leros2004 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Nαι το 20αρικο του 3600x είναι το θέμα.. Ότι θα μείνει με τις σάπιες μνήμες και δεν φαίνεται να τον απασχολεί καθόλου, ίσως είναι τρομακτικό έξοδο ένα σετ μνημών 3200Mhz... Βέβαια από 2060super (400€) που είχε βάλει πλώρη, έφτασε σε 2070 super στα 550€ έτσι για πλάκα. Αλλά μνήμες δεν... Για μένα καλύτερα να πάρει έναν 10400F, μιας και οι intel επηρεάζονται λιγότερο απο τις σαβουρομνήμες 1
Xiezhi Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 10 λεπτά πριν, Crus είπε Η διαφορα 3600 με 3600x ειναι 20 ευρω. Οχι η ψυκτρα του 3600x δεν ειναι 20 ευρω καλυτερη απο αυτη του 3600. Χιλιες φορες καλυτερα να δωσεις αυτα τα 20 + ακομα 10 ευρω και να παρεις μια πραγματικα καλυτερη ψυκτρα σαν αυτην. Καλυτερες μητρικες υπαρχουν αλλα αν δεν σε ενδιαφερει η αναβαθμιση σε κατι καλυτερο (8 και 10+ πυρηνες) στο μελλον, δεν αξιζει να δωσεις παραπανω χρηματα αυτη την στιγμη. Βεβαια τα παραπανω χρηματα για καλυτερη μητρικη δεν σου δινουν μονο περισσοτερο headroom για να βαλεις καλυτερο επεξεργαστη αλλα και αρκετα καλυτερο I/O (π.χ. περισσοτερα USB), καλυτερο O/C μνημης (ειδικα οι Β550), καλυτερο o/b audio, περισσοτερα m2, fans connectors κλπ. Το θεμα ειναι αν σε καλυπτουν αυτα που εχει η συγκεκριμενη μητρικη. Αν σε καλυπτουν μην ασχολεισαι παραπανω. Είμαι κομπλέ με αυτή την motherboard. Thanks και για την πρόταση του cooler, θα το τσεκαρω 1 λεπτό πριν, leros2004 είπε Nαι το 20αρικο του 3600x είναι το θέμα.. Ότι θα μείνει με τις σάπιες μνήμες και δεν φαίνεται να τον απασχολεί καθόλου, ίσως είναι τρομακτικό έξοδο ένα σετ μνημών 3200Mhz... Βέβαια από 2060super (400€) που είχε βάλει πλώρη, έφτασε σε 2070 super στα 550€ έτσι για πλάκα. Αλλά μνήμες δεν... Για μένα καλύτερα να πάρει έναν 10400F, μιας και οι intel επηρεάζονται λιγότερο απο τις σαβουρομνήμες Θεωρώ τις μνήμες δευτερεύον θέμα στην παρούσα φάση. Εύκολα παίρνω νέες και τις πεταω πάνω, με νοιάζουν τα βασικά κομμάτια του υπολογιστή αυτή την στιγμή.
Crus Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Ρε σεις, ο ανθρωπος εκανε ενα ποστ του εγιναν καποιες προτασεις και ειπε εχω αποφασισει να κρατησω αυτα που εχω και να αγορασω αυτα: Mortherboad: MSI B450-A Pro Max https://www.skroutz.gr/s/20085845/MSI-B450-A-Pro-Max.html CPU: AMD Ryzen 5 3600X https://www.skroutz.gr/s/19344888/AMD-Ryzen-5-3600X-Box.html?o=3600x GPU: MSI GeForce RTX 2070 Super 8GB Gaming X https://www.skroutz.gr/s/20317473/MSI-GeForce-RTX-2070-Super-8GB-Gaming- Το σχολιο μου λοιπον ηταν οτι δεν εχει νοημα ο 3600x σε σχεση με τον 3600 και την διαφορα τιμης που εχουν, αφου ολοι οι 3600 πλεον με μια καλη ψυκτρα και PBO enabled πανε ανετα στα 4400Ghz, οσo δηλαδη και ο 3600x. Αφου λοιπον ολα τα υπολοιπα τα εχει επιλεξει, ρωτησα λοιπον τον ανθρωπο μηπως κοιτουσε για μια καλυτερη mobo. Αφου ειδα οτι οι τιμες εχουν παει στον Θεο και 20-30 ευρω πανω δεν θα του προσεφεραν κατι αρκετα καλυτερο που να το δικαιολογει, τον ρωτησα περιπτωση αναβαθμισης στο μελλον. Η λογικη ηταν μηπως παει με B550 που με μια επιλογη στα 140-150 ευρω παιρνεις και αρκετα καλυτερη μητρικη σε σχεση με την υπαρχουσα επιλογη του. Απαντησε οχι αλλα με ρωτησε αν αξιζει η διαφορα σε 3600x λογω της καλυτερης στοκ ψυκτρας, η οποια φυσικα και δεν αξιζει γιατι με την διαφορα τιμης παιρνει ουτως η αλλως καλυτερη και απο την wraith spire. Προσωπικα ουτε αυτη την μητρικη θα του προτεινα, ουτε αυτη την GPU και σιγουρα θα του προτεινα να αγορασει μνημες ειτε αμεσα ειτε στο μελλον. Αφου ομως εχει κατασταλαξει στις επιλογες του, του προτεινω ειτε να γλιτωσει ενα τσαμπα εικοσαρικο ή ακομα καλυτερα να παρει μια καλυτερη ψυκτρα για να εχει καλες θερμοκρασιες η/και λιγοτερο θορυβο. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2020 από Crus
Xiezhi Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 9 λεπτά πριν, radiohead είπε Λίγο ανούσιο το βρίσκω το ποστ σου αλλά οκ, ο θεματοθετης ενθουσιάστηκε οπότε σας αφήνω τα δύο σας 😂😂😂 Yep η απάντηση ξεχειλίζει ενθουσιασμό. Αν η διαφορά τιμής δεν δικαιολογεί την διαφορά στην απόδοση θα πάω στο πιο οικονομικό. Το θεωρώ νορμάλ αυτό
leros2004 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, Crus είπε Ρε σεις, ο ανθρωπος εκανε ενα ποστ του εγιναν καποιες προτασεις και ειπε εχω αποφασισει να κρατησω αυτα που εχω και να αγορασω αυτα: Mortherboad: MSI B450-A Pro Max https://www.skroutz.gr/s/20085845/MSI-B450-A-Pro-Max.html CPU: AMD Ryzen 5 3600X https://www.skroutz.gr/s/19344888/AMD-Ryzen-5-3600X-Box.html?o=3600x GPU: MSI GeForce RTX 2070 Super 8GB Gaming X https://www.skroutz.gr/s/20317473/MSI-GeForce-RTX-2070-Super-8GB-Gaming- Το σχολιο μου λοιπον ηταν οτι δεν εχει νοημα ο 3600x σε σχεση με τον 3600 και την διαφορα τιμης που εχουν, αφου ολοι οι 3600 πλεον με μια καλη ψυκτρα και PBO enabled πανε ανετα στα 4400Ghz, οσo δηλαδη και ο 3600x. Αφου λοιπον ολα τα υπολοιπα τα εχει επιλεξει, ρωτησα λοιπον τον ανθρωπο μηπως κοιτουσε για μια καλυτερη mobo. Αφου ειδα οτι οι τιμες εχουν παει στον Θεο και 20-30 ευρω πανω δεν θα του προσεφεραν κατι αρκετα καλυτερο που να το δικαιολογει, τον ρωτησα περιπτωση αναβαθμισης στο μελλον μηπως παει με B550 που με μια επιλογη στα 140-150 ευρω παιρνεις και αρκετα καλυτερη μητρικη σε σχεση με την υπαρχουσα επιλογη του. Μας ειπε οχι αλλα με ρωτησε αν αξιζει η διαφορα σε 3600x λογω της καλυτερης στοκ ψυκτρας και του απαντησα οχι, γιατι με την διαφορα τιμης παιρνει ουτως η αλλως καλυτερη και απο την wraith spire. Προσωπικα ουτε αυτη την μητρικη θα επερνα, ουτε αυτη την GPU και σιγουρα θα επελεγα αλλες μνημες. Αφου ομως εχει κατασταλαξει στις επιλογες του, του λεω πως ειτε να γλιτωσει ενα τσαμπα εικοσαρικο ή ακομα καλυτερα να παρει μια καλυτερη ψυκτρα για να εχει καλες θερμοκρασιες η/και λιγοτερο θορυβο. Η συγκεκριμένη μητρική μέχρι και την tomahawk είναι ίδιου επιπέδου. Πραγματικά τι νόημα έχει ακριβότερη μητρική ? α) Θα διαχειριστή κάνα κτήνος cpu που θα κάνει rendering 24/7 ? β) Θα χάσει κάτι από το upgrade path που έχουν όλες οι am4 ?
Crus Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, leros2004 είπε Η συγκεκριμένη μητρική μέχρι και την tomahawk είναι ίδιου επιπέδου. Πραγματικά τι νόημα έχει ακριβότερη μητρική ? α) Θα διαχειριστή κάνα κτήνος cpu που θα κάνει rendering 24/7 ? β) Θα χάσει κάτι από το upgrade path που έχουν όλες οι am4 ? Η tomahawk με 10 ευρω παραπανω ειναι καλυτερη επιλογη. Με 35 ευρω παραπανω που εχει πλεον δεν ειναι. Για αυτο και ρωτησα αν θελει την επιλογη αναβαθμισης στο μελλον με κατι καλυτερο για να του προτεινα κατι σε B550. Αφου ειπε οτι δεν τον ενδιαφερει case closed, παρε τον 3600 και γλιτωσε το 20αρικο η δωσε το για ψυκτρα. Τι πρεμουρα σας επιασε, δεν καταλαβαινω... Upgradability σιγουρα θα χασει, το εαν τον ενδιαφερει ειναι ενα θεμα που αυτος γνωριζει. Δεν θα μπορεις να κοτσαρεις τον 3900/4900x π.χ. σε αυτη την μητρικη χωρις ενα καλο airflow . Δεν πρεπει να τον ρωτησουμε αν τον ενδιαφερει αυτο πριν του προτεινουμε κατι? Σημερα εχει αυτες τις απαιτησεις, σε 1-2 χρονια μπορει οχι ειδικα αφου ανεφερε οτι ασχολειται με προγραμματισμο ανθρωπος οπου οι περισσοτεροι πυρηνες ειναι πιο χρησιμοι απο οτιδηποτε αλλο. Επισης οι B550 δινουν 2 x m2 slots η μια εκ των οποιων ειναι και pcie gen 4, ενω μπορει να τον ενδιαφερει στο μελλον το 2.5gb lan κλπ. 26 λεπτά πριν, Xiezhi είπε Yep η απάντηση ξεχειλίζει ενθουσιασμό. Αν η διαφορά τιμής δεν δικαιολογεί την διαφορά στην απόδοση θα πάω στο πιο οικονομικό. Το θεωρώ νορμάλ αυτό Δεν αξιζει. Τιποτα απολυτως παραπανω δεν θα σου δωσει ο 3600x που αξιζει ενα 20ρικο παραπανω. Το θεμα με τις μνημες να το κοιταξεις παντως καθως ειδικα στους Ryzen παιζουν ρολο.. μπορεις ακομα και με μια φτηνη επιλογη να τρεχεις ανετα στα 3600/3733 με μερικες απλες ρυθμισεις στην Bios. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2020 από Crus
radiohead Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 29 λεπτά πριν, Xiezhi είπε Yep η απάντηση ξεχειλίζει ενθουσιασμό. Αν η διαφορά τιμής δεν δικαιολογεί την διαφορά στην απόδοση θα πάω στο πιο οικονομικό. Το θεωρώ νορμάλ αυτό Χαβαλε κάνω ρε συ επειδή απάντησες. Για μένα τα είκοσι ευρώ στα 800 που θα δώσεις είναι μια πορδή και το κάναμε μεσανατολικό. Να μου έλεγες θέλω να κόψω από παντού για να χωρέσω μνήμες που είναι η ουσια η καλύτερη κάρτα να σου πω ναι αλλά όχι να κόψεις για μητρική σε σύστημα που προορίζεται για gaming 1
Xiezhi Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 10 λεπτά πριν, Crus είπε Η tomahawk με 10 ευρω παραπανω ειναι καλυτερη επιλογη. Με 35 ευρω παραπανω που εχει πλεον δεν ειναι. Για αυτο και ρωτησα αν θελει την επιλογη αναβαθμισης στο μελλον με κατι καλυτερο για να του προτεινα κατι σε B550. Αφου ειπε οτι δεν τον ενδιαφερει case closed, παρε τον 3600 και γλιτωσε το 20αρικο η δωσε το για ψυκτρα. Τι πρεμουρα σας επιασε, δεν καταλαβαινω... Upgradability σιγουρα θα χασει, το εαν τον ενδιαφερει ειναι ενα θεμα που αυτος γνωριζει. Δεν θα μπορεις να κοτσαρεις τον 3900/4900x π.χ. σε αυτη την μητρικη χωρις ενα καλο airflow . Δεν πρεπει να τον ρωτησουμε αν τον ενδιαφερει αυτο πριν του προτεινουμε κατι? Σημερα εχει αυτες τις απαιτησεις, σε 1-2 χρονια μπορει οχι ειδικα αφου ανεφερε οτι ασχολειται με προγραμματισμο ανθρωπος οπου οι περισσοτεροι πυρηνες ειναι πιο χρησιμοι απο οτιδηποτε αλλο. Επισης οι B550 δινουν 2 x m2 slots η μια εκ των οποιων ειναι και pcie gen 4, ενω μπορει να τον ενδιαφερει στο μελλον το 2.5gb lan κλπ. δεν αξιζει. Τιποτα απολυτως παραπανω δεν θα σου δωσει ο 3600x που αξιζει ενα 20ρικο παραπανω. το θεμα με τις μνημες να το κοιταξεις παντως.. μπορεις ακομα και με μια φτηνη επιλογη να τρεχεις ανετα στα 3600/3733 με μερικες απλες ρυθμισεις στην Bios. Μνήμες θα πάρω, είδα και ποστ με το βίντεο που έχουν κάνει και το καταλαβαίνω το θέμα. Απλά για τώρα θέλω να έχω 3 κομμάτια (Mobo,CPU,GPU) σίγουρα να παραγγείλω αύριο. Θα ψάξω αύριο και για ram και με τις προτάσεις που έχετε ήδη κάνει. Ανέφερες πριν ότι δεν θα διαλεγες αυτή την GPU, θα πήγαινες σε άλλη υλοποίηση της 2070 Super; 1 λεπτό πριν, radiohead είπε Χαβαλε κάνω ρε συ επειδή απάντησες. Για μένα τα είκοσι ευρώ στα 800 που θα δώσεις είναι μια πορδή και το κάναμε μεσανατολικό. Να μου έλεγες θέλω να κόψω από παντού για να χωρέσω μνήμες που είναι η ουσια η καλύτερη κάρτα να σου πω ναι αλλά όχι να κόψεις για μητρική σε σύστημα που προορίζεται για gaming Ναι, δεκτό για 20 ευρώ θα πάω στον X σίγουρα δεν τίθεται θέμα εκεί. Αυτό που με νοιάζει εμενα κυρίως είναι το pc να την παλεύει με καλά fps για gaming που νομίζω το καλύψαμε με την κάρτα (θα πάρω και ram) και να μην ακούγεται πολύ όταν δεν πιέζεται (θα πάρω και μια CPU ψυκτρα).
radiohead Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 10 λεπτά πριν, Xiezhi είπε Μνήμες θα πάρω, είδα και ποστ με το βίντεο που έχουν κάνει και το καταλαβαίνω το θέμα. Απλά για τώρα θέλω να έχω 3 κομμάτια (Mobo,CPU,GPU) σίγουρα να παραγγείλω αύριο. Θα ψάξω αύριο και για ram και με τις προτάσεις που έχετε ήδη κάνει. Ανέφερες πριν ότι δεν θα διαλεγες αυτή την GPU, θα πήγαινες σε άλλη υλοποίηση της 2070 Super; Ναι, δεκτό για 20 ευρώ θα πάω στον X σίγουρα δεν τίθεται θέμα εκεί. Αυτό που με νοιάζει εμενα κυρίως είναι το pc να την παλεύει με καλά fps για gaming που νομίζω το καλύψαμε με την κάρτα (θα πάρω και ram) και να μην ακούγεται πολύ όταν δεν πιέζεται (θα πάρω και μια CPU ψυκτρα). Εφόσον θες λοιπόν και έξτρα ψυκτρα πάρε τον 3600 για να μην ξεφυγεις. Ο 3600x θα ήταν καλύτερη περίπτωση σε στοκ χρήση plug n play. Ποιο κουτί έχεις;
Xiezhi Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, radiohead είπε Εφόσον θες λοιπόν και έξτρα ψυκτρα πάρε τον 3600 για να μην ξεφυγεις. Ο 3600x θα ήταν καλύτερη περίπτωση σε στοκ χρήση plug n play. Ποιο κουτί έχεις; CASE NZXT SOURCE 340 MIDI TOWER BLACK/RED WINDOW
Crus Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, Xiezhi είπε Ανέφερες πριν ότι δεν θα διαλεγες αυτή την GPU, θα πήγαινες σε άλλη υλοποίηση της 2070 Super; Οχι γιατι με τον 3600 δεν θα δεις μεγαλη διαφορα σε σχεση με την RX 5700 XT που να δικαιολογει το παραπανω κοστος των 130-140 ευρω. Μιλαμε για διαφορα της ταξης του 4-5% συνολικα, ενω σε μερικα games ειναι μπροστα η 5700XT και σε αλλα η 2070S. Προσωπικα θα επελεγα αυτην και με την διαφορα χρηματων θα επερνα 3600Mhz μνημες και ψυκτρα και θα ημουν και χαμηλοτερα του budget που ορισες. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2020 από Crus
Xiezhi Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 4 λεπτά πριν, Crus είπε Οχι γιατι με τον 3600 δεν θα δεις μεγαλη διαφορα σε σχεση με την RX 5700 XT που να δικαιολογει το παραπανω κοστος των 130-140 ευρω. Προσωπικα θα επελεγα αυτην και με την διαφορα χρηματων θα επερνα 3600Mhz μνημες και ψυκτρα και θα ημουν και χαμηλοτερα του budget που ορισες. Οκ, απλά πάντα είχα AMD και πάντα από εδώ και από εκεί κάποιο θέμα θα παρουσιαζόταν λέω να το πάω σε Nvidia για αλλαγή + και θέμα θορύβου/θερμοκρασίας.
Crus Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Μόλις τώρα, Xiezhi είπε Οκ, απλά πάντα είχα AMD και πάντα από εδώ και από εκεί κάποιο θέμα θα παρουσιαζόταν λέω να το πάω σε Nvidia για αλλαγή + και θέμα θορύβου/θερμοκρασίας. Αυτο δεν εχει να κανει με AMD ή Nvidia, τουλαχιστον στις υπαρχουσες RTX αλλα και Navi γεννιες, αλλα με την υλοποιηση της καρτας που επιλεγεις. Η καρτα που σου εβαλα ειναι απο τις πιο VFM GPU και εν αναλογια της τιμης της ειναι και αρκετα αθορυβη χωρις να ανεβαζει θερμοκρασιες. Να μου λεγες οτι εχεις ακουσει για θεματα drivers για τις Navi και το φοβασαι, να το καταλαβω, αν και τα θεματα αυτα και για οσους τα ειχαν ξεπεραστηκαν απο τον Γεναρη/Φλεβαρη.
Xiezhi Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Crus είπε Αυτο δεν εχει να κανει με AMD ή Nvidia, τουλαχιστον στις υπαρχουσες RTX αλλα και Navi γεννιες, αλλα με την υλοποιηση της καρτας που επιλεγεις. Η καρτα που σου εβαλα ειναι απο τις πιο VFM GPU και εν αναλογια της τιμης της ειναι και αρκετα αθορυβη χωρις να ανεβαζει θερμοκρασιες. Να μου λεγες οτι εχεις ακουσει για θεματα drivers για τις Navi και το φοβασαι, να το καταλαβω, αν και τα θεματα αυτα και για οσους τα ειχαν ξεπεραστηκαν απο τον Γεναρη/Φλεβαρη. Καταλαβαίνω τι λες, απλα έχω καταλήξει στην 2070 super για την σχέση τιμής,θορύβου, προσωπικής εμπειρίας μέχρι τώρα με AMD. Δεν λέω σε καμία περίπτωση ότι είναι η πιο VFM επιλογή, απλά αυτήν προτιμώ. Το μόνο που θα άλλαζα στην καρτα είναι variation για την 2070 S αν υπαρχει κάτι καλύτερο για τα δεδομένα μου. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2020 από Xiezhi
alexgr21 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 8 λεπτά πριν, Xiezhi είπε Καταλαβαίνω τι λες, απλα έχω καταλήξει στην 2070 super για την σχέση τιμής,θορύβου, προσωπικής εμπειρίας μέχρι τώρα με AMD. Δεν λέω σε καμία περίπτωση ότι είναι η πιο VFM επιλογή, απλά αυτήν προτιμώ. Το μόνο που θα άλλαζα στην καρτα είναι variation για την 2070 S αν υπαρχει κάτι καλύτερο για τα δεδομένα μου. Είναι καλή αυτή που επέλεξες της msi. Με 20 παραπάνω παίρνεις την trio x της ιδιας κατασκευαστριας. Υπάρχει και πιο φθηνή της gigabyte η windforce.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα