Nik1239 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Βρήκα την παρακάτω ραμ στα 35€ στο crazy sundays και είπα να την πάρω αλλά στο σάιτ της asrock δεν υπάρχει θα παίξει ; Asrock a320m-hdv r4.0 Athlon 3000g Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2020 από Nik1239
https Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Το να χρησιμοποιείς τη λίστα για συμβατές μνήμες στο Site της εταιρίας ως οδηγό για να αγοράσεις μνήμες είναι το ίδιο με το να βάζεις στο οχημά σου τα λάδια με τη στάμπα του κατασκευαστή του. Κατα τη γνώμη μου είναι μια ανούσια μόδα των τελευταίων ετών για να κινηθεί το χρήμα προς τις κατάλληλες κατευθύνσεις-εταιρίες. Για αγορά μνήμης κοιτάς: τυπο, συχνότητα, latency, τάση. Αν είναι συμβατά, την αγοράζεις. (Old school) 1
fotaras76 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Θα συμφωνήσω με τον https. Όταν πρόσθεσα 2η μνήμη στον υπολογιστή κοίταξα να έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με την 1η (άλλη εταιρία και διαφορετικές οπτικά) και όχι μόνο δούλεψαν αλλά έχω και dual channel. 1
Dark_Nightfall Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 39 λεπτά πριν, https είπε Το να χρησιμοποιείς τη λίστα για συμβατές μνήμες στο Site της εταιρίας ως οδηγό για να αγοράσεις μνήμες είναι το ίδιο με το να βάζεις στο οχημά σου τα λάδια με τη στάμπα του κατασκευαστή του. Κατα τη γνώμη μου είναι μια ανούσια μόδα των τελευταίων ετών για να κινηθεί το χρήμα προς τις κατάλληλες κατευθύνσεις-εταιρίες. Για αγορά μνήμης κοιτάς: τυπο, συχνότητα, latency, τάση. Αν είναι συμβατά, την αγοράζεις. (Old school) Για κάποιον που δεν έχει την δυνατότητα να δοκιμάζει μνήμες για σιγουριά καλό θα είναι να χρησιμοποιεί το qvl,βέβαια δεν σημαίνει ότι μνήμη εκτός qvl δεν θα παίξει αλλά αν βρεις μια στο qvl γιατί να μην την προτιμήσεις. Άλλο συμβατότητα ram με m/b (που αυτό για να είσαι σίγουρος πρέπει να το δοκιμάσεις πρώτα)και άλλο λάδια αυτοκινήτου με στάμπα κατασκευαστή του.Η πρώτη περίπτωση περιλαμβάνει το qvl (έχει διάφορες μνήμες) ,η δεύτερη περίπτωση περιλαμβάνει το manual που αναφέρει προδιαγραφές και ιξώδες που απαιτούνται για να είναι σωστά λάδια για το όχημά σου,δεν σου λέει πάρε Toyota λάδια (τυχαίο το παράδειγμα) ούτε έχει λίστα με λάδια.
Nik1239 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 8 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε Για κάποιον που δεν έχει την δυνατότητα να δοκιμάζει μνήμες για σιγουριά καλό θα είναι να χρησιμοποιεί το qvl,βέβαια δεν σημαίνει ότι μνήμη εκτός qvl δεν θα παίξει αλλά αν βρεις μια στο qvl γιατί να μην την προτιμήσεις. Άλλο συμβατότητα ram με m/b (που αυτό για να είσαι σίγουρος πρέπει να το δοκιμάσεις πρώτα)και άλλο λάδια αυτοκινήτου με στάμπα κατασκευαστή του.Η πρώτη περίπτωση περιλαμβάνει το qvl (έχει διάφορες μνήμες) ,η δεύτερη περίπτωση περιλαμβάνει το manual που αναφέρει προδιαγραφές και ιξώδες που απαιτούνται για να είναι σωστά λάδια για το όχημά σου,δεν σου λέει πάρε Toyota λάδια (τυχαίο το παράδειγμα) ούτε έχει λίστα με λάδια. Επειδή είναι καλές ραμ και γνωστές με καλά latency και συχνότητες δεν θα παίξουν έστω και σε χαμηλότερη συχνότητα; Cl16 3200mhz 1.35v Επειδή είναι για καινούργιο σύστημα το λέω δεν έχω άλλη είδη πάνω
Dark_Nightfall Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 3 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Επειδή είναι καλές ραμ και γνωστές με καλά latency και συχνότητες δεν θα παίξουν έστω και σε χαμηλότερη συχνότητα; Cl16 3200mhz 1.35v Επειδή είναι για καινούργιο σύστημα το λέω δεν έχω άλλη είδη πάνω Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα αν μιλάμε για default ρυθμίσεις,δεν μιλάμε για 3200 3400 κτλ ,μπορείς βέβαια και να την βάλεις χειροκίνητα η με XMP profile να την ρυθμίσεις δηλαδή στην μέγιστη συχνότητα λειτουργίας αλλά ενδέχεται να προκύψει αστάθεια,οπότε την δοκιμάζεις ψηλά αν παίζει την αφήνεις η την αφήνεις από την αρχή default.
Nik1239 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 10 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα αν μιλάμε για default ρυθμίσεις,δεν μιλάμε για 3200 3400 κτλ ,μπορείς βέβαια και να την βάλεις χειροκίνητα η με XMP profile να την ρυθμίσεις δηλαδή στην μέγιστη συχνότητα λειτουργίας αλλά ενδέχεται να προκύψει αστάθεια,οπότε την δοκιμάζεις ψηλά αν παίζει την αφήνεις η την αφήνεις από την αρχή default. Το default της είναι στα 2400 και το xmp profile 1 στα 3200 Εγώ θέλω να παίξει και ας είναι στα 2400 στην μητρική asrock b450m-hdv r4.0 που θα πάρω τελικά έχει μόνο μια ραμ στις υποστηριζομενες για την ονομασία του επεξεργαστή μου
Dark_Nightfall Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Μόλις τώρα, Nik1239 είπε Το default της είναι στα 2400 και το xmp profile 1 στα 3200 Εγώ θέλω να παίξει και ας είναι στα 2400 στην μητρική asrock b450m-hdv r4.0 που θα πάρω τελικά έχει μόνο μια ραμ στις υποστηριζομενες για την ονομασία του επεξεργαστή μου Δεν θα έχεις πρόβλημα,πάρε άλλη m/b μην πάρεις αυτήν την asrock που λες,έχουν παρατηρηθεί προβλήματα με την συγκεκριμένη.
Nik1239 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 6 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Δεν θα έχεις πρόβλημα,πάρε άλλη m/b μην πάρεις αυτήν την asrock που λες,έχουν παρατηρηθεί προβλήματα με την συγκεκριμένη. Σαν τι προβλήματα δλδ;
Dark_Nightfall Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 3 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Σαν τι προβλήματα δλδ; Είναι ολόκληρη ιστορία ,πάρε κάτι στα ίδια λεφτά σε άλλη μάρκα Asus,Gigabyte,MSI.
Nik1239 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 4 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Σαν τι προβλήματα δλδ; Το pc θα μου έρθει στημένο και ελεγμένο από το eshop οπότε δεν βλέπω γτ να μου βγάλει προβλήματα
Nik1239 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 3 ώρες πριν, Nik1239 είπε Το pc θα μου έρθει στημένο και ελεγμένο από το eshop οπότε δεν βλέπω γτ να μου βγάλει προβλήματα Αφού θα το έχουν ελέγξει αυτοί και θα έχουν διορθώσει τυχών θέμα
bbbb Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Eχω τη συγκεκριμένη μητρική της asrock b450m hdv r4.0 με ryzen 3200g επάνω και αυτές τις μνήμες https://www.e-shop.gr/ram-gskill-f4-3000c16d-16gisb-16gb-2x8gb-ddr4-3000mhz-aegis-dual-channel-kit-p-PER.558584 με τροφοδοτικό αυτό https://www.e-shop.gr/psu-innovator-in06xd-8500btx-500w-bulk-p-PER.644383 και κουτί αυτό https://www.e-shop.gr/case-innovator-j3-p-PER.644469 ενώ τα windows τα τρέχω απο έναν ssd 120gb της patriot και επισης συνδεδεμένα ένα dvd recorder και ένα hdd seagate 1tb. δηλαδή μιλάμε για ένα low budget σύστημα. οι οποίες δεν αναφέρονται στο qvl της μητρικής αλλά με xmp profile έπαιξαν κανονικά στα 3000mhz χωρίς θέματα. Το πρόβλημα που προσωπικά διάβασα και εγώ είναι ότι λόγω του ότι αφαίρεσαν την ψύκτρα απο τα vrm δεν ενδείκνυται για overclocking ή για κάτι πάνω απο 6πυρηνο. Προσωπικά για τις δουλειές που κάνω στο pc το πολύ μέχρι ryzen 5 2600 αν βάλω κάποια στιγμή με κάρτα γραφικών πχ 1650 super μέγιστο γιατι δεν χρειάζομαι κάτι παραπάνω και φυσικά δεν κάνω overclocking. Σε ότι αφορά τώρα τις θερμοκρασίες τώρα που είναι καλοκαίρι σε θερμοκρασία δωματίου 30-31 βαθμούς, η cpu σε χαλαρό φορτίο πχ σερφάρισμα η cpu με την στοκ ψύκτρα παίζει 36-38 βαθμούς και η μητρική 33-34 βαθμους Εκει που το είδα να ζορίζεται ήταν όταν έβαλα στο edius 7 να κάνω ένα rendering 720p σε mpg2 format και ταυτόχρονα σέρφαρα και έβλεπα yt η cpu έφτασε κοντά στους 85 βαθμούς και η μητρική στους 37 βαθμους. Βέβαια εδώ να πω ότι όλη την ώρα του rendering η cpu δούλευε στο 100% γιατι το edius δεν είναι gpu based rendering και έτσι προφανώς ζορίστηκε παραπάνω. Η μόνη ας πούμε παρενέργεια που είδα ήταν ότι ενώ στην αρχή ξεκίνησε η cpu να δουλεύει full στα 4.0ghz και μετά το 5λεπτο έπεσε στα 3,59ghz όπου και το κράτησε μέχρι το τέλος του rendering. Μετά απο 20 λεπτά που τελείωσε το rendering άμεσα οι θερμοκρασίες έπεσαν στα φυσιολογικά. Τώρα για παιχνίδια και τον athlon 3000g που θα στήσεις εσύ και με oc, δε ξέρω πως θα παίζει, αλλά προσωπικά για την ώρα δεν βλέπω κάποιο θέμα με non oc χρήση Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2020 από bbbb
Τέρης Α. Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 18 ώρες πριν, Nik1239 είπε αλλά στο σάιτ της asrock δεν υπάρχει θα παίξει ; Γιατί αυτές που υπάρχουν στο σάιτ παίζουν;
Nik1239 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 5 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Γιατί αυτές που υπάρχουν στο σάιτ παίζουν; Έτσι λέω 😂
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα