Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Είμαι σε φάση να πάρω το πρώτο αμάξι. Νέος οδηγός δεν έχω οδηγήσει αμάξι, δεν είχε η οικογένεια.

Κοίταξα αρκετές αγγελίες τον τελευταίο καιρό και αυτές τις μέρες έχω ξεχωρίσει 2 τις οποίες είδα και από κοντά.

Πρόκεται για ένα Fiat punto του 2013 πολύ όμορφο με ωραία ζάντα, δερμάτινο τιμόνι, γενικά άριστη κατάσταση μέσα έξω που το κοίταξα. 75 άλογα όμως, βενζίνη. 64k χιλιόμετρα, έμπορος οπότε δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι και τόσα.Τιμή 6300 με κλειδί στο χέρι.

Δεύτερη επιλογή Seat Leon του 2010, 105 άλογα-βενζίνη, 6 ταχύτητες, ηλεκτρικά παράθυρα κλπ. 105k χιλιόμετρα. Πολύ καλή εσωτερική κατάσταση, καλή εξωτερική με 2 γρατζουνιές από κλειδί σε μια πόρτα και στο καπό οι οποίες πρέπει να φτιάχονται με λογικό κόστος. 2ο χέρι και τιμή συζητήσιμη στα 6500 από ιδιώτη.

Να πω ότι εννοείται ότι και στα 2 θα γίνει μηχανικός έλεγχος και test drive από γνωστό μου μηχανικό. Επίσης πάνω κάτω πρέπει να έχουν και τα 2 ίδια τέλη. Οπότε άποψη χρημάτων είναι σχεδόν όλα την ίδια κλίμακα.

Θα ήθελα να ακούσω τις σκέψεις σας και ας πούμε ότι και τα 2 αμάξια είναι σε καλή μηχανική κατάσταση για τα χιλιόμετρα και την ηλικία τους, ποιο θα προτιμούσατε και γιατί; Εμφανισιακά δεν έχω ξεκάθαρη προτίμηση και θα ήμουν ικανοποιημένος και με τα 2. Αυτό που προσπαθώ να ζυγίσω είναι τα περισσότερα χιλιόμετρα (χρήση) αλλά μεγαλύτερη ιπποδύναμη και γενικά την λίγο ανώτερη κατηγορία του Leon ή ένα "μοουράτο" punto φαινομενικά σε καλύτερα κατάσταση αλλά με 75 μόλις άλογα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους βοηθήσουν. Θέλω να μαζέψω απόψεις για να δω πως θα κινηθώ από Δευτέρα.

Δημοσ.

Με την προϋπόθεση ότι και τα δύο βγαίνουν καθαρά στον έλεγχο, εγώ θα έπαιρνα το Leon. Μια κατηγορία πάνω, πιο δυνατός κινητήρας και ιδιώτης. Τα χιλιόμετρα δεν είναι πολλά.

Δεν γράφεις όμως καθόλου τις ανάγκες σου και τη χρήση του αυτοκινήτου. Αν μένεις πχ Πατήσια ή Αμπελόκηπους και οδηγείς αποκλειστικά εντός πόλης ίσως ένα μικρότερο αυτοκίνητο βολεύει καλύτερα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίτα οι ανάγκες μου δεν είναι ξεκάθαρες καθώς ποτέ δεν είχαμε αυτοκίνητο στην οικογένεια. Οπότε είμαι μαθημένος στην περιορισμένη μετακίνηση και στην χρήση ΜΜΜ. Τώρα ανοίγεται μπροστά μου ο κόσμος της ελεύθερης μετακίνησης να το πω.  Ωστόσο πάντα μου άρεσε η οδήγηση και τα αυτοκίνητα (όχι σε υπερβολικό βαθμό) και θεωρώ ότι τώρα που τα οικονομικά μου είναι καλύτερα θα κινούμαι αρκετά και θα πηγαίνω και μια στο τόσο κάνα ταξιδάκι. Καθημερινή ανάγκη το αυτοκίνητο δεν είναι καθώς η δουλεία μου (προς το παρόν) είναι κοντά στο σπίτι μου. Μένω Αθήνα, νότια προάστια.

Επεξ/σία από dimitris21gr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σαν μηχανη και χωρους το Leon, σαν μεγεθος το Fiat (σαν πρωτο αμαξι καλο θα ηταν το μεγεθος να το κοιταξεις αρκετα).

Προσωπικα θα σου ελεγα να κοιταξεις και σε Seat Ibiza αν δεν καιγεσαι για τους χωρους.

Επεξ/σία από Salvation81

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...