sstratos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Επειδή κανένας δέν απάντησε για Αλεξανδρούπολη , θα πώ οτι είναι καλή και μεγάλη πόλη , καλό νοσοκομείο πανεπιστημιακό (δίπλα στην Κομοτηνή ομως σε λίγα χρόνια ανοίγει ολοκαίνουργιο υπερσύγχρονο νοσοκομείο απο το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) , καλούτσικες παραλίες , μεγάλη πόλη με πάρα πολλές ασχολίες και για εσας και για τα παιδιά. Απλώς είναι μακρυα απο θεσσ/κη (επειδη αναφέρεις επισκέψεις σε συγγενείς κτλ) θες ενα 3ωρο γεμάτο ή και 3.5 ωρες εαν κάνεις στασεις για παιδιά. Θα μπορείς να πετάγεσαι και Κεσσάνη κάθε Σάββατο στο παζάρι για ρούχα/μπαχαρικά κτλ , γίνεται χαμός εχει τα πάντα και πολύ καλές τιμές. Για κοντινή απόσταση θα κοίταγα προς Κατερίνη μεριά , πολύ καλές θάλασσες αλλά και πολυκοσμία τα καλοκαίρια. Μία άλλη εναλλακτική πόλη , που την έχω πάντα στην καρδιά μου είναι η Πάτρα , έχει τα ΠΑΝΤΑ απο ασχολίες, ότι θέλεις το βρίσκεις-έχει απο όλα τα μαγαζιά οσο περίεργο αντικειμενο και να ψάχνεις , μέχρι και διανυκτερεύoν ζαχαροπλαστείο έχει ( ) , 4 νοσοκομεία (παίδων/θώρακος/γενικό και πανεπιστημιακό στο Ρίο) και παραλίες πολύ καλές σε απόσταση 10-20 λεπτών
Ola150 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, sofo4 είπε Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Γενικά θα ήθελα να αποφύγω νησιά μιας και δεν έχω ζήσει ποτέ και θα είμαι λίγο μακρυά από την υπόλοιπη οικογένεια και τους φίλους. Χαλκιδική καλή περίπτωση από πλευράς τοποθεσίας και φυσικής ομορφιάς αλλά θα ήθελα μια πιο μεγάλη πόλη για να ζήσω. Θα κοιτάξω για Κατερίνη και Βέροια αλλά θέλω θάλασσα 🙂. Γενικά από πόλεις που είδα ως επισκέπτης μου άρεσαν ο Βόλος και η Βέροια αλλά και πάλι δεν ξέρω πως θα είναι η ζωή εκεί. Για Αλεξανδρούπολη, τι λέτε; @Bakxos Εγώ έχω καλύτερη εμπειρία σε επαρχιακά νοσοκομεία παρά στης Θεσσαλονίκης, κυρίως λόγω της (πάρα) πολλή ώρας που πρέπει να περιμένεις. Τώρα όταν πρέπει να πάμε κάποιο παιδί στο νοσοκομείο, πάμε κατευθείαν σε ιδ. κλινική. Στη Βέροια οι ρυθμοί είναι χαλαροί, μην φοβάσαι ληστείες/γύφτους κλπ (Υπάρχουν, σε πολύ μικρό βαθμό βέβαια). Τα πάντα είναι 10 λεπτά απόσταση είτε με τα πόδια είτε με το αυτοκίνητο. Για το νοσοκομείο έχω την χειρότερη άποψη καθώς μου έβγαλαν τον θείο μου σαν "καλά" και πέθανε ο άνθρωπος μισή μέρα μετά και παραλίγο να μου φάνε τον πατέρα, που μας είπαν ότι είναι αρχές γαστρεντερίτιδας και ευτυχώς τον πήγαμε στο 424 γιατί είχε 9 αιματοκρίτη (Για την ακρίβεια μας είπε ο γιατρός στα επείγοντα πως αν πηγαίναμε μια ώρα αργότερα, λογικά θα πέθαινε). Το νοσοκομείο της Βέροιας ήταν πάρα πολύ καλό όταν ήμουν πιτσιρικάς, με τα χρόνια έγινε όλο και χειρότερο. Πλέον δεν μένω προσωπικά εκεί και δεν έχω ιδία άποψη. Αν τα παιδιά σου είναι πολύ μικρά δεν θα έχουν θέμα αν είναι λίγο πιο μεγάλα μπορεί να μην τους αρέσει και τόσο. Σύνοψη : Για οικογένεια είναι ότι πρέπει, το νοσοκομείο είναι χάλια. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2020 από Ola150
Burgos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Εγώ πάλι σαν κάτοικος Βέροιας μια χαρά άποψη έχω για το νοσοκομείο έχοντας γονείς που νοσηλεύτηκαν μερικές φορές εκεί. Μέσα στο 20 υποθέτω θα ανοίξει και η καινούρια πτέρυγα οπότε θα έλεγα ότι είσαι εντάξει από αυτό το θέμα. Η ζωή είναι χαλαρή, δεν σου λείπει κάτι από θέμα αγοράς. Βέβαια επειδή πρόσφατα έψαχνα σπίτι δεν είναι και τόσο φθηνά τα ενοίκια λόγω μικρής προσφοράς ακινήτων. 4 μήνες έκανα να βρω καλό σπίτι με 3 υπνοδωμάτια. Γενικά το καλό με Βέροια και Κατερίνη είναι που έχεις τη Θεσσαλονίκη στα 35-40 λεπτά. Η Κατερίνη κερδίζει πόντους λόγω θάλασσας φυσικά.
lary7 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Έλα στην Κατερίνη. Γενικά σαν πόλη είναι άσχημη αλλά είναι μαζεμένη, αν μένεις "περιφερειακά" είσαι ουσιαστικά σε απόσταση 15-20 λεπτά απο το κέντρο. Το καλό της πόλης είναι οτι σε 10-25 λεπτά έχεις πρόσβασή σε πολλές παραλίες, ενώ παράλληλα έχουμε βουνό και χιονοδρομικό σε απόσταση 35 λεπτά. Μπόλικα σχολεία, μεγάλο και καινούργιο νοσοκομείο αλλά κλασικά υποστελεχωμένο και με την λογική "που θα πέσεις". Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2020 από lary7
LongTom Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 20 ώρες πριν, ant_ είπε Συγνωμη αλλα ορισμενα που γραφτηκαν εδω περα ειναι στα ορια του τρολινγκ να φυγει καποιος απο θεσσαλονικη και να παει να μεινει στον πολυγυρο η στην λημνο η ακομα κ στα γιαννενα ειχα μεινει παλαιοτερα χαλκιδικη μερικα χρονια και ουτε απο εξω δεν θελω να περναω απο κατι πολυγυρους κλπ (επισης οι ανθρωποι εκει μονο φιλικοι δεν ειναι..) εδω καποιος που ειναι φανταρος του ερχεται μεταθεση για λημνο και ειναι στα προθυρα καταθλιψης που θα παει για μερικους μηνες και εδω προταθηκε να παει καποιος ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ! να μεινει στην λημνο ενω ειναι θεσσαλονικη ημαρτον που θα λεγε κ ο γεωργιου Αφου ειπες οτι μενεις κοντα στο κεντρο της Θεσσαλονικης ειναι λογικο να θες να φυγεις μιας και εδω κ μερικα χρονια εχει γινει αθλιο αλλα κατ εμε εχεις 3 επιλογες 1)Ψαχνεις να βρεις καλυτερη περιοχη στην Θεσσαλονικη πχ Προς Καλαμαρια Νεα κρηνη - κηφησια η αν μπορεις οικονομικα προς πανοραμα 2)Πας Αθηνα που εχει πληθωρα καλων περιοχων (σε αντιθεση με την θεσσαλονικη που λογω μεγεθους ειναι περιορισμενες οι επιλογες) πχ αν πας να μεινεις Χαλανδρι ενω πριν ησουν στο κεντρο της Θεσσαλονικης θα νομιζεις οτι εισαι στην Γαλλικη ριβιερα 3)Σε καποια σπεσιαλ περιπτωση στην χωρα πχ Κερκυρα που διαφερει απο οτιδηποτε αλλο λογω ενετοκρατιας κ ειναι ωραια κ εχει κ τα παντα Έχοντας ζήσει Θεσ/νικη για κάμποσα χρόνια αλλά και σε μικρότερες πόλεις για επίσης αρκετά, θα έλεγα ότι ο μόνος λόγος που θα γυρνούσα Θεσ/νικη για μόνιμη κατοικία είναι μόνο εάν με απειλούσαν με μπιστόλι. Πολύ καλύτερα να πάει ο φίλος π.χ. Αλεξ/πολη, Καβάλα ή Κατερίνη.
ant_ Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Aναλογα με το που εμενες κ που ηταν η καθημερινοτητα σου δεν μπορεις να γενικευεις για μεγαλοπουλεις αλλη εμπειρια θα εχει για την πολη καποιος που μενει και κινειται στον αγιο παντελεημονα κ στο πεδιο του Αρεως και αλλη καποιος που μενει στην κηφησια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα