Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια,

σρυ αν δεν  ειναι το σωστο μερος για την ερωτηση μου. Τον τελευταιο καιρο βγαζω φωτογραφιες με την καμερα μου αλλα και με το κινητο και κατα καιρους τις ανεβαζω στο instagram. Επειδη ειναι δημοσιος ο λογαργιασμος και θελω να ανεβαζω τις φωτογραφιες μου σε διαγωνισμους δεν θα ηταν καλο να βαλω την υπογραφη μου (η το ονομα μου) σε αυτος με ενα layer στο photoshop; Σας φαινεται καλη ιδεα; Εχετε να μου προτεινετε κατι αλλο;

Ευχαριστω πολυ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, anonymous96 είπε

Καλησπερα παιδια,

σρυ αν δεν  ειναι το σωστο μερος για την ερωτηση μου. Τον τελευταιο καιρο βγαζω φωτογραφιες με την καμερα μου αλλα και με το κινητο και κατα καιρους τις ανεβαζω στο instagram. Επειδη ειναι δημοσιος ο λογαργιασμος και θελω να ανεβαζω τις φωτογραφιες μου σε διαγωνισμους δεν θα ηταν καλο να βαλω την υπογραφη μου (η το ονομα μου) σε αυτος με ενα layer στο photoshop; Σας φαινεται καλη ιδεα; Εχετε να μου προτεινετε κατι αλλο;

Ευχαριστω πολυ!

Καλησπέρα σου , ναι , ένα watermark δεν βλάπτει , μην νομίζεις όμως ότι θα σε διασφαλίσει από τάσεις απαλλοτρίωσης !!! 

Φυσικά , θα είναι περισσότερο σκεπτικός αν δεί την υπογραφή σου , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα διστάσει ακόμη και έτσι . Είναι δείγμα πάντως ότι η δουλειά σου είναι καλή , ισχύει !

Το καλύτερο για μένα , εφόσον δραστηριοποιεισαι σε τέτοιο περιβάλλον , να είσαι πολύ προσεκτικός και επιλεκτικός στα προφίλ που πάνε να σε συμπεριλάβουν . Μια γρήγορη ματιά στο είδος των εικόνων που ανεβάζουν δεν βλάπτει . Φαίνεται εύκολα αν είναι δικό τους έργο , η πρόκειται για συλλογή από έργα άλλων . 

Για τους διαγωνισμούς που ανέφερες ........ επέτρεψε μου να είμαι επιφυλακτικός . 

Επεξ/σία από babisskg
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, babisskg είπε

Καλησπέρα σου , ναι , ένα watermark δεν βλάπτει , μην νομίζεις όμως ότι θα σε διασφαλίσει από τάσεις απαλλοτρίωσης !!! 

Φυσικά , θα είναι περισσότερο σκεπτικός αν δεί την υπογραφή σου , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα διστάσει ακόμη και έτσι . Είναι δείγμα πάντως ότι η δουλειά σου είναι καλή , ισχύει !

Το καλύτερο για μένα , εφόσον δραστηριοποιεισαι σε τέτοιο περιβάλλον , να είσαι πολύ προσεκτικός και επιλεκτικός στα προφίλ που πάνε να σε συμπεριλάβουν . Μια γρήγορη ματιά στο είδος των εικόνων που ανεβάζουν δεν βλάπτει . Φαίνεται εύκολα αν είναι δικό τους έργο , η πρόκειται για συλλογή από έργα άλλων . 

Για τους διαγωνισμούς που ανέφερες ........ επέτρεψε μου να είμαι επιφυλακτικός . 

Ευχαριστω πολυ φιλε για τον χρονο σου. Οταν λεω διαγωνισμους ενω να ανεβαζω τις φωτογραφιες μου στο 500px κλπ. Αν θελω να πουλησω τις φωτο σε shutterstock κλπ τι προτεινεις;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, anonymous96 είπε

Ευχαριστω πολυ φιλε για τον χρονο σου. Οταν λεω διαγωνισμους ενω να ανεβαζω τις φωτογραφιες μου στο 500px κλπ. Αν θελω να πουλησω τις φωτο σε shutterstock κλπ τι προτεινεις;.  

Κι' εγώ έχω εικόνες μου στο 500px , έκανα πρόσφατα και μια εγγραφή στο Shutterstock ανεβάζοντας δύο εικόνες , περισσότερο για να λέω ότι τις ανέβασα . Δεν νομίζω πως πρέπει να περιμένεις πολλά πράγματα . Καλύτερα να πάρεις μέρος στο worldphoto.org στην ανοιχτή κατηγορία , έχουν ήδη αρχίσει να δέχονται εικόνες για την οργάνωση του 2021 . Πέρυσι στους δέκα πρώτους αναδείχθηκε ένας από Θεσσαλονίκη . 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, babisskg είπε

Κι' εγώ έχω εικόνες μου στο 500px , έκανα πρόσφατα και μια εγγραφή στο Shutterstock ανεβάζοντας δύο εικόνες , περισσότερο για να λέω ότι τις ανέβασα . Δεν νομίζω πως πρέπει να περιμένεις πολλά πράγματα . Καλύτερα να πάρεις μέρος στο worldphoto.org στην ανοιχτή κατηγορία , έχουν ήδη αρχίσει να δέχονται εικόνες για την οργάνωση του 2021 . Πέρυσι στους δέκα πρώτους αναδείχθηκε ένας από Θεσσαλονίκη . 

Εκει εχεις ανεβασει φωτο με υπογραφη, με watermark η με κατι αλλο;

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, anonymous96 είπε

Εκει εχεις ανεβασει φωτο με υπογραφη, με watermark η με κατι αλλο;

Σε τόσο επίσημα μέρη όχι , άλλωστε ανεβάζοντας εικόνες σαν συμμετοχή στο worldphoto.org ας πούμε , αποδέχεσαι ήδη πως αποκτούν δικαιώματα στην / στις εικόνες σου , σε βάθος πενταετίας αν θυμάμαι καλά .

Στο 500px και στο Flickr , επίσης όχι . Πάντως στο airliners.net όταν ζήτησα κάποτε permission από κάποιον για μια εικόνα του , μου απάντησε θετικά και πολύ γρήγορα . Εννοείται πως είχα αναφέρει τον σκοπό , τον τόπο στον οποίο θα ανέβαζα , με τα σχετικά credits και αναφορές στην σελίδα και τον δημιουργό . 

Για το Instagram , τα πράγματα είναι ερμαφρόδιτα αφού δραστηριοποιούνται από φτασμένοι μέχρι ότι θες . Μια εικόνα μου απαλλοτριώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και φυσικά από τότε είμαι πολύ προσεκτικός σε όσους πάνε να με ακολουθήσουν . Ρίχνω πάντα μια ματιά στο υλικό που ανεβάζουν , ώστε αν δω ότι έχουν εικόνες από το Ταζ Μαχάλ , την Γροιλανδία και άλλα του τύπου ότι ναναι , προσέχω για διαφορές στον τρόπο λήψης , τις αποχρώσεις κλπ κάτι εύκολο να διαπιστωθεί και μπλοκάρεται πάραυτα και χωρίς άλλη συζήτηση . Εννοείται πως έχω ανθρώπους με τους οποίους αλληλεπιδρω φωτογραφικά και από άλλες σελίδες , γνωριζόμαστε πλέον , οπότε υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση .

Επίσης στο Instagram δεν διατηρώ περισσότερες από 100 εικόνες , τις οποίες ανανεώνω ώστε να αποφύγω παρενέργειες . 

Δημοσ.

Εγώ από ένα σημείο και μετά, άρχισα να βάζω υδατογράφημα σε όλες τις φωτό που ανεβάζω, ακόμα και εδώ. Επίσης τις ανεβάζω με πολύ χαμηλή για τα σημερινά δεδομένα ανάλυση, ώστε να μπορώ να αποδείξω την ιδιοκτησία, αν χρειαστεί.

Μιλάω φυσικά για αυτές που εγώ θεωρώ ότι είναι πολύ καλές, όχι για όλες ανεξαιρέτως τις φωτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...