geochrys Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Καλημέρα παιδιά! Έφτιαξα το δικό μου PC πριν από καμία 5ετία. Τον τελευταίο μήνα κάποιες φορές όταν πατάω το Power Button ο υπολογιστής ενώ ανοίγει (ξεκινάνε τα fans) δεν μου κάνει boot (εμφανίζεται στην οθόνη "No Signal"). Μετά από ψάξιμο σε forums και γενικά στο ίντερνετ είδα και δοκίμασα κάποια πράγματα. 1) Έκανα update το BIOS. 2) Έκανα clear την CMOS (όπως ακριβώς έλεγε το manual της motherboard). 3) Αφαίρεσα και επανατοποθέτησα την RAM.. 4) Και γενικά έβγαλα τα πάντα πάνω από τη Motherboard και τα ξανακούμπωσα. Μετά από τα παραπάνω το PC γενικά τις πιο πολλές φορές ανοίγει με την πρώτη. Απλά μία στο τόσο (κάθε 3-4 μέρες) δεν ανοίγει, και ακόμη και το Power Reset κουμπί να πατήσω, ενώ η διαδικασία του reset γίνεται, δεν έχω είσοδο στην οθόνη (η οθόνη παίρνει είσοδο από την κάρτα γραφικών). Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει όταν συμβαίνει το πρόβλημα που περιγράφω είναι να συνδέσω την οθόνη απευθείας στη Motherboard για να δω αν δίνει έξοδο. Γενικά αυτά που έχω παρατηρήσει είναι τα εξής. Όταν βγάλω και βάλω την RAM, και πατήσω το Power Button ο υπολογιστής ανοίγει μία χαρά. Η RAM που φοράω δεν είναι στην λίστα που έχει η ASUS για τις εγκεκριμένες-δοκιμασμένες RAM. Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι να αγοράσω καινούργια RAM η οποία θα είναι "εγκεκριμένη" από την ASUS. Θα ήθελα τη γνώμη σας. Αν σε κάποιον έχει τύχει κάτι παρόμοιο και πως το αντιμετώπισε, ή εάν έχετε κάποια ιδέα σχετικά με το τι άλλο μπορώ να κάνω. Build Info: CPU: Intel Core i7-6700K @ 4.00Ghz Motherboard: Asus Z170-A GPU: NVIDIA GeForce GTX 950 RAM: HyperX Fury 16GB DDR4-2133MHz (Single Channel)
Dark_Nightfall Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, geochrys είπε Καλημέρα παιδιά! Έφτιαξα το δικό μου PC πριν από καμία 5ετία. Τον τελευταίο μήνα κάποιες φορές όταν πατάω το Power Button ο υπολογιστής ενώ ανοίγει (ξεκινάνε τα fans) δεν μου κάνει boot (εμφανίζεται στην οθόνη "No Signal"). Μετά από ψάξιμο σε forums και γενικά στο ίντερνετ είδα και δοκίμασα κάποια πράγματα. 1) Έκανα update το BIOS. 2) Έκανα clear την CMOS (όπως ακριβώς έλεγε το manual της motherboard). 3) Αφαίρεσα και επανατοποθέτησα την RAM.. 4) Και γενικά έβγαλα τα πάντα πάνω από τη Motherboard και τα ξανακούμπωσα. Μετά από τα παραπάνω το PC γενικά τις πιο πολλές φορές ανοίγει με την πρώτη. Απλά μία στο τόσο (κάθε 3-4 μέρες) δεν ανοίγει, και ακόμη και το Power Reset κουμπί να πατήσω, ενώ η διαδικασία του reset γίνεται, δεν έχω είσοδο στην οθόνη (η οθόνη παίρνει είσοδο από την κάρτα γραφικών). Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει όταν συμβαίνει το πρόβλημα που περιγράφω είναι να συνδέσω την οθόνη απευθείας στη Motherboard για να δω αν δίνει έξοδο. Γενικά αυτά που έχω παρατηρήσει είναι τα εξής. Όταν βγάλω και βάλω την RAM, και πατήσω το Power Button ο υπολογιστής ανοίγει μία χαρά. Η RAM που φοράω δεν είναι στην λίστα που έχει η ASUS για τις εγκεκριμένες-δοκιμασμένες RAM. Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι να αγοράσω καινούργια RAM η οποία θα είναι "εγκεκριμένη" από την ASUS. Θα ήθελα τη γνώμη σας. Αν σε κάποιον έχει τύχει κάτι παρόμοιο και πως το αντιμετώπισε, ή εάν έχετε κάποια ιδέα σχετικά με το τι άλλο μπορώ να κάνω. Build Info: CPU: Intel Core i7-6700K @ 4.00Ghz Motherboard: Asus Z170-A GPU: NVIDIA GeForce GTX 950 RAM: HyperX Fury 16GB DDR4-2133MHz (Single Channel) Το σύστημα σαν σύνθεση αυτή δούλευε έτσι η η μνήμη είναι καινούργια και την έβαλες ; Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2020 από Dark_Nightfall
geochrys Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Όχι όλα όσα περιγράφω είναι από το αρχικό σύστημα. Δεν έχω αλλάξει τίποτα προς το παρόν
Dark_Nightfall Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 3 ώρες πριν, geochrys είπε Όχι όλα όσα περιγράφω είναι από το αρχικό σύστημα. Δεν έχω αλλάξει τίποτα προς το παρόν Μπλε οθόνες ,restarts είχες καθόλου η το σύστημα ήταν σταθερό όταν άνοιγε ; Αν δεν έχεις parts μπορείς να δοκιμάσεις να δουλέψεις το μηχάνημα με την on board vga αν στο κάνει να αποκλείσουμε την vga.
geochrys Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Όχι γενικά όταν ανοίγει είναι μία χαρά... Την επόμενη φορά που θα τύχει θα δοκιμάσω αυτό που λες! Ευχαριστώ πολύ!
geochrys Δημοσ. 7 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2020 Στις 4/7/2020 στις 4:25 ΜΜ, Dark_Nightfall είπε Μπλε οθόνες ,restarts είχες καθόλου η το σύστημα ήταν σταθερό όταν άνοιγε ; Αν δεν έχεις parts μπορείς να δοκιμάσεις να δουλέψεις το μηχάνημα με την on board vga αν στο κάνει να αποκλείσουμε την vga. Λοιπόν με on board VGA δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα οπότε φαντάζομαι ότι δεν ευθύνεται αυτή... Μάλλον για κακή ram το βλέπω...
Dark_Nightfall Δημοσ. 7 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, geochrys είπε Λοιπόν με on board VGA δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα οπότε φαντάζομαι ότι δεν ευθύνεται αυτή... Μάλλον για κακή ram το βλέπω... Στο έκανε πάλι με την on board ;
geochrys Δημοσ. 7 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2020 3 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Στο έκανε πάλι με την on board ; Ναι πάλι το ίδιο
Dark_Nightfall Δημοσ. 7 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2020 Μόλις τώρα, geochrys είπε Ναι πάλι το ίδιο Ωραία ,δοκίμασε την μνήμη σε άλλο slot εκτός αν το έχεις δοκιμάσει ήδη.
geochrys Δημοσ. 7 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, Dark_Nightfall είπε Ωραία ,δοκίμασε την μνήμη σε άλλο slot εκτός αν το έχεις δοκιμάσει ήδη. Αυτό είναι ένα θέμα... την δοκίμασα σε άλλο slot αλλά δεν μου έκανε boot το pc. Αυτή τη στιμγή την έχω στο optimum slot για single channel σύμφωνα με το manual της μητρικής...
Dark_Nightfall Δημοσ. 7 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2020 Μόλις τώρα, geochrys είπε Αυτό είναι ένα θέμα... την δοκίμασα σε άλλο slot αλλά δεν μου έκανε boot το pc. Αυτή τη στιμγή την έχω στο optimum slot για single channel σύμφωνα με το manual της μητρικής... Την συναρμολόγηση την έχεις κάνει εσύ ; στραβωμένα pins στο socket δεν υπάρχουν θεωρώ;Για πρόβλημα μητρικής βλέπω εγώ. 1
geochrys Δημοσ. 7 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2020 Μόλις τώρα, Dark_Nightfall είπε Την συναρμολόγηση την έχεις κάνει εσύ ; στραβωμένα pins στο socket δεν υπάρχουν θεωρώ;Για πρόβλημα μητρικής βλέπω εγώ. Ναι την έκανα εγώ (ήταν η πρώτη φορά που το έκανα αλλά διάβασα αρκετά και το έψαξα, θεωρώ, πριν το κάνω). Το κακό είναι ότι έχω δοκιμάσει ότι έχω δει σε διάφορα forums και πάλι δεν έχω αποτέλεσμα... Μάλλον πρέπει να το πάω σε κάποιον να το δει και να μου πει μια δεύτερη γνώμη... σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!
Dark_Nightfall Δημοσ. 7 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, geochrys είπε Ναι την έκανα εγώ (ήταν η πρώτη φορά που το έκανα αλλά διάβασα αρκετά και το έψαξα, θεωρώ, πριν το κάνω). Το κακό είναι ότι έχω δοκιμάσει ότι έχω δει σε διάφορα forums και πάλι δεν έχω αποτέλεσμα... Μάλλον πρέπει να το πάω σε κάποιον να το δει και να μου πει μια δεύτερη γνώμη... σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια! Μνήμη δεν παίζει να είναι αν είχε πρόβλημα ,θα είχες μπλε οθόνες κάτι,συνήθως τέτοια προβλήματα δείχνουν m/b ,μπορείς να πάρεις ένα τροφοδοτικό των 15 ευρώ να το δοκιμάσεις και αυτό και να το αποκλείσεις αλλιώς στείλε το για έλεγχο. 1
geochrys Δημοσ. 7 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2020 Οκ σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια! Καλή συνέχεια! Αν έχω κάποιο νεότερο θα ενημερώσω! 😉 1
Mene Δημοσ. 7 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2020 Λες οτι ήδη έβγαλες-έβαλες τα πάντα πάνω στη ΜΒ. Δοκίμασες να τα αφήσεις όλα εκτός (ακόμα και τις usb, είτε headers, είτε στην πίσω πλευρά) και να δοκιμάσεις μόνο με cpu και ram?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα