θεωρείτε καλύτερα να μην ανοίξω καθόλου κλιματισμό; 3) Αν είναι να τον χρησιμοποιήσω, σωστά ερμηνεύω τις παραπάνω οδηγίες (ενδεχομένως θα μπορούσε να γίνει με παράλειψη βημάτων, αλλά είναι ορθή η ερμηνεία των οδηγιών) ; Προφανώς, αν είναι να καθαριστεί ο κλιματισμός, θα γίνει πρώτα αυτό και μετά η λοιπή απολύμανση. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2020 από definitio 1 1
Klausx Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Ότι και να κάνεις αν γίνει ζημιά στο εσωτερικό θα το πληρώνεις μετά..... -Καθάρισε μόνο το τιμόνι/ λεβιέ ταχυτήτων με ήπιο καθαριστικό. -Βγάλε την ανακύκλωση από το κλιματιστικό. 2
georgekz750 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Νομιζω οτι ειναι υπερβολικο ολο αυτο. Αν το φοβασαι τοσο ταξιδεψε με ανοιχτα παραθυρα.
ardi21 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Μην κανεις τιποτα και ανοιξε κανονικα το A/C. Αυτα που λες ειναι μεγαλες υπερβολες. Εκτος και αν κυκλοφορεις στην καθημερινοτητα σου σε στολη χημικου πολεμου. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2020 από ardi21 3
definitio Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Υπερβολές; Όχι , παίξτο λαχείο με τα ανοιχτά αεροδρόμια, τις ΣΚ εξορμήσεις και τα κρούσματα που δεν επαληθεύονται λόγω πρωτοκόλλου (πχ 40-50 ετών, χωρίς βαριά δύσπνοια και πυρετό μέχρι 38.5 δύσκολα να σου κάνει τεστ ο ΕΟΔΥ ώστε να μπεις στα ανακοινώσιμα κρούσματα, αν έχεις κολλήσει...απλως 14ήμερη καραντίνα στο σπίτι και διαβούλευση με γιατρό...τα νούμερα δλδ είναι πλασματικά....και η τήρηση της καραντίνας εξίσου) 3-4 μέρες μένει ο ιός σε πλαστικό, γυαλί, μέταλλο και ακόμη και τα σωματίδια που έχουν επικαθίσει σε επιφάνειες, με τον αέρα μπορούν να γίνουν πάλι αιωρουμενα > εισπνεύσιμα κι ας μη προηγηθεί προσέγγιση μολυσμένης επιφάνειας (χεριού/γαντιού) με στόμα ή μύτη. Το ΙΧ είναι επιβαρυμένο περιβάλλον από αυτή την οπτική, χειρότερα από το να μπεις σε πολυσύχναστο κλειστό χώρο....αν δεν το προσέξεις εν μέσω πανδημίας κι ανοιχτών συνόρων, πότε; Βαριέσαι να το σκεφθείς; Εγώ όχι... ...έχω σοβαρό υποκείμενο νόσημα ο ίδιος (θρόμβωση) όπως και οι γονείς μου που θα μεταφέρω (καρκίνος / νεφροπάθεια) Προσωπικά θα το νοικιάσω το όχημα και μια μέρα πριν τη χρήση, ώστε να κάτσει κανά 24ώρο και μετά την απολύμανση. 2 ώρες πριν, Klausx είπε Ότι και να κάνεις αν γίνει ζημιά στο εσωτερικό θα το πληρώνεις μετά..... -Καθάρισε μόνο το τιμόνι/ λεβιέ ταχυτήτων με ήπιο καθαριστικό. -Βγάλε την ανακύκλωση από το κλιματιστικό. Η χρήση εξειδικευμένων προϊόντων αυτοκινήτου δεν νομίζω ότι έχει τόσο μεγάλο ρίσκο... ...αλλά και για τα προϊόντα που χρησιμοποιούν εταιρείες (συνεργεία / ενοικίαση) για απολύμανση του εσωτερικού έψαξα κι αυτά που θα χρησιμοποιήσω εγώ είναι σαφώς πιο ήπια... Η ανακύκλωση επιβαρύνει, σταδιακά, τη ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό, αυτό είναι σίγουρο... αλλά επειδή δεν ξέρω πότε/πόσοι έχουν μπει στο αμάξι δεν ξέρω αν είναι καλύτερα και το ίδιο το κύκλωμα να απολυμανθεί (ό,τι προστασία προσφέρουν αυτού του τύπου τα απολυμαντικά) μαζί με τις επιφάνειες ασφαλώς, Στο δικό μας το παλιότερο αμάξι, ενόσω κινείται με υψηλή ταχύτητα σαφώς περνάει αέρας μέσα από το κύκλωμα εξαερισμού...εκτός αν κλείσω τελείως τις γρίλιες και αφήσω απλώς ανοιχτά τα παράθυρα...σε αυτοκινητοδρομο, όμως, δεν είναι τόσο εύκολο...είτε λόγω πιθανής βροχής, είτε λόγω ανέμων που δύνανται να επηρεάσουν τη κίνηση του οχήματος. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 2 ώρες πριν, definitio είπε Όχι , παίξτο λαχείο με τα ανοιχτά αεροδρόμια, τις ΣΚ εξορμήσεις και τα κρούσματα που δεν επαληθεύονται λόγω πρωτοκόλλου (πχ 40-50 ετών, χωρίς βαριά δύσπνοια και πυρετό μέχρι 38.5 δύσκολα να σου κάνει τεστ ο ΕΟΔΥ ώστε να μπεις στα ανακοινώσιμα κρούσματα, αν έχεις κολλήσει...απλως 14ήμερη καραντίνα στο σπίτι και διαβούλευση με γιατρό...τα νούμερα δλδ είναι πλασματικά....και η τήρηση της καραντίνας εξίσου) 3-4 μέρες μένει ο ιός σε πλαστικό, γυαλί, μέταλλο και ακόμη και τα σωματίδια που έχουν επικαθίσει σε επιφάνειες, με τον αέρα μπορούν να γίνουν πάλι αιωρουμενα > εισπνεύσιμα κι ας μη προηγηθεί προσέγγιση μολυσμένης επιφάνειας (χεριού/γαντιού) με στόμα ή μύτη. Το ΙΧ είναι επιβαρυμένο περιβάλλον από αυτή την οπτική, χειρότερα από το να μπεις σε πολυσύχναστο κλειστό χώρο....αν δεν το προσέξεις εν μέσω πανδημίας κι ανοιχτών συνόρων, πότε; Βαριέσαι να το σκεφθείς; Εγώ όχι... ...έχω σοβαρό υποκείμενο νόσημα ο ίδιος (θρόμβωση) όπως και οι γονείς μου που θα μεταφέρω (καρκίνος / νεφροπάθεια) Προσωπικά θα το νοικιάσω το όχημα και μια μέρα πριν τη χρήση, ώστε να κάτσει κανά 24ώρο και μετά την απολύμανση. Η χρήση εξειδικευμένων προϊόντων αυτοκινήτου δεν νομίζω ότι έχει τόσο μεγάλο ρίσκο... ...αλλά και για τα προϊόντα που χρησιμοποιούν εταιρείες (συνεργεία / ενοικίαση) για απολύμανση του εσωτερικού έψαξα κι αυτά που θα χρησιμοποιήσω εγώ είναι σαφώς πιο ήπια... Η ανακύκλωση επιβαρύνει, σταδιακά, τη ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό, αυτό είναι σίγουρο... αλλά επειδή δεν ξέρω πότε/πόσοι έχουν μπει στο αμάξι δεν ξέρω αν είναι καλύτερα και το ίδιο το κύκλωμα να απολυμανθεί (ό,τι προστασία προσφέρουν αυτού του τύπου τα απολυμαντικά) μαζί με τις επιφάνειες ασφαλώς, Στο δικό μας το παλιότερο αμάξι, ενόσω κινείται με υψηλή ταχύτητα σαφώς περνάει αέρας μέσα από το κύκλωμα εξαερισμού...εκτός αν κλείσω τελείως τις γρίλιες και αφήσω απλώς ανοιχτά τα παράθυρα...σε αυτοκινητοδρομο, όμως, δεν είναι τόσο εύκολο...είτε λόγω πιθανής βροχής, είτε λόγω ανέμων που δύνανται να επηρεάσουν τη κίνηση του οχήματος. Zήτα αμάξι που δεν ενοικιαστεί τον τελευταίο καιρό,αλλωστε δεν νομίζω ότι γίνεται χαμός απο τουρίστες κλπ που νοικιάζουν αμάξια. Αλλιώς πήγαινε το για βιολογικο καθαρισμό .Ξένο αμάξι δεν ξέρεις τι γίνεται.
georgekz750 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Το ενοικιαζομενο αμαξι ειναι ακριβως οτι και το ταξι εν μεσω πανδημιας,μιας και το νοικιαζει οποιοσδηποτε και βαζει μεσα οποιονδηποτε,οποτε περιορισε τα περι σαχλαμαρας. Αφου δεν παιρνεις ταξι και ΜΜΜ,δεν παιρνεις και ενοικιαζομενο αυτοκινητο.
definitio Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, georgekz750 είπε Το ενοικιαζομενο αμαξι ειναι ακριβως οτι και το ταξι εν μεσω πανδημιας,μιας και το νοικιαζει οποιοσδηποτε και βαζει μεσα οποιονδηποτε,οποτε περιορισε τα περι σαχλαμαρας. Αφου δεν παιρνεις ταξι και ΜΜΜ,δεν παιρνεις και ενοικιαζομενο αυτοκινητο. ...σε ΜΜΜ με πόσους άλλους θα μοιραστείς εκείνη τη στιγμή το χώρο και σε τί απόσταση; ...σε ταξί εκτός του ότι έχεις ένα τρίτο άνθρωπο στον ίδιο χώρο, που έρχεται ο ίδιος σε επικοινωνία με δεκάδες άλλους καθημερινά (και δεν έχω δει Θεσσαλονίκη ταξί με διαχωριστικό), τίθεται πάλι το θέμα της χρήσης του ταξί απο πολλούς άλλους την ίδια μέρα. Το ενοικιαζόμενο το νοικιάζω 2 μέρες για να το χρησιμοποιήσω 1, κι έχω τη δυνατότητα να το απολυμάνω όπως κρίνω, ενώ δεν το μοιράζομαι με κανένα τρίτο κατά τη χρήση...ακριβώς το ίδιο με ταξί;
geomos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 https://www.carglass.gr/επιπλέον-υπηρεσίες/καθαριστικό-καμπίνας-αυτοκινήτου πρέπει να είναι το ίδιο υλικό με οδηγίες στα ελληνικά. Θέλω να πιστεύω ότι με τη χρήση του και ένα σχολαστικό καθαρισμό με Dettol επιφανειών όπως τιμόνι, ταχύτητα, χερούλια πόρτας,Πορτ παγκαζ κτλ σε συνδυασμό με μάσκες και γάντια από τους επιβάτες θα είσαι κομπλέ. Θα σου πρότεινα να το επαναλάβεις και στο δικό σου όχημα όταν το παραλάβεις από το συνεργείο. 1
cons1985 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) To wurth το χρησιμοποίησα πρόσφατα στο αυτοκίνητο μου, δεν απολυμαίνει ! Εχει άλλα προϊ'οντα για αυτή τη δουλεια. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2020 από cons1985
zourman1981 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Μην νοικιάσεις φίλε Είναι άκρως επικίνδυνο Η αν νοικιάσεις δωσε 50 100 ευρώ για σωστή απολύμανση και χρέωσε τα στο συνεργείο
bjj-p Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Χρησιμοποιησε ενα σπρει που κανει καθαρισμο του air-con. Κανε και τις επιφανειες οπως ειπες, αστο την προηγουμενη μερα στον ηλιο. Κατα τη χρηση ανοιξε κλιματισμο για μερικα λεπτα με ανοιχτα παραθυρα. ειναι η ιδια περιπτωση με κλειστους χωρους που κλιματιζονται και αυτο που συστηνουν ειναι μισανοιχτο παραθυρο και οχι ανακυκλωση. Δεν θα εχεις προβλημα. εγω θα εκλεινα και τα παραθυρα με ανακυκλωση αφου αερισω οπως ειπα πιο πανω και καθε τοσο θα ανοιγα παραθυρο να ανανεωνεται ο εγκλειστος αερας της καμπινας.
Cell_7 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Και αν δεν κάνεις καλή απολύμανση; Αν το χημικό που επέλεξες δεν τα σκοτώσει όλα; Αν μπει κάτι από το φίλτρο του κλιματιστικού; Αν υπάρχει κάτι στο υπόλοιπο αμάξι; Αν πέσει μετεωρίτης; Επένδυσε σε στολή, αν ξανά χαλάσει το αυτοκίνητο σου πόσες φορές θα κάνεις τόσο εξονυχιστικό καθαρισμό σε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα; Άσε που θα το έχεις και για το supermarket κτλπ. Spoiler
Geocheats2 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 https://www.who.int/csr/sars/survival_2003_05_04/en/ Σύμφωνα με τον WHO ο covid 19 ζει πάνω σε πλαστικές επιφάνειες σε θερμοκρασία δωματίου (25°C) 36 ώρες σε διάλυμα PBS To οποίο είναι σχεδιασμένο να προσεγγίζει το ανθρώπινο σώμα Ενώ στους 56 βαθμούς κελσίου υπάρχει μείωση 10000 μονάδων ανά 15 λεπτά Πρακτικά κάθε μεσημέρι που αφήνεις το αμάξι στον ήλιο σχεδόν το αποστειρωνεις αλλά αν φοβάσαι τόσο πολύ πια μπορείς να μην κάνεις το ταξίδι. Θα μπορούσες καθαρά προληπτικά να βάλεις το καλοριφέρ στο ζεστό το καλοκαίρι με το αυτοκίνητο στον ήλιο με κλειστά πορτοπαράθυρα να δουλέψει καμία ώρα ( Σημείωσε ότι αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο κλιματιστικό του αυτοκινήτου) Γιώργος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα