Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 On 05/07/2020 at 23:51, nikos032 said: Όταν η θερμοκρασία δωματίου είναι 30+ τότε ένας ανεμιστήρας αξίζει περισσότερο. Ένα 12άρι για παράδειγμα δεν μπορεί να ρίξει θερμοκρασία σε περισσότερα απο 40 τ.μ. Έχεις τον ανεμιστήρα ανοιχτό όλη μέρα όσο βρίσκεσαι στο δωμάτιο και ξεμπέρδεψες. Γι' αυτό υπάρχουν κλιματιστικά με περισσότερα BTUs. Αν κάποιος έχει επιλέξει λάθος κλιματιστικό για τον χώρο του, δεν κάνει τον ανεμιστήρα αποτελεσμάτικο σε τέτοιες θερμοκρασίες... 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Δεν αντέχω πολύ ώρα τον ανεμιστήρα, με πιάνουν κάτι ενοχλήσεις σαν πονοκέφαλοι μετά από ώρες, οπότε από θερμοκρασίες 30 και πάνω αισθάνομαι καλυτερα με το κλιματιστικο. Ο ανεμιστήρας είναι προτιμότερος σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. 5 ώρες πριν, Salvation81 είπε Υπολογισε 40-80W για ανεμιστηρα (αναλογα το μεγεθος και το μοτερ) και σιγουρα 700W+ για AC (εχω 2 inverter Mitsubishi και Fujitsu, ποτε δεν εχω δει 250W που διαβασα εδω). 40 με 80W για ανεμιστήρα είναι πάρα πολλα, στα 80w είναι σαν ελικόπτερο, 20 με 30w είναι μια φυσιολογική τιμη για οικιακή χρήση. Αν τα inverter είναι σωστά για τον χώρο θα δεις τόσα, σε εμένα 500w εχτές το βράδυ σε δύο 24αρια fujitsu για 100τμ, στις πρώτες ζεστές που δεν είχε ανέβει η θερμοκρασια του σπιτιού έφτασε και 350w. 4 ώρες πριν, nikos032 είπε Όταν η θερμοκρασία δωματίου είναι 30+ τότε ένας ανεμιστήρας αξίζει περισσότερο. Ένα 12άρι για παράδειγμα δεν μπορεί να ρίξει θερμοκρασία σε περισσότερα απο 40 τ.μ. Έχεις τον ανεμιστήρα ανοιχτό όλη μέρα όσο βρίσκεσαι στο δωμάτιο και ξεμπέρδεψες. Το 12αρι ρίχνει την θερμοκρασία και σε 60τμ ενιαίο χώρο αλλά με περιορισμούς, αν βάλεις πιο πολλά BTU μια χαρά ρίχνει την θερμοκρασία.
PhonEee Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Δεν αντέχω πολύ ώρα τον ανεμιστήρα, με πιάνουν κάτι ενοχλήσεις σαν πονοκέφαλοι μετά από ώρες, οπότε από θερμοκρασίες 30 και πάνω αισθάνομαι καλυτερα με το κλιματιστικο. Ο ανεμιστήρας είναι προτιμότερος σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. 40 με 80W για ανεμιστήρα είναι πάρα πολλα, στα 80w είναι σαν ελικόπτερο, 20 με 30w είναι μια φυσιολογική τιμη για οικιακή χρήση. Αν τα inverter είναι σωστά για τον χώρο θα δεις τόσα, σε εμένα 500w εχτές το βράδυ σε δύο 24αρια fujitsu για 100τμ, στις πρώτες ζεστές που δεν είχε ανέβει η θερμοκρασια του σπιτιού έφτασε και 350w. Το 12αρι ρίχνει την θερμοκρασία και σε 60τμ ενιαίο χώρο αλλά με περιορισμούς, αν βάλεις πιο πολλά BTU μια χαρά ρίχνει την θερμοκρασία. 40 είναι ο ανεμιστήρας άρα λες ότι καίει ? παραπανω από ότι θα επρεπε? .Άρα μήπως αξίζει καλύτερα το αρκοντισιον και μιλάω από θέμα το ποσό καίει σε ρευμα Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2020 από PhonEee
Salvation81 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 6 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Δεν αντέχω πολύ ώρα τον ανεμιστήρα, με πιάνουν κάτι ενοχλήσεις σαν πονοκέφαλοι μετά από ώρες, οπότε από θερμοκρασίες 30 και πάνω αισθάνομαι καλυτερα με το κλιματιστικο. Ο ανεμιστήρας είναι προτιμότερος σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. 40 με 80W για ανεμιστήρα είναι πάρα πολλα, στα 80w είναι σαν ελικόπτερο, 20 με 30w είναι μια φυσιολογική τιμη για οικιακή χρήση. Αν τα inverter είναι σωστά για τον χώρο θα δεις τόσα, σε εμένα 500w εχτές το βράδυ σε δύο 24αρια fujitsu για 100τμ, στις πρώτες ζεστές που δεν είχε ανέβει η θερμοκρασια του σπιτιού έφτασε και 350w. Το 12αρι ρίχνει την θερμοκρασία και σε 60τμ ενιαίο χώρο αλλά με περιορισμούς, αν βάλεις πιο πολλά BTU μια χαρά ρίχνει την θερμοκρασία. Υπαρχουν ανεμιστηρες και 120W, εγω απλα αναφερα τι μπορει να βρει στην αγορα. 24αρι inverter εχω αλλα σε γενικες γραμμες δεν θα το βελω αν δεν κανει ηδη ζεστη για να δουλευει λιγο, θα το βαλω οταν θα εχει ζεστη και εκει δεν νομιζω να εχω δει ποτε τα W που λες. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, PhonEee είπε 40 είναι ο ανεμιστήρας άρα λες ότι καίει ? παραπανω από ότι θα επρεπε? .Άρα μήπως αξίζει καλύτερα το αρκοντισιον και μιλάω από θέμα το ποσό καίει σε ρευμα Οχι, δεν καυαλαβες. Εννοώ ότι για τους περισσότερους ανεμιστήρες για οικιακή χρήση ισχύς 40 με 80w είναι πάρα πολύ, ο προηγούμενος ανεμιστήρας μας ήταν 50w και είχε πολυ δυνατό αέρα ακόμα και στο low, ο ανεμιστήρας που έχει μέσα το fujitsu είναι κάπου στα 50w στο high και είναι πολύ δυνατός. Ένας νορμάλ ανεμιστήρας που δεν θα σε ενοχλεί με δυνατό αέρα είναι γύρω στα 30w. Τα 80 και 120w είναι για βιομηχανικους χώρους και για επαγγελματική χρήση. Υπάρχει και ανεμιστήρας 200w. Στο θέμα της κατανάλωσης ενέργειας ξεκάθαρα ο ανεμιστηρας καταναλώνει λιγότερα, δεν υπάρχει όμως σύγκριση μεταξύ των δύο, το κλιματιστικό αφαιρεί θερμότητα και ο ανεμιστήρας απλά δημιουργεί τεχνητη ροή αέρα για να νιώσεις καλύτερα. 3 ώρες πριν, Salvation81 είπε Υπαρχουν ανεμιστηρες και 120W, εγω απλα αναφερα τι μπορει να βρει στην αγορα. 24αρι inverter εχω αλλα σε γενικες γραμμες δεν θα το βελω αν δεν κανει ηδη ζεστη για να δουλευει λιγο, θα το βαλω οταν θα εχει ζεστη και εκει δεν νομιζω να εχω δει ποτε τα W που λες. Καλά και εγώ ποτέ δεν το ανάβω για λίγο, το έχω πολλές ώρες. Η ισχύς του κλιματιστικου εξαρτάται από πολλους παράγοντες, αν το σπίτι έχει καλή μόνωση ακόμα και σε καύσωνα μπορεί να δεις χαμηλή ισχύ. Ο καθένας έχει τις αντοχές του, εγώ με 30 31 μέσα στο σπίτι την παλεύω οριακά. Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2020 από Βασίλης_29
xsterg Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Στις 30/6/2020 στις 12:30 ΜΜ, Nak3re είπε Εφόσον και ο ανεμιστήρας και το κλιματιστικό "κάνουν τη δουλειά τους" δεν παίρνεις μια βεντάλια να σου βγει τζάμπα; υπαρχει και η λυση του αραπη με το φτερο αν νομιζεις οτι κατι τετοιο σε ικανοποιει...
stathis97 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Σαν να συγκρίνεις ποδήλατο με μηχανάκι. Καλό και το ποδήλατο,αλλά τη δουλειά που μπορεί να κάνει το μηχανάκι δεν την κάνει Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2020 από stathis97
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα