Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

δε βρήκα αντίστοιχο θέμα, οπότε ανοίγω καινούριο (ελπίζω να μην με πρόδωσε η αναζήτηση :) )

Το σπίτι είναι αρκετά (έως πολύ) ζεστό, βλέπε τελευταίος όροφος, χωρίς σοβαρή μόνωση.
Στο ένα δωμάτιο και στη σαλονοκουζίνα υπάρχει αρκουδίσιο, αλλά λόγω διαρρύθμισης, δε φτάνει πολύ δροσιά στο 2ο δωμάτιο (παιδικό), με αποτέλεσμα να φτάνει η θερμοκρασία 30+ το μεσημέρι!

Να βάλω 3o aircondition στο σπίτι δε πολυ-ψήνομαι (ενοίκιο), επιδαπέδιος ανεμιστήρας παίζει, αλλά το θηρίο (παιδί) θα τον ξηλώσει στο δευτερόλεπτο, συν ότι δεν το θεωρώ και πολύ ασφαλές (πρόσβαση σε πρίζα κλπ)...
Οπότε προσανατολίζομαι στη λύση ανεμιστήρα οροφής.

Το βασικό είναι, θα κάνει δουλειά;

Μετά, καμιά πρόταση; Απαραίτητο να παίρνει κλασσική λάμπα (Ε27) για να μην αποχωριστώ τις Hue και τους αυτοματισμούς μου :)
Επίσης καλό θα ήταν να είναι αρκετά αθόρυβος, ώστε να μπορώ να τον έχω ανοιχτό όταν κοιμάται.
Remote control, wifi κλπ δε μπορώ να πω ότι με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, αν και καλοδεχούμενα

Ευχαριστώ πολύ,
Γιώργος

Δημοσ.

Γενικά μιλώντας, οι ανεμιστήρες οροφής είναι καλή φάση.

Προσωπικά τους θεωρώ το ενδιάμεσο σκαλί ανάμεσα σε κλασσικό ανεμιστήρα και κλιματιστικό. Λιγότερο θόρυβο από ανεμιστήρα και κάποια μοντέλα κλιματιστικού, σίγουρα μικρότερη κατανάλωση από κλιματιστικό και ποιο ισορροπημένη ροή αέρα στο χώρο χωρίς πιθανότητες πχ ψύξης, που μπορεί να συμβεί με έναν ανεμιστήρα ή κλιματιστικό όταν "βαράει" κατευθείαν απάνω σου. Επίσης, καθώς πολλοί έχουν δυνατότητα ανάποδης περιστροφής, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και το χειμώνα βοηθώντας στην κυκλοφορία του ζεστού αέρα (που αράζει ψηλά) προς τα χαμηλότερα στρώματα.

Βέβαια μαγικά δεν κάνει και άρα αν η θερμοκρασία στο χώρο είναι μόνιμα υψηλή το καλοκαίρι, ίσως να χρειάζεται κλιματιστικό.

Επίσης, όπως σε όλα τα πράγματα, υπάρχουν ποιότητες και ποιότητες (και αντίστοιχα τιμές) και κάποια από τα καλά τους (πχ στάθμη θορύβου) εξαρτάται και από το συγκεκριμένο μοντέλο. Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιος καλός (και ψιλοντιζαϊνάτος) μπορεί να έχει την τιμή...κλιματιστικού.

Δημοσ.

Εγω έχω άλλη γνώμη, για μένα ό, τι πιο μέτριο. 😂 Δεν είναι οικονομικός πχ 20€ σαν έναν ανεμιστήρα απλό. Μπορει να κοστίζει πχ 100€ συν χχ€ ηλεκτρολόγο για εγκατάσταση.

Και δεν κάνει και δροσιά όπως ένα air condition. Και επειδή είναι ενοικιαζόμενο δεν θα μπεις στην διαδικασία να τον αφαιρέσεις και να τον πάρεις μαζί σου, ούτε θα σου κάνει έκπτωση ο εκμισθωτής αν τον αφήσεις για τον επόμενο.

Εγώ ως προσωρινή λύση μάλλον θα έβαζα έναν απλό ανεμιστήρα. Αλλά για κάτι πιο μόνιμο (πχ αν καθόμουν 3+ χρόνια στο σπίτι) ένα aircondition με 240€ όπως σου πρότειναν από πάνω συν κόστος ψυκτικού θα άξιζε. Και μετά το παίρνεις μαζί σου ή ζητάς έκπτωση απ'το τελευταίο ενοίκιο και τον αφήνεις εκεί.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επειδη δε θελω να ανοιξω αλλο θεμα

Μου αφησε χρονους ενας ανεμιστηρας οροφης που ειχα στο υπνοδωματιο και ψαχνω καινουριο.

1.να ειναι σχετικα αθορυβος

2.Να εχει χειριστηριο

Χρησημοποιει κανενας ?Εχετε καμια προταση?

Ευχαριστω

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επαναφέρω το θέμα για να μην ανοίγω άλλο. Έχει κάποιος να προτείνει κάποιο μοντέλο; Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είναι αθόρυβος (ή τελοσπάντων σχετικά ήσυχος) για να μπορώ να τον έχω ανοιχτό όταν κοιμάμαι.

Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Westinghouse primo hunter με χρονοκαθηστερηση στο τηλεκοντρολ κ πολλά πτερυγια...

Το κακό όλων των ανεμιστήρων κυρίως επιδαπεδιων είναι ότι σηκώνει σκόνη + γυρη...κάτι που ένα πιο ακριβό a.c. δεν το κάνει γιατί έχουν φιλτρα  κ λιγότερη ροή αερα

Επεξ/σία από kage
  • Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα,ποια ειναι τα τεχνικα χαρακτηριστικα που εχουν;;;Εκτος απο τα Watt που δουλευουν, σε αλλα γραφει στροφες π.χ 280rpm

και σε καποιο αλλο 4000Κ που δεν πιστευω να αναφεροταν στην θερμοκρασια του φωτος 

Ευχαριστω εκ των προτερων

Υ.Γ. Επισης να φανταστω οτι οσο πιο πολλοι ελικες τοσο πιο πολυ ψυξη

Δημοσ.
18 ώρες πριν, collect είπε

Καλησπερα,ποια ειναι τα τεχνικα χαρακτηριστικα που εχουν;;;Εκτος απο τα Watt που δουλευουν, σε αλλα γραφει στροφες π.χ 280rpm

και σε καποιο αλλο 4000Κ που δεν πιστευω να αναφεροταν στην θερμοκρασια του φωτος 

Ευχαριστω εκ των προτερων

Υ.Γ. Επισης να φανταστω οτι οσο πιο πολλοι ελικες τοσο πιο πολυ ψυξη

Οι ανεμιστήρες δεν κάνουν ψύξη. 

Το 4000Κ, μάλλον, αναφερόταν στο χρώμα της λάμπας που υπάρχει μέσα στο κουτί. 

Αυτό που θες να κοιτάξεις στον ανεμιστήρα, είναι η παροχή αέρα. Είναι ακριβώς όπως τα ανεμιστηράκια στο πισί. 

Σε γενικές γραμμές, όσο μεγαλύτερος και πιο αργός, τόσο πιο αθόρυβος για την ίδια ποσότητα αέρα σε σχέση με έναν άλλο μικρότερο. 

Το leroy merlin έχει τίμιες επιλογές και καλό οδηγό επιλογής. 

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Σε τι χαρακτηριστικά εστιάζετε για να επιλέξετε ανεμιστήρα οροφής? Πχ. κοιτούσα το εξής με καλές βαθμολογίες αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι αθόρυβος και όντως καλής ποιότητας. Έχετε κάποια μοντέλα δοκιμάσει για προτάσεις?

Δημοσ.

Έχω τον INSPIRE Ceylan από Leroy Merlin που και κάνει δουλειά, και έχει χειριστήριο, και δεν έχει ενοχλητικό θόρυβο για τον ύπνο. 

Δημοσ.

Εχω 3 Lucci Air αγορασμένους και τοποθετημένους από τον Κοκοτα το 2019, πάρα πολύ ικανοποιημένος - έχει γίνει πολύ σωστή δουλειά στην τοποθέτηση και είναι απολύτως αθόρυβοι κατά τη λειτουργία. Το μόνο περιοριστικό είναι ότι αν χαλάσει το ενσωματωμένο φωτιστικό χρειάζεται αντικατάσταση με πλακέτα LED της ίδιας της εταιρείας Lucci, αλλά αυτό ελπίζω να με απασχολήσει σε πολλά χρόνια. 

O ανεμιστήρας οροφής γεμίζει τον χώρο με αέρα, δεν κρυώνει τον αέρα αλλά βοηθάει πολύ τις ζεστές μέρες και νύχτες. Η αίσθηση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος είναι η ίδια, αλλά δεν ιδρώνεις. Εμένα με έχουν σώσει. Μεγάλη προσοχή ή επιλογή της σωστής διαμέτρου για πλήρη κάλυψη του δωματίου για το οποίο προορίζεται. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για μικρο δωματιο ειναι πολυ καλοι και κατι μικροι, οι cierzo Lineme

Κερδιζουν πολυ στην εμφανιση αλλα θεωρω οτι χανουν στον τομεα διωξης κουνουπιων

Επεξ/σία από vagos789
Δημοσ.
Στις 30/6/2020 στις 1:03 ΜΜ, korakios είπε

Θα σου πρότεινα τα φθηνιάρικα AC που βγαίνουν σε προσφορές ~240Ε αν σε παίρνει φυσικά...

Μα το θέμα στα κλιματιστικά δεν είναι το αρχικό ποσό αγοράς, αλλά ο λογαριασμός του ρεύματος μετά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, george1807 είπε

Μα το θέμα στα κλιματιστικά δεν είναι το αρχικό ποσό αγοράς, αλλά ο λογαριασμός του ρεύματος μετά.

Είχα απαντήσει σε συγκεκριμένο θέμα και αν είχε 30+ βαθμούς μέσα και το δούλευε στους 28 και περισσότερη δροσιά θα είχε σε σχέση με ανεμιστήρα και δε θα έκαιγε και σημαντικό ρεύμα ....

Επεξ/σία από korakios

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...