Προς το περιεχόμενο

Η τσιγκουνία της cosmΟΤΕ και η ταλαιπωρία η δική μου

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω ένα διαμέρισμα στον Πύργο ως εξοχικό 10ετίας. Πρίν 2 χρόνια δίπλα απο την πολυκατοικία χτίστηκε μονοκατοικία ωστόσο ο πΟΤΕ πήρε γραμμή απο τον πίνακα της πολυκατοικίας και σύνδεσε την μονοκατοικία. (Η πολυκατοικία είχε 15 γραμμές όπου μόνο μια είχε μείνει διαθέσιμη γιατί ήταν για το δικό μου διαμέρισμα) Αποφάσισα να μετακομίσω απο την Αθήνα στον Πύργο μόνιμα αλλά πάω να κάνω μεταφορά τηλεφώνου  και μου λένε δε υπάρχει διαθεσιμότητα) τι κάνω? Μια λύση που σκέφτηκα για να καλύψω το κομματι της τηλεφωνίας ήταν να πάρω ένα νούμερο καρτοκινητό και α μπορέσω να το χρησιμοποιήσω ως σταθερό στο σπίτι να παίρνω τηλέφωνο απο αυτό το νούμερο απο σταθερό υπάρχει σταθερό (ασύρματο ή ενσύρματο) ή τηλεφωνκό κεντρό που να υποστηρίζει κάτι τέτοιο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 λεπτά πριν, Alexapapad είπε

Έχω ένα διαμέρισμα στον Πύργο ως εξοχικό 10ετίας. Πρίν 2 χρόνια δίπλα απο την πολυκατοικία χτίστηκε μονοκατοικία ωστόσο ο πΟΤΕ πήρε γραμμή απο τον πίνακα της πολυκατοικίας και σύνδεσε την μονοκατοικία. (Η πολυκατοικία είχε 15 γραμμές όπου μόνο μια είχε μείνει διαθέσιμη γιατί ήταν για το δικό μου διαμέρισμα) Αποφάσισα να μετακομίσω απο την Αθήνα στον Πύργο μόνιμα αλλά πάω να κάνω μεταφορά τηλεφώνου  και μου λένε δε υπάρχει διαθεσιμότητα) τι κάνω? Μια λύση που σκέφτηκα για να καλύψω το κομματι της τηλεφωνίας ήταν να πάρω ένα νούμερο καρτοκινητό και α μπορέσω να το χρησιμοποιήσω ως σταθερό στο σπίτι να παίρνω τηλέφωνο απο αυτό το νούμερο απο σταθερό υπάρχει σταθερό (ασύρματο ή ενσύρματο) ή τηλεφωνκό κεντρό που να υποστηρίζει κάτι τέτοιο?

Πήρε γραμμή από την μία πολυκατοικία για να δώσει σε άλλη? Μάλλον όχι. Κάτι άλλο έχει γίνει.

Μήπως δεν έχουν διαθέσιμα ζευγάρια στο καφαο?

Και τι να κανει δηλαδη ο οτε;

Να περιμένει ποτε θα πας εσυ εκει για να στην δώσει.

Το δίκτυο δίνετε σε οποιον τοζητησει πρωτος.

Αν βαλεις καρτοκινητο με data θα δίνεις ολο σου τι μισθο για να εχεις ιντερνετ.

Αν θελεις οπωσδηποτε ίντερνετ μην μετακομίσεις, ή ζητα απο ενα γείτονα και πλήρωνε του τα μισά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από τον πίνακα δεν νομίζω (είμαι σίγουρος) να πήρε γραμμή. Αυτό που έκανε είναι να την πάρει από το εξωτερικό κουτί διακλάδωσης και καλά έκανε, διότι είναι δικό του όπως και όλο το χάλκινο δίκτυο και αυτός αποφασίζει σε ποιον θα δώσει την σύνδεση (φυσικά με προτεραιότητα κατάθεσης της αίτησης).

Τώρα αν ήταν το τελευταίο ελεύθερο ζεύγος, bad lack και συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις που το δίκτυο ήταν επαρκές για Χ συνδέσεις και με τα χρόνια αυξήθηκαν οι οικοδομές άρα οι απαιτήσεις νέων συνδέσεων, που ωστόσο σήμερα δεν επαρκούν.

Επεξ/σία από jkoukos

Μάλλον τελικά αυτό που είπε ο @NikosKallithea είναι η καλύτερη λύση. Να μοιραστείς με κάποιο γείτονα το wifi του προσωρινά μέχρι να ελευθερωθεί κάποιο ζεύγος ή να γίνει αναβάθμιση. Μία σπανακόπιτα την εβδομάδα θα του φτιάχνεις, δεν είναι τίποτα.

Ξανακάνε αίτημα στον ΟΤΕ δεν χάνεις κάτι. Μήπως να δεις και τους εναλλακτικούς παρόχους μήπως παίζει κάπου κάτι?

Αν δεν έχει ο ΟΤΕ, του οποίου είναι το χάλκινο δίκτυο σε όλη την χώρα, δεν υπάρχει περίπτωση να του δώσει κανείς πάροχος, άσχετα τι μπορεί να υποσχεθούν.

Αίτημα ούτως ή άλλως πρέπει να υπάρχει (σε οποιονδήποτε θέλει) ώστε να μπει σε λίστα προτεραιότητας. Υπόψη ότι ισχύει για 2 η 3 μήνες και μετά πρέπει να γίνει πάλι το σχετικό αίτημα. Χωρίς να είναι γραμμένος σε αυτή την λίστα, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αποκτήσει τηλεφωνική γραμμή (εκτός αν έχει μπάρμπα από την Κορώνη).

Τα διαμερίσματα στην πολυκατοικία είναι όλα νόμιμα και είχε κατατεθεί η σχετική άδεια οικοδομής που να περιγράφει και τα 15 διαμερίσματα;

Αν ναι, τότε πρέπει ο ΟΤΕ να είχε φροντίσει να τερματίζουν και τα 15 στο κουτί της πολυκατοικίας με ΑΜΕΣΗ διαθεσιμότητα και όχι να δίνει δεξιά και αριστερά, από αρπακολλατζίδικες καταστάσεις, για να μη μπει στη φασαρία να ρίχνει άλλο καλώδιο για τη διπλανή μονοκατοικία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάνεις μεγάλο λάθος. Ο ΟΤΕ είναι υποχρεωμένος να φέρει στην είσοδο, στον κεντρικό κατανεμητή της οικοδομής, ένα καλώδιο με Χ ζεύγη, τόσα όσα αιτήθηκε ο εργολάβος ή ο μηχανικός της οικοδομής κατά την ανέγερσή της. Αυτό δεν σημαίνει ότι ντε και καλά αυτόματα θα έχετε σύνδεση όποτε το θελήσετε. Η παροχή υπηρεσίας είναι άλλο κεφάλαιο.

Το πόσα καλώδια θα έχει η εσωτερική εγκατάσταση στην οικοδομή, δηλαδή πόσα θα ξεκινούν από τον κεντρικό κατανεμητή και θα καταλήγουν σε κάθε διαμέρισμα, δεν είναι δουλειά και ούτε ενδιαφέρει τον ΟΤΕ. Το ίδιο γίνεται και με την ΔΕΗ ή την ΔΕΥΑΠ. Μας φέρνουν σε κεντρικό σημείο το νερό ή το ρεύμα και από εκεί που είναι ο μετρητής είναι δικό μας θέμα πόσες σωλήνες θα τραβήξουμε μέσα στο σπίτι ή/και πόσες πρίζες θα βάλουμε.

Πάμε πάλι πίσω. Στο καλώδιο που έρχεται στην οικοδομή σας, δεν έχετε αποκλειστική χρήση του, οπότε το "άμεσα" που τονίζεις δεν ισχύει. Πριν την οικοδομή συνδέεται (εναέρια ή υπόγεια) με άλλο μεγαλύτερο καλώδιο, παράλληλα τα ζεύγη τους και το οποίο είναι κοινό όλων των οικοδομών της ίδιας περιοχής. Αυτό σημαίνει ότι ο ΟΤΕ μπορεί να διαθέσει οποιοδήποτε ζεύγος του μεγάλου καλωδίου σε οποιονδήποτε πελάτη (δικό του ή άλλου παρόχου) του ζητήσει σύνδεση, σε οποιαδήποτε οικοδομή κι αν είναι αυτή, αρκεί να βρίσκεται εντός της περιοχής από την οποία περνά το κεντρικό καλώδιο. Αν με τα χρόνια η ζήτηση είναι τόση, ώστε να μην υπάρχει πλέον ελεύθερο ζεύγος, τότε συμβαίνει αυτό που διαπίστωσες εσύ.

Προσωρινή λύση σήμερα είναι να κάνεις αίτημα σύνδεσης, για να μπεις σε σειρά προτεραιότητας. Μόνιμη λύση αλλά δύσκολη, είναι να αναβαθμίσει το χάλκινο δίκτυο στην περιοχή σου ο ΟΤΕ. Όμως εδώ και 2-3 χρόνια έπαψε να είναι καθολικός πάροχος δικτύου τηλεφωνίας στην χώρα μας και την θέση του έχει αναλάβει η Forthnet, η οποία ωστόσο δεν περνά χάλκινα καλώδια αλλά δίνει τηλεφωνία μέσω δορυφορικής σύνδεσης.

Επεξ/σία από jkoukos

Καλό είναι να ξεκαθαριστεί ακριβώς τί έχει συμβεί στην περίπτωση του topic starter. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.

Έχω δει στο παρελθόν «κλεμμένα» ζευγάρια από διπλανά κτίρια (και όχι από το κουτί του ΟΤΕ που έχει δικαίωμα να το διαθέσει κατά βούληση στη γειτονιά), κάτι που απαγορεύεται ρητά.

Αν έχουν πάρει σύνδεση από τον κατανεμητή που είναι εντός της οικοδομής, το κόβει χωρίς δεύτερη κουβέντα. Αν όμως είναι εξωτερικό, πρέπει να μας δώσει μία φωτογραφία, για να δούμε τι κουτί είναι αυτό, διότι πιθανότατα πάλι του ΟΤΕ είναι.

Φυσικά εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα εξεύρεσης ελεύθερου ζεύγους, διότι αυτό που έφερνε την σύνδεση και το χρησιμοποίησε η άλλη οικοδομή, πάλι είναι στην δικαιοδοσία του ΟΤΕ και όχι της οικοδομής του φίλου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...