Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η γνωστή Γερμανική εταιρία αυτοκινήτων, θα κατασκευάζει πλέον τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα στο μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη.

Ένα εργοστάσιο που μέχρι πρότινος κατασκεύαζε αποκλειστικά οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, μετατρέπεται πλέον σε εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων. Ταυτόχρονα, διεκδικεί και τον τίτλο του μεγαλύτερου εργοστασίου ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη.

Την περασμένη Παρασκευή, η Volkswagen ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο στην πόλη Τσβίκαου, έχει παράγει το τελευταίο όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Τον κύκλο αυτό έκλεισε ένα Golf R με κινητήρα 2.0 λίτρων.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες παράγουν αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης στο Τσβίκαου περισσότερα από 100 χρόνια. Τον Μάιο του 1990, η Volkswagen μετακόμισε στο Τσβίκαου και άρχισε να κατασκευάζει αυτοκίνητα. Από τότε, παρήγαγε 6.049.207 οχήματα, όπως Golf, Passat και Polo.

1600px-Volkswagen_ID.3_at_IAA_2019_IMG_0211.jpg.af9b80477e9e50ba37317188e1014005.jpg

Πλέον, αυτό το εργοστάσιο θα επικεντρωθεί στην παραγωγή μιας σειράς ηλεκτρικών οχημάτων για τον όμιλο VW και θα είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Έως ότου φυσικά ολοκληρωθεί η κατασκευή του Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο, το οποίο μάλιστα θα χτιστεί σε μία διπλάσια έκταση σε σύγκριση με αυτό της VW. Το εργοστάσιο του Elon Musk, αναμένεται να ολοκληρωθεί του χρόνου.

Ωστόσο, το εργοστάσιο της VW θα χρειαστεί κάποιες τροποποιήσεις για τον καλύτερο χειρισμό παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων. Η VW λέει ότι η μετατροπή του εργοστασίου θα κοστίσει περίπου 1.2 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι 8.000 υπάλληλοι ήδη εκπαιδεύονται για να χειρίζονται συστήματα υψηλής τάσης με την εκπαίδευση να ολοκληρώνεται εντός του 2020.

Είναι ξεκάθαρο ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα διαδραματίσουν τεράστιο ρόλο στο μέλλον της αυτοκίνησης, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα εργοστάσια προσαρμόζονται προς αυτή την κατεύθυνση. Βέβαια, αυτή είναι ίσως μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές που θα δούμε.

Η VW είναι μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο που μάλιστα συμπεριλαμβάνει και άλλες γνωστές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως τη Seat και την Audi. Τόσο η Seat όσο και η Audi θα παράγουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο Τσβίκαου. Η VW αναφέρει επίσης ότι παράλληλα με τα ηλεκτρικά μοντέλα ID.3 και ID.4 EV, η Audi θα ξεκινήσει την παραγωγή ενός ηλεκτρικού SUV αργότερα φέτος, με οχήματα από άλλες τρεις εταιρείες του ομίλου να ακολουθούν σύντομα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

bravo ElonB)

τα πιο πολλα μπραβο στους γονεις του που δεν πηραν προφυλαξεις και δεν εκαναν εκτρωση 

Επεξ/σία από pcos
  • Confused 3
  • Sad 2
Δημοσ.

Για αυτό βγήκε η έρευνα πρόσφατα ότι τα vw είναι λιγότερο προβληματικά από τα tesla 1,2 δις είναι αυτά ας προστατέψουν την επένδυση τους. (Είμαι κάτοχος seat πληροφοριακά και έχει βγάλει ουκ ολίγα προβληματάκια)

• Like 9
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, stafftw είπε

Για αυτό βγήκε η έρευνα πρόσφατα ότι τα vw είναι λιγότερο προβληματικά από τα tesla 1,2 δις είναι αυτά ας προστατέψουν την επένδυση τους. (Είμαι κάτοχος seat πληροφοριακά και έχει βγάλει ουκ ολίγα προβληματάκια)

Πονηριές λες (και εγώ κάτοχος seat είμαι αλλά δεν έχω και τόσα προβλήματα όσο αφήνεις να εννοηθεί)

• Like 1
Δημοσ.

εάν το ηλεκτρικό κουβάγκεν δεν έχει κίτρινο λαμπάκι κινητήρα και δεν δίνουν 1 λίτρο λάδι δώρο, θα πάει άπατο και άκλαυτο.... 

• Like 6
  • Confused 1
Δημοσ.

όντως έχουν πολλά ζητήματα αξιοπιστίας τα vw. Παραμένουν όμως τα πιο όμορφα, όπως και το εικονιζόμενο, και ειναι από τα compact με την καλύτερη οδηγική αίσθηση.

• Confused 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Μήπως να ξεκινήσουμε ένα μποϋκοτάζ σε κάθε τι Γερμανικό; Λέω εγώ...

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Looter είπε

Οι Γερμανοί συνεχίζουν να κάνουν μπίζνες εις βάρος των υπολοίπων. Εταιρίες δισεκατομμυρίων όπως η Wirecard καταρρέουν ενώ στην «ανεπτυγμένη» Γερμανία δε βρέθηκε καν το ταμείο της εταιρίας και δεν τρέχει κάστανο...

Πολύ σύντομα βλέπω ξεχάσατε όλοι το σκάνδαλο των ρύπων στην Αμερική όπου εξαπατούσαν τις αρχες των ΗΠΑ και τους καταναλωτές..

Τωρα ήρθαν να μας διαφημίσουν το μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατά τα άλλα...

Απο εμένα έχει φάει άκυρο όλο το Group, δε θα βάλουν μυαλό ποτε..

Τι να μας πει και η Αμερική με τις φυλετικές διακρίσεις και την θανατική ποινή εν έτη 2020.

• Confused 3
  • Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Kostasallinone είπε

Τι να μας πει και η Αμερική με τις φυλετικές διακρίσεις και την θανατική ποινή εν έτη 2020.

Αυτά πες τα στη VW που πλήρωσε δισεκατομμύρια δολάρια στο Αμερικανικό Δημόσιο για να κλείσει η υπόθεση ενώ ο κάθε κάτοχος αυτοκινήτου που επηρεάστηκε από το σκάνδαλο δικαιούνταν αποζημίωση για την οποία δημιουργήθηκε και ειδικός λογαριασμός.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_emissions_scandal

• Like 1
Δημοσ.

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο ε; Τρομερή ιδέα!

Θα ξεκινάω να κάνω Πάτρα - Αθήνα και θα σταματάω στην Κόρινθο 2-3 ώρες να φορτίσω...

Αλλά ξέχασα, αυτά είναι για μέσα στην πόλη, για τα ταξίδια θα έχω κι ένα εσωτερικής καύσης. Γιατί πάνω απ όλα η οικολογία...

Conclusion: ας φτιαξουν πρωτα ενα smartphone που να έχει 2 μέρες αυτονομία και μετά ας φτιάξουν και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 

• Like 8
  • Confused 9
  • Sad 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Looter είπε

Αυτά πες τα στη VW που πλήρωσε δισεκατομμύρια δολάρια στο Αμερικανικό Δημόσιο για να κλείσει η υπόθεση ενώ ο κάθε κάτοχος αυτοκινήτου που επηρεάστηκε από το σκάνδαλο δικαιούνταν αποζημίωση για την οποία δημιουργήθηκε και ειδικός λογαριασμός.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_emissions_scandal

Και τώρα εσύ τι κατάλαβες απο αυτο? Οτι οι ίδιοι οι Αμερικανοί δεν υπερασπίζονται τους δικούς τους, πεταμένους τους έχουν του πολίτες τους, δεν νοιάζονται.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, ff7lucas είπε

Πονηριές λες (και εγώ κάτοχος seat είμαι αλλά δεν έχω και τόσα προβλήματα όσο αφήνεις να εννοηθεί)

Δεν αφήνω να εννοηθεί τίποτα, απλά σχολιάζω την έρευνα που εμφανίστηκε και είχε τελευταία τα tesla. Χαίρομαι που είσαι τυχερός στο αυτοκίνητο και σου έχει βγεί απροβλημάτιστο, εγώ σε 5 χρόνια είχα θέμα στη μηχανή, καίει λάδια συνεχώς και ένα σωρο άλλα μικροπροβλήματα που με όσους έχω μιλήσει αντίστοιχα έχουν. Δε σχολιάζω αν είναι καλή εταιρεία η vw (προφανώς είναι από τις υπερδυνάμεις) σχολιάζω και εγώ όπως και μερικοί άλλοι εδω μέσα τους τρόπους που μπορεί να τα έχει πετύχει αυτά (όχι πως ο musk πάει πίσω).

• Like 1
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...