Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, haHa είπε

Παρε ξανα μια βαθια ανασα και προσπαθησε να καταλαβεις οτι δεν ισχυει τελικως η ανακριβεια που εγραψες:

ΟΟΟΟκ ό,τι πεις ..

Εγώ απλά θα σου πω να πάρεις ΕΣΥ μια βαθιά ανάσα και να αναλογιστείς πως σε ένα σπιτι που ζει μια γυναίκα υπάρχουν 3 φορτιστές Smartphone και καμία δεκαριά από Nokia.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Βρε @haHa πάρε κι εσύ έναν USB-C φορτιστή πια!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Chris_BMW είπε

ΟΟΟΟκ ό,τι πεις ..

Εγώ απλά θα σου πω να πάρεις ΕΣΥ μια βαθιά ανάσα και να αναλογιστείς πως σε ένα σπιτι που ζει μια γυναίκα υπάρχουν 3 φορτιστές Smartphone και καμία δεκαριά από Nokia.

Ακριβως και κανενας απο αυτους δεν θα μπορει να φορτισει το καινουριο iphone 12 με το καλωδιο του(αν ισχυουν οι φημες), αυτο που λεμε εξαρχης και εσυ απλα γραφεις τις δικες σου ανακριβειες.

48 λεπτά πριν, haHa είπε

2 λοιπον και οχι 1-2-5-10. Και εισαι η εξαιρεση, οι περισσοτεροι δεν εχουν ουτε εναν usb-c φορτιστη στο σπιτι.

Επεξ/σία από haHa
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, haHa είπε

Παρε ξανα μια βαθια ανασα και προσπαθησε να καταλαβεις οτι δεν ισχυει τελικως η ανακριβεια που εγραψες:

Μιλησες για 2-3 και τωρα λες για 1. Τα φιλια μου και τα χαιρετισματα μου.

Κοίτα τώρα από την στιγμή που ο συμφόρητης έγραψε 1-2-5-10, στο αρχικό ποστ που απάντησες, είναι μέσα σε όσους και να έχει ο καθένας μας... αν έγραφε 5-10-100 εκεί να μας κάνεις παρατήρηση και ότι γράφουμε φανμποιστικα...

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, AtiX είπε

Κοίτα τώρα από την στιγμή που ο συμφόρητης έγραψε 1-2-5-10 στο αρχικό ποστ που απάντησες είναι μέσα σε όσους και να έχει ο καθένας μας... αν έγραφε 5-10-100 εκεί να μας κάνεις παρατήρηση και ότι γράφουμε φανμποιστικα...

Οι περισσοτεροι δεν εχουν ουτε 1(και αυτο ακριβως ηταν το ποστ μου). Ακομα και στην φωτο που παρεθεσε ο συμφορουμιτης chris_bmw δεν υπαρχει φορτιστης με υποδοχη usb-c, ασχετα με το τι γραφει.

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, haHa είπε

Οι περισσοτεροι δεν εχουν ουτε 1(και αυτο ακριβως ηταν το ποστ μου). Ακομα και στην φωτο που παρεθεσε ο συμφορουμιτης chris_bmw δεν υπαρχει φορτιστης με υποδοχη usb-c, ασχετα με το τι γραφει.

Οι περισσότεροι δεν έχουν iPhone... αν και όταν αγοράσω, αγοράσεις, αγοράσουμε iPhone που έχει μόνο το καλώδιο usb-c και δεν είναι συμβατό με τον φορτιστή που έχουμε στο σπίτι τότε να μιλήσουμε για τα μεγάλα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο αγοραστής του...

ΥΓ: σχετικό-άσχετο... αφού δεν είναι τόσο διαδεδομένο αυτό το πρότυπο γιατί έχει φαγωθεί η ΕΕ να το καθιερώσει?

Επεξ/σία από AtiX
Επισκέπτης
Δημοσ.

Εγώ πάντως USB-C φορτιστή δεν έχω. Guilty as... charged?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SeaLion είπε

Οπως οι περισσοτεροι, ασχετα με τι γραφει εδω ο καθενας για να δικαιολογησει διαφορα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ts0ts0s είπε

Aμα συμφωνεις μαζι μου μη ξεχασεις να μου κανεις like στο comment,για να μπορεσω να παω και παρακατω 

Σου έκανα like γιατί φαίνεται να το χρειάζεσαι... 😅

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, AtiX είπε

Οι περισσότεροι δεν έχουν iPhone... αν και όταν αγοράσω, αγοράσεις, αγοράσουμε iPhone που έχει μόνο το καλώδιο usb-c και δεν είναι συμβατό με τον φορτιστή που έχουμε στο σπίτι τότε να μιλήσουμε για τα μεγάλα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο αγοραστής του...

Δεκτο, αλλα μεχρι τοτε καλο ειναι να μην γραφουμε ανακριβειες οτι δεν εχουμε παει σε σπιτι που δεν εχει usb-c φορτιστη κλπ.

3 λεπτά πριν, AtiX είπε

ΥΓ: σχετικό-άσχετο... αφού δεν είναι τόσο διαδεδομένο αυτό το πρότυπο γιατί έχει φαγωθεί η ΕΕ να το καθιερώσει?

Την ακρη(αυτο που μπαινει στο κινητο) καθιερωνει, οχι την υποδοχη του φορτιστη.

Η ακρη usb-c (που μπαινει στο κινητο) ειναι πολυ διαδεδομενη, ακομα και τα ipad pro φορτιζουν με αυτο και ειναι κριμα που η apple επιμενει στην υποδεεστερη lightning για τα iphone, δημιουργωντας ταυτοχρονα αχρειαστο e-waste.

Με υποδοχη usb-c στο iphone θα ηταν πολυ καλυτερα για τους χρηστες του, για το e-waste κλπ.

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Μην αγοράσεις το 12 τότε και κάνε παράπονα ο που βρεθείς και όπου σταθείς...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

O Μπιλ Κόσμπι είναι ένας υπέροχος κωμικός που έχει προσφέρει γέλιο σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Ο Μπιλ Κόσμπι είναι ένας φριχτός άνθρωπος που βίασε ανυπεράσπιστες γυναίκες.

Guess what. Και τα δύο ισχύουν.

Όπως μπορεί να ισχύει πως η Apple είναι μια εταιρεία που προσφέρει κορυφαίο value proposition για εκατομμύρια καταναλωτές και ταυτόχρονα ένας φριχτός spin doctor που ενίοτε πουλάει μισές αλήθειες πίσω από τα κίνητρα της και marketing παπατζιλίκι.

Όταν ας πούμε ο μακαρίτης παρουσίαζε κάποιος προϊόν, βίαζε την αγγλική γλώσσα όταν έλεγε πως η χ συσκευή ήταν "1 centimeter thin" αφού το γλωσσικά ορθό είναι το "1 centimeter thick", γιατί ήθελε να σφηνώνει τη λέξη thin στα μυαλά των καταναλωτών όταν σκέφτονταν το προϊόν. 

Το ζητούμενο είναι πως αν δεν θες να πιάνεσαι κορόιδο ως καταναλωτής, θα πρέπει να εξετάζεις αν αυτό το ρημάδι το value proposition αξίζει για σένα σε συνάρτηση με τις ανάγκες σου και το πορτοφόλι σου χωρίς συναισθηματισμούς αγάπης ή μίσους για μια εταιρεία.

Τώρα όσον αφορά τη φήμη, αν ισχύει, θα έχει δίκιο η Apple αν ισχυριστεί πως έτσι θα μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα αυτή η κίνηση αφού είναι σίγουρο πως δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι θα πέταγαν σε ένα συρτάρι το φορτιστή και τα ενσύρματα ακουστικά. Επιπρόσθετα αυτός ίσως να μειώσει τον όγκο και το βάρος της συσκευασίας του κινητού το οποίου αν υπολογιστεί σε εκατοντάδες εκατομμύρια μονάδες που θα πρέπει να ταξιδέψουν στον πλανήτη, να απαιτηθεί λιγότερη ενέργεια για να γίνει αυτό. Και φυσικά μια κίνηση τέτοια είναι απολύτως εναρμονισμένη με το οικονομικό αξίωμα που λέγεται"polluter pays principle". Αυτοί που χρειάζονται τον φορτιστή πραγματικά, να βάλουν το χέρι στην τσέπη να τον αγοράσουν κι όχι να επιδοτηθεί ο φορτιστής τους από τους άλλους που δεν τον χρειάζονται.

Φυσικά η Apple είναι εταιρεία με σκοπό το κέρδος, οπότε είναι βέβαιο πως τα παραπάνω θα ισχύουν μόνο με τρόπο που να ευνοεί και την Apple, μειώνοντας το κόστος της ναι μεν αμελητέα σε επίπεδο οριακού κόστους αλλά σημαντικά σε επίπεδο συνολικού κόστους.

Όσοι νομίζουν πως η κλίμακα μια τέτοιας εταιρείας μπορεί να συγκριθεί με την κλίμακα μιας συνοικιακής ταβέρνας ώστε να συγκρίνουν συμπεριφορές, νομίζουν πως το πραγματικό logistics κόστος ενός φορτιστή είναι ανάλογο με το να κάνετε 50 Ευρώ λογαριασμό στην ταβέρνα και να πείτε φεύγοντας: Ρε τον γύφτο. 50 Ευρώ αφήσαμε και δεν είπε ένα "καρπουζάκι να κεράσω". Λες και το καρπουζάκι που σας "κέρασαν" στην άλλη ταβέρνα δεν το είχατε πληρώσει μέσα στην τιμή της μπύρας.

Επίσης η Apple όπως όλες οι εταιρείες τέτοιου, δεν μπορούν να κεράσουν καρπουζάκι. Όπως ενδεχομένως δεν κερνάνε βενζινάκι οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων όταν έχετε μόλις ξοδέψει 50.000 Ευρώ για το καινούριο σας αυτοκίνητο και φεύγετε από την αντιπροσωπεία με μόλις 5 Ευρώ βενζίνη στο ρεζερβουάρ.

Ανήκουν σε ιδιώτες επενδυτές, φυσικά πρόσωπα ή το συνταξιοδοτικό σας ταμείο, που περιμένουν ένα return on investment για κάθε σεντ κόστους. Συνεπώς αν της κοστίζει 10 ευρώ ο φορτιστής, πρέπει να τον πουλήσει 30 Ευρώ για να πετύχει τους στόχους της και να ικανοποιήσεις τους μετόχους της. Διαφορετικά οι μέτοχοι θα προτιμήσουν να χρηματοδοτήσουν εταιρείες με καλύτερο ROI. Αν αυτό το μείον 30 λοιπόν της επιτρέπει να το παίζει περιβαλλοντικά ευαίσθητη και ταυτόχρονα να τη διατηρεί και κάτω από κάποιο ψυχολογικό φράγμα τιμής σε σχέση με τον ανταγωνισμό, προφανώς θα το κάνει και το marketing της θα μιλήσει μόνο για τα κοινωνικά οφέλη του πρώτο σκέλους. Σε κάποιο investors call μπορεί να αναφερθεί έμμεσα και στα οφέλη του δεύτερου.

Επεξ/σία από punky
ορθογραφία
  • Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, haHa είπε

Δεκτο, αλλα μεχρι τοτε καλο ειναι να μην γραφουμε ανακριβειες οτι δεν εχουμε παει σε σπιτι που δεν εχει usb-c φορτιστη κλπ.

Την ακρη(αυτο που μπαινει στο κινητο) καθιερωνει, οχι την υποδοχη του φορτιστη.

Η ακρη usb-c (που μπαινει στο κινητο) ειναι πολυ διαδεδομενη, ακομα και τα ipad pro φορτιζουν με αυτο και ειναι κριμα που η apple επιμενει στην υποδεεστερη lightning για τα iphone, δημιουργωντας ταυτοχρονα αχρειαστο e-waste.

Με υποδοχη usb-c στο iphone θα ηταν πολυ καλυτερα για τους χρηστες του, για το e-waste κλπ.

Εννοείτε ότι το ιδανικό θα ήταν να υπάρχει μια υποδοχή φόρτισης για όλες τις συσκευές... 

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, haHa said:

Το desktop τι σχεση εχει; Επειδη η apple τσιγγουνευτηκε, θα φορτιζεις το βραδυ το κινητο σου στο desktop(που ειναι πιθανως σε αλλο δωματιο) ; Τι αλλη δικαιολογια θα σκεφτειτε ρε παιδια!

Αναφέρθηκες στην έλειψη usb c φορτιστών και μεταξύ άλλων σου ανέφερα και το desktop μου που έχει και αυτό usb type c και όσο εργάζομαι στο γραφείο φορτίζω άνετα τις συμβατές συσκευές. Αν η αρχική σου τοποθέτηση δέχεται μόνο συγκεκριμένες απαντήσεις για να δικαιολογείται, δεν φταίω εγώ! :) 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...