airtrelomike13 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Καλησπέρα πριν 2 χρόνια απεβίωσε ο πατέρας μου Το μόνο περιουσιακό στοιχείο που είχε στη κατοχή του ήταν ένα αμάξι 50%. Το υπόλοιπο 50% άνηκε στη μητέρα μου. Η μητέρα μου για προσωπικούς λόγους έκανα αποποίηση κληρονομιάς. Δηλ το 50% του θανόνος πατέρα μου ανήκει σε άλλους κληρονόμους που ακόμα δεν έχουν αποποιηθεί/αποδεχτεί το ποσοστό γιατί είναι λίγο μπερδεμένο. Ωστόσο αναγκαστικά έχει κρατήσει το δικό της ποσοστό που είχε από πριν. Έχουμε προβλήματα στη πολυκατοικία, καθώς οι γείτονες μας λένε να το πάρουμε από εκεί για να παρκάρουν τα δικά τους αμάξια και έχω έρθει σε πολύ δύσκολη θέση. Υπάρχει κάποιος τρόπος, η μητέρα μου το δικό της ποσοστό που είχε από πριν και δυστυχώς το έχει και τώρα, να το δώσει με μια δωρέα στο κράτος, στο Δήμο, κάπου να το ξεφορτωθούμε να ηρεμήσουμε?
Joshua21 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Το αυτοκίνητο του θανόντος είναι εξαίρετο, εξαιρείται από την υπόλοιπη περιουσία (και φυσικά από την αποποίηση), και πάει στη σύζυγο με συνοπτικές διαδικασίες. Επίσης στην περίπτωση αυτή το αυτοκίνητο μπορεί να περάσει στο όνομα της συζύγου χωρίς να πληρωθεί τέλος μεταβίβασης, μόνο τέλος αδείας πληρώνεται το οποίο είναι 75€. Μόλις το πάρει στο όνομα της ολόκληρο μπορεί μετά να το πουλήσει κανονικά, ή αν δεν αξίζει τίποτα να το δώσει σε διαλυτήριο για διαγραφή.
airtrelomike13 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Το αυτοκίνητο του θανόντος είναι εξαίρετο, εξαιρείται από την υπόλοιπη περιουσία (και φυσικά από την αποποίηση), και πάει στη σύζυγο με συνοπτικές διαδικασίες. Επίσης στην περίπτωση αυτή το αυτοκίνητο μπορεί να περάσει στο όνομα της συζύγου χωρίς να πληρωθεί τέλος μεταβίβασης, μόνο τέλος αδείας πληρώνεται το οποίο είναι 75€. Μόλις το πάρει στο όνομα της ολόκληρο μπορεί μετά να το πουλήσει κανονικά, ή αν δεν αξίζει τίποτα να το δώσει σε διαλυτήριο για διαγραφή. Εξαίρετο είναι αν το χρησιμοποιούσε και η μητέρα μου οσο ζούσε ο πατέρας μου. Η μητέρα μου δεν το χρησιμοποίησε ουδέποτε γιατί δεν έχει δίπλωμα. Ήταν 50-50 γιατί το έκανε ο πατέρας μου για φορολογικούς λόγους. Το αμάξι χρησιμοποιούνταν μόνο από το πατέρα μου. Σε παρακαλώ πραγματικά πες μου τι άλλο τρόπο έχουμε? Ευχαριστώ
Joshua21 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Μόλις τώρα, airtrelomike13 είπε Εξαίρετο είναι αν το χρησιμοποιούσε και η μητέρα μου οσο ζούσε ο πατέρας μου. Η μητέρα μου δεν το χρησιμοποίησε ουδέποτε γιατί δεν έχει δίπλωμα. Ήταν 50-50 γιατί το έκανε ο πατέρας μου για φορολογικούς λόγους. Το αμάξι χρησιμοποιούνταν μόνο από το πατέρα μου. Σε παρακαλώ πραγματικά πες μου τι άλλο τρόπο έχουμε? Ευχαριστώ Όχι φίλε μου, το έχεις καταλάβει λάθος, βάση νόμου το αυτοκίνητο του θανόντος αποτελεί εξαίρετο για τη σύζυγο χωρίς καμία προϋπόθεση. Άλλο τρόπο δεν γνωρίζω. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 11 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Εξαίρετο είναι αν το χρησιμοποιούσε και η μητέρα μου οσο ζούσε ο πατέρας μου. Η μητέρα μου δεν το χρησιμοποίησε ουδέποτε γιατί δεν έχει δίπλωμα. Ήταν 50-50 γιατί το έκανε ο πατέρας μου για φορολογικούς λόγους. Το αμάξι χρησιμοποιούνταν μόνο από το πατέρα μου. Σε παρακαλώ πραγματικά πες μου τι άλλο τρόπο έχουμε? Ευχαριστώ Δεν χρειάζεται να το οδηγούσε ή να έχει δίπλωμα η μητέρα σου.Μπορείς να έχεις στην κατοχή σου όχημα και ας μην έχεις δίπλωμα.
airtrelomike13 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Όχι φίλε μου, το έχεις καταλάβει λάθος, βάση νόμου το αυτοκίνητο του θανόντος αποτελεί εξαίρετο για τη σύζυγο χωρίς καμία προϋπόθεση. Άλλο τρόπο δεν γνωρίζω. Ωραία το θέμα είναι ότι η μητέρα μου για να μη πληρώνει Τέλη Κυκλοφορίας, είχε παραδώσει τις πινακίδες 2 μήνες μετά το θάνατο του πατέρα μου. Τώρα τι διαδικασία πρεπει να ακολουθήσει η μητέρα μου για να το πάρει 100% η ίδια 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Δεν χρειάζεται να το οδηγούσε ή να έχει δίπλωμα η μητέρα σου.Μπορείς να έχεις στην κατοχή σου όχημα και ας μην έχεις δίπλωμα. Κατάλαβα.Μακάρι να είναι έτσι γιατί έχω προβλήματα με τους γείτονες
Joshua21 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 18 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Ωραία το θέμα είναι ότι η μητέρα μου για να μη πληρώνει Τέλη Κυκλοφορίας, είχε παραδώσει τις πινακίδες 2 μήνες μετά το θάνατο του πατέρα μου. Τώρα τι διαδικασία πρεπει να ακολουθήσει η μητέρα μου για να το πάρει 100% η ίδια Πρέπει να πάει στην εφορία και να ζητήσει κάποιο χαρτί (αν θυμάμαι καλά αυθημερόν το δίνουν), με το οποίο θα μπορέσει να πάει στο μηχανολογικό και να κάνει μεταβίβαση. Το κακό είναι ότι πριν κάνει τη μεταβίβαση θα πρέπει να πληρώσει τα μισά τέλη κυκλοφορίας ώστε να κάνει άρση ακινησίας, και μετά να το περάσει ΚΤΕΟ μια και το παλιό σίγουρα θα έχει λήξει. Αλήθεια, έχει κάποια αξία το αυτοκίνητο, μπορεί να πουληθεί για κυκλοφορία, ή μόνο σε διαλυτήριο μπορεί να πάει για οριστική διαγραφή? Αν είναι να πάει διαλυτήριο τότε καλύτερα ρώτα σε κάποιο μήπως υπάρχει τρόπος να το πάρουν απευθείας για διαγραφή χωρίς να γίνει πρώτα άρση ακινησίας.
airtrelomike13 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Πρέπει να πάει στην εφορία και να ζητήσει κάποιο χαρτί (αν θυμάμαι καλά αυθημερόν το δίνουν), με το οποίο θα μπορέσει να πάει στο μηχανολογικό και να κάνει μεταβίβαση. Το κακό είναι ότι πριν κάνει τη μεταβίβαση θα πρέπει να πληρώσει τα μισά τέλη κυκλοφορίας ώστε να κάνει άρση ακινησίας, και μετά να το περάσει ΚΤΕΟ μια και το παλιό σίγουρα θα έχει λήξει. Αλήθεια, έχει κάποια αξία το αυτοκίνητο, μπορεί να πουληθεί για κυκλοφορία, ή μόνο σε διαλυτήριο μπορεί να πάει για οριστική διαγραφή? Αν είναι να πάει διαλυτήριο τότε καλύτερα ρώτα σε κάποιο μήπως υπάρχει τρόπος να το πάρουν απευθείας για διαγραφή χωρίς να γίνει πρώτα άρση ακινησίας. Όχι δεν έχει. Καλυτερα να το διαλυσουμε να το δωσω ανταλλακτικά. αν το παω σε διαλυτήριο, τότε μπορω να γλιτωσω τα μισα τελη και το ΚΤΕΟ?
Joshua21 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, airtrelomike13 είπε Όχι δεν έχει. Καλυτερα να το διαλυσουμε να το δωσω ανταλλακτικά. αν το παω σε διαλυτήριο, τότε μπορω να γλιτωσω τα μισα τελη και το ΚΤΕΟ? Δεν το ξέρω, πάρε τηλ σε κανα διαλυτήριο να ρωτήσεις όπως σου είπα, αυτοί σίγουρα ξέρουν.
kallair Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Το αμάξι είναι στον δρόμο η μέσα στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας; Δεν έχω καταλάβει για ποιον λόγο γκρινιάζουν οι γείτονες αν είναι μέσα στο πάρκινγκ (που σημαίνει ότι το πάρκινγκ σας ανήκει (; ). Ρωτάω γιατί διάβασα για τέλη κυκλοφορίας που θα πρέπει να είναι πληρωμένα για να το έχεις στον δρόμο( ειδάλλως μόνο σε γκαράζ), αν θυμάμαι καλά. Αν θυμάμαι λάθος, διορθώστε με.
airtrelomike13 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Μόλις τώρα, kallair είπε Το αμάξι είναι στον δρόμο η μέσα στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας; Δεν έχω καταλάβει για ποιον λόγο γκρινιάζουν οι γείτονες αν είναι μέσα στο πάρκινγκ (που σημαίνει ότι το πάρκινγκ σας ανήκει (; ). Ρωτάω γιατί διάβασα για τέλη κυκλοφορίας που θα πρέπει να είναι πληρωμένα για να το έχεις στον δρόμο( ειδάλλως μόνο σε γκαράζ), αν θυμάμαι καλά. Αν θυμάμαι λάθος, διορθώστε με. Θα σου πω τι γινεται περι αυτου γιατι και εγω τυχαια το βρηκα και το εμαθα. Ο χώρος ειναι κοινοχρηστος. Ειναι 2 πολυκατοικιες μια μπροστα και μια πισω. εγω μενω στη πισω η οποια εχει δικο της κοινοχρηστο χωρο. Τοσα χρονια λοιπον οσοι μενουμε στη πολυκατοικια παρκαρουμε στο κοινοχρηστο χωρο που στην ουσια αυθαιρετουμε ολοι και φαντασου το εμαθα προχτες αυτο. Και ειπα στους γειτονες ή βρισκω λυση και μου δινετε χρονο ή θα φυγουν ολα εξω απο τη πολυκατοικια καθως εδω δεν ειναι παρκιγκ, αλλα κοινοχρηστος χωρος και παρανομειτε ολοι. Εκει κοκκινισαν. Δεν θελω ομως να με μισουν, Θελω να βρω μια λυση και για μενα να ξεμπερδευω με αυτο 1
kallair Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Καλά τους είπες λοιπόν. Πέρα του τί σου είπαν τα παιδιά πιο πάνω, αν έχεις απορίες λογικά το ΚΕΠ της περιοχής σου θα μπορεί να σε κατευθύνει για το που να πας κ ποιες είναι οι διαδικασίες.
airtrelomike13 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, kallair είπε Καλά τους είπες λοιπόν. Πέρα του τί σου είπαν τα παιδιά πιο πάνω, αν έχεις απορίες λογικά το ΚΕΠ της περιοχής σου θα μπορεί να σε κατευθύνει για το που να πας κ ποιες είναι οι διαδικασίες. Συμφωνώ. Εμένα με νοιάζει να ξεφορτωθώ το αμάξι. Αυτό με νοιάζει. είτε με τον έναν ειτε με τον αλλον τροπο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα