Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ, 

Σε δύο βδομάδες έρχομαι Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές από χώρα εκτός ΕΕ. Ο τελικός μου προορισμός είναι η Θεσσαλονίκη, ωστόσο απευθείας πτήση υπάρχει με την Αθήνα. 

Όλα καλά ως εδώ, έχω κλείσει εισιτήρια και τα σχετικά. Απ' όσο ξέρω, πλέον τεστ για κορωνοϊό δεν γίνεται υποχρεωτικά σε όλους τους ταξιδιώτες, αλλά βάση ενός αλγορίθμου όπως λένε. Υπάρχει περίπτωση δηλαδή, να μην υποβληθώ σε τεστ. 

Ωστόσο, αυτή η αβεβαιότητα περί του τεστ, με κάνει να μην κλείσω αεροπορικό εισιτήριο για Θεσσαλονίκη καθώς υπάρχει ίση πιθανότητα να κάνω και να πρέπει να μπω σε αυτοπεριορισμό. 

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν ξέρει κανείς α. Εάν μπορείς να ξέρεις με μεγαλύτερη βεβαιότητα σε τέτοια περίπτωση εάν θα κάνεις τεστ ή όχι και β. εάν γίνεται να κάνεις τεστ και να μπεις σε αυτοπεριορισμό στον τελικό σου προορισμό. 

Δημοσ.

Το παίζεις κορώνα γράμματα ή πας σε καφετζού.:P

Βρε φίλε αν έρχεσαι από χώρα υψηλού κινδύνου με πολλά περιστατικά δεν σου φταίμε εμείς.Πρέπει να ακολουθήσεις τους κανόνες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα ποιος είπε ότι δεν θέλω να ακολουθήσω τους κανόνες; Απλά, δεν είμαι απ' την Αθήνα, και προφανώς θα ήθελα να ξέρω εκ των προτέρων εάν θα κάνω τεστ ή όχι, είτε για να μην ξεμείνω τελευταία στιγμή να ψάχνω ξενοδοχείο να μείνω, είτε για μην ξεμείνω τελευταία στιγμή να ψάχνω πτήση μετά από μερικές ώρες για Θεσσαλονίκη. Τόσο περίεργο είναι αυτό που ρωτάω; 

Επεξ/σία από PiXel1225
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θες να πεις την πτήση σου με τους ενδιάμεσους μήπως και βοηθήσουμε? Αν έρχεσαι από εκτός Ε.Ε. απευθείας πρέπει να δεις την λίστα των χωρών εκτος Ε.Ε. που επιτρέπονται οι πτήσεις. Φαντάζομαι έχεις ελληνικό διαβατήριο (ή E.E.). Αν όχι ανέφερε το και αυτό, είναι σημαντικό.

Πάντως δεν υπάρχει ξενοδοχείο καραντίνας αυτή τη στιγμή, αν υποβληθείς σε τεστ, πας στο προορισμό σου και εκεί σε ειδοποιούν αν πρέπει να κλειστείς μέσα σε περίπτωση θετικού. Τα αποτελέσματα δεν βγαίνουν στιγμιαία ... άρα σίγουρα θα φτάσεις στο προορισμό σου

Επεξ/σία από gthe
Δημοσ.

Έρχομαι από Ντουμπάι και ναι, έχω ελληνικό διαβατήριο (γι' αυτό άλλωστε μπορώ να έρθω Ελλάδα, τα Εμιράτα δεν προστέθηκαν ακόμα στην λίστα). 

Η πτήση είναι απλή, Ντουμπάι-Θεσσαλονίκη, με αρχική πύλη εισόδου στην Ελλάδα, την Αθήνα. 

Γνωρίζω ότι δεν υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας και σε περίπτωση που μου γίνει τεστ, θα πρέπει να το καλύψω εγώ. Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο αν γίνει τεστ, και αυτό είναι που με κάνει να απορώ τι να κάνω και αν ξέρει κανείς κάτι. Υποθέτω αυτό που ισχύει ακόμα είναι πως εάν γίνει τεστ, έως ότου βγουν τα αποτελέσματα, πρέπει να μπω σε καραντίνα κάπου. Πού δεν ξέρω 😂

Δεν είμαι ο μόνος με τέτοια περίπτωση, αντίστοιχη απορία θα έχει κάποιος που έρχεται από ΗΠΑ, Αυστραλία ή όποια άλλη χώρα δεν έχει απευθείας πτήση στον τελικό του προορισμό. 

Δημοσ.

Εάν έρχεσαι από Εμιράτα το πιο πιθανό είναι να σου κάνουν τεστ, αλλά χωρίς να σε βάλουν καραντίνα. Το πιθανότερο είναι να παρεις κανονικά την πτήση προς Θεσσαλονίκη και να σε ειδοποιησουν για τα αποτελέσματα. Εάν τυχόν έχεις κάτι και έχεις σπίτι Θεσσαλονίκη ίσως παραμείνεις καραντίνα σπίτι σου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, PiXel1225 είπε

Έρχομαι από Ντουμπάι και ναι, έχω ελληνικό διαβατήριο (γι' αυτό άλλωστε μπορώ να έρθω Ελλάδα, τα Εμιράτα δεν προστέθηκαν ακόμα στην λίστα). 

Η πτήση είναι απλή, Ντουμπάι-Θεσσαλονίκη, με αρχική πύλη εισόδου στην Ελλάδα, την Αθήνα. 

Γνωρίζω ότι δεν υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας και σε περίπτωση που μου γίνει τεστ, θα πρέπει να το καλύψω εγώ. Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο αν γίνει τεστ, και αυτό είναι που με κάνει να απορώ τι να κάνω και αν ξέρει κανείς κάτι. Υποθέτω αυτό που ισχύει ακόμα είναι πως εάν γίνει τεστ, έως ότου βγουν τα αποτελέσματα, πρέπει να μπω σε καραντίνα κάπου. Πού δεν ξέρω 😂

Δεν είμαι ο μόνος με τέτοια περίπτωση, αντίστοιχη απορία θα έχει κάποιος που έρχεται από ΗΠΑ, Αυστραλία ή όποια άλλη χώρα δεν έχει απευθείας πτήση στον τελικό του προορισμό. 

https://www.mfa.gr/en/current-affairs/statements-speeches/greece-welcomes-the-world-update-15-june-2020.html Η τελευταία ανακοινωση του υπουργείου βγήκε στις 15/06 ... δεν ενδιαφέρθηκαν να βγάλουν κάτι για το νέο καθεστώς από 1/7 και μετά! Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση λέει:

"If your travel originated from all other origin airports, then you are only subject to random tests upon arrival. Upon being tested, the visitor is free to move to their final destination. If the test is positive, the visitor is quarantined under supervision for 14 days."

Δλδ αν σε τεστάρουν (αρκετά πιθανό όλους σας από Εμιράτα) πας σπίτι και περιμένεις αποτελέσματα.

Υπάρχουν και οι 2 τελευταίες Νοταμ να διαβάσεις αν και δεν λένε κάτι για non-EU χώρες http://www.ypa.gr/news/

Επεξ/σία από gthe
Δημοσ.

Αν σου κανουν τεστ και ειναι θετικο δεν θα σε προβληματισει τοσο το θεμα της καραντινας. Θα εχεις πολυ πιο σοβαρο προβλημα οπως οτι θα πρεπει να ξεπερασεις την ασθένεια ο ιδιος αλλα και οτι δεν θα μπορεις να ερθεις σε επαφη με τους δικους σου ανθρώπους. Βασικα αν το ταξιδι και το τεστ σου αποκαλυψουν τον ιο θα πρεπει να χαίρεσαι και οχι να λες γαμωτο αν δεν μου ειχαν κανει τεστ θα ηταν ολα καλα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Αν σου κανουν τεστ και ειναι θετικο δεν θα σε προβληματισει τοσο το θεμα της καραντινας. Θα εχεις πολυ πιο σοβαρο προβλημα οπως οτι θα πρεπει να ξεπερασεις την ασθένεια ο ιδιος αλλα και οτι δεν θα μπορεις να ερθεις σε επαφη με τους δικους σου ανθρώπους. Βασικα αν το ταξιδι και το τεστ σου αποκαλυψουν τον ιο θα πρεπει να χαίρεσαι και οχι να λες γαμωτο αν δεν μου ειχαν κανει τεστ θα ηταν ολα καλα. 

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πώς έχετε βγάλει το συμπέρασμα ότι θέλω να γλιτώσω το τεστ ή την καραντίνα... Εγώ αυτό που θέλω (είναι η τρίτη φορά που το λέω), είναι να γνωρίζω εκ των προτέρων και με βεβαιότητα εάν θα μου κάνουν τεστ, έτσι ώστε να κανονίσω τα επόμενά μου βήματα, όχι να την σκαπουλάρω και να σουλατσάρω σε όλη την Ελλάδα, φέροντας ενδεχομένως τον ιό απ' το ταξίδι!

Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να υποβληθώ σε τεστ, ούτε να μπω σε ημερήσια καραντίνα περιμένοντας τα αποτελέσματα, αρκεί να το ξέρω και όχι να είμαι σε φάση "ίσως τύχει, ίσως δεν τύχει". Εάν έμενα στην Αθήνα ή είχα συγγενείς, δεν θα με ένοιαζε και τόσο, αλλά όπως έγραψα και στο αρχικό post αλλά και σε απάντηση, δεν είμαι από εκεί, πρέπει να βρω ξενοδοχείο γι' αυτόν τον σκοπό, κάτι που θα προτιμούσα να το κάνω από τώρα και όχι όταν φτάσω στο αεροδρόμιο.

Για το δεύτερό σου σκέλος, εάν μου κάνουν τεστ και βγει θετικό, προφανώς και το τελευταίο που θα με ενδιαφέρει θα είναι πού θα περάσω την καραντίνα (αν και προφανώς, θα προτιμούσα να την περάσω στο πατρικό μου, από ένα τυχαίο ξενοδοχείο), αλλά για να φτάσουμε σ' αυτό το σημείο, πρέπει να περάσουμε απ' το "τεστ --> αναμονή μιας μέρας --> αποτελέσματα".

53 λεπτά πριν, gthe είπε

https://www.mfa.gr/en/current-affairs/statements-speeches/greece-welcomes-the-world-update-15-june-2020.html Η τελευταία ανακοινωση του υπουργείου βγήκε στις 15/06 ... δεν ενδιαφέρθηκαν να βγάλουν κάτι για το νέο καθεστώς από 1/7 και μετά! Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση λέει:

"If your travel originated from all other origin airports, then you are only subject to random tests upon arrival. Upon being tested, the visitor is free to move to their final destination. If the test is positive, the visitor is quarantined under supervision for 14 days."

Δλδ αν σε τεστάρουν (αρκετά πιθανό όλους σας από Εμιράτα) πας σπίτι και περιμένεις αποτελέσματα.

Υπάρχουν και οι 2 τελευταίες Νοταμ να διαβάσεις αν και δεν λένε κάτι για non-EU χώρες http://www.ypa.gr/news/

Πολύ ενδιαφέρον το τμήμα που παρέθεσες, ευχαριστώ πολύ. Θα χτυπήσω και ένα τηλέφωνο στο ΕλΒεν, ελπίζω να γνωρίζουν (πριν δυο βδομάδες που πήρα δεν ήξεραν, αλλά λογικό γιατί τώρα μπήκε σε ισχύ το random test). Πάντως, φαίνεται να μπορέσω να μεταβώ στον τελικό μου προορισμό και να περιμένω εκεί.

Με μια δεύτερη ανάγνωση, νομίζω ότι ισχύει το ανάποδο, δηλαδή εάν ταξιδεύω από χώρα που ανήκει στην λίστα της EASA (που περιλαμβάνει χώρες υψηλού κινδύνου, κάποιες από ΕΕ και τα Εμιράτα), τότε πρέπει να περιμένω στην Αθήνα τα αποτελέσματα. Δεκτό. Όμως, ο κανόνας έχει αλλάξει σχετικά με τα τεστ και πλέον είναι τυχαία, ανεξάρτητα απ' τον προορισμό σου. Ναι, κι εγώ πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανό να με ελέγξουν, αλλά και πάλι δεν μπορεί να είμαι και σίγουρος. Μάλλον πρέπει να αρχίσω τα τηλέφωνα.

Επεξ/σία από PiXel1225
Δημοσ.

Τις πληροφορίες στο site με την φόρμα που συμπληρώνεις πριν ταξιδέψεις τις διάβασες;

https://travel.gov.gr/

Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα (συνήθως σε 24 ώρες) είσαι σε καραντίνα στο μέρος που έχεις δηλώσει στη φόρμα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ioankav είπε

Τις πληροφορίες στο site με την φόρμα που συμπληρώνεις πριν ταξιδέψεις τις διάβασες;

https://travel.gov.gr/

Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα (συνήθως σε 24 ώρες) είσαι σε καραντίνα στο μέρος που έχεις δηλώσει στη φόρμα.

Τις διάβασα, απλά επειδή δεν ανέφερε κάτι πιο αναλυτικά για την περίπτωση ο τελικός προορισμός είναι άλλος απ' την πύλη εισόδου, είπα να ρωτήσω το φόρουμ.

Never mind, πήρα τηλέφωνο στο ΕλΒεν όπου μου επιβεβαίωσαν ότι μετά το τεστ (εάν γίνει), μπορώ να πάω στον τελικό μου προορισμό με όποιο μέσο θέλω και να περιμένω εκεί τα αποτελέσματα.

Thumbs up για το τηλεφωνικό τους κέντρο. Πολύ ευγενικοί και ήξεραν ακριβώς την διαδικασία. Καμία σχέση με κλασσικό ελληνικό δημόσιο "έλα μωρέ, και τι σε πειράζει να κάτσεις σε ένα ξενοδοχείο x μέρες;".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κλεισε κανονικα για Θεσσαλονικη. Αν νομιζεις οτι εισαι φορεας, φορα μασκα και γαντια, προσεχε τι ακουμπας κτλ και απλα θα σε ειδοποιησουν αν τελικα εισαι θετικος και θα παραμεινεις σε καραντινα στην Θεσσαλονικη

*Ναι τελευταια στο ινσομνια αλλο ρωτας, για αλλο σου απαντανε

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.

Και εγώ έχω μπερδευτεί.

Η λίστα που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση με κάποιες χώρες τι εξυπηρετεί; ότι όσοι έρχονται από αυτές δεν θα τους κάνουν τεστ κορωνοιου;

Και όσες δεν είναι; με βάση τι έχεις δηλώσει στην φόρμα; δλδ τυχαία;

Δημοσ.

Από το site travel.gov.gr

Αναφορά σε κείμενο

Screening personnel direct passengers, depending on their QR code, either to the screening area or to the exit

Δειγματοληπτικός έλεγχος με βάση το QR code που θα έχει ο επιβάτης.

Επίσης από το ίδιο site:

Αναφορά σε κείμενο

Residents form EU+ countries are allowed to travel to Greece (+ κάποιες ακόμα χώρες)
Other countries citizens are allowed to travel to Greece only for essential travel.

Πολίτες από χώρες της λίστας μπορούν να έρθουν ελεύθερα (πχ για διακοπές) και θα περνάνε από έλεγχο με βάση το QR code.
Πολίτες από χώρες εκτός λίστας μπορούν να έρθουν μόνο για κάποιο απαραίτητο ταξίδι (πχ γιατί έχει άδεια παραμονής στην Ελλάδα), αλλά δεν μπορούν να έρθουν για διακοπές. Οι ίδιοι κανόνες για τον έλεγχο και εδώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι χύμα όλα ...οπότε θέλουν δίνουν ειδικές αδειες για απευθείας πτήσεις και από Σουηδία Αγγλία Ιταλία... μέσω transit επιτρέπονται κ τωρα ,απλά δεν συμφερει..μέσα Ιουλίου θα βγουν ανακοινώσεις και για πτήσεις χωρίς ειδικές αδειες απο τις γνωστές κόκκινες χωρες.Προφανώς καμιά καραντίνα ούτε καν πρόταση να μείνουν σε αυτό-καραντίνα για ενα 24ωρο μέχρι τα αποτελέσματα(όσοι έκαναν).

αφιξεις οδικώς μέσω συνόρων έπαιζε και μέσω καραντίνας.

Επεξ/σία από kage

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...