ProponitisTouKanape Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Πάντως οι κάρτες της Eurobank δε δεσμεύουν όλο το υπόλοιπο των δόσεων, π.χ. έχεις κάρτα με όριο 1,000€ κι αγοράζεις κάτι που κάνει 600 σε 6 δόσεις. Θα χρεώσει επιτόπου 100 ευρώ, την πρώτη δόση, και θα σου αφήσει διαθέσιμο υπόλοιπο 900€. Τώρα αν την έχεις φουλαρισμένη την κάρτα (που δε συστήνεται κιόλας) όταν ειναι ο καιρός να χρεώσει τη δόση, τότε φαντάζομαι θα έχει κάποιο πέναλτι υπέρβασης. Αντίθετα στην Πειραιώς για την ίδια αγορά θα σου άφηνε διαθέσιμο όριο 400€ κι όταν πλήρωνες π.χ. την πρώτη δόση θα πήγαινε 500 το διαθέσιμο και 500 δεσμευμένο. 1
Bitbit Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 30 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Πάντως οι κάρτες της Eurobank δε δεσμεύουν όλο το υπόλοιπο των δόσεων, π.χ. έχεις κάρτα με όριο 1,000€ κι αγοράζεις κάτι που κάνει 600 σε 6 δόσεις. Θα χρεώσει επιτόπου 100 ευρώ, την πρώτη δόση, και θα σου αφήσει διαθέσιμο υπόλοιπο 900€. Τώρα αν την έχεις φουλαρισμένη την κάρτα (που δε συστήνεται κιόλας) όταν ειναι ο καιρός να χρεώσει τη δόση, τότε φαντάζομαι θα έχει κάποιο πέναλτι υπέρβασης. Αντίθετα στην Πειραιώς για την ίδια αγορά θα σου άφηνε διαθέσιμο όριο 400€ κι όταν πλήρωνες π.χ. την πρώτη δόση θα πήγαινε 500 το διαθέσιμο και 500 δεσμευμένο. υπάρχει ξεχωριστό όριο για τις αγορές με δόσεις. το όριο είναι 1000 για αγορές εφάπαξ και 1000€ για αγορές με δόσεις. αν αγοράσεις κάτι που κάνει 600€ σε 6 δόσεις, θα έχεις 900€ για εφάπαξ αγορές και 400€ για δόσεις. Οπότε μη σε ξεγελάει το 900€, διότι αν πας μετά να κάνεις μια αγορά με δόσεις ύψους 500€ δε θα περάσει. Η ίδια αγορά όμως θα περάσει εφάπαξ. Αν κάνεις την αγορά εφαπαξ θα έχεις νέο υπόλοιπο 400€ 2
Georgekk123 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Ρε παιδιά γι εξηγήστε μου και μενα. Θέλω να κάνω μια αγορά της τάξης των 1500€ με πιστωτική. Το όριο μου είναι 300€ τον μήνα. Έστω ότι θελω να βάλω 10 δόσεις ×150€. Δεδομένου ότι θα είναι η μοναδική κίνηση μς την πιστωτική κάρτα και δεδομένου ότι θα πληρώνεται το ποσό στο τέλος του μηνα, δεν θα χω καμία επιπλέον χρέωση έτσι;
Joshua21 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 5 hours ago, Georgekk123 said: Ρε παιδιά γι εξηγήστε μου και μενα. Θέλω να κάνω μια αγορά της τάξης των 1500€ με πιστωτική. Το όριο μου είναι 300€ τον μήνα. Έστω ότι θελω να βάλω 10 δόσεις ×150€. Δεδομένου ότι θα είναι η μοναδική κίνηση μς την πιστωτική κάρτα και δεδομένου ότι θα πληρώνεται το ποσό στο τέλος του μηνα, δεν θα χω καμία επιπλέον χρέωση έτσι; Εξήγησε μας πρώτα εσύ τι σημαίνει το "Το όριο μου είναι 300€ τον μήνα" που έγραψες, πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο. Εκτός και αν έγραψες εκ παραδρομής το "τον μήνα" και το όριο σου είναι 300€, σε αυτή τη περίπτωση δεν πρόκειται να σου εγκριθεί καμία αγορά αξίας πάνω από 300€. Επίσης οι άτοκες δόσεις είναι εφικτές μόνο αν έτσι ορίσει ο πωλητής, αν δεν σου βάλει άτοκες δόσεις τότε θα χρεωθείς κανονικά τόκους. Πχ στη δική μου κάρτα ο λογαριασμός βγαίνει κάθε 15 του μηνός (δλδ θα βγει αύριο 15/06) και η ημερομηνία πληρωμής θα είναι 07/07, αν κάνω μια αγορά σήμερα και δεν ξοφλήσω όλο το ποσό έως 07/07 θα αρχίσουν να μου βάζουν τόκους.
Bitbit Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Εξήγησε μας πρώτα εσύ τι σημαίνει το "Το όριο μου είναι 300€ τον μήνα" που έγραψες, πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο. Εκτός και αν έγραψες εκ παραδρομής το "τον μήνα" και το όριο σου είναι 300€, σε αυτή τη περίπτωση δεν πρόκειται να σου εγκριθεί καμία αγορά αξίας πάνω από 300€. Επίσης οι άτοκες δόσεις είναι εφικτές μόνο αν έτσι ορίσει ο πωλητής, αν δεν σου βάλει άτοκες δόσεις τότε θα χρεωθείς κανονικά τόκους. Πχ στη δική μου κάρτα ο λογαριασμός βγαίνει κάθε 15 του μηνός (δλδ θα βγει αύριο 15/06) και η ημερομηνία πληρωμής θα είναι 07/07, αν κάνω μια αγορά σήμερα και δεν ξοφλήσω όλο το ποσό έως 07/07 θα αρχίσουν να μου βάζουν τόκους. απ ότι έχω καταλάβει πολλοί μπερδεύονται σε αυτό το κομμάτι και υπολογίζουν τη δόση και όχι το συνολικό ποσό. έχει ο άλλος όριο πχ 500€ και θεωρεί ότι μπορεί να αγοράσει κάτι που κοστίζει 1500€ αν το βάλει σε 3 δόσεις επειδή η μηνιαία δόση βγαίνει 500€. Όσο και το όριο της κάρτας.
Joshua21 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 2 minutes ago, Bitbit said: απ ότι έχω καταλάβει πολλοί μπερδεύονται σε αυτό το κομμάτι και υπολογίζουν τη δόση και όχι το συνολικό ποσό. έχει ο άλλος όριο πχ 500€ και θεωρεί ότι μπορεί να αγοράσει κάτι που κοστίζει 1500€ αν το βάλει σε 3 δόσεις επειδή η μηνιαία δόση βγαίνει 500€. Όσο και το όριο της κάρτας. Για αυτό και εγώ το διευκρίνησα στον φίλο, του έγραψα πως εάν το όριο του είναι 300€ τότε δεν θα του εγκριθεί καμία αγορά αξίας πάνω από 300€.
Georgekk123 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Κατάλαβα. Θέλω να ρωτήσω τώρα για αυτα τα προγράμματα δόσεις χωρίς κάρτα. Πρέπει να έχω από ένα ποσό και πάνω ετήσιο εισόδημα για να μου εγκρίνουν το δάνειο και αν ναι για τι ποσό μιλάμε;
Bitbit Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 3 hours ago, Georgekk123 said: Κατάλαβα. Θέλω να ρωτήσω τώρα για αυτα τα προγράμματα δόσεις χωρίς κάρτα. Πρέπει να έχω από ένα ποσό και πάνω ετήσιο εισόδημα για να μου εγκρίνουν το δάνειο και αν ναι για τι ποσό μιλάμε; σκέψου τώρα να σε ρωτάω... Θέλω να κάνω ένα ταξίδι, πόσα χρήματα θα ξοδέψω; Αν καταφέρεις και μου δώσεις απάντηση θα απαντήσω κι εγώ στην ερώτηση σου.
Haldol Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 On 19/06/2023 at 21:35, Georgekk123 said: Κατάλαβα. Θέλω να ρωτήσω τώρα για αυτα τα προγράμματα δόσεις χωρίς κάρτα. Πρέπει να έχω από ένα ποσό και πάνω ετήσιο εισόδημα για να μου εγκρίνουν το δάνειο και αν ναι για τι ποσό μιλάμε; Σου απάντησε άψογα ο @Bitbit. Παρόλο που δε σου εξήγησε τι εννοεί, οπότε ίσως να μη το καταλάβεις. Η τράπεζα εξατάζει την πιστωληπτική σου ικανότητα. Αυτή, είναι πολλά περισσότερα από ότι το εισόδημα. Μπορεί να μην έχεις μισθοδοσία, αλλά να κάνεις πολλές κινήσεις. Μπορεί να μη κάνεις πολλές κινήσεις, αλλά να έχεις σημαντικό κεφάλαιο στην τράπεζα. Μπορεί να έχεις μισθοδοσία, πολλές κινήσεις και κεφάλαιο, αλλά να έχεις επίσης και πολλές υποχρεώσεις (άλλα δάνεια). Μπορεί να έχεις μισθοδοσία, κινήσεις, κεφάλαιο, λίγες υποχρεώσεις, αλλά να έχεις αποδειχτεί «πιστολέρο» στη συμπεριφορά σου. Οι περιπτώσεις είναι εκατοντάδες και η τράπεζα βγάζει ένα «σκορ» για το αν θα σε χρηματοδοτήσει, ή όχι. Όμως καμία τράπεζα δεν δημοσιοποιεί τα κριτήριά της γι' αυτό το ζήτημα, και αναμενόμενο, καθώς θα μπορούσε ο κόσμος να το «χειρίζεται» (manipulάρει, στο χωριό μου) προς όφελός του. Οπότε η ίδια τράπεζα, για το ίδιο δάνειο, μπορεί να χρηματοδοτήσει εύκολα έναν με εισόδημα 10.000 το χρόνο, αλλά όχι έναν άλλον με εισόδημα 16.000 το χρόνο, ή και ακόμα πιο πολλά.
Apico990 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 καλησπέρα θέλω να νοικιάσω αμάξι και μου ζητάνε 1500 ευρώ για δέσμευση.. αν το πιστωτικό όριο της κάρτας μου είναι 1100 ευρώ. μπορούν να μου δεσμεύουν 1500;
Joshua21 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 31 minutes ago, Apico990 said: καλησπέρα θέλω να νοικιάσω αμάξι και μου ζητάνε 1500 ευρώ για δέσμευση.. αν το πιστωτικό όριο της κάρτας μου είναι 1100 ευρώ. μπορούν να μου δεσμεύουν 1500; Προφανώς όχι. Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2023 από Joshua21
Apico990 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Στις 30/6/2023 στις 7:33 ΜΜ, Joshua21 είπε Προφανώς όχι. thank you
raganer-001 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Γεια σας κάποιος με ένα εισοδήμα 15.000€ το χρόνο για έκδοση πιστωτικής κάρτας τι πιστωτικό όριο μπορεί να βγει από τράπεζες eurobank , alpha bank και Πειραιώς
ProponitisTouKanape Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Πειραιώς και Eurobank, αν δεν εχεις κάτι κοκκινισμένο, γύρω στα 2,000-2,500
emperor4her Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 εγω διαβαζω σημερα και προσπαθω να καταλαβω τι γινεται... εχω μια καρτα silver στο ονομα μου (εθνικης) με ορια 1000.. μπορω αυτη να αυξήσω το οριο η πρεπει να βγαλω αλλο "χρωμα"? και εχω και μια ολυμπιακος (πειραιως) που ειναι σοτ ονομα του πατερα μου αλλα τη χρησιμοποιω εγω τα τελευταια 10-15 χρονια και σκεφτομαι οτι θα πρεπει να την κλεισω. απ την αποψη καλυτερα 1 καρτα με μεγαλυτερο οριο παρα 2 με μικροτερο ισως.. τι οριο θα μπορουσα να φτασω θεωρητικα, πρεπει να μιλησω με την τραπεζα φανταζομαι... ετησιο εισοδημα περιπου στα 40κ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα