Junior22 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Καλησπέρα παιδιά. Τον τελευταίο μήνα η κάρτα γραφικών μου έχει αρχίσει και τα παίζει. Πολλές φορές ενώ ανοίγει ο υπολογιστής, η οθόνη παραμένει σβησμενη ενώ άλλες φορές απλά παγώνει στη μέση ενός βίντεο, με τον ήχο να παίζει κανονικά. Επίσης ο σκληρός δίσκος κάνει αρκετό θόρυβο τον τελευταίο καιρό και νομίζω πως ήρθε ο καιρός να πάρω έναν καινουριο. Έχω 2 ssd για λογισμικο και 1-2 προγράμματα, οπότε ο σκληρός δεν με νοιάζει αν θα είναι ssd ή hdd. Πέρα από την κάρτα και τον δίσκο, νομίζω και ο επεξεργαστής θέλει μια αναβάθμιση αλλά αν μπορώ να αποφύγω τα επιπλέον έξοδα δεν θα πω όχι. Το budget μου είναι μέχρι 200 ευρώ το πολύ για την κάρτα, η οποία θέλω να σηκώνει κάποια απαιτητικά games τύπου RDR2, gta v και σίγουρα να κρατήσει κάποια χρόνια αξιοπρεπώς. Για τον σκληρό δεν έχω τρελές απαιτήσεις και θέλω απλά να αντικατασταθεί χωρίς να χρειαστεί να δώσω πολλά χρήματα. Ευχαριστώ 😁
TheMechanic1 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Ο επεξεργαστής είναι λίγο περίεργη υπόθεση γιατί όλοι οι high end επεξεργαστές που βλέπω από αυτές τις γενίες στις αγγελίες είναι πανάκριβοι. Αν βρεις βέβαια σε καλούτσικη τιμή και μπορέσεις να πουλήσεις και τον δικό σου τότε ίσως αξίζει. Αλλίως όταν το αποφασίσεις πας σε καινούριο πακέτο μητρική, επεξεργαστή και μνήμες που είναι και η καλύτερη λύση. Κάρτα γραφικών όσο είσαι με αυτό το σύστημα, πολύ καλή δεν έχει νόημα να πάρεις. Το RDR2 που αναφέρεις είναι game που ζορίζει και καινούρια high end μηχανήματα, οπότε μην περιμένεις θαυματα ότι κάρτα και να βάλεις, ειδικά όσο είσαι με 2500Κ και 8gb ddr3. Αν δεν κάνεις άλλες αλλαγές στο σύστημα άμεσα, θα σου έλεγα μάλλον να πας σε καμια 1650 super. Μπορείς εναλλακτικά να πας και σε RX 570/580, αλλά η 1650 super είναι ελαφρώς γρηγορότερη και με πολύ μικρότερη κατανάλωση, απλά έχει το μειονέκτημα της μικρής σχετικά vram. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2020 από TheMechanic1
Junior22 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Το φοβόμουν ότι αυτή θα ήταν η απάντηση για το σύστημα μου. Προς το παρόν καινούριο Cpu και μητρική δεν μπορώ να αγοράσω. Το πρόβλημα είναι πως ο υπολογιστής υπολειτουργει και χρειάζομαι gpu. Αν όμως πάρω μια κάρτα όπως η 1650 και σε 1 χρόνο κάνω αναβάθμιση το σύστημα, δεν θα είναι λίγο πεταμένα λεφτά στην gpu? Η 1660 δεν είναι καλή επιλογή?
tanasen01 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 20 ώρες πριν, Junior22 είπε Το φοβόμουν ότι αυτή θα ήταν η απάντηση για το σύστημα μου. Προς το παρόν καινούριο Cpu και μητρική δεν μπορώ να αγοράσω. Το πρόβλημα είναι πως ο υπολογιστής υπολειτουργει και χρειάζομαι gpu. Αν όμως πάρω μια κάρτα όπως η 1650 και σε 1 χρόνο κάνω αναβάθμιση το σύστημα, δεν θα είναι λίγο πεταμένα λεφτά στην gpu? Η 1660 δεν είναι καλή επιλογή? 1650 super ή 1660 super αξίζουν στην κατηγορία 150-250€.
bonorov Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 Στις 1/7/2020 στις 3:17 ΜΜ, Junior22 είπε Το φοβόμουν ότι αυτή θα ήταν η απάντηση για το σύστημα μου. Προς το παρόν καινούριο Cpu και μητρική δεν μπορώ να αγοράσω. Το πρόβλημα είναι πως ο υπολογιστής υπολειτουργει και χρειάζομαι gpu. Αν όμως πάρω μια κάρτα όπως η 1650 και σε 1 χρόνο κάνω αναβάθμιση το σύστημα, δεν θα είναι λίγο πεταμένα λεφτά στην gpu? Η 1660 δεν είναι καλή επιλογή? 1660 super αν βγαινεις οικονομικα και μην ανησυχεις για το bottleneck. Ουτε θα εχεις το τεραστιο bottleneck(ι5 εχεις οχι core2duo) και μελλοντικα δεν θα αγχωνεσαι για αναβαθμιση καρτας 1
TheMechanic1 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, bonorov είπε 1660 super αν βγαινεις οικονομικα και μην ανησυχεις για το bottleneck. Ουτε θα εχεις το τεραστιο bottleneck(ι5 εχεις οχι core2duo) και μελλοντικα δεν θα αγχωνεσαι για αναβαθμιση καρτας Τελικά θα αλλάξει και τα υπολοιπα ο φίλος και πηγε σε 5600ΧΤ, το έγραψε σε άλλο thread. Αλλά αυτό για το bottleneck που γράφεις, δεν ίσχύει. Στα περισσότερα σύγχρονα παιχνίδια έχεις από μικρό έως αρκετά μεγάλο bottleneck, και στο λέω από εμπειρία. Είχα βάλει πριν κανένα χρόνο μια 1660 ti σε σύστημα με 4670Κ και 16gb ram (λίγο ανώτερο δηλαδή επεξεργαστή και διπλάσια μνήμη). Σε αρκετά βαρια games (πχ shadow of the tomb raider) είχα αρκετά μεγάλα frame drops και σημαντικό shuttering. Όταν αργότερα άλλαξα και τα υπόλοιπα και πήγα σε Ryzen 3600, η διαφορά στο πόσο smooth έτρεχαν κάποια games ήταν τεράστια. Στα περισσότερα games βελτιώθηκαν και συνολικά τα fps και το πόσο ομαλά έτρεχαν (πολύ μεγαλύτερα 1% low fps). Αυτοί οι 4πύρηνοι Ι5 κρατιούνται ακόμα καλά για γενική χρήση, αλλά αν θες να μπορείς να παίζεις βαρια παιχνίδια και όχι μόνο LOL, DOTA κτλ, δεν είναι αρκετοί. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2020 από TheMechanic1
bonorov Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 7 ώρες πριν, TheMechanic1 είπε Τελικά θα αλλάξει και τα υπολοιπα ο φίλος και πηγε σε 5600ΧΤ, το έγραψε σε άλλο thread. Αλλά αυτό για το bottleneck που γράφεις, δεν ίσχύει. Στα περισσότερα σύγχρονα παιχνίδια έχεις από μικρό έως αρκετά μεγάλο bottleneck, και στο λέω από εμπειρία. Είχα βάλει πριν κανένα χρόνο μια 1660 ti σε σύστημα με 4670Κ και 16gb ram (λίγο ανώτερο δηλαδή επεξεργαστή και διπλάσια μνήμη). Σε αρκετά βαρια games (πχ shadow of the tomb raider) είχα αρκετά μεγάλα frame drops και σημαντικό shuttering. Όταν αργότερα άλλαξα και τα υπόλοιπα και πήγα σε Ryzen 3600, η διαφορά στο πόσο smooth έτρεχαν κάποια games ήταν τεράστια. Στα περισσότερα games βελτιώθηκαν και συνολικά τα fps και το πόσο ομαλά έτρεχαν (πολύ μεγαλύτερα 1% low fps). Αυτοί οι 4πύρηνοι Ι5 κρατιούνται ακόμα καλά για γενική χρήση, αλλά αν θες να μπορείς να παίζεις βαρια παιχνίδια και όχι μόνο LOL, DOTA κτλ, δεν είναι αρκετοί. Αναλόγως το ποσό cpu intensive είναι το game τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το μπουκάλι. Το tomb raider που λες είναι κλασικό παράδειγμα παιχνιδιού που θέλει δυνατό επεξεργαστή.Παντως στην πλειοψηφία των παιχνιδιών ένας τετραπύρηνος με μία αξιόλογη gpu ακόμα και σήμερα θα την κάνουν σωστά τη δουλειά. Προφανώς με δεν είναι το ιδανικό combo
TheMechanic1 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, bonorov είπε Αναλόγως το ποσό cpu intensive είναι το game τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το μπουκάλι. Το tomb raider που λες είναι κλασικό παράδειγμα παιχνιδιού που θέλει δυνατό επεξεργαστή.Παντως στην πλειοψηφία των παιχνιδιών ένας τετραπύρηνος με μία αξιόλογη gpu ακόμα και σήμερα θα την κάνουν σωστά τη δουλειά. Προφανώς με δεν είναι το ιδανικό combo Συμφωνώ ότι κάποια games είναι περισσότερο CPU intensive, αλλά γενικά πλέον στα περισσότερα ΑΑΑ παιχνίδια με τόσο παλιο επεξεργαστή θα έχεις θέμα. Και ο φίλος ανέφερε ότι τον ενδιαφέρει το RDR2, που είναι παιχνίδι που θέλει συνολικά πολύ δυνατό PC για να τρέξει. Πάντως σχεδόν ότι σχετικά βαρυ παίχνίδι είχα δοκιμάσει τότε με τον 4670Κ, μετά με τον 3600 είχε αρκετή διαφορά. Όχι μόνο το tomb raider, αλλά και παιχνίδια όπως το PUBG και το Dishonored 2 (που είναι και παλιο σχετικά). Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2020 από TheMechanic1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα