lactate Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, Βασίλης_29 είπε Ελα ρε φίλε σε ποια σχολη σπουδαζες και είχατε τέτοιους γαματους καθηγητές; Σε εμας ήταν κλάφτα χαραμπελε η κατάσταση με συμπεριφορές, ευτυχώς που μετα το 1ο εξάμηνο υπήρχαν νεότεροι και όχι κάτι μεγάλοι που ήταν στραβοξυλα, αλλά και οι νεότεροι δεν ήταν όλοι τόσο cool οσο λες. Σου μιλάω για σχέση υποψήφιου διδάκτορα με καθηγητή, δεν κάναμε έτσι σαν προπτυχιακοί
Βασίλης_29 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Μόλις τώρα, lactate είπε Σου μιλάω για σχέση υποψήφιου διδάκτορα με καθηγητή, δεν κάναμε έτσι σαν προπτυχιακοί LOL ε πεστο ρε φιλε τόση ώρα.... Εγώ σου μιλάω για προπτυχιακη φάση. Πάντως σε εμάς ακόμα και φάση συναδέλφου η διδάκτορα το βασικό ήταν η ηλικία, μεγάλοι σε ηλικία και φάση λίγα έτη πριν την σύνταξη συναναστρέφονται μόνο παρομοιας ηλικίας, οι πιο νέοι τους νεότερους κοκ, υπήρχανε πολλές κλικες αλλά και κόμπλεξ μεταξύ καθηγητών για πτυχία βαθμίδες δικαιώματα και διάφορα άλλα.
lactate Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 13 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε LOL ε πεστο ρε φιλε τόση ώρα.... Εγώ σου μιλάω για προπτυχιακη φάση. Πάντως σε εμάς ακόμα και φάση συναδέλφου η διδάκτορα το βασικό ήταν η ηλικία, μεγάλοι σε ηλικία και φάση λίγα έτη πριν την σύνταξη συναναστρέφονται μόνο παρομοιας ηλικίας, οι πιο νέοι τους νεότερους κοκ, υπήρχανε πολλές κλικες αλλά και κόμπλεξ μεταξύ καθηγητών για πτυχία βαθμίδες δικαιώματα και διάφορα άλλα. Εμάς 40-50 είναι και εμείς κάτω των 30. Παρόλα αυτά ισχύει αυτό που λές. Παντρεύεσαι στα 45 για να κάνεις ένα παιδί και αυτό με το ζόρυ και τελικά να μεγαλώνει μόνοτου με τη μάνα του; Έζησα κάποιες καταστάσεις δύσκολες και με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι σημασία έχει να περνάς όμορφα, να αγαπάς και να αγαπιέσαι. Το να είσαι διευθυντής δεν λέει και κάτι, την άλλη μέρα θα βρουν άλλον. Το να περνάς χρόνο με την οικογένεια σου, να έχεις οικογένεια σου, να δουλεύεις όχι με σκοπό να κυνηγάς την καριέρα όλη σου τη ζωή, αλλά για να περνάς χρόνο με αυτούς που αγαπάς είναι το παν. 2
vali Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Αλήθεια, υπάρχει το πρόσωπο με το οποίο σκέφτεσαι το γάμο ή η συζήτηση είναι σε θεωρητικό επίπεδο; 2
dimitris_sal Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Εγω το σκέφτομαι αλλα δε με αφήνει η γυναίκα μου 1
lactate Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 3 λεπτά πριν, vali είπε Αλήθεια, υπάρχει το πρόσωπο με το οποίο σκέφτεσαι το γάμο ή η συζήτηση είναι σε θεωρητικό επίπεδο; υπήρξε πρόσωπο που χώρισα επειδή δεν ήθελα να παντρευτώ, γιατί απλά θεώρησα δεν θέλω να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου μαζί της. Απλά πως να το πω, θέλω να κάνω μια γνωριμία η οποία να έχει την προοπτική να γίνει κάτι τέτοιο. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Οταν ακούγονται οι κόρνες μετά τον γάμο όλοι οι παντρεμένοι λένε:δεν ήξερες.Δεν ρώταγες;;;;;;;;;; 1
PC useras Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, lactate είπε Γενικά τον γάμο τον έχω στο μυαλό μου σαν κάτι που όλοι κάνουμε (ντάξει έστω πολλοί). Δεν το είχα καθορισμένο παντρευόμαστε σε αυτή την ηλικία πχ και κάνουμε παιδιά σε αυτή την ηλικία. Ένιωθα ότι απλά "έρχεται". Αλλά συνέβησαν κάποια απότομα πράγματα στη ζωή μου (έχασα 2 πολύ δικά μου άτομα) και μου μπήκαν οι σκέψεις της οικογένειας στο μυαλό. Επίσης είμαι 28 και κάποιος μου είπε ότι σε αυτή την ηλικία σε πιάνει μια ψιλοκρίση σιγά σιγά για αυτό το θέμα. Εσείς τι λέτε; Για τους εαυτούς σας εννοώ. Σας απασχολεί το θέμα να κάνετε οικογένεια; Βρε φίλε, τι κάθεσαι και ρωτάς τον κάθε ένα στο φόρουμ; Την ιστορία με το παιδί, τον πατέρα και το γάιδαρο δεν την άκουσες ποτέ; Αν σου απαντήσουν 1000 άτομα, θα ακούσεις 1000 διαφορετικές απόψεις. Εσύ πώς νιώθεις; Τέλειος άνθρωπος (όχι μόνο γυναίκα) δεν υπάρχει. Άρα βάζεις κάποια (λίγα) κριτήρια που θα ήθελες να πληρεί οπωσδήποτε η σύντροφός σου και ξεκινάς από εκεί. Επίσης όταν λες οικογένεια, θα πρέπει να έχεις στο νου σου ότι οικογένεια σημαίνει πρώτα η γυναίκα σου. Παιδιά μπορεί να μην έρθουν ποτέ. Διάφοροι παράγοντες έχουν ρίξει τα ποσοστά φυσιολογικής σύλληψης (τουλάχιστον στην Ελλάδα που γνωρίζω) στο 50%. Άρα τα μισά ζευγάρια δεν μπορούν τη σήμερον ημέρα να κάνουν παιδιά και από αυτούς κάποιοι θα καταφέρουν με εξωσωματική ενώ κάποιοι άλλοι όχι... Ακόμα κι αν κάνεις παιδιά, σε 18-25 χρόνια μεγαλώνουν και φεύγουν. Κι έτσι μένεις πάλι με τον πυρήνα της οικογένειάς σου, δηλαδή τη γυναίκα σου. Άσε τον κάθε πικραμένο να λέει ό,τι θέλει. Εσύ να αποφασίσεις για τη ζωή σου. Και μόνος σου μπορείς να μείνεις σχετικά εύκολα όποτε θες. Όμως αν δεν αφήσεις τον εαυτό σου να δοκιμάσεις τη χαρά του έρωτα (ως συναίσθημα και όχι ως πράξη) πρωτίστως και της δημιουργίας της οικογένειας στη συνέχεια, δεν πρόκειται ποτέ να μάθεις αν άξιζε τον κόπο ή όχι. Και τρεις πρακτικές ερωτήσεις: Αν υπάρχουν πολλοί σαν εσάς που δεν κάνουν παιδιά: 1) Ποιος θα μας πληρώνει τις συντάξεις αν δεν υπάρχουν νέοι άνθρωποι να δουλέψουν; Οι νεοφερμένοι κάτοικοι της Ελλάδος; 2) Ποιος θα σας κοιτάξει έστω και για να σας βάλει στο γηροκομείο όταν δε θα μπορείτε να πάρετε τα πόδια σας; Οι ωραίες και μοιραίες κοπελιές που πηδούσ@τ3 στα νιάτα σας και που θα είναι πλέον γιαγιάδες; 4
lactate Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Μόλις τώρα, PC useras είπε Βρε φίλε, τι κάθεσαι και ρωτάς τον κάθε ένα στο φόρουμ; Την ιστορία με το παιδί, τον πατέρα και το γάιδαρο δεν την άκουσες ποτέ; Αν σου απαντήσουν 1000 άτομα, θα ακούσεις 1000 διαφορετικές απόψεις. Εσύ πώς νιώθεις; Τέλειος άνθρωπος (όχι μόνο γυναίκα) δεν υπάρχει. Άρα βάζεις κάποια (λίγα) κριτήρια που θα ήθελες να πληρεί οπωσδήποτε η σύντροφός σου και ξεκινάς από εκεί. Επίσης όταν λες οικογένεια, θα πρέπει να έχεις στο νου σου ότι οικογένεια σημαίνει πρώτα η γυναίκα σου. Παιδιά μπορεί να μην έρθουν ποτέ. Διάφοροι παράγοντες έχουν ρίξει τα ποσοστά φυσιολογικής σύλληψης (τουλάχιστον στην Ελλάδα που γνωρίζω) στο 50%. Άρα τα μισά ζευγάρια δεν μπορούν τη σήμερον ημέρα να κάνουν παιδιά και από αυτούς κάποιοι θα καταφέρουν με εξωσωματική ενώ κάποιοι άλλοι όχι... Ακόμα κι αν κάνεις παιδιά, σε 18-25 χρόνια μεγαλώνουν και φεύγουν. Κι έτσι μένεις πάλι με τον πυρήνα της οικογένειάς σου, δηλαδή τη γυναίκα σου. Άσε τον κάθε πικραμένο να λέει ό,τι θέλει. Εσύ να αποφασίσεις για τη ζωή σου. Και μόνος σου μπορείς να μείνεις σχετικά εύκολα όποτε θες. Όμως αν δεν αφήσεις τον εαυτό σου να δοκιμάσεις τη χαρά του έρωτα (ως συναίσθημα και όχι ως πράξη) πρωτίστως και της δημιουργίας της οικογένειας στη συνέχεια, δεν πρόκειται ποτέ να μάθεις αν άξιζε τον κόπο ή όχι. Και τρεις πρακτικές ερωτήσεις: Αν υπάρχουν πολλοί σαν εσάς που δεν κάνουν παιδιά: 1) Ποιος θα μας πληρώνει τις συντάξεις αν δεν υπάρχουν νέοι άνθρωποι να δουλέψουν; Οι νεοφερμένοι κάτοικοι της Ελλάδος; 2) Ποιος θα σας κοιτάξει έστω και για να σας βάλει στο γηροκομείο όταν δε θα μπορείτε να πάρετε τα πόδια σας; Οι ωραίες και μοιραίες κοπελιές που πηδούσ@τ3 στα νιάτα σας και που θα είναι πλέον γιαγιάδες; Δεν την ξέρω αυτή την ιστορία όχι Με απασχολεί το θέμα γάμου/οικογένειας για αυτό και θέλω να ακούσω σκέψεις άλλων, παντρεμένων και μη. Δεν περιμένω κάποιον να μουπει τι να κάνω, μαρεσει να το συζητάω, δεν το έχω ξανασυζητήσει. Σίγουρα είναι άγχος αν θα καταφέρει το ζευγάρι να τεκνοποιήσει. Γιατί για μένα δεν υπάρχει χειρότερο να παντρευτείς και να μην κάνεις παιδί (προσωπική άποψη). Δεν με πειράζει να φύγουν, ο σκοπός είναι να πετάξουν όχι να είναι καναρίνια σε κλουβί. 2
vali Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Όταν βρεθεί αυτή με την οποία θα ήθελες να περάσεις τη ζωή σου μαζί της, θα σου έλεγα να προχωρήσεις, ειδικά αφού ο θέλεις να αποκτήσεις και παιδιά. Καλό όμως θα είναι να μην βιαστείς. Γνώρισε την καλά και μην ξεχνάς επίσης ότι μαζί της θα παντρευτείς και το σόϊ της. 1
NikosKallithea Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Εμ αν δεν κάνεις παιδιά, γιατι κατέβηκες σε αυτον τον πλανήτη, μονο για να καταναλώνεις τους πόρους του. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 9 λεπτά πριν, PC useras είπε Βρε φίλε, τι κάθεσαι και ρωτάς τον κάθε ένα στο φόρουμ; Την ιστορία με το παιδί, τον πατέρα και το γάιδαρο δεν την άκουσες ποτέ; Αν σου απαντήσουν 1000 άτομα, θα ακούσεις 1000 διαφορετικές απόψεις. Εσύ πώς νιώθεις; Τέλειος άνθρωπος (όχι μόνο γυναίκα) δεν υπάρχει. Άρα βάζεις κάποια (λίγα) κριτήρια που θα ήθελες να πληρεί οπωσδήποτε η σύντροφός σου και ξεκινάς από εκεί. Επίσης όταν λες οικογένεια, θα πρέπει να έχεις στο νου σου ότι οικογένεια σημαίνει πρώτα η γυναίκα σου. Παιδιά μπορεί να μην έρθουν ποτέ. Διάφοροι παράγοντες έχουν ρίξει τα ποσοστά φυσιολογικής σύλληψης (τουλάχιστον στην Ελλάδα που γνωρίζω) στο 50%. Άρα τα μισά ζευγάρια δεν μπορούν τη σήμερον ημέρα να κάνουν παιδιά και από αυτούς κάποιοι θα καταφέρουν με εξωσωματική ενώ κάποιοι άλλοι όχι... Ακόμα κι αν κάνεις παιδιά, σε 18-25 χρόνια μεγαλώνουν και φεύγουν. Κι έτσι μένεις πάλι με τον πυρήνα της οικογένειάς σου, δηλαδή τη γυναίκα σου. Άσε τον κάθε πικραμένο να λέει ό,τι θέλει. Εσύ να αποφασίσεις για τη ζωή σου. Και μόνος σου μπορείς να μείνεις σχετικά εύκολα όποτε θες. Όμως αν δεν αφήσεις τον εαυτό σου να δοκιμάσεις τη χαρά του έρωτα (ως συναίσθημα και όχι ως πράξη) πρωτίστως και της δημιουργίας της οικογένειας στη συνέχεια, δεν πρόκειται ποτέ να μάθεις αν άξιζε τον κόπο ή όχι. Και τρεις πρακτικές ερωτήσεις: Αν υπάρχουν πολλοί σαν εσάς που δεν κάνουν παιδιά: 1) Ποιος θα μας πληρώνει τις συντάξεις αν δεν υπάρχουν νέοι άνθρωποι να δουλέψουν; Οι νεοφερμένοι κάτοικοι της Ελλάδος; 2) Ποιος θα σας κοιτάξει έστω και για να σας βάλει στο γηροκομείο όταν δε θα μπορείτε να πάρετε τα πόδια σας; Οι ωραίες και μοιραίες κοπελιές που πηδούσ@τ3 στα νιάτα σας και που θα είναι πλέον γιαγιάδες; 1. Σύνταξη δεν θα πάρουμε έτσι κι αλλιώς λόγω μη επάρκειας ενσημων και άλλων κριτηρίων που θα μπουν. Όσοι πάρουν θα πληρώνονται μια ψωροσυνταξη από τα παιδιά των μεταναστών, ο Χασαν, ο Αχμέτ, ο Έντι και όσοι λίγοι υπάρχουν. 2. Δεν θα μας πάει κανένας, θα πεθάνουμε μόνοι μας, όπως συμβαίνει με την πλειοψηφία των οργανισμών στην φύση.
lactate Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 3 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε 1. Σύνταξη δεν θα πάρουμε έτσι κι αλλιώς λόγω μη επάρκειας ενσημων και άλλων κριτηρίων που θα μπουν. Όσοι πάρουν θα πληρώνονται μια ψωροσυνταξη από τα παιδιά των μεταναστών, ο Χασαν, ο Αχμέτ, ο Έντι και όσοι λίγοι υπάρχουν. 2. Δεν θα μας πάει κανένας, θα πεθάνουμε μόνοι μας, όπως συμβαίνει με την πλειοψηφία των οργανισμών στην φύση. Για τη σύνταξη φοβάμαι ότι έχεις δίκιο Τώρα για το πως θα πεθάνουμε δεν ξέρω. Το θέμα είναι να κερδίσουμε τη ζωή, το θάνατο δεν τον κερδίζεις. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 7 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Εμ αν δεν κάνεις παιδιά, γιατι κατέβηκες σε αυτον τον πλανήτη, μονο για να καταναλώνεις τους πόρους του. εεεεεεεεε;;;;;;;;;;;;;;;;; 1
tsioulak Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, lactate είπε Καλά το ιδιωτικό δεν είναι υποχρεωτικό. Εγώ σε δημόσιο πήγα, μια χαρά ήταν και το σχολείο και ήταν πολύ όμορφη εμπειρία. Σωστό αυτό που λες ΑΛΛΑ η δημόσια παιδεία είναι σε πολύ πολύ χειρότερη κατάσταση από ότι ήταν όταν ήμασταν στο σχολείο εμείς που είμαστε τώρα 30. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις