Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα,

Θα ήθελα κάποιος να με ενημερώσει, αν γνωρίζει, σύμφωνα με το νέο νόμο τι πρέπει να κάνω, μιας και δε βγάζω άκρη...

■Μου αφαιρέθηκε δίπλωμα για κράνος 1η φορά.

■Σε 2 μήνες με έπιασαν ξανά χωρίς κράνος κ μου το αφαίρεσαν 2η φορά.

Αυτό σημαίνει ότι μου αφαιρούν δίπλωμα εντελώς και πρέπει να δώσω ξανά εξέταση στη μεγαλύτερη κατηγορία διπλώματος, στην προκειμένη για ΙΧ ώστε να πάρω και τα 2 πίσω (μοτο και ΙΧ).

Πάω στο υπουργείο και μου λένε εκεί δε χρειάζεται να κάνω μαθήματα, αλλά να πάω σε μια σχολή, ώστε να μου ανοίξουν καρτέλα & να πληρώσω για την παράσταση εκεί, που θα μου δώσουν ΙΧ, για την ώρα της εξέτασης.

Πάω σε 2 σχολές οδηγών και τώρα αρχίζει η βλακεία:

•1η σχολη: να πληρώσω τα μισά θεωρητικά κ τα μισά πρακτικά & ότι έτσι ορίζει ο νόμος!

•2η σχολή: να πληρώσω εξ ολοκλήρου όλο το δίπλωμα, γιατί έτσι ορίζει ο νόμος!

Ξαναπάω στο υπουργείο, μου δίνουν το νόμο, μπαίνω να τον δω και δεν έχει καμία αναφορά ο νόμος, τι απαιτείται για να πάρω πίσω το δίπλωμα!

Σημείωση ότι ο νόμος ισχύει από τον Μάρτιο του 2018 και ύστερα. Επομένως εμπειρίες για πιο πριν δεν έχουν βάση.

Θα παρακαλέσω, άμεση απάντηση επί του θέματος και όχι γνώμες ή κρίσεις και σχόλια περί κράνους και αν έπρεπε να φοράω κτλ που βλέπω σε άλλα posts.

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από NickSt84
διορθώσεις
Δημοσ.

Μην αγχώνεσαι αδερφέ, μέχρι να πέσεις είναι, μετά δεν θα σε γράφουν γιατί είτε θα έχεις πάρει το μάθημα σου(μακάρι) είτε δεν θα μπορείς να οδηγήσεις πια(στο απεύχομαι)... Κατά τα άλλα πήγαινε σε αυτή που σου κάνει την έκπτωση να τελειώνεις 

• Like 8
  • Confused 1
Δημοσ.

1) Πηγαινε στη σχολη που σου βγαινει πιο φτηνα

2) Καλυτερα να χαλασει το μαλλι παρα το κεφαλι. Ελπιζω να το καταλαβεις εγκαιρως αυτο γιατι συνηθως δεν δινει δευτερη ευκαιρια για σκεψη.

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω και εγώ ρωτάς σε 2-3 σχολές και πας στην φθηνότερη. Η υπόθεση μόνο χασούρα και πολύ τρέξιμο δυστυχώς.

Και εμένα με έγραψαν και έπαθα έφραγμα, τώρα πια το βάζω πριν ανέβω!

(και εσύ ρε φίλε σε 2 μήνες??? τόσο τζογαδόρος?!)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επιτέλους εφαρμόστηκε και κάπου ο νόμος. Έτσι πρέπει κανονικά, ούτε πρόστιμο ούτε τίποτα, 'άδεια και δίπλωμα για ένα χρονικό διάστημα και μετά αφαίρεση. Κάποια στιγμή θα μάθουμε. Κατα τα άλλα επειδή και και ένας φίλος είχε το ίδιο πρόβλημα αλλά από κόκκινα φανάρια, πληρώνεις όλη την διαδικασία για δίπλωμα από την αρχή κανονικά. Αυτός είναι και ο σκοπός δηλαδή, να "μάθεις" τον κοκ  σήματα, οδήγηση πορεία, μαθήματα οδήγησης.Βέβαια κανείς δεν ξανακάνει τα υποχρεωτικά μαθήματα, άρα οι σχολές ΄κόβουν από εκεί. Βρίσκεις την σχολή με την χαμηλότερη τιμή και πας εκεί.

Επεξ/σία από G.bar
  • Like 5
Δημοσ.
9 ώρες πριν, NickSt84 είπε

Καλημέρα,

Θα ήθελα κάποιος να με ενημερώσει, αν γνωρίζει, σύμφωνα με το νέο νόμο τι πρέπει να κάνω, μιας και δε βγάζω άκρη...

Αυτό σημαίνει ότι μου αφαιρούν δίπλωμα εντελώς και πρέπει να δώσω ξανά εξέταση στη μεγαλύτερη κατηγορία διπλώματος, στην προκειμένη για ΙΧ ώστε να πάρω και τα 2 πίσω (μοτο και ΙΧ).

Πάω στο υπουργείο και μου λένε εκεί δε χρειάζεται να κάνω μαθήματα, αλλά να πάω σε μια σχολή, ώστε να μου ανοίξουν καρτέλα & να πληρώσω για την παράσταση εκεί, που θα μου δώσουν ΙΧ, για την ώρα της εξέτασης.

•1η σχολη: να πληρώσω τα μισά θεωρητικά κ τα μισά πρακτικά & ότι έτσι ορίζει ο νόμος!

Ξαναπάω στο υπουργείο, μου δίνουν το νόμο, μπαίνω να τον δω και δεν έχει καμία αναφορά ο νόμος, τι απαιτείται για να πάρω πίσω το δίπλωμα!

Σημείωση ότι ο νόμος ισχύει από τον Μάρτιο του 2018 και ύστερα. Επομένως εμπειρίες για πιο πριν δεν έχουν βάση.

Θα παρακαλέσω, άμεση απάντηση επί του θέματος και όχι γνώμες ή κρίσεις και σχόλια περί κράνους και αν έπρεπε να φοράω κτλ που βλέπω σε άλλα posts.

Ευχαριστώ.

Οχι αγαπητε, η βλακεια αρχιζει απο την στιγμη που βγαινεις χωρις κρανος.
Καλα για την 2η φορα δε το συζητω. Δεν χωραει χαρακτηρισμο.

Και για μην ειμαι Offtopic οπως ζητας, θα πηγαινα και σε αλλες 2-3 σχολες για να διασταυρωσω τι τελικα ισχυει.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για μένα πλήρωσε τα όλα για να έχεις να το θυμάσαι.

Για σένα πάρε την τιμή με την έκπτωση να περισσέψουν λεφτά και για ένα κάπως μουράτο κράνος.

Τσάμπα δεν βλέπω να την βγάζεις αν ελπίζεις σε κάτι τέτοιο.

Επεξ/σία από agnostos13
  • Thanks 1
Δημοσ.

Έπεσες στα χέρια των σχολών, δεν μπορείς να ξαναδώσεις αν δεν βγάλεις καρτέλα από σχολή λογικά οπότε ψάχνεις την πιο φθηνή. Πιθανόν οι σχολές να πρέπει να κόψουν παράβολα και να πληρώσουν φόρο οπότε για αυτό δεν σου λένε "δώσε 50€ και έλα". Βρες την πιο φθηνή, κάνε παζάρι και δώσε άμεσα να ξεμπερδέψεις. Εμένα μου ζητούσαν 500€ για να δώσει η σύζυγος που έχει δίπλωμα από εξωτερικό εκτός Ε.Ε., όταν τους έλεγα πως οδηγάει ήδη 8 χρόνια και δεν χρειάζεται μαθήματα παρά μόνο να δώσει απαντούσαν πως αυτή είναι η διαδικασία και άμα θέλω, γιατί όλες οι σχολές είναι συνεννοημένες και ακολουθούν ίδια τακτική. Επιτέλους φέτος ψηφίστηκε νόμος και θα κάνει τελικά αναγνώριση το δικό της.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 5/7/2020 στις 11:55 ΠΜ, NickSt84 είπε

Καλημέρα,

Ευχαριστώ.

Αυτο το πράγμα για την μόνιμη αφαίρεση διπλώματος την δεύτερη φορά, ισχύει και το 2023 η ισχύει κάτι άλλο???

Δημοσ.

Προφανώς είναι καταχρηστική από πλευράς σχολών η απαίτηση να πληρωθούν εξ ολοκλήρου (προφανώς χωρίς να προσφέρουν και την αντίστοιχη υπηρεσία εκμάθησης) αφού ο νόμος λέει να υποβληθείς ξανά στην εξέταση και όχι να περάσεις όλη τη διαδικασία . Σε μια λογική χώρα θα πήγαινες με το δικό σου αμάξι και αν όντως είχες την ικανότητα που απαιτούν οι εξεταστές ΟΚ.

Δημοσ.

Μαθήματα δεν απαιτούνται από το νόμο. Ωστόσο αν δεν σε γράψει η σχολή δεν μπορείς να δώσεις εξετάσεις. Επομένως οι σχολές απλά δεν το κάνουν αν δεν "βγάλουν" το κατιτίς. Γιατί να το κάνουν αλλιώς; Οπότε πάρε με τη σειρά τις σχολές της περιοχής σου και όποιος είναι φθηνότερος.

Δημοσ.
4 hours ago, panostza said:

Μαθήματα δεν απαιτούνται από το νόμο. Ωστόσο αν δεν σε γράψει η σχολή δεν μπορείς να δώσεις εξετάσεις. Επομένως οι σχολές απλά δεν το κάνουν αν δεν "βγάλουν" το κατιτίς. Γιατί να το κάνουν αλλιώς; Οπότε πάρε με τη σειρά τις σχολές της περιοχής σου και όποιος είναι φθηνότερος.

Λάθος κάνεις, τόσο τα θεωρητικά όσο και τα πρακτικά μαθήματα είναι απαραίτητα από τον νόμο.

• Moderators
Δημοσ.
Στις 6/6/2023 στις 9:32 ΠΜ, Joshua21 είπε

Λάθος κάνεις, τόσο τα θεωρητικά όσο και τα πρακτικά μαθήματα είναι απαραίτητα από τον νόμο.

Για πρώτη φορά είναι υποχρεωτικά (πρέπει να συμπληρώσεις συγκεκριμένες ώρες στα θεωριτικα και στα πρακτικά

Αν στο έχουν πάρει για παραβάσεις το δίπλωμα τότε δεν είναι υποχρεωτικά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...