L34x88iT Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Καλησπέρα. Έστω οτι θέλω να φτιάξω ένα site που οι χρήστες θα γράφονται και θα αποθηκεύουν κάποια στοιχεία τους ή φίλων τους, πελατών τους κλπ. Εγώ ξέρω οτί δεν έχω λόγω να κοιτάω τα δεδομένα τους και ούτε πρόκειται να το κάνω. Γίνεται όμως και τεχνικά να επιτευχθεί αυτό ώστε και οι πελάτες να είναι 100% σίγουροι για την προστασία των δεδομένων τους? Δηλαδή ας πω ένα πολύ απλό παράδειγμα από αυτό που θέλω να κάνω, αλλά θα καταλάβετε τι εννοώ. Έστω οτι ο χρήστης θα κάνει εγγραφή στο site μου, θα μπορεί να φτιάξει ένα απλό τηλεφωνικό κατάλογο. Δηλαδή θα αποθηκεύονται στην βάση σε ένα πίνακα phones Id | id_user | Name_client | Phone_client 1 | 23 | Κώστας | 2101234567 2 | 23 | Γεωργία | 2119876543 3 | 23 | Ελένη | 2111234567 κλπ. Όταν λοιπόν ο χρήστης με id_user 23 πάει να δει τον κατάλογό του, τότε όλες οι εγραφές με WHERE id_user = 23 θα εμφανιστούν. Σωστά μέχρι εδώ έτσι? Αν τώρα θέλω εγώ να μην βλέπω χύμα τα στοιχεία στο πίνακα phones, μπορώ όταν κάνει την εισαγωγή ενός νέου τηλεφώνου ο χρήστης, αυτόματα να γίνεται και hash πχ Χρησιμοποιώ το encryption από library του codeigniter. Βάζω ένα key στο config (πχ testingkey). Οπότε τώρα με τις παρακάτω εντολές μπορώ να κρυπτογραφήσω $name = 'Κώστας'; $name_encrypt = $this->encryption->encrypt($name); $phone = '2101234567'; $phone_encrypt = $this->encryption->encrypt($phone); και με τις παρακάτω εντολές αποκρυπτογραφώ $name = $this->encryption->decrypt($name_encrypt); $phone = $this->encryption->decrypt($phone_encrypt); Εντάξει μέχρι εδώ. Αποτρέπει εμένα και κάποιον να διαβάσει τα δεδομένα στην βάση. Πως μπορώ όμως να κάνω να γίνονται decrypt ΜΟΝΟ στον συγκεκριμένο χρήστη αυτά που αφορούν αυτόν? Δηλαδή πολύ απλά μπορώ να φτιάξω μία υποσελίδα για μένα με ένα html πίνακα που θα κάνω decrypt όλα τα δεδομένα του πίνακα phones. Οπότε δώρον άδωρον Τι πρέπει να κάνω σε αυτή την περίπτωση? Υπάρχει τρόπος να διασφαλίζει την ασφάλεια των χρηστών μου? ή απλά βάζω στους όρους οτί η διαχείριση μπορεί να δει τα δεδομένα και είμαι καλυμμένος έτσι?
EuphangeL Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Oh boy.. Ελπίζω οι απορίες σου να αφορούν περίπτωση σχολής / εκπαίδευσης και να μην ρωτάς για κάτι που αφορά επάγγελμα Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2020 από EuphangeL
ZauZ Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Αν εννοείς τον Admin του server... το ξέρεις ότι είναι κάτι μεταξύ θεού και Chuck Norris; Από τον θεό μπορείς να κρυφτείς 100% ? Αν ναι, τότε από τον Chuck Norris δεν υπάρχει καμία περίπτωση…
L34x88iT Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, EuphangeL είπε Oh boy.. Ελπίζω οι απορίες σου να αφορούν περίπτωση σχολής / εκπαίδευσης και να μην ρωτάς για κάτι που αφορά επάγγελμα Αν ειναι κατι που πειραματιζομαι μονος μου και οχι για πελατη, υπαρχει προβλημα? 1 ώρα πριν, ZauZ είπε Αν εννοείς τον Admin του server... το ξέρεις ότι είναι κάτι μεταξύ θεού και Chuck Norris; Από τον θεό μπορείς να κρυφτείς 100% ? Αν ναι, τότε από τον Chuck Norris δεν υπάρχει καμία περίπτωση… Δηλαδη απο τον admin δεν γινεται να κρυφτει? Δηλαδη και εγω που χρησιμοποιω μια υπηρεσια τιμολογησης (elorus) ο admin βλεπει τα παντα? Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2020 από L34x88iT
xrhstosiak Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, L34x88iT είπε Τι πρέπει να κάνω σε αυτή την περίπτωση? Υπάρχει τρόπος να διασφαλίζει την ασφάλεια των χρηστών μου? ή απλά !!!!!!! βάζω στους όρους οτί η διαχείριση μπορεί να δει τα δεδομένα και είμαι καλυμμένος έτσι? "Αν ειναι κατι που πειραματιζομαι μονος μου και οχι για πελατη, υπαρχει προβλημα?" αυτα τα δυο που εγραψες δεν ειναι και τοσο συμβατα μεταξυ τους φιλικα λοιπον ειναι εξαιρετικο που το ψαχνεις και συνεχως μαθαινεις αλλα αν ειναι για πραγματικο site με πραγματικα στοιχεια την δουλεια πρεπει να την κανει μονο καποιος που εχει την σχετικη εμπειρια και το "απλα" που ετσι απλα εγραψες για τους ορους χρησης καλυτερα να το κανει ενας νομικος. 1
L34x88iT Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Ρε παιδια μην τρελενεστε, δεν ειμαι καποιος αλεξιπτωτιστης που φτιαχνει site με 100€, ουτε ανελαβα καμια δουλεια πελατη. Μου ηρθε μια ιδεα στο τσερβελο που την εχω υλοποιησει τεχνικα και δουλευει μια χαρα σε αρκετο testing που εχω κανει. Ο χρηστης γραφεται, και κραταει μια προσωπικη todo list και ενα καταλογο επαφων. Απλα πριν γραφτει καποιος με ενδιαφερει κατι παραπανω στο κομματι privacy. Σαφεστατα εχω κρυπτογραφημενα τα δεδομενα στην database, σαφεστατα θα απευθυνθω σε ενα νομικο για τους ορους, απλα ρωτησα αν υπαρχει τροπος να μην μπορει ουτε ο admin να δει δεδομενα. Ειναι τοσο κακο που ρωταω κατι τετοιο σε ενα τεχνολογικο φορουμ? Ελεος πια, λες και πηρα την δουλεια κανενος. Δεν αναφερομαι σε εσενα @xrhstosiak, αλλα στις εξυπναδες του @EuphangeL Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2020 από L34x88iT
EuphangeL Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Ε αυτό ρώτησα, αν έλεγες από την αρχή οτι κάνεις ένα τεστ εκμάθησης και όχι κάτι σοβαρό δεν θα υπήρχε καμία παρεξήγηση
Sacadmerde Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δες εδώ για αρχή. https://medium.com/@rhamedy/encryption-decryption-of-data-based-on-users-password-using-pbkdf2-aes-algorithms-592f8c1bb79a Από εμπειρία, για θέματα που ξεφεύγουν λίγο από τα πολύ απλά, μην ρωτάς εδώ. Κατά 99%, δεν θα πάρεις απάντηση αλλά άσχετα σχόλια (όπως ήδη είδες). Αυτό που παρέθεσα δεν είναι η καλύτερη λύση, αλλά σου δείχνει ποιοι είναι οι όροι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να το ψάξεις μόνος σου. 4 ώρες πριν, L34x88iT είπε Καλησπέρα. Έστω οτι θέλω να φτιάξω ένα site που οι χρήστες θα γράφονται και θα αποθηκεύουν κάποια στοιχεία τους ή φίλων τους, πελατών τους κλπ. Εγώ ξέρω οτί δεν έχω λόγω να κοιτάω τα δεδομένα τους και ούτε πρόκειται να το κάνω. Γίνεται όμως και τεχνικά να επιτευχθεί αυτό ώστε και οι πελάτες να είναι 100% σίγουροι για την προστασία των δεδομένων τους? Δηλαδή ας πω ένα πολύ απλό παράδειγμα από αυτό που θέλω να κάνω, αλλά θα καταλάβετε τι εννοώ. Έστω οτι ο χρήστης θα κάνει εγγραφή στο site μου, θα μπορεί να φτιάξει ένα απλό τηλεφωνικό κατάλογο. Δηλαδή θα αποθηκεύονται στην βάση σε ένα πίνακα phones Id | id_user | Name_client | Phone_client 1 | 23 | Κώστας | 2101234567 2 | 23 | Γεωργία | 2119876543 3 | 23 | Ελένη | 2111234567 κλπ. Όταν λοιπόν ο χρήστης με id_user 23 πάει να δει τον κατάλογό του, τότε όλες οι εγραφές με WHERE id_user = 23 θα εμφανιστούν. Σωστά μέχρι εδώ έτσι? Αν τώρα θέλω εγώ να μην βλέπω χύμα τα στοιχεία στο πίνακα phones, μπορώ όταν κάνει την εισαγωγή ενός νέου τηλεφώνου ο χρήστης, αυτόματα να γίνεται και hash πχ Χρησιμοποιώ το encryption από library του codeigniter. Βάζω ένα key στο config (πχ testingkey). Οπότε τώρα με τις παρακάτω εντολές μπορώ να κρυπτογραφήσω $name = 'Κώστας'; $name_encrypt = $this->encryption->encrypt($name); $phone = '2101234567'; $phone_encrypt = $this->encryption->encrypt($phone); και με τις παρακάτω εντολές αποκρυπτογραφώ $name = $this->encryption->decrypt($name_encrypt); $phone = $this->encryption->decrypt($phone_encrypt); Εντάξει μέχρι εδώ. Αποτρέπει εμένα και κάποιον να διαβάσει τα δεδομένα στην βάση. Πως μπορώ όμως να κάνω να γίνονται decrypt ΜΟΝΟ στον συγκεκριμένο χρήστη αυτά που αφορούν αυτόν? Δηλαδή πολύ απλά μπορώ να φτιάξω μία υποσελίδα για μένα με ένα html πίνακα που θα κάνω decrypt όλα τα δεδομένα του πίνακα phones. Οπότε δώρον άδωρον Τι πρέπει να κάνω σε αυτή την περίπτωση? Υπάρχει τρόπος να διασφαλίζει την ασφάλεια των χρηστών μου? ή απλά βάζω στους όρους οτί η διαχείριση μπορεί να δει τα δεδομένα και είμαι καλυμμένος έτσι? 1
GoMaR Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 6 ώρες πριν, EuphangeL είπε Ε αυτό ρώτησα, αν έλεγες από την αρχή οτι κάνεις ένα τεστ εκμάθησης και όχι κάτι σοβαρό δεν θα υπήρχε καμία παρεξήγηση Και τώρα που λύθηκε η παρεξήγηση, σκοπεύεις να βοηθήσεις;
k33theod Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 19 ώρες πριν, L34x88iT είπε Καλησπέρα. Έστω οτι θέλω να φτιάξω ένα site που οι χρήστες θα γράφονται και θα αποθηκεύουν κάποια στοιχεία τους ή φίλων τους, πελατών τους κλπ. Εγώ ξέρω οτί δεν έχω λόγω να κοιτάω τα δεδομένα τους και ούτε πρόκειται να το κάνω. Γίνεται όμως και τεχνικά να επιτευχθεί αυτό ώστε και οι πελάτες να είναι 100% σίγουροι για την προστασία των δεδομένων τους? Δηλαδή ας πω ένα πολύ απλό παράδειγμα από αυτό που θέλω να κάνω, αλλά θα καταλάβετε τι εννοώ. Έστω οτι ο χρήστης θα κάνει εγγραφή στο site μου, θα μπορεί να φτιάξει ένα απλό τηλεφωνικό κατάλογο. Δηλαδή θα αποθηκεύονται στην βάση σε ένα πίνακα phones Id | id_user | Name_client | Phone_client 1 | 23 | Κώστας | 2101234567 2 | 23 | Γεωργία | 2119876543 3 | 23 | Ελένη | 2111234567 κλπ. Όταν λοιπόν ο χρήστης με id_user 23 πάει να δει τον κατάλογό του, τότε όλες οι εγραφές με WHERE id_user = 23 θα εμφανιστούν. Σωστά μέχρι εδώ έτσι? Αν τώρα θέλω εγώ να μην βλέπω χύμα τα στοιχεία στο πίνακα phones, μπορώ όταν κάνει την εισαγωγή ενός νέου τηλεφώνου ο χρήστης, αυτόματα να γίνεται και hash πχ Χρησιμοποιώ το encryption από library του codeigniter. Βάζω ένα key στο config (πχ testingkey). Οπότε τώρα με τις παρακάτω εντολές μπορώ να κρυπτογραφήσω $name = 'Κώστας'; $name_encrypt = $this->encryption->encrypt($name); $phone = '2101234567'; $phone_encrypt = $this->encryption->encrypt($phone); και με τις παρακάτω εντολές αποκρυπτογραφώ $name = $this->encryption->decrypt($name_encrypt); $phone = $this->encryption->decrypt($phone_encrypt); Εντάξει μέχρι εδώ. Αποτρέπει εμένα και κάποιον να διαβάσει τα δεδομένα στην βάση. Πως μπορώ όμως να κάνω να γίνονται decrypt ΜΟΝΟ στον συγκεκριμένο χρήστη αυτά που αφορούν αυτόν? Δηλαδή πολύ απλά μπορώ να φτιάξω μία υποσελίδα για μένα με ένα html πίνακα που θα κάνω decrypt όλα τα δεδομένα του πίνακα phones. Οπότε δώρον άδωρον Τι πρέπει να κάνω σε αυτή την περίπτωση? Υπάρχει τρόπος να διασφαλίζει την ασφάλεια των χρηστών μου? ή απλά βάζω στους όρους οτί η διαχείριση μπορεί να δει τα δεδομένα και είμαι καλυμμένος έτσι? Λες ότι κάνεις encrypt και μετά decrypt? Αυτό δεν γίνεται. To encryption είναι 1 way. Αν ήταν έτσι όποιος είχε μια λίστα με passwords θα τα έσπαγε όλα. Ούτε μπορείς να τα κάνεις όλα hash. Για αυτό υπάρχει το authentication και το authorization. Αν ο user θέλει να τα έχει όλα κρυφά ασ τα γράψει σε ένα χαρτάκι και ασ τα κρύψει κάτω από το μαξιλάρι. 1 1
L34x88iT Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 15 ώρες πριν, k33theod είπε Λες ότι κάνεις encrypt και μετά decrypt? Αυτό δεν γίνεται. To encryption είναι 1 way. Αν ήταν έτσι όποιος είχε μια λίστα με passwords θα τα έσπαγε όλα. Καλημέρα. Αφού το δείχνει και η βιβλιοθήκη του codeigniter που χρησιμοποιώ. Απλά το κακό είναι οτι δηλώνεις ένα κλειδί. Δηλαδή αν διαρρέυσει η βάση και κάποιος δεν έχει το κλειδί, δεν θα μπορεί να διαβάσει τα δεδομένα. Αυτό που ψάχνω είναι πως θα μπορούσε και ο διαχειριστής να μην μπορεί να τα διαβάσει με τίποτα. Αυτό φαντάζομαι θα γινόταν αν έπαιρνε σαν κλειδί τον κωδικό του εκαστοτε χρήστη οπότε όποιος έβαζε αυτό τον κωδικό θα μπορούσε να τα "διαβάσει" μετά. Τι γίνεται όμως αν αλλάξει κωδικό? Ούτε μπορείς να τα κάνεις όλα hash. Για αυτό υπάρχει το authentication και το authorization. Αν ο user θέλει να τα έχει όλα κρυφά ασ τα γράψει σε ένα χαρτάκι και ασ τα κρύψει κάτω από το μαξιλάρι. Εννοείται πως θα χρησιμοποιηθεί authentication και authorization. Απλά νόμιζα οτι υπάρχει τρόπος να μην μπορεί ούτε ο διαχειριστής να διαβάσει τα δεδομένα. Και ένα απλό παράδειγμα. Δηλαδή και εδώ στο insomnia, τα πμ αποθηκεύονται στην βάση, δηλαδή ο διαχειριστής του insomnia και του host, μπορεί να διαβάσει τα μηνύματα 2 μελών? Στις 30/6/2020 στις 2:01 ΠΜ, Sacadmerde είπε Δες εδώ για αρχή. https://medium.com/@rhamedy/encryption-decryption-of-data-based-on-users-password-using-pbkdf2-aes-algorithms-592f8c1bb79a Από εμπειρία, για θέματα που ξεφεύγουν λίγο από τα πολύ απλά, μην ρωτάς εδώ. Κατά 99%, δεν θα πάρεις απάντηση αλλά άσχετα σχόλια (όπως ήδη είδες). Αυτό που παρέθεσα δεν είναι η καλύτερη λύση, αλλά σου δείχνει ποιοι είναι οι όροι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να το ψάξεις μόνος σου. Θα ασχοληθώ το βραδάκι, αλλά με μια γρήγορη ματιά, μάλλον αυτή είναι η λύση. Ευχαριστώ!
t(o.ot) Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, k33theod είπε Λες ότι κάνεις encrypt και μετά decrypt? Αυτό δεν γίνεται. To encryption είναι 1 way. Αν ήταν έτσι όποιος είχε μια λίστα με passwords θα τα έσπαγε όλα. Ούτε μπορείς να τα κάνεις όλα hash. Για αυτό υπάρχει το authentication και το authorization. Αν ο user θέλει να τα έχει όλα κρυφά ασ τα γράψει σε ένα χαρτάκι και ασ τα κρύψει κάτω από το μαξιλάρι. Φυσικά και ότι γίνεται encrypted μπορεί μετά να γίνει decrypted. Οι hashing algorithms είναι one way. Τα passwords στις ΒΔ είναι hashed, όχι encrypted. To authentication/authorisation έχει να κάνει με το ποιος μπορεί να έχει access σε συγκεκριμένα δεδομένα ή σελίδες στο application. @TS: αυτό που θες να κάνεις γίνεται είτε στο app level (όπως πας να το κάνεις) είτε στo db driver που χρησιμοποιείς (πχ mysql, mongodb). Το θέμα δεν είναι αυτό όμως. Άντε και το έκανες και ακόμα και ο DB ή server admin δεν μπορούν να δουν τα πραγματικά δεδομένα (κάτι το οποίο ΕΙΝΑΙ εφικτό, αν και όχι τόσο straight forward, αφού θα χρειαστεί να σώσεις τα κλειδιά σου σε άλλη ΒΔ και προσθέτει complexity στο σύστημά σου που είναι εμφανές ότι είναι gross overkill για την περίπτωσή σου). Ο τελικός χρήστης πώς το γνωρίζει αυτό; Πχ αν σου έλεγα πως όλα τα μηνύματα εδώ στο ινσόμνια είναι encrypted, πώς θα μπορούσες εσύ να είσαι σίγουρος αφού στο τέλος plaintext βλέπεις στην οθόνη σου; Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2020 από t(o.ot) 2
L34x88iT Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 6 ώρες πριν, t(o.ot) είπε Φυσικά και ότι γίνεται encrypted μπορεί μετά να γίνει decrypted. Οι hashing algorithms είναι one way. Τα passwords στις ΒΔ είναι hashed, όχι encrypted. To authentication/authorisation έχει να κάνει με το ποιος μπορεί να έχει access σε συγκεκριμένα δεδομένα ή σελίδες στο application. @TS: αυτό που θες να κάνεις γίνεται είτε στο app level (όπως πας να το κάνεις) είτε στo db driver που χρησιμοποιείς (πχ mysql, mongodb). Το θέμα δεν είναι αυτό όμως. Άντε και το έκανες και ακόμα και ο DB ή server admin δεν μπορούν να δουν τα πραγματικά δεδομένα (κάτι το οποίο ΕΙΝΑΙ εφικτό, αν και όχι τόσο straight forward, αφού θα χρειαστεί να σώσεις τα κλειδιά σου σε άλλη ΒΔ και προσθέτει complexity στο σύστημά σου που είναι εμφανές ότι είναι gross overkill για την περίπτωσή σου). Ο τελικός χρήστης πώς το γνωρίζει αυτό; Πχ αν σου έλεγα πως όλα τα μηνύματα εδώ στο ινσόμνια είναι encrypted, πώς θα μπορούσες εσύ να είσαι σίγουρος αφού στο τέλος plaintext βλέπεις στην οθόνη σου; Ωραία. Απλά είχα άλλη εικόνα στο μυαλό μου. Το να βλέπει τα δεδομένα ο admin δηλαδή, είναι κάτι που συμβαίνει γενικά? Δηλαδή αν μου φτιάξει όρους ένας νομικός, οτι ο διαχειριστής μπορεί να δει, αν θέλει, τα δεδομένα του εκάστοτε χρήστη, είμαι καλυμμένος εγώ απέναντι στο χρήστη?
xrhstosiak Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 εσυ τι θες να προσφερεις στους πελατες σου ; δευτερον ειναι selling point της εφαρμογης; για τους ορους χρησης υπαρχει παντα απο την μια ο νομος ο ιδιος τι οριζει και μετα ο λογος για τον οποιο θες ολα να τα ξεκαθαρισεις μεσα σε αυτους τους ορους χρησης. μπορει απλα να το κανεις σε μια προσπαθεια να πεισεις τους πελατες για την ασφαλεια σου, μπορει απλα να τα γραφεις για να εισαι καλυμμένος σε περιπτωση στραβης ή για το ποιος θα φορτωθει το φταιξιμο και μια πιθανη αγωγη πχ
Sacadmerde Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 2 ώρες πριν, L34x88iT είπε Ωραία. Απλά είχα άλλη εικόνα στο μυαλό μου. Το να βλέπει τα δεδομένα ο admin δηλαδή, είναι κάτι που συμβαίνει γενικά? Δηλαδή αν μου φτιάξει όρους ένας νομικός, οτι ο διαχειριστής μπορεί να δει, αν θέλει, τα δεδομένα του εκάστοτε χρήστη, είμαι καλυμμένος εγώ απέναντι στο χρήστη? Μερικά δεδομένα θέλεις να μην είναι accessible μόνο από τον χρήστη. Π.χ., θες να μπορεί ο admin και η εφαρμογή να δει το email του χρήστη. Την τοποθεσία του (έστω το time zone), και ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστεί η εφαρμογή για να λειτουργήσει. Επίσης, ενδέχεται η εφαρμογή σου να μην μπορεί να λειτουργήσει σωστά εάν υπάρχει η (όση είναι) καθυστέρηση για την αποκρυπτογράφηση κατά την πρόσβαση. Από την άλλη όμως, μπορεί να μην θέλεις να δει κανείς τα μηνύματα που ανταλλάσσει με άλλους χρήστες, τις φωτογραφίες που ανέβασε κτλ. Το σημαντικό είναι να καταλάβεις τι είναι αυτό που θέλεις να λύσεις, και μετά βρίσκεις τον τρόπο. Και, όπως ήδη είπα, εδώ μέσα δεν είναι κατάλληλα. Δες stack exchange. Έχει forum για cryptography. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα