johnyb98 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Θα ήθελα να δώσω δύο προϋποθέσεις για ένα διαμέρισμα. α. Πρόκειται για διαμέρισμα 60 τ.μ. β. Βάζοντας ρεύμα Δ.Ε.Η. τριφασιμκό Η ερώτηση που ήθελα να κάνω είναι η εξής:τί εγγύηση θα πληρωθεί στη συγκεκριμένη περίπτωση (εγγύηση=ο αριθμός που ψάχνω όπως λέει και ο τίτλος τού θέματος); Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας! Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2020 από johnyb98
Ihavetheanswers Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 130€ είναι. Όσοι ξέρω σε μονοφασικές και τριφασικές συνδέσεις, για οικιακό τιμολόγιο, τόσα έδωσαν. 1
johnyb98 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Με βοηθάει πολύ να συνεχίσω κάτι που ήθελα να ρωτήσω ακόμη. Το σκηνικό έχει ως εξής: Το συγκεκριμένο διαμέρισμα ήταν νοικιαμένο, το ρεύμα στη Δ.Ε.Η., και δεν είχαμε αλλάξει το όνομα (ήταν στο όνομα της μητέρας μου ο λογαριασμός), και πριν 3-4 μήνες άλλαξε ενοικιαστή. Ο ενοικιαστής που έφυγε, πλήρωσε κανονικά όλο το υπόλοιπο, και πριν λίγες ημέρες, μας ήρθε μάλιστα και ΤΕΛΙΚΟΣ λογαριασμός από τη Δ.Ε.Η. επιστρογφής €160,00 στο όνομα της μητέρας μου. Ως εδώ καλά. Τώρα, το ρεύμα-λογαριασμό το έχει κανονικά ο νέος ενοικιαστής στο όνομά του. Δεν είναι στο όνομα της μητέρας μου, όπως παλιά. Το θέμα που έχει προκύψει είναι το εξής:πήγε πριν 5 ημέρες η μητέρα μου με τον ΤΕΛΙΚΟ λογαριασμός επιστροφής και ταυτότητα στη Δ.Ε.Η. να εισπράξει αυτά τα €160,00, και δυστυχώς δεν εισέπραξε. Άρχισαν και της έλεγαν από τη Δ.Ε.Η. το μακρύ τους και το κοντό τους για να μην δώσουν ρευστό (μάλλον). Τελικά, το συμπέρασμα από όλα αυτά που της είπαν στη Δ.Ε.Η. είναι πως έχει υπογράψει κάποιο χαρτί, αυτά τα €160,00, να συμψηφιστούν σε κάποιο λογαριασμό. Το χαρτί αυτό (εάν το έχει υπογράψει) μάλλον το υπέγραψε την ημέρα που πήγε στη Δ.Ε.Η. με τον νέο ενοικιαστή, για να είναι και οι δύο παρόντες, και να γυρίσει το ρεύμα στο όνομα του νέου ενοικιαστή. Ο νέος ενοικιαστής εκείνη την ημέρα, πλήρωσε εγγύηση όσο μου είπες (€140,00 - εντάξει - τωρά 10 περισσότερα δεν είναι θέμα - εγώ σωστό το παίρνω αυτό που μου είπες). Σας έχει τύχει ανάλογη περίπτωση; Τί θα μπορούσαμε να κάνουμε; Μήπως θα πρέπει να περιμένουμε λογαριασμό/λογαριασμούς στο μέλλον και να δούμε μέσα αυτά τα €160,00 που είναι η επιστροφή που δεν λάβαμε; υ.γ. να ενημερώσω εδώ πως αυτά τα €160,00 είναι η εγγύηση στο όνομα της μητέρας μου. Γι' αυτό η Δ.Ε.Η. έστειλε τελικό με επιστροφή στο όνομά της. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 11 λεπτά πριν, johnyb98 είπε Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Με βοηθάει πολύ να συνεχίσω κάτι που ήθελα να ρωτήσω ακόμη. Το σκηνικό έχει ως εξής: Το συγκεκριμένο διαμέρισμα ήταν νοικιαμένο, το ρεύμα στη Δ.Ε.Η., και δεν είχαμε αλλάξει το όνομα (ήταν στο όνομα της μητέρας μου ο λογαριασμός), και πριν 3-4 μήνες άλλαξε ενοικιαστή. Ο ενοικιαστής που έφυγε, πλήρωσε κανονικά όλο το υπόλοιπο, και πριν λίγες ημέρες, μας ήρθε μάλιστα και ΤΕΛΙΚΟΣ λογαριασμός από τη Δ.Ε.Η. επιστρογφής €160,00 στο όνομα της μητέρας μου. Ως εδώ καλά. Τώρα, το ρεύμα-λογαριασμό το έχει κανονικά ο νέος ενοικιαστής στο όνομά του. Δεν είναι στο όνομα της μητέρας μου, όπως παλιά. Το θέμα που έχει προκύψει είναι το εξής:πήγε πριν 5 ημέρες η μητέρα μου με τον ΤΕΛΙΚΟ λογαριασμός επιστροφής και ταυτότητα στη Δ.Ε.Η. να εισπράξει αυτά τα €160,00, και δυστυχώς δεν εισέπραξε. Άρχισαν και της έλεγαν από τη Δ.Ε.Η. το μακρύ τους και το κοντό τους για να μην δώσουν ρευστό (μάλλον). Τελικά, το συμπέρασμα από όλα αυτά που της είπαν στη Δ.Ε.Η. είναι πως έχει υπογράψει κάποιο χαρτί, αυτά τα €160,00, να συμψηφιστούν σε κάποιο λογαριασμό. Το χαρτί αυτό (εάν το έχει υπογράψει) μάλλον το υπέγραψε την ημέρα που πήγε στη Δ.Ε.Η. με τον νέο ενοικιαστή, για να είναι και οι δύο παρόντες, και να γυρίσει το ρεύμα στο όνομα του νέου ενοικιαστή. Ο νέος ενοικιαστής εκείνη την ημέρα, πλήρωσε εγγύηση όσο μου είπες (€140,00 - εντάξει - τωρά 10 περισσότερα δεν είναι θέμα - εγώ σωστό το παίρνω αυτό που μου είπες). Σας έχει τύχει ανάλογη περίπτωση; Τί θα μπορούσαμε να κάνουμε; Μήπως θα πρέπει να περιμένουμε λογαριασμό/λογαριασμούς στο μέλλον και να δούμε μέσα αυτά τα €160,00 που είναι η επιστροφή που δεν λάβαμε; υ.γ. να ενημερώσω εδώ πως αυτά τα €160,00 είναι η εγγύηση στο όνομα της μητέρας μου. Γι' αυτό η Δ.Ε.Η. έστειλε τελικό με επιστροφή στο όνομά της. Τι εννεοις με αυτο ? Ευτυχως που ο παλιος ενοικιαστης ηταν συνεπης αλοιως θα τρεχατε .
Ihavetheanswers Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Περίεργο το να βάλουν το πιστωτικό υπόλοιπο στον λογαριασμό του νέου ενοικιαστή... Κανονικά αυτό πάει με το ΑΦΜ οπότε είναι χρήματα της μητέρας σου. Αφού αυτό είπαν δεν θα το απέκλεια βέβαια. Ίσως πάρε τηλέφωνο στα κεντρικά το 11770, μπορεί να μην ήξεραν ή να μην κατάλαβαν στο υποκατάστημα... Edit: Επειδή μου ήρθε μια ιδέα, ΙΣΩΣ σας είπαν ότι ο λογαριασμός θα συμψηφιστεί με μελλοντικό λογαριασμό που θα έρθει στο όνομα της μητέρας σου. Είτε στην ίδια παροχή (όταν φύγει ο μισθωτης σας) είτε σε άλλο παροχή που έχει στο όνομα της. Έχε και αυτό το ενδεχόμενο υπ' όψη. Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2020 από Ihavetheanswers 1
fredd0 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 αν δεν ξερεις τι ακριβως υπεγραψε η μητερα σου ειναι δυσκολο να σου πουμε εμεις τι υπεγραψε. Πας στη ΔΕΗ με τη μητερα σου και ρωτατε ακριβως. Το μονο που μπορω να υποθεσω ειναι οτι η μητερα σου εχει καποια αλλη παροχη στο ονομα/αφμ της και υπεγραψε τα 160 ευρω να πιστωθουν εκει, οποτε ο επομενος λογαριασμος σε εκεινη την παροχη θα ειναι -160 ευρω. 1
johnyb98 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Ναι, όντως η μητέρα μου έχει και άλλο λογαριασμό-παροχή στο όνομά της. Οπότε, ίσως να πιστωθούν σε εκείνον τον λογαριασμό. Το σκέφτηκα και εγώ αυτό. Σε σχέση με αυτό, όμως, το ενδεχόμενο, δεν έχει αυτό να κάνει και με αριθμό παροχής; Δηλαδή, το δίνω με σχετικά νούμερα-ονόματα: διαμέρισμα Α || παροχή νέου ενοικιαστή Παπαδόπουλος || πιστωτικό τιμολόγιο στο όνομα της μητέρας μου Νικολάου διαμέρισμα Β || δεύτερο διαμέρισμα στο όνομα της μητέρας μου Νικολάου || άλλη παροχή Εφόσον δεν έδωσαν τα χρήματα στην Νικολάου (μητέρα μου), ή μπορεί να έρθει στο μέλλον μικρότερος λογαριασμός κατά €160,00 σε Παπαδόπουλο (νέος ενοικιαστής) ή να έρθει μικρότερος λογαριασμός κατά €160,00 στο λογαριασμό τού δεύτερου διαμερίσματος της Νικολάου (μητέρας μου), άσχετα εάν οι δύο παροχές στα δύο διαμερίσματα είναι διαφορετικές. 1 ώρα πριν, Ihavetheanswers είπε Περίεργο το να βάλουν το πιστωτικό υπόλοιπο στον λογαριασμό του νέου ενοικιαστή... Το πιστωτικό δεν μπήκε στο όνομα τού νέου ενοικιαστή. Λογαριασμό ΤΕΛΙΚΟΣ πιστωτικός ήρθε στο όνομα της μητέρας μου.
johnyb98 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Τελικά το θέμα έληξε, και πήγαν όλα καλά. Αυτό που έγινε ήταν το ακόλουθο: Πήγα στον νέο ενοικιαστή, και ζήτησα να μου δείξει τον τελευταίο λογαριασμό που τού ήρθε πριν λίγες ημέρες. Ο λογαριασμός του έλεγε ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, και δεν είχε υπόλοιπο να πληρώσει εκείνος. Ουσιαστικά, ήταν λογαριασμός συμψηφισμού που είχε στείλει η Δ.Ε.Η. στον νέο ενοικιαστή. Μάλιστα, υπάρχει ένα υπόλοιπο επιστροφής 40,00 ευρώ για τον επόμενο λογαριασμό. Δηλαδή, εάν ερχόταν κανονικός λογαριασμός χρεωστικός να πληρώσει ο ενοικιαστής, θα ήταν 120,00 ευρώ. Για το λόγο αυτό, δεν χρειάστηκε να πάει να πληρώσει, και υπάρχει αυτό το υπόλοιπο των 40,00 ευρώ, που θα συμψηφιστούν στον επόμενό του λογαριασμό. Το γράφει επάνω ο λογαριασμός:υπόλοιπο επιστροφής/συμψηφισμού 40,00 ευρώ Οπότε, στον επόμενο λογαριασμό του, θα του αφαιρεθούν καί αυτά τα τελευταία 40,00 ευρώ. Έδωσε σε μένα τα 160,00 ευρώ που του έδειξα τον δικό μου λογαριασμό ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ως ιδιοκτήτης, και όλα ok. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις & τη βοήθεια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα