Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποσό που διαθέτουμε :500-550

Χρήση υπολογιστή : Gaming, προγραμματισμός, casual χρήση 

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Όχι κάτι ιδιαίτερο, python, matlab, semcad 

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Όχι, έχω την LG24MB37PM

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Θεσσαλονίκη 

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν έχω θεμα

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Μόνος μου

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο. 

Δεν επιθυμώ 

Εκτός απο τα παραπάνω στοιχεία , ποια κομμάτια έχουμε στο υπολογιστή που θα να αναβαθμίσουμε.

Μιας και τα περισσότερα κομμάτια είναι 10ετιας και η gpu τα έπαιξε, ενδιαφέρομαι για Cpu, mobo, gpu και ram. Θέλω να μπορεί να παίξει αξιοπρεπώς παιχνίδια όπως το RDR2 (προφανώς όχι στα ultra high) και να αντέξει σε βάθος χρόνου. Το budget είναι 50-550, αν μπορούμε να το κρατήσουμε κάτω από 500 δεν θα έλεγα όχι, αν πάλι τα έξτρα χρήματα αξίζουν τη διαφορά τότε δεν εχω θέμα να τα δωσω

Νομίζω το τροφοδοτικό, ο ssd και το κουτί δεν χρειάζονται αναβάθμιση. Τέλος αν χωράει και μεγαλύτερος ssd σε αυτά τα χρήματα ακόμα καλύτερα αλλά προέχουν τα 4 που έγραψα στην αρχή και ίσως βάλω αργότερα έναν ssd. 

Επεξ/σία από Junior22
Δημοσ.

Καμία βοήθεια παιδιά? Το ψιλοβιαζομαι γιατί ο υπολογιστής τα έχει παίξει τελείως και το θέλω για δουλειά. Αν έχει κανείς καμιά πρόταση.. 😁

Δημοσ.
Στις 1/7/2020 στις 4:53 ΜΜ, Junior22 είπε

Ποσό που διαθέτουμε :500-550

Χρήση υπολογιστή : Gaming, προγραμματισμός, casual χρήση 

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Όχι κάτι ιδιαίτερο, python, matlab, semcad 

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Όχι, έχω την LG24MB37PM

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Θεσσαλονίκη 

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν έχω θεμα

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Μόνος μου

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο. 

Δεν επιθυμώ 

Εκτός απο τα παραπάνω στοιχεία , ποια κομμάτια έχουμε στο υπολογιστή που θα να αναβαθμίσουμε.

Μιας και τα περισσότερα κομμάτια είναι 10ετιας και η gpu τα έπαιξε, ενδιαφέρομαι για Cpu, mobo, gpu και ram. Θέλω να μπορεί να παίξει αξιοπρεπώς παιχνίδια όπως το RDR2 (προφανώς όχι στα ultra high) και να αντέξει σε βάθος χρόνου. Το budget είναι 50-550, αν μπορούμε να το κρατήσουμε κάτω από 500 δεν θα έλεγα όχι, αν πάλι τα έξτρα χρήματα αξίζουν τη διαφορά τότε δεν εχω θέμα να τα δωσω

Νομίζω το τροφοδοτικό, ο ssd και το κουτί δεν χρειάζονται αναβάθμιση. Τέλος αν χωράει και μεγαλύτερος ssd σε αυτά τα χρήματα ακόμα καλύτερα αλλά προέχουν τα 4 που έγραψα στην αρχή και ίσως βάλω αργότερα έναν ssd. 

Καλησπέρα,

με βάση την οθόνη που έχεις (1080p 60 Hz) και το παρακάτω συγκριτικό ανάμεσα σε 1660 super και 5600 ΧΤ:

image.png.f963f64980e1119e9e64fad1ec3fb82f.png

μπορείς να πας και στις δύο παρακάτω επιλογές ανάλογα αν στο επιτρέπει το budget σου:

Με 1660 super:

CPU: https://www.skroutz.gr/s/14650949/AMD-Ryzen-5-2600-Box.html 125,29 €

Mobo: https://www.skroutz.gr/s/20121996/MSI-B450M-Pro-VDH-Max.html 78,64 €

RAM: https://www.skroutz.gr/s/7730092/G-Skill-RipjawsV-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GVKB.html 71,85 €

GPU: https://www.skroutz.gr/s/20828137/Gigabyte-GeForce-GTX-1660-Super-6GB-Gaming-OC-GV-N166SGAMING-OC-6GD.html 251,99 €

Σύνολο: 527,77 €

Αλλιώς βάζεις την https://www.skroutz.gr/s/21766448/Sapphire-Radeon-Pulse-RX-5600-XT-6GB-11296-01-20G.html (294,25 €) και ανεβαίνεις συνολικά στα 570,03 €

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τον 2600 με τον 3600 και να πέσουμε λίγο σε κάρτα γραφικών? Ή δεν αξίζει μια τέτοια αλλαγή? Ναι μεν ασχολούμαι με το gaming, απλά δεν έχω τρελές απαιτήσεις και ίσως αξίζει να δώσω παραπάνω για επεξεργαστή.  Επίσης γιατί έχουν τόσο μεγάλη διαφορά οι δύο κάρτες? 

Επεξ/σία από Junior22
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Junior22 είπε

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τον 2600 με τον 3600 και να πέσουμε λίγο σε κάρτα γραφικών? Ή δεν αξίζει μια τέτοια αλλαγή? Ναι μεν ασχολούμαι με το gaming, απλά δεν έχω τρελές απαιτήσεις και ίσως αξίζει να δώσω παραπάνω για επεξεργαστή. 

Ναι εννοείται, μπορείς να βάλεις τον 3600 μαζί με την https://www.skroutz.gr/s/21305106/MSI-GeForce-GTX-1650-Super-4GB-Ventus-XS-OC-V809-3294R.html

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Junior22 είπε

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τον 2600 με τον 3600 και να πέσουμε λίγο σε κάρτα γραφικών? Ή δεν αξίζει μια τέτοια αλλαγή? Ναι μεν ασχολούμαι με το gaming, απλά δεν έχω τρελές απαιτήσεις και ίσως αξίζει να δώσω παραπάνω για επεξεργαστή.  Επίσης γιατί έχουν τόσο μεγάλη διαφορά οι δύο κάρτες? 

Θα πέσεις όμως αρκετά σε απόδοση αν πάρεις την 1650 που παρέθεσε ο φίλος. Η 5600xt είναι ισως η καλύτερη επιλογή κάρτας για την ανάλυση σου. Η μητρική της msi δέχεται τον 3600 αλλά θα δεχθεί και τους μελλοντικούς της σειράς 4000. Οπότε μπορείς να αναβαθμίσεις τον επεξεργαστή σου αργότερα αν δεις ότι δεν σου επαρκεί πλέον. Αλλά το ίδιο ισχύει και με τις κάρτες, καθώς έχουμε την έλευση της νέας γενιάς, οπότε και εδώ μπορείς να προβείς σε αντικατάσταση της. Πάντως κάτω από την 1650 δεν σου συνιστώ, εκτός αν είσαι παντελώς casual gamer. 

• Thanks 1
Δημοσ.

O 2600 θα αντέξει 4-5 χρόνια χωρίς αλλαγή? Σκεφτόμουν τον 3600 με την 1660 να τα χωρέσω κάπως μαζί. Απλά έχω να ασχοληθώ πολύ καιρό με  hardware και δεν ξέρω αν αξίζει η διαφορά στις κάρτες ή στους Cpu και πόσο θα μου αντεξουν. Ίσως να αξίζει η 5600 και να μου βγάλει μια 5ετια με ζορισμένα τα 2 τελευταία χρόνια και μια αλλαγή του Cpu, ίσως να αξίζει από τώρα ένας 3600x και αλλαγή της κάρτας σε 3-4 χρόνια. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Junior22 είπε

O 2600 θα αντέξει 4-5 χρόνια χωρίς αλλαγή? Σκεφτόμουν τον 3600 με την 1660 να τα χωρέσω κάπως μαζί. Απλά έχω να ασχοληθώ πολύ καιρό με  hardware και δεν ξέρω αν αξίζει η διαφορά στις κάρτες ή στους Cpu και πόσο θα μου αντεξουν. Ίσως να αξίζει η 5600 και να μου βγάλει μια 5ετια με ζορισμένα τα 2 τελευταία χρόνια και μια αλλαγή του Cpu, ίσως να αξίζει από τώρα ένας 3600x και αλλαγή της κάρτας σε 3-4 χρόνια. 

Το καλύτερο είναι 2600 και 5600xt, σε δύο χρόνια πετάς πάνω έναν ryzen 4000 και ανάλογα τη χρήση που κανείς θα είσαι καλυμμένος.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ωραία, για να το λες λογικά και ο 2600 θα κάνει τη δουλειά του. Και μόλις δω ότι ζορίζεται λίγο κάνω την αναβάθμιση σε cpu που θα είναι και φθηνότερη. 

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Junior22 είπε

Ωραία, για να το λες λογικά και ο 2600 θα κάνει τη δουλειά του. Και μόλις δω ότι ζορίζεται λίγο κάνω την αναβάθμιση σε cpu που θα είναι και φθηνότερη. 

Σίγουρα θα κάνει τη δουλειά του και με το παραπάνω. Απλώς ξεκαθάρισε/δώσε προτεραιότητα στα πράγματα που θα κάνεις. Τι παιχνίδια έχεις σκοπό να παίξεις. Αν θες τα πιο πρόσφατα/απαιτητικά τότε η 5600xt σίγουρα θα σου δώσει την καλύτερη επίδοση/εμπειρία. Στο Gaming  κατά κύριο λόγο μετράει η κάρτα για 1080/60hz. Οπότε ο συνδιασμος 2600/5600 είναι καλύτερος. Με τον 3600 θα κέρδιζες στην περίπτωση που ασχολιοσουν  περισσότερο με editing κτλ κτλ. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Όχι περισσότερο με gaming και απλό προγραμματισμό ασχολούμαι, άρα η 5600tx με τον 2600 από ότι φαίνεται είναι το καλύτερο combo. Και σε 2-3 χρόνια κάνω αναβάθμιση τον cpu και κρατάω την κάρτα για λίγα ακόμα χρονιά άνετα. Μόλις έστειλα και την παραγγελία με την 5600tx,σε ευχαριστώ φίλε μου για τη βοήθεια 😁

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Junior22 είπε

Όχι περισσότερο με gaming και απλό προγραμματισμό ασχολούμαι, άρα η 5600tx με τον 2600 από ότι φαίνεται είναι το καλύτερο combo. Και σε 2-3 χρόνια κάνω αναβάθμιση τον cpu και κρατάω την κάρτα για λίγα ακόμα χρονιά άνετα. Μόλις έστειλα και την παραγγελία με την 5600tx,σε ευχαριστώ φίλε μου για τη βοήθεια 😁

Με το καλό να παραλάβεις και να τα στήσεις. Να σε καλά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...