xrist0s4 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Καλημερα, ξερει καποιος οταν με τα χρονια η θαλασσα εχει ερθει προς τα εξω και εφαπτει σχεδον μπαινει στο οικοπεδο καποιου το οποιο ειναι περιφραγμενο, ο ιδιωτης πρεπει να αφησει καποια μετρα για τους λουομενους? ή εχει το δικαιωμα να το εχει περιφραγμενο κ να μην αφηνει να περασουν?
hp8 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) μόνο οι αεροφωτογραφίες στρατού θα αποδείξουν αυτά που λες Πρόσφατα εκανα χρήση αυτής της υπηρεσίας για νομιμοποιηση ενός αυθαιρετου κτίσματος του 1968 για να υπολογιστή το πρόστιμο Στο χωριο μου πάντως οσα οικόπεδα φτάνουν στη θαλασσα οι ιδιοκτήτες τους μετέφεραν το συρματομπλεγμα κάθε χρόνο προς το κυμα και προσθεταν πλαινο στο μηκος Τώρα βρίζουν γιατί πληρώνουν παραθαλάσσιο ΕΝΦΙΑ Τωρα αν γίνεται αυτό που λες βλέπω να το τρώει η θαλασσα κι να πληρώνει ΕΝΦΙΑ χωρίς οικόπεδο Στο κτηματολογιο τι συντεταγμένες εχει δώσει στο τοπογραφικο ? Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2020 από hp8 1
stathisp Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Πρέπει να απευθυνθείς οπωσδήποτε σε μηχανικό. Αυτός θα σου πει πρώτον αν έχει χαραχτεί αιγιαλός (η νοητή γραμμή που χωρίζει την παραλία ή την αμμουδιά από κτίσματα ή οικισμούς) και αν όχι τη διαδικασία που χρειάζεται για να γίνει (με πενταμελή επιτροπή νομίζω από λιμεναρχείο, κτηματική υπηρεσία και δε ξέρω τι άλλο) αφού καταθέσεις δικαιολογητικά. Υπόψιν, αν υπάρχει κτίσμα εντός χαραγμένου αιγιαλού θεωρείται αυθαίρετο και ή το κατεδαφίζεις ή πληρώνεις πρόστιμο διατήρησης. (με κάθε επιφύλαξη) 1
meletis_m Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 15 ώρες πριν, xrist0s4 είπε Καλημερα, ξερει καποιος οταν με τα χρονια η θαλασσα εχει ερθει προς τα εξω και εφαπτει σχεδον μπαινει στο οικοπεδο καποιου το οποιο ειναι περιφραγμενο, ο ιδιωτης πρεπει να αφησει καποια μετρα για τους λουομενους? ή εχει το δικαιωμα να το εχει περιφραγμενο κ να μην αφηνει να περασουν? πάς σε πολιτικό μηχανικό ή τοπογράφο . να δείτε το σχέδιο εφαρμογής εάν έχει γίνει. Στις περισσότερες περιπτώσεις είσαι υποχρεωμένος να αφήσεις
Βασίλης_29 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 4 ώρες πριν, stathisp είπε Πρέπει να απευθυνθείς οπωσδήποτε σε μηχανικό. Αυτός θα σου πει πρώτον αν έχει χαραχτεί αιγιαλός (η νοητή γραμμή που χωρίζει την παραλία ή την αμμουδιά από κτίσματα ή οικισμούς) και αν όχι τη διαδικασία που χρειάζεται για να γίνει (με πενταμελή επιτροπή νομίζω από λιμεναρχείο, κτηματική υπηρεσία και δε ξέρω τι άλλο) αφού καταθέσεις δικαιολογητικά. Υπόψιν, αν υπάρχει κτίσμα εντός χαραγμένου αιγιαλού θεωρείται αυθαίρετο και ή το κατεδαφίζεις ή πληρώνεις πρόστιμο διατήρησης. (με κάθε επιφύλαξη) Δεν επιτρέπεται τίποτα εντός του αιγιαλού.
xrist0s4 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 5 ώρες πριν, meletis_m είπε πάς σε πολιτικό μηχανικό ή τοπογράφο . να δείτε το σχέδιο εφαρμογής εάν έχει γίνει. Στις περισσότερες περιπτώσεις είσαι υποχρεωμένος να αφήσεις Δεν είναι δικό μου.Αλλος έχει φράξει όντως το οικόπεδο του που ακουμπά η παραλία.Εχω ακουσει ότι 15 μέτρα από εκεί που σκάει το κύμα ακόμα κ να είναι ιδιωτικός χώρος γίνεται σαν αυτόματη απαλωτριωση κ ανήκει στο δημόσιο,και ο ιδιώτης μπορεί να διεκδικήσει τα χρήματα του χώρου αυτού απ' το δημοσιο
lary7 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, xrist0s4 είπε Δεν είναι δικό μου.Αλλος έχει φράξει όντως το οικόπεδο του που ακουμπά η παραλία.Εχω ακουσει ότι 15 μέτρα από εκεί που σκάει το κύμα ακόμα κ να είναι ιδιωτικός χώρος γίνεται σαν αυτόματη απαλωτριωση κ ανήκει στο δημόσιο,και ο ιδιώτης μπορεί να διεκδικήσει τα χρήματα του χώρου αυτού απ' το δημοσιο Το 15 μέτρα δεν είναι σίγουρο, πρέπει να γίνει αυτό που είπε ο stathis, ορισμός αιγιαλού εντός του οποίου δεν πρέπει να υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ σταθερό. Αν ο άλλος έχει φράξει όχι απλά να ακουμπά την παραλία αλλά και πιο πίσω τότε μπορείς να τον σκίσεις.
3DJIN Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 δε μπορεις να φραξεις,ακομη και καποιου ειδους περιφραξη να βαλεις πρεπει να εχει κενο ωστε να περνανε οι ανθρωποι εμεις εχουμε βαλει πελωριες γλαστρες εκει που συναντα η αυλη την παραλια κλεινωντας ετσι την προσβαση,χωρις να μπορουν να μας κατηγορησουν για μονιμη κατασκευη περιφραξης
sexymwro7 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 23 ώρες πριν, xrist0s4 είπε ο ιδιωτης πρεπει να αφησει καποια μετρα για τους λουομενους? ή εχει το δικαιωμα να το εχει περιφραγμενο κ να μην αφηνει να περασουν? Μάτι Αττικής Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια Το Μάτι είναι παραθεριστικός οικισμός στο δήμο Μαραθώνος της Ανατολικής Αττικής, στα διοικητικά όρια της Δημοτικής Ενότητας Νέας Μάκρης, στο νοτιότερο σημείο των συνόρων με τη Ραφήνα. Εξυπηρετείται συγκοινωνιακά από τη Λεωφόρο Μαραθώνος, μέσω λεωφορειακών γραμμών ΚΤΕΛ και από τη λεωφορειακή γραμμή 310 του ΟΑΣΑ. Την ονομασία του έλαβε, πιθανώς, λόγω της επιβλητικής θέας προς τη θάλασσα. Ανήκε πάντοτε διοικητικά στο Δήμο Νέας Μάκρης, παρότι βρίσκεται σε πιο κοντινή απόσταση με τη γειτονική Ραφήνα. Στις πυρκαγιές του 2018 το Μάτι καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά, με τελικό απολογισμό 102 νεκρούς.
johnieXoX Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 3 ώρες πριν, 3DJIN είπε δε μπορεις να φραξεις,ακομη και καποιου ειδους περιφραξη να βαλεις πρεπει να εχει κενο ωστε να περνανε οι ανθρωποι εμεις εχουμε βαλει πελωριες γλαστρες εκει που συναντα η αυλη την παραλια κλεινωντας ετσι την προσβαση,χωρις να μπορουν να μας κατηγορησουν για μονιμη κατασκευη περιφραξης Καταλαβαίνεις πως και πάλι είναι παράνομες, και αν γουστάρει κάποιος απλά τις σπάει εεε?
3DJIN Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 9 ώρες πριν, johnieXoX είπε Καταλαβαίνεις πως και πάλι είναι παράνομες, και αν γουστάρει κάποιος απλά τις σπάει εεε? κανεις δε μπορει να τις σπασει χωρις να τον παω μεσα,επισης δεν ειναι παρανομες .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα