bobptz Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα Έχω ένα ψυγείο ΠΙΤΣΟΣ δίπορτο, 170cm υψος, 60 cm πλάτος, το έχω 25 χρόνια. Δε κάνει ψύξη, στη συντήρηση η θερμοκρασία είναι 12 C. Του έκανα απόψυξη, το άφησα να δουλέψει ότο το βράδυ και το πρωί πάλι 12 C είχε μέσα. Πριν καμιά 10ετία είχα αλλάξει θερμοστάτη, δε θυμάμαι τι πρόβλημα είχε. Να φωνάξω μάστορα να το δει, ή να το αλλάξω? Στις ίδιες διαστάσεις είναι αυτό, 430 ευρώ. Δεν είναι λίγα. https://www.skroutz.gr/s/15416873/Pitsos-Ψυγείο-Δίπορτο-A-PKNT30VW2A.html Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2020 από bobptz
SB_1957 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 13 λεπτά πριν, bobptz είπε Καλησπέρα Έχω ένα ψυγείο ΠΙΤΣΟΣ δίπορτο, 170cm υψος, 60 cm πλάτος, το έχω 25 χρόνια. Δε κάνει ψύξη, στη συντήρηση η θερμοκρασία είναι 12 C. Του έκανα απόψυξη, το άφησα να δουλέψει ότο το βράδυ και το πρωί πάλι 12 C είχε μέσα. Πριν καμιά 10ετία είχα αλλάξει θερμοστάτη, δε θυμάμαι τι πρόβλημα είχε. Να φωνάξω μάστορα να το δει, ή να το αλλάξω? Στις ίδιες διαστάσεις είναι αυτό, 430 ευρώ. Δεν είναι λίγα. https://www.skroutz.gr/s/15416873/Pitsos-Ψυγείο-Δίπορτο-A-PKNT30VW2A.html Στη θέση σου θα έπαιρνα καινούργιο που θα καίει και λιγότερο ρεύμα. Έχεις πρόβλημα ως προς το ύψος? Γιατί με λιγότερα λεφτά παίρνεις ψυγειοκαταψύκτη που είναι και Α++ https://www.skroutz.gr/c/404/psigeia/m/92/Pitsos/f/439992/psygeiokatapsyktis.html?order_by=pricevat&order_dir=asc
Zengar Zombolt Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 και εγω ενα schaub lorenz 2μ+ 15 χρονια περιπου και η συντηρηση δεν δουλευει καθολου η δουλευει ελαχιστα και δεν καταλαβαινω την διαφορα.... εναν ηλεκτρολογο που ρωτησα μου ειπε πως δεν αξιζει να το φτιαξω και οτι χαλανε περιπου σε αυτα τα χρονια.... τωρα και εγω δεν ξερω μαλλον το κοβω για καινουργιο, γιατι βαλε την επισκεψη και ποσο θα παρει η επιστευει και ποσο θα κρατησει μετα δεν ξερω αν αξιζει
bobptz Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Στις 30/6/2020 στις 12:08 ΠΜ, SB_1957 είπε Γιατί με λιγότερα λεφτά παίρνεις ψυγειοκαταψύκτη που είναι και Α++ Πώς γίνεται ο ψυγειοκαταψύκτης να είναι φτηνότερος από το δίπορτο? Κάτι άλλο. Το ψυγείο δουλεύει και μετά σταματάει. Άρα ο θερμοστάτης στέλνει σήμα να σταματήσει το μοτερ, χωρίς να έχει γίνει καλή ψύξη. Μήπως χρειάζεται μόνο αλλαγή ο θερμοστάτης?
SB_1957 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, bobptz είπε Πώς γίνεται ο ψυγειοκαταψύκτης να είναι φτηνότερος από το δίπορτο? Κάτι άλλο. Το ψυγείο δουλεύει και μετά σταματάει. Άρα ο θερμοστάτης στέλνει σήμα να σταματήσει το μοτερ, χωρίς να έχει γίνει καλή ψύξη. Μήπως χρειάζεται μόνο αλλαγή ο θερμοστάτης? Τί χρειάζεται μόνο ένας τεχνικός μπορεί να σου το πει. Τις τιμές τις είδα στο λινκ που σου έστειλα. Δεν πουλάω ψυγεία!
hp8 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 2 ώρες πριν, bobptz είπε Κάτι άλλο. Το ψυγείο δουλεύει και μετά σταματάει. Άρα ο θερμοστάτης στέλνει σήμα να σταματήσει το μοτερ, χωρίς να έχει γίνει καλή ψύξη. Μήπως χρειάζεται μόνο αλλαγή ο θερμοστάτης? Από την στιγμή που σταματάει δοκίμασε να το βάλεις σε μεγαλύτερο νούμερο πχ από 1-2 σε 3-4 Αν το βάλεις σε μεγαλύτερο νούμερο και δεν σταματάει φταίει η απόδοση του κομπρεσέρ Όποτε δεν συμφέρει άλλωστε θα είναι με παλιό φρεον R12 Τώρα με τη ζέστη το πίσω μέρος θέλει μια απόσταση από τον τοίχο 7-10 cm O θερμοστάτης για το δίπορτο γύρω στο 12 -15 € παίζει απλά να πάρεις με τους ίδιους αριθμούς στις επαφές πχ 2-4-6 https://www.google.com/search?q=θερμοστατης+διπορτου+ψυγειου&oq=θερμοστατης+διπορτου+ψυγειου&aqs=chrome..69i57.706j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
WebDevGr Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 3 ώρες πριν, bobptz είπε Κάτι άλλο. Το ψυγείο δουλεύει και μετά σταματάει. Άρα ο θερμοστάτης στέλνει σήμα να σταματήσει το μοτερ, χωρίς να έχει γίνει καλή ψύξη. Μήπως χρειάζεται μόνο αλλαγή ο θερμοστάτης? Εσωτερικά έχει ανεμιστήρα; Α ναι δουλεύει κανονικά; Άνοιξε την πόρτα και κλείσε με το χέρι σου τον διακόπτη της λάμπας που κλείνει αυτόματα η πόρτα και δες αν δουλεύει ο ανεμιστήρας. Σε ένα παρόμοιο ψυγείο μου είχε σταματήσει ο ανεμιστήρας και δεν ανέβαινε η ψύξη ενώ δούλευε κανονικά η κατάψυξη. Μόλις έφτιαξα τον ανεμιστήρα όλα καλά.
bobptz Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 15 λεπτά πριν, WebDevGr είπε Εσωτερικά έχει ανεμιστήρα; Α ναι δουλεύει κανονικά; Όχι, από όσο ξέρω δεν έχει ανεμιστήρα. 1 ώρα πριν, hp8 είπε Από την στιγμή που σταματάει δοκίμασε να το βάλεις σε μεγαλύτερο νούμερο πχ από 1-2 σε 3-4 Το έχω μονίμως στο 5 (σε κλίμακα 0 - 5).
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Παίξε λίγο με τον διακόπτη.Κοίτα αν ακουμπάει κάτι στην πλάτη του ψυγείου εσωτερικά,κάποια σακούλα ή τρόφιμο.
bobptz Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Παίξε λίγο με τον διακόπτη.Κοίτα αν ακουμπάει κάτι στην πλάτη του ψυγείου εσωτερικά,κάποια σακούλα ή τρόφιμο. Τα έχω κάνει. Έκανα απόψυξη, καθάρισα το ψυγείο και πάλι δε κάνει καλή ψύξη.
bobptz Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 5 λεπτά πριν, korakios είπε Φρέον??? Δε μπορώ να το ξέρω αυτό. Αλλά ας υποθέσουμε ότι του λείπει φρέον. Τι συμπτώματα θα είχε? Μήπως θα δούλευε συνέχεια το μοτέρ και θα αδυνατούσε να κατεβάσει τη θερμοκρασία?
korakios Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, bobptz είπε θα δούλευε συνέχεια το μοτέρ και θα αδυνατούσε να κατεβάσει τη θερμοκρασία? ναι! Αλλιώς ξανά θερμοστάτη
hp8 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 52 λεπτά πριν, bobptz είπε Το έχω μονίμως στο 5 (σε κλίμακα 0 - 5). αφού είναι στο 5 ξεχνατο άλλωστε το έχεις 25 χρόνια Έχει πέσει η απόδοση του συμπιεστή (μάλλον βαλβίδες) και δεν πέφτει η πίεση στην αναρρόφηση -επιστροφή για να κατεβάσει ψύξη 8 λεπτά πριν, bobptz είπε Αλλά ας υποθέσουμε ότι του λείπει φρέον. Τι συμπτώματα θα είχε? αν είχε χάσει φρεον δεν θα έκανε τίποτα Το φρεον είναι αέριο και λειτουργεί σε πλήρη κλειστό - στεγανό κύκλο Με λίγα λόγια σε μια μέρα για να μην πω ώρες το ψυγείο αν κάπου χάνει το χάνει όλο
bobptz Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 9 λεπτά πριν, hp8 είπε Έχει πέσει η απόδοση του συμπιεστή (μάλλον βαλβίδες) και δεν πέφτει η πίεση στην αναρρόφηση -επιστροφή για να κατεβάσει ψύξη ok, λογικό. Για πιο λόγο όμως σταματάει το μοτέρ, και μετά από ώρα ξαναξεκινάει? Δε πρέπει να έχει θέμα ο θερμοστάτης?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα