Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ πετάω αύριο πρωί-πρωί, έχω συμπληρώσει το  online έντυπο από την προηγούμενη βδομάδα, αλλά ακόμη QR code δε μου έχει έρθει

Το ίδιο και σε μια γνωστή μου

'λλαδάρα 

Δημοσ.

Αν και λίγο off-topic. Καλό θα ήταν εφ' όσον υπάρχει η δυνατότητα και το επιτρέπει το χρονικό διάστημα παραμονής ανεξαρτήτως του τεστ και του αποτελέσματός του να παραμείνει κάποιος σε καραντίνα τις πρώτες μέρες τουλάχιστον. Αν κάποιος κολλήσει στο αεροδρόμιο/αεροπλάνο δεν πρόκειται να βγει θετικό το τεστ.

Δημοσ.
Στις 3/7/2020 στις 7:04 ΜΜ, mary είπε

Και εγώ έχω μπερδευτεί.

Η λίστα που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση με κάποιες χώρες τι εξυπηρετεί; ότι όσοι έρχονται από αυτές δεν θα τους κάνουν τεστ κορωνοιου;

Και όσες δεν είναι; με βάση τι έχεις δηλώσει στην φόρμα; δλδ τυχαία;

Από Δουβλίνο έχεις πτήση; Μέχρι τώρα, χοντρικά είναι γύρω στα 10-15 test ανά πτήση Dublin Athens με βάση όσα λέει ο κόσμος γύρω μας.

Και επειδή στη φόρμα βάζεις τόπο κατοικίας από το προορισμό σου, εμείς του βορρά που βάζουμε uk παίζει να ειμαστε και λίγο biased στον αλγόριθμο που βγάζει τα QRs και τον δειγματοληπτικο έλεγχο. 

Γνωστοί και φίλοι μέχρι τώρα τεσταριστηκαν όλοι πάντως. Άντρες, γυναίκες, παιδιά, μωρά. 

Δημοσ.
Στις 8/7/2020 στις 7:13 ΜΜ, gthe είπε

Από Δουβλίνο έχεις πτήση; Μέχρι τώρα, χοντρικά είναι γύρω στα 10-15 test ανά πτήση Dublin Athens με βάση όσα λέει ο κόσμος γύρω μας.

Και επειδή στη φόρμα βάζεις τόπο κατοικίας από το προορισμό σου, εμείς του βορρά που βάζουμε uk παίζει να ειμαστε και λίγο biased στον αλγόριθμο που βγάζει τα QRs και τον δειγματοληπτικο έλεγχο. 

Γνωστοί και φίλοι μέχρι τώρα τεσταριστηκαν όλοι πάντως. Άντρες, γυναίκες, παιδιά, μωρά. 

Οχιιιιιι. Σοβαρά ;όλοι;

Καλά δεν έχει διαχωρισμό σε Northern Ireland, Wales, Scotland ;όλους σε ένα τσουβάλι;

Ναι από Δουβλίνο για Θεσσαλονίκη

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, mary είπε

Οχιιιιιι. Σοβαρά ;όλοι;

Καλά δεν έχει διαχωρισμό σε Northern Ireland, Wales, Scotland ;όλους σε ένα τσουβάλι;

Ναι από Δουβλίνο για Θεσσαλονίκη

Ζητάει διεύθυνση μόνιμης κατοικίας στη φόρμα. Επομένως όλοι από Belfast βάζουν UK χώρα. Δεν έχει επιλογή κάτι άλλο. Ε και μπορώ να φανταστώ ότι αυτό βάζει λίγο βάρος παραπάνω για να γίνει test. Αλλά γενικά όλα καλά είναι μέχρι τώρα. Δεν έχω ακούσει κανένα θετικό. 

Ελπίζω να μην μας κλείσουν την είσοδο μονο στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες. Εγώ πετάω τέλος του μήνα.... Έχω δρόμο ακόμα. 

• Like 1
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Σκέφτηκα να μην ανοίξω καινούριο θέμα αφού βρήκα αυτό.

Επέστρεψα με πτήση από Ηνωμένο Βασίλειο στις 08/01 και παραμένω σπίτι σύμφωνα με την οδηγία για 7ήμερη καραντίνα. (έχω ήδη 2 αρνητικά τεστ, ένα PCR από πριν τη πτήση και ένα rapid στο αεροδρόμιο)

Διαβάζω στη πιο πρόσφατη Νοταμ (http://www.ypa.gr/news/nea-01) ότι μετά τις 7 μέρες αν θέλει κάποιος να βγει από τη καραντίνα (μόνο για Ηνωμένο Βασίλειο) πρέπει να κάνει νέο PCR τεστ που να είναι αρνητικό. Δε μπορώ όμως να βρω περαιτέρω πληροφορίες του τύπου "Ποιον ενημερώνω ότι έκανα το τεστ και σχετικά με το αποτέλεσμα" κλπ . Επίσης αν υπάρχει η εναλλακτική του να μην κάνω το τεστ και απλά να κάτσω άλλες 7 (σύνολο 14 μέρες καραντίνα) που θα καθόσουν με έτσι κι αλλιώς με θετικό αρχικό τεστ.

Δε ξέρω αν βρίσκεται κάποιος σε παρόμοια φάση που να έχει επιστρέψει πρόσφατα από Αγγλία και να έχει παραπάνω πληροφορίες ή εμπειρία.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Σκέφτηκα να μην ανοίξω καινούριο θέμα αφού βρήκα αυτό.

Επέστρεψα με πτήση από Ηνωμένο Βασίλειο στις 08/01 και παραμένω σπίτι σύμφωνα με την οδηγία για 7ήμερη καραντίνα. (έχω ήδη 2 αρνητικά τεστ, ένα PCR από πριν τη πτήση και ένα rapid στο αεροδρόμιο)

Διαβάζω στη πιο πρόσφατη Νοταμ (http://www.ypa.gr/news/nea-01) ότι μετά τις 7 μέρες αν θέλει κάποιος να βγει από τη καραντίνα (μόνο για Ηνωμένο Βασίλειο) πρέπει να κάνει νέο PCR τεστ που να είναι αρνητικό. Δε μπορώ όμως να βρω περαιτέρω πληροφορίες του τύπου "Ποιον ενημερώνω ότι έκανα το τεστ και σχετικά με το αποτέλεσμα" κλπ . Επίσης αν υπάρχει η εναλλακτική του να μην κάνω το τεστ και απλά να κάτσω άλλες 7 (σύνολο 14 μέρες καραντίνα) που θα καθόσουν με έτσι κι αλλιώς με θετικό αρχικό τεστ.

Δε ξέρω αν βρίσκεται κάποιος σε παρόμοια φάση που να έχει επιστρέψει πρόσφατα από Αγγλία και να έχει παραπάνω πληροφορίες ή εμπειρία.

Φίλη που γύρισε Ελλάδα στις 30-12 έκατσε τις 10 μερες και χθες βγήκε κανονικά.Ουτε της είπαν κάτι στην άφιξη για την υποχρέωση για τεστ ουτε τιποτα.Θεωρώ ότι είναι αλλη μια απόφαση που βγηκε στο πόδι.

Δημοσ.
13 minutes ago, Ukforthemoment said:

Φίλη που γύρισε Ελλάδα στις 30-12 έκατσε τις 10 μερες και χθες βγήκε κανονικά.Ουτε της είπαν κάτι στην άφιξη για την υποχρέωση για τεστ ουτε τιποτα.Θεωρώ ότι είναι αλλη μια απόφαση που βγηκε στο πόδι.

Πράγματι στο αεροδρόμιο πέρα από το rapid τεστ, δεν μας ανέφεραν τίποτε περισσότερο. "Όλα καλά, γεια σας" μας είπαν μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα. Ούτε καν ανέφεραν πχ την 7ήμερη καραντίνα κλπ. 

Αυτό με το PCR για να βγεις από τη καραντίνα αν και έχει ανακοινωθεί από τις 22/12 φαίνεται να είναι εντελώς φλου. Δεν υπάρχει καμία περαιτέρω οδηγία.

https://www.civilprotection.gr/el/simantika-themata/epikairopoiisi-enimerosis-shetika-me-afixeis-apo-inomeno-vasileio

Το θέμα είναι αν κάνουν όντως δειγματοληπτικό έλεγχο και δεν έχεις κάνει PCR πάει για 5 χιλιάδες πρόστιμο πχ;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MikeJ είπε

Πράγματι στο αεροδρόμιο πέρα από το rapid τεστ, δεν μας ανέφεραν τίποτε περισσότερο. "Όλα καλά, γεια σας" μας είπαν μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα. Ούτε καν ανέφεραν πχ την 7ήμερη καραντίνα κλπ. 

Αυτό με το PCR για να βγεις από τη καραντίνα αν και έχει ανακοινωθεί από τις 22/12 φαίνεται να είναι εντελώς φλου. Δεν υπάρχει καμία περαιτέρω οδηγία.

https://www.civilprotection.gr/el/simantika-themata/epikairopoiisi-enimerosis-shetika-me-afixeis-apo-inomeno-vasileio

Το θέμα είναι αν κάνουν όντως δειγματοληπτικό έλεγχο και δεν έχεις κάνει PCR πάει για 5 χιλιάδες πρόστιμο πχ;

Σε ελέγχει κάποιος μέχρι τώρα ότι όντως κάθεσαι σπίτι?

Δημοσ.
7 minutes ago, cthulhucarbide said:

Σε ελέγχει κάποιος μέχρι τώρα ότι όντως κάθεσαι σπίτι?

Δεν έχει τύχει να γίνει κάποιος έλεγχος σε μένα και γενικά δε γνωρίζω κατά πόσο γίνονται έλεγχοι αλλά δε το διακινδυνεύω κιόλας (για 7 μέρες) δεδομένου ότι το πρόστιμο είναι 5 χιλιάδες αν τυχόν γίνει έλεγχος.

Ειδικά για όσους επιστρέφουν από Αγγλία νομίζω μας έχουν λίγο παραπάνω στη μπούκα και δεδομένου του φακελώματος με το PLF, δε θα ήταν απίθανο να κάτσει κανένας απρόβλεπτος έλεγχος έστω για τα μάτια του κόσμου να βγουν μετά να πουν έκοψαν τόσα πρόστιμα 5 χιλιάδων σε "παραβάτες".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, MikeJ είπε

Δεν έχει τύχει να γίνει κάποιος έλεγχος σε μένα και γενικά δε γνωρίζω κατά πόσο γίνονται έλεγχοι αλλά δε το διακινδυνεύω κιόλας (για 7 μέρες) δεδομένου ότι το πρόστιμο είναι 5 χιλιάδες αν τυχόν γίνει έλεγχος.

Ειδικά για όσους επιστρέφουν από Αγγλία νομίζω μας έχουν λίγο παραπάνω στη μπούκα και δεδομένου του φακελώματος με το PLF, δε θα ήταν απίθανο να κάτσει κανένας απρόβλεπτος έλεγχος έστω για τα μάτια του κόσμου να βγουν μετά να πουν έκοψαν τόσα πρόστιμα 5 χιλιάδων σε "παραβάτες".

Τι το θελες να πας ... ξινό βγαίνει. Εμείς κάτσαμε όλοι εδώ (uk) και απλά περάσαν κανονικά οι γιορτινές μέρες. Πάντως από την στιγμή που κάνεις 14 μέρες καραντίνα μετά το Τ0 του PCR (ας πούμε ότι μετράει από το δεύτερο test στο αεροδρόμιο) υποτίθεται πως δεν θα μεταδόσεις πλέον άμα βγεις. Τι χρειάζεται και άλλο τεστ? ΓΙα μικρότερο παράθυρο καραντίνας αλλάζει η συζήτηση.

Επεξ/σία από gthe

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...