Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Μένω Θεσσαλονίκη κοντά στο κέντρο, με την οικογένεια (2 μικρά παιδιά) και ψάχνω να μετακομίσω κάπου αλλού για καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στα θετικά είναι οτι εγώ και η σύζυγος δουλεύουμε remotely, οπότε μπορούμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε από οπουδήποτε.

Τα βασικά που θέλω να είναι μερος φιλικό για τους κατοικους, να έχει κοντά νοσοκομείο, σχολεία και γενικά να μπορείς να βρεις κάτι που ψάχνεις. Επίσης σημαντικό να μην έχει πολύ βαβούρα.

Ιδανικά θα ήθελα να είναι στην βόρεια Ελλάδα για να είμαστε κοντά στην υπόλοιπη οικογένεια, κοντά σε θάλασσα και να βρω κάποιο σπίτι με κήπο 😄

Καμιά πρόταση;

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Κοιτούσα για Θέρμη και Περαία, εδώ κοντά. Για πιο μακριά κοιτούσα Βόλο και Αλεξανδρούπολη.

Αλλά δεν είναι απαραίτητο να είναι κοντά στην Θεσσαλονίκη. Γενικά θα προτιμούσα να είναι μέρος που να έχει πάνω από 20000 πληθυσμό για να μην χρειάζεται να τρέχεις στην "μεγάλη" πόλη για βασικά πράγματα.

Δημοσ.

πανε σε καποιο νησι, λημνο / μυτιληνη. 

γενικα σε ενα μεγαλουτσικο νησι. 

θερμη και περαια, ΕΛΕΟΣ

Δημοσ.

Αν δε σε πειραζει το που θα πας, και σε βολεύει σε άποψη αποστασης, δε τα Γιαννενα. 
Κόμβος Ιονιας-Εγνατίας, πας εύκολα όπου θες. πολύ όμορφη πόλη, Με καλα σχολεία, πανεπιστημια κτλ. Δυο νοσοκομεία. 

• Like 4
Δημοσ.

Thanks!

Από νησί μόνο Κρήτη σκέφτομαι (Χανιά, Ρέθυμνο). Γενικά θα προτιμούσα μέρη που να έχουν οδική πρόσβαση με βόρια Ελλάδα.

Για την Θέρμη και την Περαία γιατί έλεος; Δίπλα στην Θεσσαλονίκη είναι, κοντά στην θάλασσα και σχετικά άνετες για να ζήσεις. Φυσικά δεν έχω μείνει εκει αλλά για καλύτερη ζωή (με μικρά παιδιά) στην Θεσσαλονίκη μου φαίνονται καλές περιπτώσεις.

Τα Γιάννενα μου άρεσαν όταν τα επισκέφτηκα αλλά δεν ξέρω αν θα μπορούσα να ζήσω εκεί. Θα ήθελα κάπου πιο κοντά στην θάλασσα. 

Δημοσ.

Σκέψου και τα παιδιά, πριν μετακομίσεις στην ερημιά. Και οι δικοί μου γονείς με το ίδιο σκεπτικό μετακόμισαν σε απόμερη περιοχή (για καλύτερη ποιότητα ζωής) και στην ηλικία 13 με 19 που δεν οδηγούσα και ήθελα να βγω, είχαν φάει κατάρες με το κουτάλι.

• Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, sofo4 είπε

Καλησπέρα,

Μένω Θεσσαλονίκη κοντά στο κέντρο, με την οικογένεια (2 μικρά παιδιά) και ψάχνω να μετακομίσω κάπου αλλού για καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στα θετικά είναι οτι εγώ και η σύζυγος δουλεύουμε remotely, οπότε μπορούμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε από οπουδήποτε.

Τα βασικά που θέλω να είναι μερος φιλικό για τους κατοικους, να έχει κοντά νοσοκομείο, σχολεία και γενικά να μπορείς να βρεις κάτι που ψάχνεις. Επίσης σημαντικό να μην έχει πολύ βαβούρα.

Ιδανικά θα ήθελα να είναι στην βόρεια Ελλάδα για να είμαστε κοντά στην υπόλοιπη οικογένεια, κοντά σε θάλασσα και να βρω κάποιο σπίτι με κήπο 😄

Καμιά πρόταση;

οπως σου γραφτηκε ΛΗΜΝΟΣ

τελειο μερος για τα παιδια και ασφαλες (ξεχνα ληστειες) νοσοκομειο σχεδον καινουργιο αεροδρομιο μεγαλο νησι και και...

Βεβαια δεν εχει οδικη προσβαση αλλα ολοι οι βορειοελλαδιτες για να εχουν μετακομισει τα τελευταια χρονια ...κατι παραπανω θα ξερουν

Δημοσ.

Ευχαριστώ.

@HaldolΝαι το σκέφτομαι εννοείται, γιαυτό δεν ψάχνω ερημιά. Απλά καλύτερη ποιότητα ζωής.

Μια πόλη με 30-80 χιλιάδες κόσμο πιστεύω θα ήταν ιδανικά μιας και θα είχε τα περισσότερα πράγματα που χρειάζεσαι χωρίς την κίνηση και τον ένα πάνω στον άλλο.

@vamvakoolas Θα το κοιτάξω για Λήμνο. Thanks

Δημοσ.

Επειδη ειμαι σε αντιστοιχη φαση με εσενα (αλλα στη Αθηνα) εχω καταληξει στο εξης. Να μετακομισεις σε κοντινη επαρχιακη πολη που να εχει χαλαρωτερους ρυθμους, να εχει θαλασσα ωστε να μπορεις να πηγαινεις ανετα και να ειναι και κοντα σε μεγαλο αστικο κεντρο ωστε να μπορεις να δεις ενα θεατρο,μια συναυλια η να εχει οπως λες μεγαλα νοσοκομεια σε μια λογικη αποσταση.

Γι αυτο εγω προσωπικα καταληγω στην Χαλκιδα που θεωρω οτι συγκεντρωνει ολα τα παραπανω. Για Θεσσαλονικη θα κοιτουσα ισως Κατερινη που ειναι σε αντιστοιχη φαση

Νησι ειναι πολυ ωραια το καλοκαιρι, αλλα δεν παυεις να εισαι λιγο αποκομενος τον χειμωνα.

• Like 1
Δημοσ.

οπου και να αποφασισεις να πας να εξετασεις το κλιματολογικο

αν ειναι να ζησεις μες στη μπιχλα και την υγρασια πχ πας Γιαννινα αν θες να εισαι σαν σε τροπικο μερος πηγαινε Κρητη....Χανια Ρεθυμνο

Δημοσ.

Έλα Χαλκιδική. Όχι στα τουριστικά μέρη που το καλοκαίρι γίνεται ο κακός χαμός. Μπορείς να διαλέξεις περιοχή που να είναι κάπως πιο μακριά κι έτσι να έχεις ησυχία αλλά ταυτόχρονα να είναι close driving distance με μεγαλύτερη κωμόπολη (Ν. Καλλικράτεια, Νέα Μουδανιά, κτλ) και ετσι να έχεις τα οφέλη που σου προσφέρει η κωμόπολη.

Επίσης το νοσοκομείο του Πολυγύρου για έκτακτες περιπτώσεις (με τα παιδιά συμβαίνουν αυτά) είναι μάλαμα καθώς έχει ποικιλία γιατρών και ελάχιστη αναμονή.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, yannis27gr είπε

Έλα Χαλκιδική. Όχι στα τουριστικά μέρη που το καλοκαίρι γίνεται ο κακός χαμός. Μπορείς να διαλέξεις περιοχή που να είναι κάπως πιο μακριά κι έτσι να έχεις ησυχία αλλά ταυτόχρονα να είναι close driving distance με μεγαλύτερη κωμόπολη (Ν. Καλλικράτεια, Νέα Μουδανιά, κτλ) και ετσι να έχεις τα οφέλη που σου προσφέρει η κωμόπολη.

Επίσης το νοσοκομείο του Πολυγύρου για έκτακτες περιπτώσεις (με τα παιδιά συμβαίνουν αυτά) είναι μάλαμα καθώς έχει ποικιλία γιατρών και ελάχιστη αναμονή.

Βρε Γιάννη για το νοσοκομείο του πολυγυρου έχω ακούσει τα χειρότερα. Ελπίζω να μην χρειάστηκε ποτέ στο παρελθόν και να μην χρειαστεί στο μέλλον.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...