Raiz Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Καλησπέρα θέλω να προσθέσω ram στο σύστημα μου. Φοράω Επεξεργαστή ryzen 5 2600 κι αυτή την στιγμή φοράω 2 x 4gb HyperX Predator 3000mhz. Αξίζει να προσθέσω ακόμα 2x4 ή να πάω σε 2x8; Επίσης θα ήθελα να μάθω αν προσθέσω 2 x 8 είτε 2 x 4 HyperX Fury 3200 μαζί με τις δικές μου ram θα κερδίσω την απόδοση που θέλω ή θα πρέπει να πάω αποκλειστικά σε predator και να δώσω 90-100ευρώ? Να τονίσω οτι θα ήθελα την ιδανικότερη λύση για gaming. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
d3v4st4tor Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Βάζεις τα πράγματα κάτω και σταθμίζεις: 16 gb ραμ είναι οκ σήμερα για gaming και για κάμποσο καιρό ακόμα. Όμως με 4 στικ γεμίζεις όλες τις θέσεις ραμ οπότε αν χρειαστεί να αναβαθμίσεις σε πχ 24-32 θα πρέπει να αφαιρέσεις/πουλήσεις κάμποσα ή και όλα.Τώρα μπορείς να υπερχρονίσεις την υπάρχουσα ραμ στα 3200mhz για να ταιριάξει με την HyperX Fury ή να μην πειράξεις τίποτα αν δεν νοιώθεις άνετα με τη διαδικασία (δεν είναι τίποτα δύσκολο πάντως) οπότε όλη η ραμ θα δουλεύει στα 3000mhz με κάποια επίπτωση (μικρή) στις επιδόσεις.
Raiz Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 40 λεπτά πριν, d3v4st4tor είπε Βάζεις τα πράγματα κάτω και σταθμίζεις: 16 gb ραμ είναι οκ σήμερα για gaming και για κάμποσο καιρό ακόμα. Όμως με 4 στικ γεμίζεις όλες τις θέσεις ραμ οπότε αν χρειαστεί να αναβαθμίσεις σε πχ 24-32 θα πρέπει να αφαιρέσεις/πουλήσεις κάμποσα ή και όλα.Τώρα μπορείς να υπερχρονίσεις την υπάρχουσα ραμ στα 3200mhz για να ταιριάξει με την HyperX Fury ή να μην πειράξεις τίποτα αν δεν νοιώθεις άνετα με τη διαδικασία (δεν είναι τίποτα δύσκολο πάντως) οπότε όλη η ραμ θα δουλεύει στα 3000mhz με κάποια επίπτωση (μικρή) στις επιδόσεις. Η αναβάθμιση σε 24 θα γινόταν μονο και μόνο γιατί μου έμειναν οι 2x4, είναι περιττή αναβάθμιση προφανώς. Η απόδοση που θα πρόσφεραν οι 4x4gb 3000 θα ήταν εξίσου καλή με την επιλογή των 2x8? Για εμένα θα ήταν σίγουρα η πιο οικονομική λύση το 4x4 με 40 ευρώ ακόμα να ξεμπερδέψω, απο το να δώσω 90 και να έχω και 8gb περίσσια μου χωρίς να μπορώ να τα αξιοποιήσω.
d3v4st4tor Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Και στις δύο περιπτώσεις έχεις 16gb σε dual channel οπότε είσαι καλυμένος. Η απόδοση είναι η ίδια, γι'αυτό πάρε 2 4άρια στικ ακόμα και είσαι οκ. Κάποια στιγμή στο μέλλον κάνεις και ένα overclock και τσιμπας και μερικά frames ακόμα. Τα 16gb θα σε κρατήσουν κάμποσα χρόνια χωρίς ανάγκη για αναβάθμιση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα