sv398 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 4 λεπτά πριν, Black Demis είπε Έχει ssd με τόσα λεφτά? Αν ναι πες μου ποια σκέφτομαι για nas να κάνω αλλαγές από μηχανικούς, αν και το έχω στο πατάρι ακούγονται η δίσκοι και ας έχω και optical τρώω μπουκάλι Στο server μου έχω 4x WD Red NAS 4ΤΒ και δεν ακούγονται καθόλου. Τι κροταλίες έχεις βάλει και κάνουν τόσο θόρυβο? Μήπως θες καλύτερα mounts?
dpolal Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 2 ώρες πριν, oldnew είπε Που τα ειδες τα 100€? 111 λιρες Αγγλίας λεει =122€. Και δεν ξέρουμε φπα, ποσο παραπάνω θα εχουν Ελλάδα κλπ. https://www.skroutz.gr/s/16892040/Samsung-860-QVO-1TB.html
Arkin Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Black Demis είπε Έχει ssd με τόσα λεφτά? Αν ναι πες μου ποια σκέφτομαι για nas να κάνω αλλαγές από μηχανικούς, αν και το έχω στο πατάρι ακούγονται η δίσκοι και ας έχω και optical τρώω μπουκάλι Σε M2 και σε απλο Sata 3 και εβαλα screen και για NVME. Επιλογες υπαρχουν. Επισης στα 133 παιζει ο εξαιρετικος SX8200pro ενας απο τους πιο γρηγορους NVME μεχρι σημερα και ο καλυτερος σε QD1 εκτος απο Optane. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2020 από Arkin 1
eyw Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) On 01/07/2020 at 09:05, dimakisk said: ... συνοδεύονται από μικρότερης διάρκειας εγγύηση που στην περίπτωση των 870 QVO προβλέπεται να είναι τριετής. Κάτι έπρεπε να σκεφτεί και η Samsung για να ανακτήσει μερίδιο αγοράς. Το ότι οι SSD έχουν κάμποσους περιορισμούς, ο αριθμός των P/E των block είναι imho ο πιο σημαντικός, είναι γνωστόν τοις πάσι. Οποιος νοιάζεται/καίγεται για endurance να πάρει SAMSUNG MZ-76P256B/EU 860 PRO με διάρκεια 1200 γραψίματα/μπλοκ, περίπου 1 βδομάδα συνεχές γράψιμο σε 250GB πριν ξεπεράσεις τα 300TBW της εγγύησης. Αμα χρησιμοποιήσεις τα μισά GB τότε έχεις τα διπλά, 600TBW. . SSD φκιάνουν πολλοί και έχουν πέσει πολύ οι τιμές και δεν είναι ανάγκη να είναι Samsung, από 18€ για καινούργιο, στις αγγελίες εδώ στο site για 2nd-hand για φθηνότερα. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2020 από eyw
Alexaras1991 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 4 ώρες πριν, oldnew είπε Που τα ειδες τα 100€? 111 λιρες Αγγλίας λεει =122€. Και δεν ξέρουμε φπα, ποσο παραπάνω θα εχουν Ελλάδα κλπ. Υπάρχουν ηδη φθηνότεροι σε προσφορές. Δεν μίλησα για τον συγκεκριμένο. Λέω για το πόσο δραματικά έπεσε γενικώς η τιμή των SSD με τα χρόνια.
anax111 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 5 ώρες πριν, dieksodo είπε δεν ειναι η πρωτη φορα ηδη απο την εποχη του 4tb ειχε ξεπερασει τους non-ssd Λάθος. Υπήρχε HDD 2.5 4Tb με διπλό πλάτερ και μεγαλύτερο πάχος από το συνηθισμένο. Τον έχω στο laptop μου. Όπως γράφω είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.
Arkin Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 36 λεπτά πριν, Alexaras1991 είπε Δεν μίλησα για τον συγκεκριμένο. Λέω για το πόσο δραματικά έπεσε γενικώς η τιμή των SSD με τα χρόνια. Εδω και 1 χρόνο πάντως οι τιμές ανεβαίνουν και κατεβαίνουν. Δεν πέφτουν πραγματικά. Βγάζουν τα ίδια και τα ίδια σε performance για οι nvme pcie 4 σε random είναι στα ίδια με τους προηγούμενους και ελαχιστα καλύτεροι από τους απλούς sata 3.
tsarouc Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Φθηνός? Τι εννοεί ο ποιητής? 110 λίρες (140 ευρώ) φθηνός? Κάτι άλλο εννοεί μάλλον. Οι crucial έχουν κάτω από 100 ευρώ ελλάδα.. Τέσπα.. όπως και να έχει.. αν ο δίσκος ψύχεται σωστά και δεν τον έχεις για σύστημα (βάζεις έναν 240άρι που θα πετάς κάθε 1-2 χρόνια) αλλά κυρίως ανάγνωση (παιχνίδια προγράμματα κλπ) θα βγάλει χρόνια.
anax111 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 5 ώρες πριν, Arkin είπε Φαίνονται και μάλιστα πάρα πολύ. Τα 4k random QD1 είναι αυτά που πρεπει να ενδιαφέρουν όλους όχι το sequential. 4k random είναι το loading ενός παιχνιδιού. Είναι το άνοιγμα των Windows το φόρτωμα μιας εφαρμογής. Ο δίσκος είναι τραγικός στο 50αρικο το 1TB και πάλι όχι. Οι παλιοί κλασικοί 860 evo και mx500 είναι πολύ ανώτεροι. Γενικώς αποφυγετε τους QLC δίσκους. Ούτε φτηνοι είναι ούτε performance έχουν και εχω αμφιβολιες και για την διαρκεια ζωης τους. Μακριά. Δεν βάζεις λειτουργικό σε αυτό τον δίσκο. Για αποθήκευση μεγάλων αρχείων είναι και για αυτή την δουλειά είναι μια χαρά για φορητούς σταθμούς εργασίας.
Arkin Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Μόλις τώρα, anax111 είπε Δεν βάζεις λειτουργικό σε αυτό τον δίσκο. Για αποθήκευση μεγάλων αρχείων είναι και για αυτή την δουλειά είναι μια χαρά για φορητούς σταθμούς εργασίας. Όταν υπάρχουν πολύ καλύτεροι σε ίδια τιμή γιατί να πάρεις αυτόν?
ELMastas Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Τράτζικ απλά. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2020 από ELMastas 1
Black Demis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Arkin είπε Σε M2 και σε απλο Sata 3 και εβαλα screen και για NVME. Επιλογες υπαρχουν. Επισης στα 133 παιζει ο εξαιρετικος SX8200pro ενας απο τους πιο γρηγορους NVME μεχρι σημερα και ο καλυτερος σε QD1 εκτος απο Optane. Δεν έχω κάποιο μηχάνημα που να χωράει τόσα m2 έχω θέλω να αντικαταδτησω δύο sata δίσκους που έχω 8+8 tb αν είναι να αγοράσω μητρική pcie κάρτες που να χωράνε τόσους δίσκους κλπ χάνετε όλο το νόημα (και από θέμα φισικου χώρου) η να κάνω pc να χώσω μέσα 16 δίσκους και να πιάσει χώρο στο πατάρι ενώ το nas είναι μικρουλακι... Είπαμε να το κάνουμε εύκολα όχι δισκολα θέλω κάποιον ssd σαν μια μονάδα 8 tb η και 7 αν έχει κάτι με μεγάλη μου χαρα αγοράζω (γιατί ότι βρίσκω είναι για data center και κωστηζουν οσο ενα αυτοκινιτο) Και σε laptop έχω για main drive nvme Και εχω και 2.5 θυρα θα ήταν τρελή ευκολία να έχω μέσα 8 tb για να μην κουβαλάω εξωτερικούς δίσκους μαζί μου, ούτε εκεί βρίσκω κάτι άλλο Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2020 από Black Demis
dieksodo Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 55 minutes ago, anax111 said: Λάθος. Υπήρχε HDD 2.5 4Tb με διπλό πλάτερ και μεγαλύτερο πάχος από το συνηθισμένο. Τον έχω στο laptop μου. Όπως γράφω είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. αποκλειεται αυτοι με το διπλο πλαττερ που λες ειναι 15mm χωραει το λαπτοπ σου 15mm δικσο? αφου το λαπτοπ μονο του ειναι 15mm
htaccess Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Οι μαγνητικές ταινίες πάντως ... "τους έχουν ρίξει στα αυτιά"
kostasgpa Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Ξέρει κανείς με σιγουριά αν το torrent seeding μειώνει την διάρκεια ζωής των SSD;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα