zoranb Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) #SabotazNic (σε ευχαριστώ για την ποιότητα της απάντησής σου) και να το θέσω αλλιώς... κερδιζει περισσότερα ο επιχειρηματίας απ' όσα μου προσφέρει εμένα ή με κοροϊδεύει με ψίχουλα για να κερδίσει ακόμα περισσότερα; Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2020 από zoranb
mechpanos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 40 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Δεν ειναι υποχρεωτικο να το πηρε λιγοτερο απο οτι προτεινε. Δηλαδη μπορει να το αγορασε με τιμολογιο (χονδρικως) στα 350 ευρω. Να πω την αληθεια οτι μαλλον ή δεν ξερει να κλεβει ο συγκεκριμενος, ή οντως το εκανε για τον πελατη. Φανταζομαι οτι μιλαμε για ηλεκτρικα ειδη, τα οποια πχ σε αντιθεση με ενα εστιατοριο που πεταει φαγητα, πρεπει να τα πουλησει. Σε βαθος χρονου ενα τετοιο καταστημα δεν μπορει να αποδιδει στο κρατος λιγοτερο φπα απο αυτο που αναλογουν στα τιμολογια που αγορασε. Γενικα τα τιμολογια τα δινουν σε καθε τελος 3μηνου στους λογιστες και τα περνανε. Απο εκει προκυπτει οτι εχουν κανει αγορασες πχ 10.000 ευρω με χονδρικη, οποτε πρεπει να αποδωσουν στο κρατος 2400 ευρω ΦΠΑ (τουλαχιστον). Αν σε ενα 3μηνο κανει λιγοτερες πωλησεις, και πχ εχει συγκεντρωσει μονο 2000 φπα, θα πρεπει να βαλει αλλα 400 απο την τσεπη του. Αν εκανε περισσοτερες πωλησεις (επειδη το προηγουμενο 3μηνο εκανε λιγοτερες και αρα του εμειναν πραγματα), εχει πιστωτικο κατα 200 ευρω (αρα εκανε πωλησεις που εχουν φπα 2600 ευρω). Οπως και να εχει, με 550 αποδειξη ο επιχειρηματιας εισπραττει 443 ευρω, με 350 αποδειξη ειπραττει 432 ευρω (282+150) Βασικά το λες λίγο ανάποδα. Αν έχει κάνει αγορές χονδρικής 10.000€ +ΦΠΑ, θα έχει πληρώσει στους προμηθευτές του 2.400€ επιπλέον (ήτοι 12.400,00€) τα οποία θα του αφαιρεθούν συμψηφιστικά, από τον ΦΠΑ που θα πρέπει να αποδώσει, που θα έχει εισπράξει από τους πελάτες του. Αν λόγω χαμηλών τιμολογίων βγάλει 2.000€ ΦΠΑ προς απόδοση, στον συμψηφισμό θα βγει 400€ πιστωτικός (τα έχει ήδη πληρωμένα μέσω των προμηθευτών του γιατί όπως σωστά ειπώθηκε δεν υπάρχει ΦΠΑ στην χονδρική, και του οφείλονται από το κράτος). Εδώ έρχεται και γίνεται όλη η φοροδιαφυγή: αυτός που πουλάει μαύρα, ζητάει να του πουλήσουν και μαύρα, γιατί αφού δεν κόβει ΦΠΑ για να εισπράξει δεν θέλει να πληρώνει και ΦΠΑ προς τον προμηθευτή του, για να συμψηφίσει...αν τα πάρει πιο φθηνά και μαύρα από τον προμηθευτή βγαίνει πιο ανταγωνιστικός χαμηλώνοντας τα φορολογικά του έξοδα και κάνει αθέμιτο ανταγωνισμό στον νόμιμο επαγγελματία. Τα ίδια βέβαια κάνει και προς το ΙΚΑ, κλπ. Και μετά έρχεται το κράτος και σου λέει είσαι επαγγελματίας ΑΡΑ ΚΛΕΒΕΙΣ, και πάρε τέλος επιτηδεύματος πάρε αύξηση στους φορολογικούς συντελεστές, πάρε αύξηση στο ΦΠΑ, για να πληρώνουν οι λίγο τίμιοι και για τους άλλους. Πάρε μισθωτέ κρατήσεις και φόρο στο θεό...Πάρε κρατήσεις στον ΕΦΚΑ... ΑΥΤΗ είναι η επιχειρηματικότητα και η πραγματικότητα στην Ελλάδα και δεν ακούω κουβέντα ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα! 5
NT1G Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 12 λεπτά πριν, zoranb είπε ...και να το θέσω αλλιώς... κερδίζει περισσότερα ο επιχειρηματίας απ' όσα μου προσφέρει εμένα ή με κοροϊδεύει με ψίχουλα για να κερδίσει ακόμα περισσότερα; Μάλλον προφανώς, εκτός και αν είναι κοινωφελές ίδρυμα.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 8 λεπτά πριν, mechpanos είπε Βασικά το λες λίγο ανάποδα. Αν έχει κάνει αγορές χονδρικής 10.000€ +ΦΠΑ, θα έχει πληρώσει στους προμηθευτές του 2.400€ επιπλέον (ήτοι 12.400,00€) τα οποία θα του αφαιρεθούν συμψηφιστικά, από τον ΦΠΑ που θα πρέπει να αποδώσει, που θα έχει εισπράξει από τους πελάτες του. Αν λόγω χαμηλών τιμολογίων βγάλει 2.000€ ΦΠΑ προς απόδοση, στον συμψηφισμό θα βγει 400€ πιστωτικός (τα έχει ήδη πληρωμένα μέσω των προμηθευτών του γιατί όπως σωστά ειπώθηκε δεν υπάρχει ΦΠΑ στην χονδρική, και του οφείλονται από το κράτος). Εδώ έρχεται και γίνεται όλη η φοροδιαφυγή: αυτός που πουλάει μαύρα, ζητάει να του πουλήσουν και μαύρα, γιατί αφού δεν κόβει ΦΠΑ για να εισπράξει δεν θέλει να πληρώνει και ΦΠΑ προς τον προμηθευτή του, για να συμψηφίσει...αν τα πάρει πιο φθηνά και μαύρα από τον προμηθευτή βγαίνει πιο ανταγωνιστικός χαμηλώνοντας τα φορολογικά του έξοδα και κάνει αθέμιτο ανταγωνισμό στον νόμιμο επαγγελματία. Τα ίδια βέβαια κάνει και προς το ΙΚΑ, κλπ. Και μετά έρχεται το κράτος και σου λέει είσαι επαγγελματίας ΑΡΑ ΚΛΕΒΕΙΣ, και πάρε τέλος επιτηδεύματος πάρε αύξηση στους φορολογικούς συντελεστές, πάρε αύξηση στο ΦΠΑ, για να πληρώνουν οι λίγο τίμιοι και για τους άλλους. Πάρε μισθωτέ κρατήσεις και φόρο στο θεό...Πάρε κρατήσεις στον ΕΦΚΑ... ΑΥΤΗ είναι η επιχειρηματικότητα και η πραγματικότητα στην Ελλάδα και δεν ακούω κουβέντα ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα! παρακαλω διευκρινιστε μας αν ειστε δημοσιος υπαλληλος για να καταλαβω αν η απαντηση σας πρεπει να με επηρεασει
zoranb Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, zoranb είπε #SabotazNic (σε ευχαριστώ για την ποιότητα της απάντησής σου) και να το θέσω αλλιώς... κερδιζει περισσότερα ο επιχειρηματίας απ' όσα μου προσφέρει εμένα ή με κοροϊδεύει με ψίχουλα για να κερδίσει ακόμα περισσότερα; 5 λεπτά πριν, NT1G είπε Μάλλον προφανώς, εκτός και αν είναι κοινωφελές ίδρυμα. Οπότε τι είδους deal θα κάνατε εσείς; (εκεί ήθελα να καταλήξω ρε γαμώτη μου! ) Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2020 από zoranb
mechpanos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, tzoyris7 είπε παρακαλω διευκρινιστε μας αν ειστε δημοσιος υπαλληλος για να καταλαβω αν η απαντηση σας πρεπει να με επηρεασει Δεν είμαι, αλλά τι σημασία έχει δηλαδή... Έχουμε να κάνουμε με ένα αντιεπιχειρηματικό οικονομικό περιβάλλον τόσο από άποψη επιχειρείν όσο και από άποψη δημόσιας διοίκησης, κράτος νταβάς επιχειρηματίες λαμόγια, εκτός ολίγων εξαιρέσεων.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 2 λεπτά πριν, mechpanos είπε Δεν είμαι, αλλά τι σημασία έχει δηλαδή... Έχουμε να κάνουμε με ένα αντιεπιχειρηματικό οικονομικό περιβάλλον τόσο από άποψη επιχειρείν όσο και από άποψη δημόσιας διοίκησης, κράτος νταβάς επιχειρηματίες λαμόγια, εκτός ολίγων εξαιρέσεων. ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ...αυτοματως αφου δεν εισαι δημοσιος υπαλληλος η απαντηση σου ,γνωμη σου, εχει σημασια για εμενα....πχ εγω ειμαι ιδιωτικος υπαλληλος που με απειλη την ανεργια η εταιρια μου μας υποχρεωσε να ανοιξουμε βιβλια και να πληρωνουμε εφκα,μισθωτος με μπλοκακι δηλαδη.....μας υποχρεωνει να κοβουμε τιμολογιο και σε αλλη εταιρια μια φορα στο διμηνο και ετσι δεν εχω κανενα δικαιωμα ουτε δωρα ουτε αδειες ουτε σε περιπτωση απολυσης αποζημιωση.....με τις ευλογιες φυσικα του κρατους...
kallair Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 29 λεπτά πριν, zoranb είπε #SabotazNic (σε ευχαριστώ για την ποιότητα της απάντησής σου) και να το θέσω αλλιώς... κερδιζει περισσότερα ο επιχειρηματίας απ' όσα μου προσφέρει εμένα ή με κοροϊδεύει με ψίχουλα για να κερδίσει ακόμα περισσότερα; Εσενα για ποιον λογο σε ενδιαφερει αν κερδιζει περισσοτερα απ οτι σου προσφερει; Εσενα σε ενδιαφερει να κερδισεις εσυ ή να κερδισεις περισσοτερα απ οτι θα κερδισει ο επιχειρηματιας; δεν μπορω να καταλαβω τον συλλογισμο σου. Δλδ αν κερδιζει απο αυτη την μειωμένη αποδειξη 60 ευρώ στην τσεπη του, απο την χαμηλοτερη τιμη στην αποδειξη, και εσυ κερδιζεις 50 ευρώ, δεν θα το αγορασεις επειδη αυτος κερδιζει περισσοτερα; (τυχαια νουμερα για να δειξω το παραλογο του τροπου σκεψης σου) 3
Apostol. Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 28 λεπτά πριν, mechpanos είπε Βασικά το λες λίγο ανάποδα. Αν έχει κάνει αγορές χονδρικής 10.000€ +ΦΠΑ, θα έχει πληρώσει στους προμηθευτές του 2.400€ επιπλέον (ήτοι 12.400,00€) τα οποία θα του αφαιρεθούν συμψηφιστικά, από τον ΦΠΑ που θα πρέπει να αποδώσει, που θα έχει εισπράξει από τους πελάτες του. Αν λόγω χαμηλών τιμολογίων βγάλει 2.000€ ΦΠΑ προς απόδοση, στον συμψηφισμό θα βγει 400€ πιστωτικός (τα έχει ήδη πληρωμένα μέσω των προμηθευτών του γιατί όπως σωστά ειπώθηκε δεν υπάρχει ΦΠΑ στην χονδρική, και του οφείλονται από το κράτος). Εδώ έρχεται και γίνεται όλη η φοροδιαφυγή: αυτός που πουλάει μαύρα, ζητάει να του πουλήσουν και μαύρα, γιατί αφού δεν κόβει ΦΠΑ για να εισπράξει δεν θέλει να πληρώνει και ΦΠΑ προς τον προμηθευτή του, για να συμψηφίσει...αν τα πάρει πιο φθηνά και μαύρα από τον προμηθευτή βγαίνει πιο ανταγωνιστικός χαμηλώνοντας τα φορολογικά του έξοδα και κάνει αθέμιτο ανταγωνισμό στον νόμιμο επαγγελματία. Τα ίδια βέβαια κάνει και προς το ΙΚΑ, κλπ. Και μετά έρχεται το κράτος και σου λέει είσαι επαγγελματίας ΑΡΑ ΚΛΕΒΕΙΣ, και πάρε τέλος επιτηδεύματος πάρε αύξηση στους φορολογικούς συντελεστές, πάρε αύξηση στο ΦΠΑ, για να πληρώνουν οι λίγο τίμιοι και για τους άλλους. Πάρε μισθωτέ κρατήσεις και φόρο στο θεό...Πάρε κρατήσεις στον ΕΦΚΑ... ΑΥΤΗ είναι η επιχειρηματικότητα και η πραγματικότητα στην Ελλάδα και δεν ακούω κουβέντα ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα! Βασικά η μόνη σωστή απάντηση εδω μέσα. Είμαι οικονομολόγος και έχω κατάστημα λιανικής. 1
Salvation81 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Εγω ενα δεν εχω καταλαβει (ασχετο με το θεμα μαλλον), μπορει καποιος που εχει καταστημα να αγορασει πχ Κλεμμενα προιοντα (εννοειται στα κουτια τους - πχ κλεμμενα απο φορτηγο) που βεβαια να μην ειναι δηλωμενα ως κλεμμενα πουθενα και να τα πουλαει αβερτα με αποδειξη; Ρωταω γιατι εχω ακουσει κατι τετοια παραδειγματα παλιοτερα αλλα με θεωρημενες αποθηκες και ολα αυτα δεν καταλαβαινω πως μπορει να γινει.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 τοσες σελιδες σε αυτο το θεμα.....με μονο δεδομενο πως και ιδωτης και επιχειρηματιας θα κλεψουν το κρατος....
Joshua21 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 45 λεπτά πριν, kallair είπε Εσενα για ποιον λογο σε ενδιαφερει αν κερδιζει περισσοτερα απ οτι σου προσφερει; Εσενα σε ενδιαφερει να κερδισεις εσυ ή να κερδισεις περισσοτερα απ οτι θα κερδισει ο επιχειρηματιας; δεν μπορω να καταλαβω τον συλλογισμο σου. Δλδ αν κερδιζει απο αυτη την μειωμένη αποδειξη 60 ευρώ στην τσεπη του, απο την χαμηλοτερη τιμη στην αποδειξη, και εσυ κερδιζεις 50 ευρώ, δεν θα το αγορασεις επειδη αυτος κερδιζει περισσοτερα; (τυχαια νουμερα για να δειξω το παραλογο του τροπου σκεψης σου) Μην ψάχνεις λογική, μερικοί άνθρωποι είναι της λογικής "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα". 1
bjj-p Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, zoranb είπε Οπότε τι είδους deal θα κάνατε εσείς; (εκεί ήθελα να καταλήξω ρε γαμώτη μου! ) Δεν πρεπει να κανεις κανενα ειδους deal γιατι δεν μπορεις να το υπολογισεις. Ακομη και τωρα να σου πουνε αξιζει, στην επομενη συναλλαγη με διαφορετικα νουμερα δεν θα ξερεις τι να κανεις. σου ειπα εξαρχης δεν το εχεις θεσει σωστα. Για να διαμορφωθει μια λιανικη τιμη χρειαζεται εκτος απο το φπα, ποσοστο εξοδων, ποσοστο κερδους που ειναι διαφορετικο ανα κατηγορια προιοντος και πολλα αλλα. Εν κατακλειδι, δεν υπαρχει περιπτωση να σου κοψει καποιος πιο πολλα απ’ οτι θα κερδισει αυτος. Μαντεψε το γιατι!
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Μια σαλάτα........ Οταν ο εμπορος αγοράζει κάτι πληρώνει το ΦΠΑ μαζί με την αξία του εμπορευματος στο προμηθευτή του. Οταν το πουλήσει πρέπει να αποδώσει στο κράτος τον επιπλέον ΦΠΑ απο το κέρδος που έβγαλε.Αν το πουλήσει όσο το αγόρασε δεν αποδίδει τίποτα.Αν αγοράζει πιο πολλά απο αυτά που πουλάει τότε είναι πιστωτικός στον ΦΠΑ.Κανονικά μια τέτοια επιχέιρηση δεν είναι βιώσιμη αλλά Ελλάδα είσαι. ΦΠΑ = Φορος Προστιθέμενης Αξίας.
Βασίλης_29 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Στο χονδρεμποριο δεν υπάρχει ΦΠΑ, ο ΦΠΑ είναι φόρος που πληρώνεται από τον τελικό καταναλωτή προς το κατάστημα λιανικής και το δε κατάστημα τον αποδίδει στο κράτος. Οπότε, αν ένα κατάστημα λιανικής δεν κόψει απόδειξη και ο πελάτης πληρώσει μόνο την καθαρή αξία προϊόντος τότε ο επιχειρηματίας δεν κερδίζει τίποτα, ο πελάτης κερδίζει ότι δεν πλήρωσε ΦΠΑ. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ, ο καταστηματαρχης με την μη έκδοση απόδειξης δεν απαιτήσει από τον πελάτη την κανονική καθαρη τιμη χωρίς ΦΠΑ αλλά ζητήσει μια πιο αυξημένη τιμή ώστε να βγάλει και κάτι παραπάνω, εκεί και το κράτος κλέβει και τον πελάτη εν άγνοια του ο οποίος κατά 99.99999% θα νομίζει ότι είναι ο κερδισμενος επειδή γλίτωσε ένα Α ΦΠΑ και πλήρωσε ένα επιπλέον Β κόστος στην μαύρη τιμή με Β < Α.
Προτεινόμενες αναρτήσεις