Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε φιλε TS η σαλονικη εχει απο ολα, τι γιαννενα και νησιά διαβαζω βραδιατικα. Απλα σηκω και μετακομισε στο παραλιακο μετωπο. Απο Καλαμαρια μεχρι Επανωμη κατι θα βρεις να σου κανει κλικ.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καβάλα ή Βόλο, 2-3 ώρες από Θεσσαλονίκη και Αθήνα. 

Και έχω ζήσει 4 χρόνια Μυτιλήνη, και δε θα πήγαινα πίσω για τον οποιοδήποτε λόγο. Η Λήμνος το χειμώνα δεν παλεύεται με κανέναν τρόπο.

Επεξ/σία από Ψιτ
Δημοσ.
7 ώρες πριν, mary είπε

Βρε Γιάννη για το νοσοκομείο του πολυγυρου έχω ακούσει τα χειρότερα. Ελπίζω να μην χρειάστηκε ποτέ στο παρελθόν και να μην χρειαστεί στο μέλλον.

Χτύπησαν τα παιδιά 3 φορές και χρειάστηκε να πάμε στα Επείγοντα. Την 1η φορά πήγαμε στο Ιπποκράτειο και περιμέναμε 4 ώρες χωρίς να μας εξυπηρετήσουν (θα περιμέναμε άλλες τόσες) και φύγαμε και πήγαμε Πολύγυρο και μας είδε γιατρός αμέσως. Τις άλλες 2 φορές πήγαμε καρφί Πολύγυρο. Γιατρός αμέσως, το ίδιο και όσες εξετάσεις χρειάστηκαν (αίμα, ακτίνες). Επίσης άλλες 2 για τη γυναίκα μου και πάλι τα ίδια (γιατρός αμέσως, εξετάσεις αμέσως).

Η δική μου εμπειρία για τα επείγοντα του Πολυγύρου είναι πολύ θετική.

• Like 1
Δημοσ.

Άμα η επιλογή σου κρίνεται από το νοσοκομείο άστο καλύτερα. Τα περισσότερα επαρχιακά ειναι χειρότερα από κέντρα υγείας. Λίγα είναι τα καλά και μπορώ με βεβαιότητα πλέον να πω ότι είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ούτε καν στο δεύτερο.

Αν όντως αντέχεις τη ζωή χειμώνα σε νησί τότε δεν υπάρχει καλύτερη λύση. Ειδικά αν πας σε νησιά που έχουν βουνά πράσινο θα μπορείς να ασχοληθείς με πολλά. Σε εσένα κοντά πχ η Θάσος. 45 λεπτά από στεριά συχνή συγκοινωνία σε 1:30 με 2 είσαι Θεσσαλονίκη οπότε πας και σκ και κάνεις τις δουλειές σου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ηράκλεια! ήσυχα και προστατευμένα απο την καλοκαιρινή πολυκοσμία, αλλά ταυτόχρονα δίπλα σε καλλικράτεια 

Μέχρι αστική συγκοινωνία έχει

Επεξ/σία από blanka
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Γενικά θα ήθελα να αποφύγω νησιά μιας και δεν έχω ζήσει ποτέ και θα είμαι λίγο μακρυά από την υπόλοιπη οικογένεια και τους φίλους.

Χαλκιδική καλή περίπτωση από πλευράς τοποθεσίας και φυσικής ομορφιάς αλλά θα ήθελα μια πιο μεγάλη πόλη για να ζήσω.

Θα κοιτάξω για Κατερίνη και Βέροια αλλά θέλω θάλασσα 🙂. Γενικά από πόλεις που είδα ως επισκέπτης μου άρεσαν ο Βόλος και η Βέροια αλλά και πάλι δεν ξέρω πως θα είναι η ζωή εκεί.

Για Αλεξανδρούπολη, τι λέτε;

@Bakxos Εγώ έχω καλύτερη εμπειρία σε επαρχιακά νοσοκομεία παρά στης Θεσσαλονίκης, κυρίως λόγω της (πάρα) πολλή ώρας που πρέπει να περιμένεις. Τώρα όταν πρέπει να πάμε κάποιο παιδί στο νοσοκομείο, πάμε κατευθείαν σε ιδ. κλινική.

• Like 1
Δημοσ.

Συγνωμη αλλα ορισμενα που γραφτηκαν εδω περα ειναι στα ορια του τρολινγκ

να φυγει καποιος απο θεσσαλονικη και να παει να μεινει στον πολυγυρο η στην λημνο η ακομα κ στα γιαννενα :blink:

ειχα μεινει παλαιοτερα χαλκιδικη μερικα χρονια και ουτε απο εξω δεν θελω να περναω απο κατι πολυγυρους κλπ (επισης οι ανθρωποι εκει μονο φιλικοι δεν ειναι..)

εδω καποιος που ειναι φανταρος του ερχεται μεταθεση για λημνο και ειναι στα προθυρα καταθλιψης που θα παει για μερικους μηνες

και εδω προταθηκε να παει καποιος ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ! να μεινει στην λημνο ενω ειναι θεσσαλονικη

ημαρτον που θα λεγε κ ο γεωργιου

Αφου ειπες οτι μενεις κοντα στο κεντρο της Θεσσαλονικης ειναι λογικο να θες να φυγεις μιας και εδω κ μερικα χρονια εχει γινει αθλιο

αλλα κατ εμε εχεις 3 επιλογες 

1)Ψαχνεις να βρεις καλυτερη περιοχη στην Θεσσαλονικη πχ Προς Καλαμαρια Νεα κρηνη - κηφησια η αν  μπορεις  οικονομικα προς πανοραμα

2)Πας Αθηνα που εχει πληθωρα καλων περιοχων (σε αντιθεση με την θεσσαλονικη που λογω μεγεθους ειναι περιορισμενες οι επιλογες)

πχ αν πας να μεινεις Χαλανδρι ενω πριν ησουν στο κεντρο της Θεσσαλονικης θα νομιζεις οτι εισαι στην Γαλλικη ριβιερα

3)Σε καποια σπεσιαλ περιπτωση στην χωρα πχ Κερκυρα που διαφερει απο οτιδηποτε αλλο λογω ενετοκρατιας κ ειναι ωραια  κ εχει κ τα παντα 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καβαλα, ωραια πολη, ησυχη γενικά, εχει απο ολα και τη θαλασσα στο μπαμ (σε 10' απο το σπιτι κανεις μπανιο σε ΚΑΘΑΡΗ παραλία)

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θα συμφωνησω για Καβαλα

Θα διαφωνισω εντονα για ΛΗΜΝΟ χειμωνα (νεκρα) μιας και αν εχεις οικογενεια (και δεν εισαι φανταρος ή ψαχνεις γυναικα) εχει δραστηριοτητες για παιδια (αθλητικα/προσκοπους/εκδρομες) οπως καθε αλλη επαρχιακη πολη.

(τα γραφω μιας και εχω ζησει ως ανθρωπος και οχι απο γκουγκλ ή φανταρος)

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ.
5 ώρες πριν, ant_ είπε

Συγνωμη αλλα ορισμενα που γραφτηκαν εδω περα ειναι στα ορια του τρολινγκ

να φυγει καποιος απο θεσσαλονικη και να παει να μεινει στον πολυγυρο η στην λημνο η ακομα κ στα γιαννενα :blink:

ειχα μεινει παλαιοτερα χαλκιδικη μερικα χρονια και ουτε απο εξω δεν θελω να περναω απο κατι πολυγυρους κλπ (επισης οι ανθρωποι εκει μονο φιλικοι δεν ειναι..)

εδω καποιος που ειναι φανταρος του ερχεται μεταθεση για λημνο και ειναι στα προθυρα καταθλιψης που θα παει για μερικους μηνες

και εδω προταθηκε να παει καποιος ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ! να μεινει στην λημνο ενω ειναι θεσσαλονικη

ημαρτον που θα λεγε κ ο γεωργιου

Αφου ειπες οτι μενεις κοντα στο κεντρο της Θεσσαλονικης ειναι λογικο να θες να φυγεις μιας και εδω κ μερικα χρονια εχει γινει αθλιο

αλλα κατ εμε εχεις 3 επιλογες 

1)Ψαχνεις να βρεις καλυτερη περιοχη στην Θεσσαλονικη πχ Προς Καλαμαρια Νεα κρηνη - κηφησια η αν  μπορεις  οικονομικα προς πανοραμα

2)Πας Αθηνα που εχει πληθωρα καλων περιοχων (σε αντιθεση με την θεσσαλονικη που λογω μεγεθους ειναι περιορισμενες οι επιλογες)

πχ αν πας να μεινεις Χαλανδρι ενω πριν ησουν στο κεντρο της Θεσσαλονικης θα νομιζεις οτι εισαι στην Γαλλικη ριβιερα

3)Σε καποια σπεσιαλ περιπτωση στην χωρα πχ Κερκυρα που διαφερει απο οτιδηποτε αλλο λογω ενετοκρατιας κ ειναι ωραια  κ εχει κ τα παντα 

Επειδή έχουμε άλλη οπτική από εσένα είμαστε τρολ. Για μένα όπως και για πολλούς άλλους η ζωή στην επαρχία και ειδικά σε νησί είναι επιλογή ποιότητας. Ναι ας λείπουν τα καφέ τα μπαρ οι βόλτες στα μαγαζιά και άλλα τέτοια πολλά ανθρώπων που γεμίζουν το χρόνο τους με ανούσια πράγματα. Όμως έχουμε τον κήπο μας τα φυτά μας τα ζαρζαβατικα μας τους φίλους μας σε 2 λεπτά με τα πόδια την παραλία μας το ψάρεμα μας το τρέξιμο στη φύση χωρίς να αναγκάζομαι να τρέχω στο πάρκο και να ακούω τον θόρυβο των αυτοκινήτων. Κοιμόμαστε με ανοιχτές πόρτες δεν φοβόμαστε και δεν έχουμε συναγερμό στα σπίτια μας. Τα παιδιά μας παίζουν έξω ελεύθερα και δεν χρειάζεται να είμαστε συνεχώς φύλακες από πάνω τους. Εχω ζήσει 20 ολόκληρα χρόνια στην Αθήνα σε πολλές περιοχές. Τη ζωή στο νησί δεν την αλλάζω με τπτ. Ειδικά αν έχεις δουλειά 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το να πηγαινα την οικογενεια μου στην πλειοψηφια των νησιων της χωρας, θα το εβλεπα σαν αυτοεξορια. μονο αν ειχα καταγωγη και σπιτι εκει, να το συζητουσα για οικονομικους λογους και μονο. αν ηθελα να ξεφυγω απο αθηνα/θεσσαλονικη θα πηγαινα σε μια χαρα ποσες γειτονικες μικροτερες πολεις, αν η δουλεια δεν με επηρεαζε. τα νησια ειναι στην πλειοψηφια τους ακαταλληλα για πολλα και εισαι πολυ απομονωμενος εκει.
τωρα σαν πιο νορμαλ επιλογες για τα γουστα του φιλου απο θεσσαλονικη φαινονται η κατερινη, η καβαλα, ακομα και η αλεξανδρουπολη.

Επεξ/σία από Everest
Δημοσ.

Νόμος Πιερίας όπως ειπώθηκε,  έχει θάλασσα Πλαταμώνα κτλ, βουνό,  45 λεπτά από το κέντρο Θεσσαλονίκης.  45 λεπτά από Λάρισα. 45 λεπτά από Βέροια. 

Δημοσ.

Ενας δημιουργηκος άνθρωπος ακόμη και σε έναν ξεροτοπο ή μια εξορία θα βρει να κάνει πράγματα. 

Τα άλλα όλα είναι λόγια προς κατανάλωση 

Δημοσ.

κάποιοι προφανώς δεν έχουν πάει κάπου παραέξω για να δουν τα πλεονέκτηματα της επαρχίας σε σχέση με τις μεγαλούπολεις (Αθήνα-Θεσσαλονική). 

ποιότητα ζωής ζητάει ο άνθρωπος και απο εκεί που είναι θεσσαλονίκη ο άλλος τον στέλνει Αθήνα. Εδώ εμείς που είμαστε Αθήνα θέλουμε να φύγουμε για την ποιότητα ζωής, να φέρουμε και αλλους εδώ να φάνε το λουκι. 

Έχοντας αλλάξει πολλές πόλεις, κυρίως της Βόρειας Ελλάδας (ίσως για αυτό να μου κακοφαίνεται και τόσο η Αθήνα) ξεκάθαρα ηρεμείς και ζεις ως ανθρωπος σε πιο ήσυχες πόλεις και ας μην εχεις τόσες επιλογές για διασκέδαση, εφόσον σου το επιτρέπει το επάγγελμα σου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...