NikosKallithea Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, Βασίλης_29 είπε Στο χονδρεμποριο δεν υπάρχει ΦΠΑ, ο ΦΠΑ είναι φόρος που πληρώνεται από τον τελικό καταναλωτή προς το κατάστημα λιανικής και το δε κατάστημα τον αποδίδει στο κράτος. Οπότε, αν ένα κατάστημα λιανικής δεν κόψει απόδειξη και ο πελάτης πληρώσει μόνο την καθαρή αξία προϊόντος τότε ο επιχειρηματίας δεν κερδίζει τίποτα, ο πελάτης κερδίζει ότι δεν πλήρωσε ΦΠΑ. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ, ο καταστηματαρχης με την μη έκδοση απόδειξης δεν απαιτήσει από τον πελάτη την κανονική καθαρη τιμη χωρίς ΦΠΑ αλλά ζητήσει μια πιο αυξημένη τιμή ώστε να βγάλει και κάτι παραπάνω, εκεί και το κράτος κλέβει και τον πελάτη εν άγνοια του ο οποίος κατά 99.99999% θα νομίζει ότι είναι ο κερδισμενος επειδή γλίτωσε ένα Α ΦΠΑ και πλήρωσε ένα επιπλέον Β κόστος στην μαύρη τιμή με Β < Α. Το χονδρεμπόριο δεν εχει φπα, μάλιστα το ακουσαμε και αυτό 1
kallair Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, Βασίλης_29 είπε Στο χονδρεμποριο δεν υπάρχει ΦΠΑ, ο ΦΠΑ είναι φόρος που πληρώνεται από τον τελικό καταναλωτή προς το κατάστημα λιανικής και το δε κατάστημα τον αποδίδει στο κράτος. Οπότε, αν ένα κατάστημα λιανικής δεν κόψει απόδειξη και ο πελάτης πληρώσει μόνο την καθαρή αξία προϊόντος τότε ο επιχειρηματίας δεν κερδίζει τίποτα, ο πελάτης κερδίζει ότι δεν πλήρωσε ΦΠΑ. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ, ο καταστηματαρχης με την μη έκδοση απόδειξης δεν απαιτήσει από τον πελάτη την κανονική καθαρη τιμη χωρίς ΦΠΑ αλλά ζητήσει μια πιο αυξημένη τιμή ώστε να βγάλει και κάτι παραπάνω, εκεί και το κράτος κλέβει και τον πελάτη εν άγνοια του ο οποίος κατά 99.99999% θα νομίζει ότι είναι ο κερδισμενος επειδή γλίτωσε ένα Α ΦΠΑ και πλήρωσε ένα επιπλέον Β κόστος στην μαύρη τιμή με Β < Α. ο πελατης θα ειναι ετσι κ αλλιως κερδισμενος με τον ενα ή τον αλλο τροπο. θα πληρωσει χαμηλοτερη τιμη. ΤΕΛΟΣ. Το αν θα βγαλει περισσοτερα ή λιγοτερα ο καταστηματαρχης θα επρεπε να νοιαζει τον πελατη;
Βασίλης_29 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 9 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Το χονδρεμπόριο δεν εχει φπα, μάλιστα το ακουσαμε και αυτό Στην τροφοδοσία της λιανικής από τον χονδρεμπορα υπάρχει ΦΠΑ; Αυτόν τον πληρώνει ο καταναλωτής στο μαγαζί όταν αγοράσει το προϊόν. 10 λεπτά πριν, kallair είπε ο πελατης θα ειναι ετσι κ αλλιως κερδισμενος με τον ενα ή τον αλλο τροπο. θα πληρωσει χαμηλοτερη τιμη. ΤΕΛΟΣ. Το αν θα βγαλει περισσοτερα ή λιγοτερα ο καταστηματαρχης θα επρεπε να νοιαζει τον πελατη; Η αρχική ερώτηση στο thread είναι αν έχει κέρδος ο επιχειρηματίας και όχι ο πελάτης.
St3liosGr Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, Βασίλης_29 είπε Στην τροφοδοσία της λιανικής από τον χονδρεμπορα υπάρχει ΦΠΑ; Αυτόν τον πληρώνει ο καταναλωτής στο μαγαζί όταν αγοράσει το προϊόν. Και βέβαια υπάρχει ΦΠΑ Έχεις δει κανένα τιμολόγιο χωρίς ΦΠΑ; Αν λοιπόν θεωρητικά ένα κατάστημα είχε ένα μοναδικό προϊόν μέσα και δεν το πουλήσει ποτέ, το ΦΠΑ το έχει πληρώσει. Αν το πουλήσει όσο το αγόρασε θα έχει εισπράξει πίσω το ΦΠΑ, αν το πουλήσει με ένα Α ποσοστό κέρδους έχει εισπράξει παραπάνω ΦΠΑ όποτε πάει χρεωστικος την διαφορά του αρχικού φπα με το τελικό ΦΠΑ 1 1
kallair Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 2 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Η αρχική ερώτηση στο thread είναι αν έχει κέρδος ο επιχειρηματίας και όχι ο πελάτης. H αρχικη ερωτηση ειναι ποιος ωφελειται περισσοτερο και αν αξιζει να δεχθει μια τετοια προσφορα. ερωτηση που ειναι ανευ λογικης επειδη "τι σε ενδιαφερει αν εχει μεγαλυτερο κερδος απο σενα ο επιχειρηματιας;". εσυ θα κερδισεις καθαρα αυτο το ποσο. τελος. Το ποσα ΔΕΝ θα βγαλεις απο την τσεπη σου ειναι ασχετο με το ποσα θα βαλει καθαρα ο επιχειρηματιας στην δικη του.
zoranb Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Μην ψάχνεις λογική, μερικοί άνθρωποι είναι της λογικής "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα". Πάλι υποθέτεις κ βγάζεις συμπεράσματα κ λυπάμαι που σου κάνουνε like κ κάποιοι που έχουν ελάχιστα στοιχεία (όσα κι εσύ) για τις προθέσεις του TS. Αλλά οκ, κατευθύνονται κι αυτοί τόσο εύκολα σαν πρόβατα, ακούγοντας γνωμικά/ρητά/αμπελοφιλοσοφίες που δεν ταιριάζουν αλλά είναι του στυλ για την κατσίκα του γείτονα κλπ. κλπ.
NikosKallithea Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 21 λεπτά πριν, kallair είπε H αρχικη ερωτηση ειναι ποιος ωφελειται περισσοτερο και αν αξιζει να δεχθει μια τετοια προσφορα. ερωτηση που ειναι ανευ λογικης επειδη "τι σε ενδιαφερει αν εχει μεγαλυτερο κερδος απο σενα ο επιχειρηματιας;". εσυ θα κερδισεις καθαρα αυτο το ποσο. τελος. Το ποσα ΔΕΝ θα βγαλεις απο την τσεπη σου ειναι ασχετο με το ποσα θα βαλει καθαρα ο επιχειρηματιας στην δικη του. Θα σου πω ακριβώς ποια ειναι η αρχικη ερωτηση, για να λήξει το θεμα Ο ts ρωταει ποιος θα κερδισει περισσότερα απο τα κλεμμένα του δημοσιου. Αυτη ειναι η πραγματικη ερωτηση και η παρεξήγηση του ts με τον εμπορα είναι, κλέβει(το δημόσιο) ποιο πολυ ο ts ή ποιο πολύ ο έμπορας. Καλη συνέχεια.
zoranb Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 25 λεπτά πριν, kallair είπε H αρχικη ερωτηση ειναι ποιος ωφελειται περισσοτερο και αν αξιζει να δεχθει μια τετοια προσφορα. ερωτηση που ειναι ανευ λογικης επειδη "τι σε ενδιαφερει αν εχει μεγαλυτερο κερδος απο σενα ο επιχειρηματιας;". εσυ θα κερδισεις καθαρα αυτο το ποσο. τελος. Το ποσα ΔΕΝ θα βγαλεις απο την τσεπη σου ειναι ασχετο με το ποσα θα βαλει καθαρα ο επιχειρηματιας στην δικη του. Έχει να κάνει καθαρά με το deal... εάν εγώ τον βοηθάω να κερδίσει κάτι και μάθω πόσο είναι αυτό, ε τότε δεν είναι λογικό να κοιτάξω να έχω καλύτερη έκπτωση;
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, zoranb είπε Πάλι υποθέτεις κ βγάζεις συμπεράσματα κ λυπάμαι που σου κάνουνε like κ κάποιοι που έχουν ελάχιστα στοιχεία (όσα κι εσύ) για τις προθέσεις του TS. Αλλά οκ, κατευθύνονται κι αυτοί τόσο εύκολα σαν πρόβατα, ακούγοντας γνωμικά/ρητά/αμπελοφιλοσοφίες που δεν ταιριάζουν αλλά είναι του στυλ για την κατσίκα του γείτονα κλπ. κλπ. Ανοίγεις και εσύ όμως βρε αδερφάκι κάτι θέματα.....κάτι θέματα.Τεφαρίκια!!!!!!!!"Γιατί μαμά " επιπέδου.!!!!!!! 1
zoranb Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε Θα σου πω ακριβώς ποια ειναι η αρχικη ερωτηση, για να λήξει το θεμα Ο ts ρωταει ποιος θα κερδισει περισσότερα απο τα κλεμμένα του δημοσιου. Αυτη ειναι η πραγματικη ερωτηση και η παρεξήγηση του ts με τον εμπορα είναι, κλέβει(το δημόσιο) ποιο πολυ ο ts ή ποιο πολύ ο έμπορας. Καλη συνέχεια. Όχι ποιός θα κερδίσει περισσότερα, αλλά πόσα... μην παρερμηνεύεις. 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε Ανοίγεις και εσύ όμως βρε αδερφάκι κάτι θέματα.....κάτι θέματα.Τεφαρίκια!!!!!!!!"Γιατί μαμά " επιπέδου.!!!!!!! Είδες; Υπάρχει ή δεν υπάρχει ζωντάνια στις κουβέντες;
kallair Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, zoranb είπε Έχει να κάνει καθαρά με το deal... εάν εγώ τον βοηθάω να κερδίσει κάτι και μάθω πόσο είναι αυτό, ε τότε δεν είναι λογικό να κοιτάξω να έχω καλύτερη έκπτωση; Aυτο λεγεται παζαρι... Του λες ποσο μπορεις να μου το αφησεις; σου λεει τοσο. εσυ λες μια χαμηλοτερη τιμη κ αν τον συμφερει στο αφηνει, αν οχι δεν το κανει. απο κει κ περα ειναι αναλογα κ στον ανθρωπο αν μπορει να κανει παζαρι κ ποσο καλος ειναι στο να κανει παζαρι.. Αν πας και του πεις "μα θα βγαλεις τοσα απο αυτο που εκοψες" τοτε το πιο πιθανο ειναι να σου πει "ωραια παρε το τοτε με κανονικη τιμή και δεν σου κοβω τπτ" ή "αυτό μπορω να σου κοψω και αν σου αρεσει", και ας σε χασει κ απο πελατη. Στο λεω εγγυημενα.
mourouzis2005 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 5 ώρες πριν, tsioulak είπε Τι να σε πω, εγώ μαθητές Β και Γ λυκείου έχω και σχεδόν κανένας δεν ξέρει να κάνει πράξεις με ποσοστά, επίσης κάποιοι δεν ξέρουν να κάνουν ούτε διαίρεση. Αυτο ισως να πρεπει να προβληματισει τους δασκαλους (τους) γενικως και τον παροντα δασκαλο (ειδικως)
zoranb Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, kallair είπε Aυτο λεγεται παζαρι... Του λες ποσο μπορεις να μου το αφησεις; σου λεει τοσο. εσυ λες μια χαμηλοτερη τιμη κ αν τον συμφερει στο αφηνει, αν οχι δεν το κανει. απο κει κ περα ειναι αναλογα κ στον ανθρωπο αν μπορει να κανει παζαρι κ ποσο καλος ειναι στο να κανει παζαρι.. Αν πας και του πεις "μα θα βγαλεις τοσα απο αυτο που εκοψες" τοτε το πιο πιθανο ειναι να σου πει "ωραια παρε το τοτε με κανονικη τιμή και δεν σου κοβω τπτ" ή "αυτό μπορω να σου κοψω και αν σου αρεσει", και ας σε χασει κ απο πελατη. Στο λεω εγγυημενα. Εγγυημένα κι εγώ στο λέω... πως το έχω υπόψη μου αυτό που λες κ σε ευχαριστώ, και φυσικά και δεν πρόκειται να του κάνω τέτοια κόντρα. Με ενδιαφέρει όμως να γνωρίζω τα περιθώρια ώστε να μπορώ να ελιχθώ. Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2020 από zoranb
kallair Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Μόλις τώρα, zoranb είπε Εγγυημένα κι εγώ στο λέω... πως το έχω υπόψη μου αυτό που λες, κ φυσικά κ δεν πρόκειται να του κάνω τέτοια κόντρα. Με ενδιαφέρει όμως να γνωρίζω τα περιθώρια ώστε να μπορώ να ελιχθώ. Δεν μπορεις να ελιχθεις απο την στιγμη που δεν ξερεις ποσο αγορασε το αντικειμενο ο αλλος και τι ποσοστο κερδους θελει να εχει κ σε ποσο αναγκη ειναι. Το παζαρι δεν ειναι μονο αριθμοι αλλα κ παιχνιδι πειθους. εχουν να κανουν απο το ποσο αγορασε καποιος κατι, αν ειναι υπαλληλος, ιδιοκτητης, μεχρι το ποσο σε αναγκη ειναι για τα λεφτα, ποσο σε συμπαθησε και και και και. Το κοστολογιο του αντικειμενου ειναι μονο 1 απο τα πολλα κ ισως οχι το σημαντικοτερο, στο κατα ποσο περιθωριο εχεις να "ελιχθεις".
Maverickj13 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Το κερδος του δε σε νοιαζει καθολου. Αυτο που σε νοιαζει ειναι οτι στα 550 με αποδειξη το καθαρο ποσο ειναι 443. Στα 350 ειναι 282. Αρα στην 1η περιπτωση το κρατος παιρνει 117 και στην 2η 68. Τα 50 ευρω λιγοτερα (500 με αποδ. 350) ειναι η διαφορα του ΦΠΑ που δεν θα πληρωσει (117-68). Το κερδος του ειναι ιδιο και αν το πας πολυ μακρια σαν σκεψη κερδιζει και στο φορο εισοδήματος κατι εξτρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις