haHa Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, billdanos είπε Και ο νέος ενοικιαστής μπορεί να ζητήσει στοιχεία του προηγούμενου ενοικιαστή από τον ιδιοκτήτη, ώστε να έχει και αυτός μια εικόνα σχετικά με το προφίλ του ιδιοκτήτη. Επίσης αν ποτε κάποιος ιδιοκτήτης μου ζητούσε εκκαθαριστικό, δε νομίζω πως θα συζητούσαμε περισσότερο. Πρώτον γιατί δεν έχει καμία δουλειά με το εκκαθαριστικό και δεύτερον γιατί η εικόνα του εκκαθαριστικού αφορά τον προηγούμενο χρόνο. Ο κλασσικος Ελληνας που με αυτην την λογικη θα κοιμοταν στο παγκακι σε Γερμανια, Αγγλια, ΗΠΑ κλπ λογω οτι δεν θα εβρισκε κανενα σπιτι. 9 1
Joshua21 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, Geo4ever είπε Κυρίως φοιτητές ή σπουδαστές ιεκ και εμποροπλοιαρχοι τα προτιμούν για ευνόητους λόγους αλλά πίστεψε με μου έχει τύχει να μου το λέει ο άλλος σοβαρά ότι εντάξει μωρέ 2 μήνες είναι πήγαινε στους γονείς σου. Και μίλαγε σοβαρά είναι το κακό εννοείται ότι δεν το δέχτηκα και πετάχτηκα έξω γιατί με είχε χωρίς συμβόλαιο για να μην χάνει το αγροτικό ρεύμα που είχε. Βεβαια η τιμή ήταν πολύ καλή για το σπίτι αλλά τι να λέει... Δλδ πως ακριβώς σε είχε, χωρίς τη θέληση σου? Όπως άλλοι έχουν καναρίνι ή σκυλάκι? Θες να πεις πως σου επέβαλλε δια της βίας να τον πληρώνεις μαύρα (με πιστόλι στον κρόταφο), και το γεγονός ότι η τιμή ήταν πολύ καλή για αυτό το σπίτι απλά ήταν τυχαίο? Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2020 από Joshua21 1
Geo4ever Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 41 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Δλδ πως ακριβώς σε είχε, χωρίς τη θέληση σου? Όπως άλλοι έχουν καναρίνι ή σκυλάκι? Θες να πεις πως σου επέβαλλε δια της βίας να τον πληρώνεις μαύρα (με πιστόλι στον κρόταφο), και το γεγονός ότι η τιμή ήταν πολύ καλή για αυτό το σπίτι απλά ήταν τυχαίο? 41 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Δλδ πως ακριβώς σε είχε, χωρίς τη θέληση σου? Όπως άλλοι έχουν καναρίνι ή σκυλάκι? Θες να πεις πως σου επέβαλλε δια της βίας να τον πληρώνεις μαύρα (με πιστόλι στον κρόταφο), και το γεγονός ότι η τιμή ήταν πολύ καλή για αυτό το σπίτι απλά ήταν τυχαίο? Δηλαδή περιμένεις να σου απαντήσει κανένας σοβαρά;
Joshua21 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 8 λεπτά πριν, Geo4ever είπε Δηλαδή περιμένεις να σου απαντήσει κανένας σοβαρά; Δεν περίμενα καν απάντηση, ρητορική ήταν η ερώτηση, το point μου ήταν να δείξω πόσο άκυρος ήταν ο ισχυρισμός "με είχε χωρίς συμβόλαιο". Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο μαζί το κάνατε επειδή βόλευε και τους δύο, τον έναν επειδή θα πλήρωνε λιγότερα και τον άλλον επειδή θα γλίτωνε τον φόρο. 1
VonLoutsos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 1 hour ago, Kostasm45 said: Οι μειωμένες αποδείξεις είναι ελληνική πατέντα και φταίει η η κείμενη νομοθεσία που αφήνει τέτοιο "παράθυρο” , το αστείο είναι ότι βολεύει και τις δύο πλευρές αλλά πάντα ο κακός είναι ο ιδιοκτήτης . Άποψη μου είναι ότι ,λαμογιά κάνεις στην εφορία , κάποια στιγμή γυρνάει μπούμερανγκ και το πληρώνεις διπλό . Αυτό με το arbnb ομολογώ πρώτη φορά το ακούω , φαντάζομαι αφορά φοιτητική κατοικία . Πολύ ευφάνταστο μου ακούγεται , ο όποιος τουρίστας θα κάνει κι ένα ξεσκονισμα στις γνώσεις του κατά την διάρκεια των διακοπών του 😁 . Φοιτητική κατοικία και κυρίως νησιά Ιονίου που έχουν Πανεπιστήμια, έχω ακούσει να παίζει. Βάζουν τα πράγματά τους οι φοιτητές σε αποθήκη και το δίνουν στους τουρίστες. Τον χειμώνα τσουπ πάλι μέσα ο φοιτητής.
Geo4ever Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Δεν περίμενα καν απάντηση, ρητορική ήταν η ερώτηση, το point μου ήταν να δείξω πόσο άκυρος ήταν ο ισχυρισμός "με είχε χωρίς συμβόλαιο". Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο μαζί το κάνατε επειδή βόλευε και τους δύο, τον έναν επειδή θα πλήρωνε λιγότερα και τον άλλον επειδή θα γλίτωνε τον φόρο. Υπάρχει κάτι που λέγεται κλαη πίστη ψαχτο
chdeal Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Η κάθε χώρα έχει τη δική της κουλτούρα. Έχω υπάρξει ενοικιαστής σε Ελλάδα και Αμερική, και είμαι ιδιοκτήτης στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα δε θα σκεφτόμουν να ζητήσω εκκαθαριστικό, ούτε θα το έδειχνα αν μου το ζητούσαν. Στην Αμερική η κουλτούρα ήταν όντως διαφορετική (αλλά είναι στα πάντα, η βασική ερώτηση είναι How much do you make?). Αυτό που κάνω εδώ και πολλά χρόνια είναι μια διακριτική αλλά αναλυτική συζήτηση. Εμπιστεύομαι το ένστικτό μου και αν κάτι δε μου κάθεται καλά, αν δεν ταιριάζουν τα χνώτα μας κλπ, δε με νοιάζει τι δουλειά κάνει και πόσα βγάζει δεν του νοικιάζω και ας μείνει άδειο. Στις ερωτήσεις κλασσική είναι που έμενε πριν και γιατί αποφάσισε να φύγει. Σε ότι αφορά την εγγύηση δύσκολα ζητάει κανείς υπό τις παρούσες συνθήκες πάνω από ένα ενοίκιο (το οποίο αν τα πράγματα δεν πάνε καλά δε φτάνει να περιορίσει τη χασούρα ούτε για πλάκα). Τόσα χρόνια την έχω πατήσει μόνο μία φορά (δυστυχώς λόγω του ότι ήταν γνωστός συναδέλφου) και έχω καταλήξει στα δικαστήρια και μετά τα δικαστήρια δυστυχώς σε κατάσχεση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αν κοιτούσε κανείς την οικονομική επιφάνεια θα του το νοίκιαζε με κλειστά τα μάτια, αλλά η οικονομική επιφάνεια δε λέει όλη την ιστορία. Αντιθέτως, έχουν νοικιάσει οικογένειες που τα βγάζουν δύσκολα πέρα, έχουν μείνει πίσω στα ενοίκια και 6μηνο, αλλά με καλή πίστη, κατανόηση και φιλότιμο είμαστε μαζί κοντά 15 χρόνια. 13
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, chdeal είπε Αντιθέτως, έχουν νοικιάσει οικογένειες που τα βγάζουν δύσκολα πέρα, έχουν μείνει πίσω στα ενοίκια και 6μηνο, αλλά με καλή πίστη, κατανόηση και φιλότιμο είμαστε μαζί κοντά 15 χρόνια. Ίδια φάση και εγώ,απλά έχουν μαζευτεί πολλά παραπάνω ενοίκια,σε επαγγελματικούς χώρους,αλλά επειδη ειναι πάνω από 20 χρόνια μέσα,και λόγω της κρίσης δεν μπορούσαν να πληρώσουν στην ώρα τους δεν απαίτησα κάτι,λόγω καλής συνεννόησης.Ειναι γραμμένα και πληρώνονται τα παλιά σιγά σιγά. Αντιθέτως σε ενοικιαστές κατοικίας έχω φάει πολλά πιστόλια.Ρωταω απλά ευγενικά τι δουλειά κάνει ή πως θα πληρώνει το μισθιο.Ειναι και το ένστικτο.Σιγουρος δεν είσαι ποτέ βέβαια. Αν μου το παιξει ιστορία του στυλ "το τι δουλεια κανω δεν σε ενδιαφερει"του λέω πάλι ευγενικά να κοιτάξει αλλού. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2020 από jmmys
Super Moderators billdanos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 4 hours ago, haHa said: Ο κλασσικος Ελληνας που με αυτην την λογικη θα κοιμοταν στο παγκακι σε Γερμανια, Αγγλια, ΗΠΑ κλπ λογω οτι δεν θα εβρισκε κανενα σπιτι. Το προτιμώ από το να μου το παίζει αστυνόμος, εφορία ή δεν ξέρω εγώ ποια άλλη αρχή του κράτους, ο κάθε άσχετος που έχει ένα ακίνητο για ενοικίαση. Ταυτόχρονα γελάω αν κάποιος νομίζει πως εξασφαλίζοντας αυτά τα έγγραφα θα κοιμάται ήσυχος... 😛 Να φροντίσει το κράτος να κάνει πιο αυστηρούς τους όρους των συμβολαίων για να καλύπτονται όλοι από τους προβληματικούς ενοικιαστές. Απλά αυτό δεν θα αρέσει και σε πολλούς ιδιοκτήτες που κατακλέβουν το ίδιο το κράτος από το οποίο ζητούν ταυτόχρονα προστασία. 6
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, billdanos είπε Να φροντίσει το κράτος να κάνει πιο αυστηρούς τους όρους των συμβολαίων για να καλύπτονται όλοι από τους προβληματικούς ενοικιαστές. Απλά αυτό δεν θα αρέσει και σε πολλούς ιδιοκτήτες που κατακλέβουν το ίδιο το κράτος από το οποίο ζητούν ταυτόχρονα προστασία. Μαζι σου,αλλά αυτό δεν θα αρέσει και σε πολλούς ενοικιαστές επίσης. Αν ο ενοικιαστής πετύχει λαμόγιο ιδιοκτήτη,απλά φεύγει. Αν ο ιδιοκτήτης πετύχει λαμόγιο ενοικιαστη πρέπει να πάει στα δικαστήρια,να ξοδέψει χρήμα και χρόνο για να τον διωξει. Όσο υπάρχουν αλήτες ιδιοκτήτες άλλο τόσο υπάρχουν και αλήτες ενοικιαστές. Και εγώ γελάω όταν ο άλλος έχει απαίτηση να μην δώσει κανένα στοιχείο που να δείχνει έστω ένα σημάδι ότι θα είναι τυπικός σε αυτό που υπογράφει. Όλα είναι θέμα συνεννόησης και χαρακτήρα του καθενός,είτε ιδιοκτήτη είτε ενοικιαστη. Το να ζητάει φίλε Billdano και Moderator εδώ στο insomnia ένας ιδιοκτήτης κάποια στοιχεία από έναν που ζητάει να ενοικιάσει κάτι δεν σημαίνει ότι είναι εφορία ή αστυνομία. Δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες άσχετοι και πλούσιοι που κλέβουν το κράτος.Για τους κακοπληρωτες δεν καίγεσαι. Εκτός αν νομίζεις ότι δεν υπάρχει ιδιοκτησία και ότι όλα ανήκουν σε όλους. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2020 από jmmys
vironas04 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Προς ιδιοκτήτες συμβουλή: οπωσδήποτε 2 ενοίκια ως εγγύηση. Και το σπίτι σε καλή κατάσταση, όχι στάβλο. Από εκεί και πέρα, όχι πολλά πολλά με τον ενοικιαστή, τα τυπικά και με το που φύγει αυτή η χρονιά και έχετε κλείσει 3τια, μη διστασετε για αύξηση. Να θυμάστε ότι το σημαντικότερο στην αξία του σπιτιού είναι η τοποθεσία του! Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2020 από vironas04 1 3 2
haHa Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, billdanos είπε Το προτιμώ από το να μου το παίζει αστυνόμος, εφορία ή δεν ξέρω εγώ ποια άλλη αρχή του κράτους, ο κάθε άσχετος που έχει ένα ακίνητο για ενοικίαση. Ταυτόχρονα γελάω αν κάποιος νομίζει πως εξασφαλίζοντας αυτά τα έγγραφα θα κοιμάται ήσυχος... 😛 Ειπαμε: κλασικος Ελληνας. Λεει οτι (και καλα) προτιμαει να κοιμαται εξω στο κρυο σε ενα παγκακι μονιμα, παρα να δωσει τη μισθοδοσια του για να μπορεσει να νοικιασει ενα σπιτι. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2020 από haHa
agrio.imeros Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Αντίγραφο ποινικού μητρώου ζητάτε ή θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία; 1
tsipakis Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, vironas04 είπε Προς ιδιοκτήτες συμβουλή: οπωσδήποτε 2 ενοίκια ως εγγύηση. Και το σπίτι σε καλή κατάσταση, όχι στάβλο. Από εκεί και πέρα, όχι πολλά πολλά με τον ενοικιαστή, τα τυπικά και με το που φύγει αυτή η χρονιά και έχετε κλείσει 3τια, μη διστασετε για αύξηση. Να θυμάστε ότι το σημαντικότερο στην αξία του σπιτιού είναι η τοποθεσία του! ειπε το κορακι 4 1
ignome4 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Σε εμάς μας ζήτησαν και επειδή ο συγκάτοικος μου τότε δεν δούλευε, ανησυχούσε αν θα τα καταφέρουμε να μείνουμε γιατί λέει εγώ βγάζω λίγα χρήματα και πως θα πληρώσουμε τα πάγια έξοδα μας άσε που πρέπει και να φάμε παράλληλα με το ενοίκιο.. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2020 από ignome4
Προτεινόμενες αναρτήσεις