mariabr Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Καλησπερα σας, γνωρίζει κάποιος αν δικαιουμαι κοινωνικο τουρισμο μεσω ΟΑΕΔ αν ειμαι υπαλληλος με συμβαση ορισμενου χρονου στο ΙΚΑ? Λεει στα κριτήρια οτι δικαιούνται οσοι -πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ με εισφορές υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας οι εισφορες Οργανισμου Εργατικης Εστιας ισχυει και για τους μισθωτους ή ειναι για ελευθερους επαγγελματιες? Πηρα τηλεφωνο στον ΟΑΕΔ και με εβρισαν σαν ευγενεστατοι που ειναι γιατι δεν μπορουν λεει να μου πουν αν δικαιουμαι ή οχι και αν θελω να κανω αιτηση και να μην τους πρηζω 🤬😨 Το θέμα ειναι οτι αν κανεις πχ στον ΟΑΕΔ δεν επιτρεπεται να κανεις στο eTourism4all. Επίσης αυτη στον ΟΑΕΔ μου ειπε τι ζηταω λεει εγω με τον ΟΕΕ που ειναι για ελευθερους επαγγελματιες (αλλα αναρωτιεμαιοι οι ελευθεροι επαγγελματιες δεν ειναι με ΤΕΒΕ και οχι με ΙΚΑ?) Ευχαριστω!
christakos07 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Μπες στον ασφαλιστικό σου βιογραφικό, εκτύπωσε τα ένσημα και δες αν αποδίδεις εισφορές υπέρ του Οργανισμού Εργατικές Εστίας. Είναι απλό. Στο site του ΕΦΚΑ, πηγαίνεις στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για Ασφαλισμένους και στη συνέχεια Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης Μισθωτών. Κάνεις login με τα στοιχεία του taxisnet, πληκτρολογείς τον ΑΜΚΑ και εκτυπώνεις τα ένσημα του 2017-2018-2019. Στο συγκεντρωτικό στο τέλος θα αναφέρει ή και όχι για εισφορές υπέρ Εργατικής Εστίας. Πάντως δεν ήταν υποχρέωση του υπαλλήλου να σου απαντήσει. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2020 από christakos07
mariabr Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Εχω μπει στο eEFKA και βλεπω μονο συνολικες εισφορες και το ποσο. Δεν λεει προς τα που ειναι.
christakos07 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Αν και η Εργατικη Εστια εχει παψει καιρο τώρα, με την μορφή που είχε παλιότερα. Μήπως λέει εισφορές για ΕΛΠΚ? Μπορείς να ρωτήσεις τον λογιστή σου πάντως. Θα ξέρει τι παρακρατείται. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2020 από christakos07
mariabr Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Λεει εισφορες για ΕΛΠΚ που ειναι 0. To θεμα ειναι οτι ο ΟΕΕ εχει καταργηθει και ειναι λιγο μπερδεμα. Θα τον παρω μηπως και βγαλω ακρη.
christakos07 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, mariabr είπε Λεει εισφορες για ΕΛΠΚ που ειναι 0. To θεμα ειναι οτι ο ΟΕΕ εχει καταργηθει και ειναι λιγο μπερδεμα. Θα τον παρω μηπως και βγαλω ακρη. Πάρτον και ενημέρωσε μας γενικά. Θεωρούσα ότι οι εισφορές για τον ΕΛΠΚ αρκούν, αλλά με την ελληνική νομοθεσία δεν εισαι ποτέ σίγουρος. Edit Καλά θυμόμουν. Βρήκα αυτό: Συνεπώς, η υποχρέωση υφίσταται μόνο σε όσους ασφαλισμένους εντάχθηκαν ως μισθωτοί από 1/1/2017 στον Ε.Φ.Κ.Α. βάσει των συγκεκριμένων άρθρων του Ν.4387/2016 οι οποίοι λόγω παροχής εξαρτημένης εργασίας υπάγονται στην ασφάλιση της Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.). Η εν λόγω, ετήσια εργοδοτική εισφορά των (20) ευρώ ανά εργαζόμενο με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, σύμφωνα με το Γενικό Έγγραφο Ι.Κ.Α. αριθμ. πρωτ.: Ε40/627/ 5.9.2016, είναι καταβλητέα από τους εργοδότες οι οποίοι για τους εν λόγω εργαζόμενους καταβάλουν και εισφορές υπέρ του Ο. Ε. Ε. Στους υπόχρεους εργοδότες γνωστοποιείται με μήνυμα κατά την υποβολή της Α.Π.Δ., στο αποδεικτικό παραλαβής, ότι «η εργοδοτική εισφορά 20 ευρώ ανά εργαζόμενο με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, καταβλητέα από τους εργοδότες Κοινών Επιχειρήσεων και Οικοδομοτεχνικών Έργων, υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Παιδικών Κατασκηνώσεων (Ε.Λ.Π.Κ.) θα καταβληθεί ταυτόχρονα και παράλληλα με τις ασφαλιστικές εισφορές μισθολογικής περιόδου 8/2016». Υπάρχει σύνδεση μεταξύ εισφορών Εργατικής Εστίας και ΕΛΠΚ. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2020 από christakos07
mariabr Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Μίλησα με την λογίστρια μου και μου είπε ότι αυτή δεν ξέρει να μου πει πρεπει να μιλήσω με τον λογιστή του εργοδότη. Δύσκολο αυτό να γίνει 🤣
LabrakisG1992 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 Επαναφερω το θεμα. Προσπαθω εδω και πεντε μερες να μπω να κανω αιτηση για τ χρονου και το συστημα μολις κανω log in με πεταει.Προσπαθησα 30 φορες σε διαφορετικες μερες/ωρες.Περνω τηλ,μιση ωρα μετα μιλαω με την κοπελα μ λεει εχει πεσει το συστημα.Χθες στις 12 εληξε η προθεσμια και σημερα μπαινω κανονικα :Ρ. Αιτηση δεν εκανα. Υπαρχει περιπτωση ν παρει παραταση?Υπαρχει κατι π μπορω να κανω?
mariabr Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 Γενικα ταλαιπωρηθηκα και εγω με το συστημα. Καταφερα και μπηκα αφου δοκιμασα ολους τους browser. Κανονικα επρεπε να παρει παραταση αλλα δεν ειδα κατι σημερα που το εψαχνα (Ηθελα να κανω για τον Πατερα μου που δεν καταφερα).
ServerStationF1 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Παιδία κάποιος που έχει κάνει αίτηση για κοινωνικό τουρισμό μέσω του ΟΑΕΔ μπορεί παράλληλα να κάνει αίτηση και για το Τουρισμό για όλους ; Το λέω αυτό γιατί έαν δεν δικαιούτε τον κοινωνικό τουρισμό τουλάχιστον να επιλέξει τον τουρισμό για όλους. Ξέρει κανείς να μου πει ;
christakos07 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 2 ώρες πριν, ServerStationF1 είπε Παιδία κάποιος που έχει κάνει αίτηση για κοινωνικό τουρισμό μέσω του ΟΑΕΔ μπορεί παράλληλα να κάνει αίτηση και για το Τουρισμό για όλους ; Το λέω αυτό γιατί έαν δεν δικαιούτε τον κοινωνικό τουρισμό τουλάχιστον να επιλέξει τον τουρισμό για όλους. Ξέρει κανείς να μου πει ; Στις οδηγίες του tourism4all αναφέρει ότι όσοι δικαιούνται επιδότηση άλλου παρόχου, δεν δικαιούται από τον Τουρισμό για Όλους. Αυτό βέβαια δεν σε αποκλείει από το να κάνεις αίτηση. Βέβαια δεν ξέρω τι ακριβώς θα γίνει στην περίπτωση που "κληρωθείς" και από τους δύο.
ServerStationF1 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Στις 5/7/2020 στις 4:21 ΜΜ, christakos07 είπε Στις οδηγίες του tourism4all αναφέρει ότι όσοι δικαιούνται επιδότηση άλλου παρόχου, δεν δικαιούται από τον Τουρισμό για Όλους. Αυτό βέβαια δεν σε αποκλείει από το να κάνεις αίτηση. Βέβαια δεν ξέρω τι ακριβώς θα γίνει στην περίπτωση που "κληρωθείς" και από τους δύο. Βέβαια συμφέρει μέσω ΟΑΕΔ ο κοινωνικός τουρισμός αλλά τι γίνεται όταν σε βλέπουν σε 2 αιτήσεις δεν το διευκρινίζουν πουθενά.
christakos07 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, ServerStationF1 είπε Βέβαια συμφέρει μέσω ΟΑΕΔ ο κοινωνικός τουρισμός αλλά τι γίνεται όταν σε βλέπουν σε 2 αιτήσεις δεν το διευκρινίζουν πουθενά. Ναι είναι πρόβλημα. Η λογική λέει ότι πρέπει να ακυρωθεί η μία από τις δύο, καθώς δεν είσαι υποχρεωμένος να ξέρεις αν δικαιούσαι ή όχι. Εξάλλου και στην περίπτωση που κάποιοι πληροί τα κριτήρια, δεν ξέρει αν η μοριοδότηση θα είναι αρκετή, ώστε να πάρει τις αντίστοιχες επιταγές. Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2020 από christakos07
Dark_son20 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 http://www.mintour.gov.gr/userfiles/de145b9b-fc1f-4650-91eb-b6315a192e52/prosklisi-tourismos-gia-olous.pdf εδώ λέει ότι : Δεν θεωρούνται δικαιούχοι-ωφελούμενοι του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» έτους 2020: ▪ οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι-ωφελούμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2019-2020 και 2020-2021 του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι. οπότε αν ήσουν πέρσι στον κοινωνικό τουρισμό δεν το δικαιούσαι. αν θα είσαι φέτος δεν το ξέρεις ακόμα, οπότε κάνεις δήλωση και στα 2, το πως τα ξεκαθαρίσουν μετά...ίσως υπάρχουν επιλαχόντες, οπότε άμα είσαι και στα 2 θα πάρεις μόνο το ένα και στο άλλο παίρνει κάποιος τη θέση σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα