Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, APPLEGEEK είπε

Πλούσιος ειναι αυτος που εχει χρονο...time is money- personal time is gold:) 

Αν το ξερα αυτο οταν ημουν ανεργος δεν θα βρισκα δουλεια για να ειμαι πλουσιος τωρα!

Παντως η απαντηση στην ερωτηση ειναι απλη: ΑΝ εχεις την ικανοτητα να κανεις κουμαντο στα οικονομικα σου σωστα τοτε ναι αλλιως οχι

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Αν το ξερα αυτο οταν ημουν ανεργος δεν θα βρισκα δουλεια για να ειμαι πλουσιος τωρα!

Παντως η απαντηση στην ερωτηση ειναι απλη: ΑΝ εχεις την ικανοτητα να κανεις κουμαντο στα οικονομικα σου σωστα τοτε ναι αλλιως οχι

ναι 3κ δεν ειναι πολλα- και βαζω ατοκα.

ανεργος η καλυτερη δουλεια

Δημοσ.

Επίσης, οι πόντοι στα διάφορα προγράμματα "επιβράβευσης" είναι συνήθως παραπάνω εάν κάνεις πληρωμή με πιστωτική από ότι με χρεωστική ;)

Φυσικά εάν αποπληρώνεις όλο το ποσό του λογαριασμού, καλύτερα να χρησιμοποιείς την πιστωτική ΠΑΝΤΟΥ, μόνο κέρδος μπορείς να έχεις.

• Thanks 3
Δημοσ.
Στις 4/7/2020 στις 11:51 ΠΜ, APPLEGEEK είπε

εχω παρει μια πολυ μικρη έγκριση απο εθνική NBG για 3Κ.

καμιά φορα βλεπω προϊόντα με ατοκες δόσεις ετσι το σκεπτικά να παρω πιστωτική,.

αλλα αξίζει?> υπαρχει κάποιο ρίσκο?

ειναι safe να την κανω λινκ με paypal? 

μετα το 1 χρονο 8ελει συνδρομή 33 ευρω.

Ρίσκο ??? Αν δεν πληρώνεις τις δόσεις θα σου πάρουν και την ψυχή και 30 τηλέφωνα την μέρα ότι χρωστάς και θα σου κάνουν κατάσχεση.

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Ace Of Spades είπε

Επί της ευκαρίας. Επειδή σκέφτομαι και εγώ να φτιάξω μία. Χτίζουμε credit score όπως στο εξωτερικό ή ούτε καν?

Χτίζουν πουθενά αλλού εκτός από USA credit score?

Δημοσ.

Μια φορα ειχα βγαλει πιστωτικη για αγορα σταθερου υπολογιστη. Χωρις καμμια αλλη αγορα και με εξοφληση στο 12μηνο, τα συνολικα χρηματα που πληρωσα στο τελος ηταν περισσοτερα απο οτι ειχαν πει γιατι περναγαν και κατι αλλες χρεωσεις (εξοδα εκδοσης καρτας κτλ) και τα ψιλοπηρα...

Οποτε δεν ξαναμπηκα στην διαδικασια να ξαναβγαλω. Τωρα τελευταια με παιρνουν και τηλεφωνο απο μονοι τους επειδη εχω λογαριασμο μισθοδοσιας, αλλα δεν.

Γνωμη μου ειναι αν υπαρχει σταθερος μισθος και δεν υπαρχει αναγκη μεγαλης αγορας, δεν χρειαζεται. 

Εκει που θα μπορουν να φανουν χρησιμες ειναι σε μεγαλες αγορες και σε μισθοδοσιες με μεγαλα κενα (τριμηνα κτλ)

Δημοσ.

Ε πιστευω οτι αν βγαλεις πχ Πειραιως, σιγουρα μια αυξηση οριου με καλο ιστορικο μπορεις να την ζητησεις. Ισως να βοηθησει και σε κανενα μελλοντικο δανειο, πχ αυτοκινητου

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Ace Of Spades είπε

Επί της ευκαρίας. Επειδή σκέφτομαι και εγώ να φτιάξω μία. Χτίζουμε credit score όπως στο εξωτερικό ή ούτε καν?

Ναι, κανονικά.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Papakaliati είπε

Γέρμανια πάντως ναι.

To schufa δε λειτουργεί ακριβώς όπως το αμερικανικό μοντέλο

Δημοσ.
10 ώρες πριν, pluss είπε

Ναι, κανονικά.

Δεν έχει καμία σχέση η χρήση του credit score της Αμερικής και του εξωτερικού με αυτό που έβαλες. Στη Ελλάδα οι ιδιώτες δεν έχουν credit score εκτός και αν ήταν επιτηδευματιες.

Στο εξωτερικό όταν έχεις χτισμένο σκορ μπορείς να αγοράσεις αυτοκίνητο πιο εύκολα, σπίτι με μειωμένες προκαταβολες κλπ κλπ. 

Επίσης ο γονιός μπορεί να χτίσει σκορ και για τα τέκνα του πριν την ενηλικίωση. 

Γενικώς, μέρα με τη νύχτα 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Pa0ki είπε

To schufa δε λειτουργεί ακριβώς όπως το αμερικανικό μοντέλο

Γιατί το λες αυτό; Για να πάρεις δάνειο, να βγάλεις πιστωτική, να βρεις σπίτι ελέγχεται η σουφα σου, και όσο καλύτερη τόσο χαμηλότερο επιτόκιο, 

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Papakaliati είπε

Γιατί το λες αυτό; Για να πάρεις δάνειο, να βγάλεις πιστωτική, να βρεις σπίτι ελέγχεται η σουφα σου, και όσο καλύτερη τόσο χαμηλότερο επιτόκιο, 

Όχι απαραίτητα, τουλάχιστον για σπίτι και πιστωτική δεν χρειάστηκε σε μένα.

ΗΠΑ ξεκινάς με χαμηλό credit score το οποίο χτίζεις ενεργά με τον καιρό και εννοείται πρέπει να το διατηρείς σταθερά σε καλό επίπεδο διαφορετικά είσαι σαν λεπρός. Αν πας μετανάστης στις ΗΠΑ, από τα πρώτα πράγματα που θα σε απασχολήσουν θα είναι να φτιάξεις credit score.

Στο schufa δε χτίζεις τίποτα, υποτίθεται δείχνει πόσο καλοπληρωτής και φερέγγυος είσαι και ένας θεός ξέρει πως ακριβώς βγαίνει η τελική τιμή. Άτομο με < 3 χρόνια στη Γερμανία με μόνο ένα Girokonto στο όνομα του έχει schufa γύρω στο 95%(δε θυμάμαι ακριβώς)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/6/2021 στις 12:41 ΜΜ, Helionar είπε

Δεν έχει καμία σχέση η χρήση του credit score της Αμερικής και του εξωτερικού με αυτό που έβαλες. Στη Ελλάδα οι ιδιώτες δεν έχουν credit score εκτός και αν ήταν επιτηδευματιες.

Στο εξωτερικό όταν έχεις χτισμένο σκορ μπορείς να αγοράσεις αυτοκίνητο πιο εύκολα, σπίτι με μειωμένες προκαταβολες κλπ κλπ. 

Επίσης ο γονιός μπορεί να χτίσει σκορ και για τα τέκνα του πριν την ενηλικίωση. 

Γενικώς, μέρα με τη νύχτα 

Στην Ελλάδα όλοι όσοι έχουν δάνεια/κάρτες χτίζουν credit score, το οποίο επηρεάζει αποκλειστικά και μόνο τη μελλοντική απόκτηση τέτοιου είδους τραπεζικών προϊόντων - τίποτε άλλο. Ο Ace of Spades επεσήμανε παραπάνω πως ενδιαφέρεται να αποκτήσει για πιστωτική κάρτα, συνεπώς σίγουρα θα μετρήσει η εικόνα του και κατ' επέκταση το credit score, το οποίο προκύπτει από τη (συνετή ή μη) διαχείριση τυχόν δανείων/καρτών που είχε ή έχει στην κατοχή του. Γι' αυτό εξάλλου όλες οι τράπεζες πριν κάνεις αίτηση για δάνειο ή κάρτα ζητούν την συναίνεσή σου, ώστε να δουν το score σου στον Τειρεσία. Το ότι στο εξωτερικό το credit score καθορίζει κι άλλα πράγματα (π.χ. αγορά αυτοκινήτου ή σπιτιού), δεν ξέρω πώς σχετίζεται με το παρόν θέμα.

Επεξ/σία από pluss

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...