Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωρίζει κάποιος για το συγκεκριμένο κιτ  TL-POE200  αν συνδέσω ενω καλώδιο Ethernet που χρησιμοποιεί μονο τις ακίδες 1,2,3,6 (2 ζεύγη δηλαδή ) αν μπορει να κάνει κ μεταφορά δεδομένων από εκει κ του ρεύματος  σαν PoE Mode A (Data & Mixed DC) η δουλεύει σα τα παθητικά POE και χρειάζονται απαραίτητα και τα 4, 5, 7 και 8 πιν για να στέλνει το ρευμα  ?

Δημοσ.

Το συγκεκριμένο ΡοΕ δεν είναι συμβατό με το 802.3af άρα δεν δουλεύει σε κάποιο Mode (A ή Β) αυτού. Απλό Passive PoE είναι που δουλεύει με το δικό του τροφοδοτικό (48VDc) και δίνει 5/9/12VDc στην έξοδο με διακοπτάκι επιλογής.

Στο Passive PoE η τροφοδοσία πάντα γίνεται μέσω των ζευγών 4-5 και 7-8. Απλά άλλα έχουν Gigabit και άλλα Fast Ethernet (όπως το συγκεκριμένο).

• Thanks 1
Δημοσ.

Αν επέλεγα αυτό TL-POE150S και αυτό TL-POE10R συνδυαστικά που αναφέρουν  οτι είναι IEEE 802.3af compliant θα μπορούσε να δουλεύει σε Mode A ?

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω προς τι το ερώτημα για το Mode του PoE. Μπορείς να γίνεις συγκεκριμένος όσον αφορά τι θέλεις να μάθεις και γιατί το θέλεις;

Κάποια δουλεύουν σε ένα από τα 2, ενώ άλλα και στα 2. Για τα συγκεκριμένα η εταιρεία δεν δίνει καμία πληροφορία.

• Thanks 1
Δημοσ.

Η συσκευή που θέλω να τροφοδοτήσω η οποία δεν ειναι POE και γιαυτό χρειάζομαι ένα τέτοιο κιτ συνδέεται με καλώδιο Ethernet 2 ζευγών Γι αυτό κ η  επιμονή μου να λειτουργεί σε mode A .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και που κολλάει το PoE και το Mode αυτού, αφού η συσκευή δεν είναι PoE;

Εκτός αν θέλεις να την τροφοδοτήσεις με PoE, αλλά τότε δεν μπορεί να δεχθεί σε μία θύρα LAN PoE, οπότε θέλεις splitter για να δώσεις την τάση από την αντίστοιχη υποδοχή. Τώρα δεν έχει απολύτως καμία σημασία το Mode, αφού τάση δεν υπάρχει στην θύρα LAN.

Χοντρικά το Mode Α χρησιμοποιείται όταν ή ίδια συσκευή PSE τροφοδοτεί με Data και PoE μία συσκευή PD. Π.χ. ένα PoE switch δουλεύει ως επί το πλείστον σε Mode A. Αυτό ονομάζεται Endspan.

Το Mode B χρησιμοποιείται όταν έχουμε άλλη συσκευή να δίνει τα Data και άλλη συσκευή για την τροφοδοσία. Με απλά λόγια στην περίπτωση που κάνουμε χρήση Injector/Splitter. Αυτό ονομάζεται Midspan.

Επεξ/σία από jkoukos
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η συσκευή ναι δεν είναι POE που θέλω να τις δώσω ρεύμα γι αυτό θα χρησιμοποιήσω ενα splitter οπως αυτο που αναφέρω TL-POE10R . Μετα από το LAN (power -data} του splitter Θα φύγει καλώδιο RJ45 2 ζευγών μέχρι το άλλο άκρο που θα έδινε την τροφοδοσία πχ αυτό  TL-POE150S .. Αν αυτά τα δυο δεν μπορούν να κάνουν  Mixed DC  και DATA σε ένα 2πλο ζεύγος  δε κάνω δουλειά γι αυτό κ ρωτάω

Επεξ/σία από pet90
Δημοσ.

Τα έχεις λίγο μπερδεμένα στο μυαλό σου τι είναι και τι κάνει το καθένα, όπως και τις διαφορετικές καταστάσεις λειτουργίας.

Καταρχήν ξεκινάμε από την απομακρυσμένη συσκευή που έχουμε και θέλουμε να δουλέψει λαμβάνοντας τροφοδοσία, εκεί που δεν υπάρχει ρεύμα.. Αν αυτή (όπως η δικιά σου) δεν είναι συμβατή με ΡοΕ, τότε θέλουμε κάποια λύση, είτε σε Passive είτε σε Active PoE. Τα Mode που αναφέρεις και αναρωτιέσαι, αφορούν αποκλειστικά το Active PoE (802.3af) και όχι το Passive.

Τα TL-POE10S και TL-POE10R, είναι αντίστοιχα Injector και Splitter. Και τα 2 είναι συμβατά με Active PoE, συνεργάζονται μεταξύ τους, αλλά για διαφορετική δουλειά το καθένα:

• Το TL-POE10S είναι Active Injector (S=sender). Η δουλειά του είναι να παίρνει στην είσοδο Data να προσθέτει την τροφοδοσία και να δουλεύει ως PSE. Στην άλλη έξοδο LAN ζητά να συνδεθεί συμβατή PD συσκευή ή Active Splitter.
  • Το TL-POE10R είναι Active Splitter (R=receiver). Η δουλειά του είναι να να παίρνει στην είσοδο LAN Data και Active PoE, είτε από ένα συμβατό Injector είτε από ένα PSE. Στην έξοδο LAN δίνει μόνο Data και στην αντίστοιχη της τροφοδοσίας μόνο τάση 5 ή 9 ή 12VDC ανάλογη με την επιλογή που θα κάνουμε στον σχετικό διακόπτη και ποια ακριβώς ζητά η συσκευή που θέλουμε να τροφοδοτήσουμε.

Εσένα για ποιον λόγο σ' ενδιαφέρει πως δουλεύουν μεταξύ τους τα 2 παραπάνω και πως βγάζεις το συμπέρασμα αν μπορούν ή όχι να κάνουν "μίξη DC  και DATA σε ένα 2πλο ζεύγος"; Εσύ στο τέλος θα πάρεις από μία θύρα LAN μόνο τα Data και από την θύρα της τροφοδοσίας μόνο την τάση λειτουργίας. Μόνο έτσι θα δουλέψει η συσκευή σου και αυτό διότι δεν είναι συμβατή με ΡοΕ ώστε να έχεις ερωτήματα και αμφιβολίες.

Για να δουλέψει η συσκευή σου, χρειάζεσαι ένα από τα παρακάτω:

• Αν έχεις συσκευή Active PSE να δίνει τροφοδοσία και Data, θα κάνεις χρήση μόνο του TL-POE10R.
  • Αν δεν έχεις συσκευή Active PSE, θα κάνεις χρήση και των 2 παραπάνω (TL-POE10S και TL-POE10R).
  • Μπορείς να κάνεις χρήση και Passive Injector/Splitter, αρκεί η τάση να είναι αυτή που χρειάζεται η συσκευή σου. Π.χ. με το TL-POE200 που ρώτησες αρχικά.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, είναι αδιάφορο πως δουλεύουν αυτές. Εσύ στο τέλος θα πάρεις τροφοδοσία και Data σε ξεχωριστές θύρες, διότι απλά αυτό ζητά η συσκευή σου.

• Thanks 1
Δημοσ.

Καταρχάς σε ευχαριστώ για το χρόνο σου είσαι απόλυτα κατανοητός.
Ουσιαστικά εγώ θέλω να κάνω τη 2 η  3 κουκίδα στους τρόπου που αναφέρεις .
Αν υποθετικά πούμε πως χρησιμοποιώ τον 2 τρόπο  στην ενδιάμεση επικοινωνία μεταξύ των δυο (TL-POE10S και TL-POE10R) με το καλωδιο Rj45 με τα 2 ζευγη που εχωειναι υλοποιήσιμο να γίνει η μεταφορά στα data και DC η χρειάζεται ενα πλήρες καλώδιο 4 ζευγών  .

Δημοσ.

Τα 2 αυτά (POE10x) έχουν δυνατότητα να παίξουν είτε σε Gigabit (άρα 4 ζεύγη) είτε σε Fast Ethernet (άρα 2 ζεύγη). Σε κάθε περίπτωση θα χρησιμοποιούνται πάντα:

1. Τα 2 ζεύγη (1-2 και 3-6) για Data. Τα άλλα 2 ζεύγη (4-5 και 7-8), μόνο σε Gigabit.
  2. Τα 2 ζεύγη (4-5 και 7-8) για τροφοδοσία.

Μην ξεχνάς αυτό που έγραψα πριν. Από την στιγμή που δεν έχεις κανονικό PSE, αυτά τα 2 δουλεύουν ως Midspan, άρα η τροφοδοσία είναι Mode B. Οπότε η απάντηση στο ερώτημά σου είναι ότι θα χρησιμοποιούνται και τα 4 ζεύγη, ασχέτως αν η συσκευή σου (ή το δίκτυό σου) είναι Gigabit ή Fast.

Και τώρα το δικό μου ερώτημα. Για ποιον λόγο το ρωτάς; Τι σημασία έχει για την λειτουργία του δικτύου σου και την τροφοδοσία της συσκευής σου;

• Thanks 1
Δημοσ.

Οπως ανέφερα θέλω να τροφοδοτήσω μια μη POE συσκευή το καλώδιο LAN που έρχεται σ αυτη ειναι 2 ζευγων (Fast Ethernet) δεν ειναι εύκολο να αλλαχτεί με ενα αλλο .. Αλλα απ οτι βλέπω δεν ειναι υλοποιησιμο αυτο που θελω  . Σ ευχαριστώ κ παλι 

Δημοσ.

Καταρχήν δεν υπάρχει καλώδιο δικτύου που να μην έχει εσωτερικά 4 ζεύγη. Αν υπάρχουν μόνο 2, τότε δεν είναι δικτύου αλλά απλό τηλεφωνικό καλώδιο.

Εκτός αν εννοείς ότι από τα 4 εσωτερικά ζεύγη, τερματίζουν στα RJ45 βύσματα μόνο τα 2. Στην περίπτωση αυτή κόψε το καλώδιο στην άκρη, πέτα τα βύσματα και βάλει άλλα τερματίζοντας όλα τα ζεύγη και στους 8 ακροδέκτες.

Δημοσ.

Κ όμως είναι Cat5e περίπου  30μ. χωνευτώ  με 2 ζεύγη (4 ακροδέκτες δηλαδή)  οι υπόλοιπες είναι κενές το εχω κόψει εσωτερικά να δω μήπως ειχε τα υπόλοιπα ζεύγη μέσα αλλά δεν :( τωρα που το βρήκε ο ηλεκτρολόγος δε ξερω ... πάντως ειναι λειτουργικό και με iperf που το εχω τσεκαρει  πάει τέρμα     ... Κατι τέτοια καλώδια μικρότερα βεβαία  έδιναν κ οι πάροχοι  στα ρουτερ που ειχαν 100αρια LAN port όπως η κοσμοτε με το speedport 2i .  

Δημοσ.

Αν αυτό είναι Cat5e, εγώ είμαι ο Βούδας. Μέχρι το Cat3 υπήρχαν καλώδια με 2 μόνο ζεύγη. Από το Cat5 και πάνω, υποχρεωτικά με 4 ζεύγη. Προσοχή, μιλώ για τους εσωτερικούς αγωγούς και όχι πόσοι από αυτούς τερματίζουν στα βύσματα.

Τα μικρά που έρχονται μαζί με τις συσκευές και αυτά έχουν 4 αγωγούς αλλά είναι σύνηθες να τερματίζουν μόνο οι 2. Έχω κόψει εκατοντάδες τέτοια σε 2-3-4  τμήματα για να φτιάξω patch cord με μικρότερο μήκος ή crossover που χρησιμοποιούσαμε παλαιότερα.

Και απλό καλώδιο τηλεφωνικό να βάλεις ή ηλεκτρικό, σε μικρά μήκη μια χαρά θα δουλέψει το δίκτυο, απλά όχι στην μέγιστη ταχύτητα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...