Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.amazon.de/gp/product/B07VXKF1L4

Ελλάδα από 250+μεταφορικά κατόπιν παραγγελίας, 275+μεταφορικά για άμεση παραλαβή.

https://www.skroutz.gr/s/20960030/Western-Digital-Elements-Desktop-12TB.html

Γϊνεται και shuck οπότε μπορεί να δουλέψει και σαν εσωτερικός.

UPDATE 5 Ιουλίου 2020

Επανήλθε στην ίδια σχεδόν τιμή (195 λίρες τελική με μεταφορικά, δηλαδή περίπου 216 ευρώ) στο αγγλικό Άμαζον

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07VXKF1L4

Επεξ/σία από iparou
  • Like 1
Δημοσ.

Για να γίνει εσωτερικός έχει θέμα με την τροφοδοσία (γνωστή πλέον διαδικασία απλά το τονίζω για κάποιον που δεν ξέρει).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, CMOS_Z είπε

236.89 χωρίς μεταφ. το βλεπω.

yeap, αυτό ήταν τελείωσε η προσφορά. ήταν ιστορικό χαμηλό για το αμαζον.

Δημοσ.

Σχετικά με το θέμα, σκεφτόμουν αν είναι καλύτερα να πάρεις 1x12ΤΒ ή 2x6TB με το σκεπτικό ότι αν σου χαλάσει ο ένας 12ΤΒ τότε 1ον χάνεις όλα τα δεδομένα σου και 2ον χάνεις όλα τα χρήματα που έδωσες (αν είναι εκτός εγγύησης και δεδομένου ότι οι εξωτερικοί δίσκοι γενικά είναι αρκετά ευπαθείς). Αν όμως πάρεις 2x6TB τότε σε περίπτωση που χαλάσει ο ένας τότε η ζημιά και σε δεδομένα και σε κόστος θα είναι η μισή (το να χαλάσουν και οι 2 το θεωρώ πολύ δύσκολο). Θα ήθελα την γνώμη σας, τί λέτε επι τούτου;

2 ώρες πριν, Vasilis 07 είπε

Για να γίνει εσωτερικός έχει θέμα με την τροφοδοσία (γνωστή πλέον διαδικασία απλά το τονίζω για κάποιον που δεν ξέρει).

Αν δεν κάνω λάθος αν του βάλεις δεδομένα και μετά τον βγάλεις και τον βάλεις στο PC δεν θα βλέπεις τα δεδομένα επειδή κάνει 512byte emulation.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, mcgerger είπε

Σχετικά με το θέμα, σκεφτόμουν αν είναι καλύτερα να πάρεις 1x12ΤΒ ή 2x6TB με το σκεπτικό ότι αν σου χαλάσει ο ένας 12ΤΒ τότε 1ον χάνεις όλα τα δεδομένα σου και 2ον χάνεις όλα τα χρήματα που έδωσες (αν είναι εκτός εγγύησης και δεδομένου ότι οι εξωτερικοί δίσκοι γενικά είναι αρκετά ευπαθείς). Αν όμως πάρεις 2x6TB τότε σε περίπτωση που χαλάσει ο ένας τότε η ζημιά και σε δεδομένα και σε κόστος θα είναι η μισή (το να χαλάσουν και οι 2 το θεωρώ πολύ δύσκολο). Θα ήθελα την γνώμη σας, τί λέτε επι τούτου;

Αν δεν κάνω λάθος αν του βάλεις δεδομένα και μετά τον βγάλεις και τον βάλεις στο PC δεν θα βλέπεις τα δεδομένα επειδή κάνει 512byte emulation.

Παίρνεις τον μεγαλύτερο δίσκο που μπορείς και χρειάζεσαι, if the price is right. Στην συγκεκριμένη τιμή, δε νομίζω να υπήρχε κάτι καλύτερο σαν value for money. Εννοείται ότι ΠΑΝΤΑ 3-2-1 backup στα σημαντικά δεδομένα. ΠΟΤΕ δεν εμπιστεύεσαι έναν μόνο δίσκο. Με βάση την προσωπική μου εμπειρία (που όμως είναι μικρή) όλοι οι δίσκοι που μου έβγαλαν πρόβλημα το έκαναν μέσα στα πρώτα 1-2 χρόνια καθημερινής λειτουργία τους. Αν λοιπόν ξεπεράσω αυτό το διάστημα (που το καλύπτει η εγγύηση), συνήθως είμαι ήσυχος (famous last words...). Τώρα αν ένας δίσκος χαλάσει στην 10ετία, προφανώς έχει κάνει την απόσβεσή του.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, lefta_yparxoun είπε

Τέλος, ας γράψει κάποιος ότι τελείωσε μην τους δίνουμε τόσα τζάμπα κλικ

Done, αν και δεν νομίζω ότι το άμαζον έχει αναγκή από clicks.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...