kalorizikos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Καλημέρα στην ομάδα, είπα να αναβαθμιστώ και εγώ (πιο πολύ για εμφάνιση αλλά τέσπα) και αγόρασα μια floe riing 280 μαζί με ένα πακετάκι 3x riing trio 14. Αφού λοιπόν αντικατέστησα controller και fans με τα παλιά ring plus που ήρθαν μαζί με την ψύξη, την εγκατέστησα αλλά έχω πρόβλημα με την ρύθμιση pwm (pulse width modulation) που έχει το πρόγραμμα της thermaltake. Ενώ σε manual ρύθμιση ρυθμίζω εγώ κανονικά στροφές, σε pwm δεν ρυθμίζει από μόνο του με αποτέλεσμα να δουλεύει συνέχεια σε silent mode και να ζεσταίνεται ο επεξεργαστής. Επίσης, ανοίγοντας το πρόγραμμα της Thermaltake (tt rgb plus) ενώ στο info διαβάζει θερμοκρασία επεξεργαστή, κάτω δεξιά που γράφει "temp", είναι συνέχεια στο 0, άρα λογικά γι αυτό δεν λειτουργεί και η pwm mode. Έπαιξα και με διάφορε ρυθμίσεις στα bios αλλά και πάλι δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται. Τι μπορώ να κάνω?? Ο επεξεργαστής είναι ryzen 1600x και η μητρική asrocck b450m pro4. Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Runner25 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 On 02/07/2020 at 08:41, kalorizikos said: Καλημέρα στην ομάδα, είπα να αναβαθμιστώ και εγώ (πιο πολύ για εμφάνιση αλλά τέσπα) και αγόρασα μια floe riing 280 μαζί με ένα πακετάκι 3x riing trio 14. Αφού λοιπόν αντικατέστησα controller και fans με τα παλιά ring plus που ήρθαν μαζί με την ψύξη, την εγκατέστησα αλλά έχω πρόβλημα με την ρύθμιση pwm (pulse width modulation) που έχει το πρόγραμμα της thermaltake. Ενώ σε manual ρύθμιση ρυθμίζω εγώ κανονικά στροφές, σε pwm δεν ρυθμίζει από μόνο του με αποτέλεσμα να δουλεύει συνέχεια σε silent mode και να ζεσταίνεται ο επεξεργαστής. Επίσης, ανοίγοντας το πρόγραμμα της Thermaltake (tt rgb plus) ενώ στο info διαβάζει θερμοκρασία επεξεργαστή, κάτω δεξιά που γράφει "temp", είναι συνέχεια στο 0, άρα λογικά γι αυτό δεν λειτουργεί και η pwm mode. Έπαιξα και με διάφορε ρυθμίσεις στα bios αλλά και πάλι δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται. Τι μπορώ να κάνω?? Ο επεξεργαστής είναι ryzen 1600x και η μητρική asrocck b450m pro4. Ευχαριστώ! εχω ακριβως την ιδια ψυξη και εχω παρει και ακομη 3 ανεμιστηρια τα εχω συδνεσει ολα πανω στον κοντρολερ που εχει μεσα η επιλογη pwm αυξανει η ελατωνει στροφες αναλογα με τη θερμοκρασια του επεξεργαστη , σε μενα δουλευει ετσι τωρα αν εσενα δεν σου λειτουργει μαλλον εχεις κανει λαθος στις συνδεσεις , δεν θυμαμαι γιατι εχω πανω απο χρονο που το πηρα και το βαλα αν θελει καποια συνδεση πανω στη μητρικη αλλα νομιζω οτι φτανει μονο ο κοντρολερ που εχει μεσα προσπαθησε να παιξεις με τις ρυθμισεις και θα βγει ακρη, εγω παντως τους ανεμστηρες του ψυγειου τους εβαλα να δουλευουν στο φουλ για εχω κλοκαρει το συστημα και παρατηρω οτι ειναι αρκετα καλυτερα απο το αυτοματο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Τα pwm headers δέν "παίζουν" ντεφάκτο βάση cpu temp. Eπειδή αναφέρθηκε το σκάλισμα του BIOS και η τιμή "0",μήπως το header της μητρικής πάνω στο οποίο είναι συνδεδεμένο και το controller της Thermaltake, έχει διαφορετικό temp source απο αυτό του επεξεργαστή;TS δοκίμασε ένα factory defaults καλού κακού,σιγουρέψου οτι το header του controller παίζει σε pwm mode και έχει temperature source τον επεξεργαστή. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 Στις 2/7/2020 στις 8:41 ΠΜ, kalorizikos είπε Καλημέρα στην ομάδα, είπα να αναβαθμιστώ και εγώ (πιο πολύ για εμφάνιση αλλά τέσπα) και αγόρασα μια floe riing 280 μαζί με ένα πακετάκι 3x riing trio 14. Αφού λοιπόν αντικατέστησα controller και fans με τα παλιά ring plus που ήρθαν μαζί με την ψύξη, την εγκατέστησα αλλά έχω πρόβλημα με την ρύθμιση pwm (pulse width modulation) που έχει το πρόγραμμα της thermaltake. Ενώ σε manual ρύθμιση ρυθμίζω εγώ κανονικά στροφές, σε pwm δεν ρυθμίζει από μόνο του με αποτέλεσμα να δουλεύει συνέχεια σε silent mode και να ζεσταίνεται ο επεξεργαστής. Επίσης, ανοίγοντας το πρόγραμμα της Thermaltake (tt rgb plus) ενώ στο info διαβάζει θερμοκρασία επεξεργαστή, κάτω δεξιά που γράφει "temp", είναι συνέχεια στο 0, άρα λογικά γι αυτό δεν λειτουργεί και η pwm mode. Έπαιξα και με διάφορε ρυθμίσεις στα bios αλλά και πάλι δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται. Τι μπορώ να κάνω?? Ο επεξεργαστής είναι ryzen 1600x και η μητρική asrocck b450m pro4. Ευχαριστώ! Δοκίμασε να περάσεις παλαιότερο software ,ειδικά στους ryzen 1xxx είχε πολλά θέματα ο συγκεκριμένος controler ,επίσης πως έχεις συνδέσει τον controler με την μητρική? Αν τον έχει συνδέσει με το εσωτερικό USB καλώδιο δοκίμασε να το συνδέσεις και με ένα καλωδιο USB οπως αυτο των φορτιστων κινητου στις πίσω θύρες της μητρικής. Πιο πιθανό βέβαια θεωρώ να φταίει το software μια και σε εμένα παρόμοια έκανε και απλά πέρασα ένα παλιό version που ήταν κομπλέ, αν θες να στο ανεβάσω εδώ να το κατεβάσεις όταν πάω σπίτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kalorizikos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Παιδιά ήταν παλιό το άρθρο.. Έφτιαξε από μόνο του με μια αναβάθμιση στο software της thermaltake! Δουλεύει πλέον το pwm και ρυθμίζει στροφές βάσει θερμοκρασίας από μόνο του. Το θέμα μου είναι ότι βλέπω υψηλές θερμοκρασίες! Δλδ idle άντε και με λίγο chrome, παίζεί στους 55 περίπου.. όταν δοκιμάζω gaming ανεβάζει γύρω στους 77-78. Πιο πάνω δεν έχω δει, αλλά δεν θα έπρεπε σε idling να είναι γύρω στους 35-40?? Δεν έχω δει ποτέ τόσο χαμηλές θερμοκρασίες.. Έχω ελέγξει τα πάντα.. Άλλαξα και thermal paste αλλά τπτ.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnpopexi Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 31 λεπτά πριν, kalorizikos είπε Παιδιά ήταν παλιό το άρθρο.. Έφτιαξε από μόνο του με μια αναβάθμιση στο software της thermaltake! Δουλεύει πλέον το pwm και ρυθμίζει στροφές βάσει θερμοκρασίας από μόνο του. Το θέμα μου είναι ότι βλέπω υψηλές θερμοκρασίες! Δλδ idle άντε και με λίγο chrome, παίζεί στους 55 περίπου.. όταν δοκιμάζω gaming ανεβάζει γύρω στους 77-78. Πιο πάνω δεν έχω δει, αλλά δεν θα έπρεπε σε idling να είναι γύρω στους 35-40?? Δεν έχω δει ποτέ τόσο χαμηλές θερμοκρασίες.. Έχω ελέγξει τα πάντα.. Άλλαξα και thermal paste αλλά τπτ.. Pump speed. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kalorizikos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 9 ώρες πριν, johnpopexi είπε Pump speed. Αυτήν πως την ρυθμίζω? Bios μόνο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Στις 19/8/2020 στις 12:06 ΠΜ, kalorizikos είπε Αυτήν πως την ρυθμίζω? Bios μόνο? Ποια cpu και μητρικη εχεις? Που εχεις συνδεσει το καλωδιο της αντλιας ,σε fan header η σε pump header ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kalorizikos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 16 ώρες πριν, akoinonitos είπε Ποια cpu και μητρικη εχεις? Που εχεις συνδεσει το καλωδιο της αντλιας ,σε fan header η σε pump header ? Asrock B450m pro4 είναι η μητρική, ryzen 1600x ο επεξεργαστής και η αντλία έχει συνδεθεί σε pump header.. Συγκεκριμένα έχει συνδεθεί στο CPU/Water Pump Fan Connector (CPU_FAN2/WP) και μέσα από τα bios έχω αλλάξει το "fan" σε "water pump" για το συγκεκριμένο connector. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα