Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

H κορεατική εταιρεία έπρεπε με κάποιο τρόπο να κρατήσει την τιμή χαμηλά στον νέο της SSD. Τι αναγκάστηκε να θυσιάσει ωστόσο;

Η νέα σειρά SSD δίσκων της Samsung, 870 QVO αναμένεται να δελεάσει το καταναλωτικό κοινό. Ο συνδυασμός τεχνολογίας SSD και χαμηλών τιμών, καθιστά τις προτάσεις της Samsung κορυφαίες από άποψη σχέσης τιμής/απόδοσης αφού το φθηνότερο μοντέλο του 1 TB ξεκινά από τις 110,99 λίρες Αγγλίας για να φτάσουμε στις 899 λίρες Αγγλίας για τον ακριβότερο δίσκο των 8 TB (υπάρχουν άλλες δύο προτάσεις ενδιάμεσα).

Με 110,99 και 112,38 λίρες Αγγλίας/TB λοιπόν, δε θα έπρεπε να έχει λόγο κανείς για να προτιμήσει τις προτάσεις άλλης εταιρείας, σωστά; Λάθος. Όπως φαίνεται, σύμφωνα με δημοσίευμα του TechRadar, η Samsung χρησιμοποιεί τεχνολογία QLC 3D V-NAND η οποία μεταφράζεται σε μειωμένη απόδοση και ανθεκτικότητα στη φθορά, ιδίως μάλιστα όταν ο δίσκος είναι γεμάτος.

Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στους δίσκους τεχνολογίας QLC, η Samsung χρησιμοποιεί μια λειτουργία γνωστή ως Intelligent TurboWrite η οποία και αυξάνει τις ταχύτητες εγγραφής δεδομένων, βελτιώνοντας την απόδοση του δίσκου σε βάθος χρόνου. Η προηγούμενη σειρά SSD της εταιρείας μάλιστα, 860 QVO, ξεπερνούσε σε ταχύτητες τα μοντέλα της Micron και Crucial. Παρ’ όλα αυτά, οι δίσκοι τεχνολογίας QLC συνοδεύονται από μικρότερης διάρκειας εγγύηση που στην περίπτωση των 870 QVO προβλέπεται να είναι τριετής.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, EddieObscurant είπε

Μια χαρά ειναι η διάρκεια ζωής, οι επιδόσεις είναι το θέμα.

spacer.png

φαινονται σε καθημερινη χρηση αυτες οι διαφορες?

Δημοσ.

Επιτέλους 8ΤΒ SSD στα 850 ευρώπουλα! Καιρός για αναβάθμιση στον δεύτερο δίσκο του mobile workstation μου! Δύο χρόνια περιμένω για αυτό. Είχαν κυκλοφορήσει και κάποιοι άλλοι από intel πριν μερικούς μήνες αλλά ήταν πολύ ακριβότεροι και με πολύ περιορισμένη διαθεσιμότητα.

Να σημειώσω πως είναι η πρώτη φορά που έχουμε SSD που ξεπερνά σε χωρητικότητα τους αντίστοιχους 2.5 HDD της αγοράς. Ορόσημο για το είδος! 

Σίγουρα είναι ακριβός ακόμα αλλά από την άλλη εάν ο δίσκος δεν προορίζεται για πολύ συχνές εγγραφές - διαγραφές αλλά για αποθήκευση μεγάλων αρχείων που θες να μεταφέρεις σε ένα laptop νομίζω πως είναι μια χαρά. Επιπλέον είναι σίγουρα πολύ γρηγορότερος και πολύ οικονομικότερος σε ρεύμα από τους αντίστοιχους HDD που χρησιμοποιούν 2 platers. 

• Sad 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

Σε απλή οικιακή χρήση, όχι.

• Like 1
Δημοσ.
18 minutes ago, anax111 said:

Επιτέλους 8ΤΒ SSD στα 850 ευρώπουλα! Καιρός για αναβάθμιση στον δεύτερο δίσκο του mobile workstation μου! Δύο χρόνια περιμένω για αυτό. Είχαν κυκλοφορήσει και κάποιοι άλλοι από intel πριν μερικούς μήνες αλλά ήταν πολύ ακριβότεροι και με πολύ περιορισμένη διαθεσιμότητα.

Να σημειώσω πως είναι η πρώτη φορά που έχουμε SSD που ξεπερνά σε χωρητικότητα τους αντίστοιχους 2.5 HDD της αγοράς. Ορόσημο για το είδος! 

Σίγουρα είναι ακριβός ακόμα αλλά από την άλλη εάν ο δίσκος δεν προορίζεται για πολύ συχνές εγγραφές - διαγραφές αλλά για αποθήκευση μεγάλων αρχείων που θες να μεταφέρεις σε ένα laptop νομίζω πως είναι μια χαρά. Επιπλέον είναι σίγουρα πολύ γρηγορότερος και πολύ οικονομικότερος σε ρεύμα από τους αντίστοιχους HDD που χρησιμοποιούν 2 platers. 

δεν ειναι η πρωτη φορα 

ηδη απο την εποχη του 4tb ειχε ξεπερασει τους non-ssd

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

Φαίνονται και μάλιστα πάρα πολύ. Τα 4k random QD1 είναι αυτά που πρεπει να ενδιαφέρουν όλους όχι το sequential. 4k random είναι το loading ενός παιχνιδιού. Είναι το άνοιγμα των Windows το φόρτωμα μιας εφαρμογής. Ο δίσκος είναι τραγικός στο 50αρικο το 1TB και πάλι όχι. Οι παλιοί κλασικοί 860 evo και mx500 είναι πολύ ανώτεροι. Γενικώς αποφυγετε τους QLC δίσκους. Ούτε φτηνοι είναι ούτε performance έχουν και εχω αμφιβολιες και για την διαρκεια ζωης τους. Μακριά. 

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 9
  • Thanks 6
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Arkin είπε

Φαίνονται και μάλιστα πάρα πολύ. Τα 4k random QD1 είναι αυτά που πρεπει να ενδιαφέρουν όλους όχι το sequential. 4k random είναι το loading ενός παιχνιδιού. Είναι το άνοιγμα των Windows το φόρτωμα μιας εφαρμογής. Ο δίσκος είναι τραγικός στο 50αρικο το 1TB και πάλι όχι. Οι παλιοί κλασικοί 860 evo και mx500 είναι πολύ ανώτεροι. Γενικώς αποφυγετε τους QLC δίσκους. Ούτε φτηνοι είναι ούτε performance έχουν. Μακριά. 

Ο δίσκος προορίζεται για αποθήκη, ετσι όλα αυτά είναι αδιάφορα

• Like 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Alexaras1991 είπε

100€ το 1TB δεν το λες και κακό.

Πρίν λίγα χρόνια έπρεπε να σκάσεις 300+ για το 1ΤΒ

Που τα ειδες τα 100€? 111 λιρες Αγγλίας λεει =122€. Και δεν ξέρουμε φπα, ποσο παραπάνω θα εχουν Ελλάδα κλπ. 

Υπάρχουν ηδη φθηνότεροι σε προσφορές. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για αποθήκη περνουμε έναν 5TB στην ίδια τιμή. Ο συγκεκριμένος δίσκος στο 50αρικο θα άξιζε το 1TB. Nvme 10 φορές καλύτεροι έπαιζαν στα 110 πριν κάτι μήνες το 1TB.

Επεξ/σία από Arkin
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Silverage είπε

Σε NVMe τί έχει;

Έχει αυτό εδώ το κομμάτι αλλά βγαίνει μόνο σε Large.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Black Demis είπε

Ο δίσκος προορίζεται για αποθήκη, ετσι όλα αυτά είναι αδιάφορα

Για 120-130 ευρώ υπάρχουν πολύ πιο ευρύχωρες επιλογές (μιας και μιλάς για αποθήκη). Και σίγουρα θα βρεις και με μεγαλύτερη εγγύηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, sv398 είπε

Για 120-130 ευρώ υπάρχουν πολύ πιο ευρύχωρες επιλογές (μιας και μιλάς για αποθήκη). Και σίγουρα θα βρεις και με μεγαλύτερη εγγύηση.

Έχει ssd με τόσα λεφτά? Αν ναι πες μου ποια σκέφτομαι για nas να κάνω αλλαγές από μηχανικούς, αν και το έχω στο πατάρι ακούγονται η δίσκοι και ας έχω και optical τρώω μπουκάλι

Επεξ/σία από Black Demis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...