giannnis122 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 33 λεπτά πριν, ekrepali είπε Μήπως το google account ή το play store το είχες σετάρει σε ξένη χώρα; Όχι τίποτα, δεν μου το έχει ξανά κάνει
ekrepali Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 4 minutes ago, giannnis122 said: Όχι τίποτα, δεν μου το έχει ξανά κάνει Διέγραψε cache από mydeddie, playstore και όλους τους browser... και cookies απ'όλους τους browser. Άμα δε ξεκολλήσει και πάλι, κατέβασε κάνα apk.
yazidis Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Αυτό με την κομμένη σφραγίδα, πληρώνεις πρόστιμο; Εγώ δεν θυμάμαι ποτέ τα ρολόγια μας να είχαν σφραγίδες, και επειδή έχω τριφασικό και μέσα στην χελώνα έχει και εκεί ασφάλειες, έχει τύχει να πέφτουν από εκεί και όχι απ τον πίνακά μου οπότε θα πρέπει να ανοίγεται το κουτί για να σηκώνω τις ασφάλειες.. να υποψιαστώ πως θα έπρεπε οι μαλακές οι ηλεκτρολόγοι να βάζουν χαμηλότερες ασφάλειες στον δικό μου πίνακα για να πέφτουν οι δικές μου και όχι της χελώνας και πως όσοι μου έκαναν ηλεκτρολογικά σχέδια το αφήνανε έτσι λάθος;
Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 9 ώρες πριν, yazidis είπε Αυτό με την κομμένη σφραγίδα, πληρώνεις πρόστιμο; Εγώ δεν θυμάμαι ποτέ τα ρολόγια μας να είχαν σφραγίδες, και επειδή έχω τριφασικό και μέσα στην χελώνα έχει και εκεί ασφάλειες, έχει τύχει να πέφτουν από εκεί και όχι απ τον πίνακά μου οπότε θα πρέπει να ανοίγεται το κουτί για να σηκώνω τις ασφάλειες.. να υποψιαστώ πως θα έπρεπε οι μαλακές οι ηλεκτρολόγοι να βάζουν χαμηλότερες ασφάλειες στον δικό μου πίνακα για να πέφτουν οι δικές μου και όχι της χελώνας και πως όσοι μου έκαναν ηλεκτρολογικά σχέδια το αφήνανε έτσι λάθος; Ναι καπου στα 15-20 ευρω για κομμενη ασφαλεια Κανει ΔΑΚ (Δελτιο αναφορας καταμετρητη) ο καταμετρητης οταν δει κομμενη σφραγιδα Δικιο εχεις για την ...υποψια. 1 1
gpapas640 Δημοσ. Παρασκευή στις 11:43 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:43 μμ (επεξεργασμένο) Στις 29/12/2024 στις 10:17 ΠΜ, Γιάννης Platano είπε Ναι καπου στα 15-20 ευρω για κομμενη ασφαλεια Κανει ΔΑΚ (Δελτιο αναφορας καταμετρητη) ο καταμετρητης οταν δει κομμενη σφραγιδα Δικιο εχεις για την ...υποψια. Όταν λέμε κομμένη σφραγίδα εννοούμε εκείνο το κόκκινο στρογγυλό πλαστικό που είναι δεμένο γύρω από το μετρητή με σύρμα; Και αν ναι, πώς ακριβώς "κοβεται"; Δε μπορει κάποιος να κόψει το σύρμα, και να το αντικαταστήσει; Πώς ακριβώς αυτή η μέθοδος "σφραγισης " θεωρείται ασφαλής; Επεξ/σία Παρασκευή στις 11:44 μμ από gpapas640
Γιάννης Platano Δημοσ. Σάββατο στις 12:37 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:37 πμ 49 λεπτά πριν, gpapas640 είπε Όταν λέμε κομμένη σφραγίδα εννοούμε εκείνο το κόκκινο στρογγυλό πλαστικό που είναι δεμένο γύρω από το μετρητή με σύρμα; Και αν ναι, πώς ακριβώς "κοβεται"; Δε μπορει κάποιος να κόψει το σύρμα, και να το αντικαταστήσει; Πώς ακριβώς αυτή η μέθοδος "σφραγισης " θεωρείται ασφαλής; Κόβεται πολύ εύκολα ακόμα και με ένα ψαλιδακι Όχι δεν γίνεται να βάλει άλλος άλλο σύρμα Μονό ολική αντικατάσταση της ασφαλείας από τεχνητή του ΔΕΔΔΗΕ Η ασφάλεια έχει ένα αριθμό πάνω που καταγράφεται και η παλιά και η νέα με τον αριθμό αυτό από τον τεχνίτη και ο λόγος αντικατάστασης Δεν είναι υποχρεωτικά κόκκινο χρώμα 1
gpapas640 Δημοσ. Δευτέρα στις 09:57 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:57 πμ Στις 4/1/2025 στις 12:37 ΠΜ, Γιάννης Platano είπε Κόβεται πολύ εύκολα ακόμα και με ένα ψαλιδακι Όχι δεν γίνεται να βάλει άλλος άλλο σύρμα Μονό ολική αντικατάσταση της ασφαλείας από τεχνητή του ΔΕΔΔΗΕ Η ασφάλεια έχει ένα αριθμό πάνω που καταγράφεται και η παλιά και η νέα με τον αριθμό αυτό από τον τεχνίτη και ο λόγος αντικατάστασης Δεν είναι υποχρεωτικά κόκκινο χρώμα Και να μην κόψεις το σύρμα, μπορείς να το ξεμπλέξεις και μετά να το ξανασφιξεις. Γενικά το να θεωρείς "σφράγιση" της παροχής ένα κομμάτι σύρμα, είναι σα να θεωρείς ότι προστατεύεις έναν χώρο βάζοντας κόκκινη κορδέλα που απαγορεύει την είσοδο. Αλλά... ΔΕΔΔΗΕ εισαι
Γιάννης Platano Δημοσ. Δευτέρα στις 10:54 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:54 πμ 55 λεπτά πριν, gpapas640 είπε Και να μην κόψεις το σύρμα, μπορείς να το ξεμπλέξεις και μετά να το ξανασφιξεις. Γενικά το να θεωρείς "σφράγιση" της παροχής ένα κομμάτι σύρμα, είναι σα να θεωρείς ότι προστατεύεις έναν χώρο βάζοντας κόκκινη κορδέλα που απαγορεύει την είσοδο. Αλλά... ΔΕΔΔΗΕ εισαι Από ότι ξέρω από συναδέλφους τεχνίτες όταν εργαζόμουν δεν είναι εύκολο να ξαναβάλεις το σύρμα. Εγώ διοικητικός ήμουν Τωρα είμαι σε σύνταξη 1
Luciddream Δημοσ. Δευτέρα στις 11:56 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:56 πμ 1 hour ago, gpapas640 said: Και να μην κόψεις το σύρμα, μπορείς να το ξεμπλέξεις και μετά να το ξανασφιξεις. Γενικά το να θεωρείς "σφράγιση" της παροχής ένα κομμάτι σύρμα, είναι σα να θεωρείς ότι προστατεύεις έναν χώρο βάζοντας κόκκινη κορδέλα που απαγορεύει την είσοδο. Αλλά... ΔΕΔΔΗΕ εισαι Και εμένα πάντως δεν φαίνεται κομμένο, φαίνεται σαν να το ξεμπλεξαν και το ίσιωσαν. Δεν ξέρω ποιος το έκανε και γιατί.Έχω μια υποψία έναν γείτονα αλλά δεν τον εχω βρει να τον ρωτήσω. Αλλά και που το δήλωσα δεν έγινε κάτι τώρα στις γιορτές δεν έχει ασχοληθεί να έρθει κανείς από ΔΕΔΔΗΕ. Από την άλλη φοβάμαι μην ήταν έτσι εξαρχής και το είχε βάλει επίτηδες ο υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ για να μην χαλάνε σφραγίδες και πήγα και το δήλωσα χωρίς λόγο. Αυτό το λέω γιατί όταν είχαν έρθει για έλεγχο ο ίδιος είπε στον βοηθό του να μην βάλει στην μπάρα διανομής σφραγίδα ότι δεν χρειάζεται (ήμουν μπροστά). Και η αλήθεια είναι ότι δεν θα είχα ασχοληθεί καν να δω ότι έχει βγει η σφραγίδα αν δεν με χρέωναν σχεδόν 300 κιλοβατώρες παραπάνω από αυτά που έχω κάψει.Ίσως καλύτερα να μην είχα ασχοληθεί και να τα πλήρωνα γιατί βλέπω ότι και τώρα αυτό θα κάνω.
washcloud Δημοσ. Δευτέρα στις 04:30 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:30 μμ 6 ώρες πριν, gpapas640 είπε Και να μην κόψεις το σύρμα, μπορείς να το ξεμπλέξεις και μετά να το ξανασφιξεις. Γενικά το να θεωρείς "σφράγιση" της παροχής ένα κομμάτι σύρμα, είναι σα να θεωρείς ότι προστατεύεις έναν χώρο βάζοντας κόκκινη κορδέλα που απαγορεύει την είσοδο. Αλλά... ΔΕΔΔΗΕ εισαι ...ΑΝ θυμάμαι καλά, οι συγκεκριμένες "σφραγίδες" τοποθετούνται με ειδικό "μηχανηματάκι" καιδ εν πρόκειται για "πλεγμένο σύρμα", αλλά "ατόφιο" (/"ενιαίο") που οι δυο άκρες του καταλήγουν μέσα στο πλαστικό. Είναι "ακριβώς" όπως το πάλαι-ποτέ "βουλοκέρι" στους φακέλους, όπου αν άνοιγες αυτό το "σφράγισμα", μετά η όποια προσπάθεια να τον ξανακλείσεις "άφηνε ίχνη", υποδηλώνοντας ότι ο φάκελος είχε παραβιαστεί. Ή όπως πχ σε κάποιους "εξωτερικούς (USB)" δίσκους, όπου η προσπάθεια ανοίγματος της θήκης για βγάλσιμο του περιεχόμενου σκληρού, συνεπάγεται βγάλσιμο "ταπών" (όταν υπάρχουν βίδες) ή σκίσιμο "ταινιών - σφράγισης", παραμόρφωση του πλαστικού της θήκης/γρατζουνιές/σπασίματα (κυρίως σε εσωτερικά κλιπς κουμπώματος της θήκης) - όλα συνθήκες που ακυρώνουν την εγγύηση.... Γι' αυτό ΙΣΩΣ ο μόνος τρόπος να "αποκαταστήσει" κανείς μια "κομμένη σφραγίδα ΔΕΔΔΗΕ" να είναι "ζέσταμα" (άλλου παρόμοιου) σύρματος, ώστε ΛΥΩΝΟΝΤΑΣ την "σφραγίδα", να χώσεις το καυτό συρματάκι μέσα το πλαστικό, κι όλο αυτό να μη σημαίνει ότι ένα προσεκτικό μάτι δεν θα καταλάβει την ματσακονιά, αλλά ότι μπορεί να τη γλυτώσεις βασιζόμενος στον σταρχιδισμό του ελεγκτή της σφραγίδας που δε θα δώσει τόσο πολλή σημασια στο τί βλέπει.... All in all, μπορεί να ΦΑΙΝΕΤΑΙ "μούφα προστασία", αλλά ΕΙΝΑΙ επαρκής, και σαφώς περισσότερο από "κορδέλα απαγόρευσης διέλευσης"... 2
gpapas640 Δημοσ. Τρίτη στις 01:55 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:55 πμ 9 ώρες πριν, washcloud είπε ...ΑΝ θυμάμαι καλά, οι συγκεκριμένες "σφραγίδες" τοποθετούνται με ειδικό "μηχανηματάκι" καιδ εν πρόκειται για "πλεγμένο σύρμα", αλλά "ατόφιο" (/"ενιαίο") που οι δυο άκρες του καταλήγουν μέσα στο πλαστικό. Είναι "ακριβώς" όπως το πάλαι-ποτέ "βουλοκέρι" στους φακέλους, όπου αν άνοιγες αυτό το "σφράγισμα", μετά η όποια προσπάθεια να τον ξανακλείσεις "άφηνε ίχνη", υποδηλώνοντας ότι ο φάκελος είχε παραβιαστεί. Ή όπως πχ σε κάποιους "εξωτερικούς (USB)" δίσκους, όπου η προσπάθεια ανοίγματος της θήκης για βγάλσιμο του περιεχόμενου σκληρού, συνεπάγεται βγάλσιμο "ταπών" (όταν υπάρχουν βίδες) ή σκίσιμο "ταινιών - σφράγισης", παραμόρφωση του πλαστικού της θήκης/γρατζουνιές/σπασίματα (κυρίως σε εσωτερικά κλιπς κουμπώματος της θήκης) - όλα συνθήκες που ακυρώνουν την εγγύηση.... Γι' αυτό ΙΣΩΣ ο μόνος τρόπος να "αποκαταστήσει" κανείς μια "κομμένη σφραγίδα ΔΕΔΔΗΕ" να είναι "ζέσταμα" (άλλου παρόμοιου) σύρματος, ώστε ΛΥΩΝΟΝΤΑΣ την "σφραγίδα", να χώσεις το καυτό συρματάκι μέσα το πλαστικό, κι όλο αυτό να μη σημαίνει ότι ένα προσεκτικό μάτι δεν θα καταλάβει την ματσακονιά, αλλά ότι μπορεί να τη γλυτώσεις βασιζόμενος στον σταρχιδισμό του ελεγκτή της σφραγίδας που δε θα δώσει τόσο πολλή σημασια στο τί βλέπει.... All in all, μπορεί να ΦΑΙΝΕΤΑΙ "μούφα προστασία", αλλά ΕΙΝΑΙ επαρκής, και σαφώς περισσότερο από "κορδέλα απαγόρευσης διέλευσης"... Καμία σχέση. Πρόκειται για ένα στρογγυλό πλαστικό με μια μικρή τρύπα από την οποία περνάει το σύρμα. Θα προσπαθήσω να ανεβάσω αύριο φωτογραφίες.
washcloud Δημοσ. Τρίτη στις 06:15 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:15 μμ ^...το να έχει κανείς τις αμφιβολίες του για το οτιδήποτε, θεμιτό - αλλά καλό θα είναι η όποια σιγουριά να βασίζεται σε κάτι περισσότερο, όταν είναι να χρησιμοποιεί ατάκες όπως "καμμία σχέση". Ορίστε λοιπόν η απόλυτη σχέση: Δεν ξέρω τί ακριβώς υφίσταται στον δικό σου μετρητή, αλλά η περιγραφή αυτού που φαίνεται στην φωτό και βλέπω με τα μάτια μου κατά το τράβηγμά της, έχει ως εξής: Το συρματάκι της "ασφάλειας" περνά ΕΝΙΑΙΟ μέσα από την τρύπια βίδα του κάτω μέρους, χωρίς "δεσίματα" (το έφερα βόλτα γύρω-γύρω για να επιβεβαιώσω), και οι δύο άκρες του φαίνονται βυθισμένες μέσα στο πλαστικό, και φυσικά έχουν ενωματωθεί σε αυτό και δεν αφαιρούνται με τράβηγμα (η όποια έντονη προσπάθεια θα καταλήξει στο να σπάσει το σύρμα καθώς είναι αρκετά εύκαμπτο). Δεν τα έχω δει, αλλά μπορώ να φανταστώ τα "μηχανάκια" που είπα χθες, είναι κάτι σαν τον πλαστικοποιητή σακκουλών, όπου με θέρμανση δύο κομματιων "σφραγίδας" κολλάει το όλο πράμμα μεταξύ του, εγκλωβίζοντας έτσι τις άκρες του σύρματος. Και ναι, είναι αρκετά ασφαλής σαν τρόπος ώστε να μην μπορεί "ο οποιοσδήποτε" να το κάνει να φαίνεται ενιαίο το σύρμα, κόβοντάς το και ξαναπλέκοντάς το. Προφανώς κάποιου που "πιάνουν τα χέρια", του είναι σχετικά εύκολο να κόψει λίγο πριν χαθεί μέσα στην βίδα το σύρμα, να κάνει ό,τι είναι να κάνει, και κατόπιν να δέσει το συρματάκι ίσα-ίσα ώστε να κρατιέται δεμένο (δεν υπάρχει "παλάντζα" σύρματος άλλωστε για πολλά-πολλά) και να χώσει τον "κόμπο" λίγο μέσα στην βίδα, σε προσπάθεια όποιος σχετικός περάσει για έλεγχο να μην πιάσει το μάτι του την παρέμβαση που έχει γίνει...Κομμάτι ριψοκίνδυνο δηλαδή και καθόλου βέβαιο ότι θα πιάσει σαν κόλπο.... 1
gpapas640 Δημοσ. Τρίτη στις 11:56 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:56 μμ (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, washcloud είπε ^...το να έχει κανείς τις αμφιβολίες του για το οτιδήποτε, θεμιτό - αλλά καλό θα είναι η όποια σιγουριά να βασίζεται σε κάτι περισσότερο, όταν είναι να χρησιμοποιεί ατάκες όπως "καμμία σχέση". Ορίστε λοιπόν η απόλυτη σχέση: Δεν ξέρω τί ακριβώς υφίσταται στον δικό σου μετρητή, αλλά η περιγραφή αυτού που φαίνεται στην φωτό και βλέπω με τα μάτια μου κατά το τράβηγμά της, έχει ως εξής: Το συρματάκι της "ασφάλειας" περνά ΕΝΙΑΙΟ μέσα από την τρύπια βίδα του κάτω μέρους, χωρίς "δεσίματα" (το έφερα βόλτα γύρω-γύρω για να επιβεβαιώσω), και οι δύο άκρες του φαίνονται βυθισμένες μέσα στο πλαστικό, και φυσικά έχουν ενωματωθεί σε αυτό και δεν αφαιρούνται με τράβηγμα (η όποια έντονη προσπάθεια θα καταλήξει στο να σπάσει το σύρμα καθώς είναι αρκετά εύκαμπτο). Δεν τα έχω δει, αλλά μπορώ να φανταστώ τα "μηχανάκια" που είπα χθες, είναι κάτι σαν τον πλαστικοποιητή σακκουλών, όπου με θέρμανση δύο κομματιων "σφραγίδας" κολλάει το όλο πράμμα μεταξύ του, εγκλωβίζοντας έτσι τις άκρες του σύρματος. Και ναι, είναι αρκετά ασφαλής σαν τρόπος ώστε να μην μπορεί "ο οποιοσδήποτε" να το κάνει να φαίνεται ενιαίο το σύρμα, κόβοντάς το και ξαναπλέκοντάς το. Προφανώς κάποιου που "πιάνουν τα χέρια", του είναι σχετικά εύκολο να κόψει λίγο πριν χαθεί μέσα στην βίδα το σύρμα, να κάνει ό,τι είναι να κάνει, και κατόπιν να δέσει το συρματάκι ίσα-ίσα ώστε να κρατιέται δεμένο (δεν υπάρχει "παλάντζα" σύρματος άλλωστε για πολλά-πολλά) και να χώσει τον "κόμπο" λίγο μέσα στην βίδα, σε προσπάθεια όποιος σχετικός περάσει για έλεγχο να μην πιάσει το μάτι του την παρέμβαση που έχει γίνει...Κομμάτι ριψοκίνδυνο δηλαδή και καθόλου βέβαιο ότι θα πιάσει σαν κόλπο.... Το "καμία σχέση" που είπα σημαίνει ότι η περιγραφή σου δεν αντιστοιχεί στην εικόνα που έχω εγώ, όχι ότι θεωρώ ανακριβή αυτά που λες. Η εικόνα που ανέβασες το επαληθευει. Στη δική μου πολυκατοικία προφανώς έχει γίνει προχειροδουλεια από τον τοπικό ΔΕΔΔΗΕ. Θα ανεβάσω αύριο φωτογραφία για του λόγου το αληθές. Επεξ/σία Τρίτη στις 11:58 μμ από gpapas640
washcloud Δημοσ. χθες στις 05:11 πμ Δημοσ. χθες στις 05:11 πμ 5 ώρες πριν, gpapas640 είπε Στη δική μου πολυκατοικία προφανώς έχει γίνει προχειροδουλεια από τον τοπικό ΔΕΔΔΗΕ. ...δεν έχω καμμιά όρεξη να υπερασπιστώ τον ΔΕΔΔΗΕ (μα καμμία απολύτως), αλλά αν εννοείς ότι όλες οι "χελώνες" της πολυκατοικίας έχουν συρματάκια σφραγίδας κομμένα και ξαναδεμένα, μάλλον μιλάμε για μαζικές παραβιάσεις σφραγίδων (πιθανώς για να "πειράζονται" οι μετρητές) και κανείς (μάλλον) ποτέ δεν έδωσε σημασία βλέποντάς τους (είτε μιλάμε για καταμετρητές που δεν ξέρω καν αν είναι στην αρμοδιότητά τους, είτε για τεχνικούς που πιθανώς θα έτυχε να βρεθούν εκεί). Κι αυτό επειδή όπως είπα, το βάλσιμο σφραγίδας "δεν είναι κάτι που γίνεται με το χέρι" μόνο (και δεν νομίζω η κάθε περιοχή να έχει τον δικό της τρόπο εγκατάστασης σφραγίδας): λογικά κάποιο είδος "πρέσας" χρησιμοποιούν, σε όλη την επικράτεια... Εκτός κι αν με το "προχειροδουλειά" εννοούσες ακριβώς την ανυπαρξία ελέγχου των σφραγίδων...
gpapas640 Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες (επεξεργασμένο) Στις 8/1/2025 στις 5:11 ΠΜ, washcloud είπε ...δεν έχω καμμιά όρεξη να υπερασπιστώ τον ΔΕΔΔΗΕ (μα καμμία απολύτως), αλλά αν εννοείς ότι όλες οι "χελώνες" της πολυκατοικίας έχουν συρματάκια σφραγίδας κομμένα και ξαναδεμένα, μάλλον μιλάμε για μαζικές παραβιάσεις σφραγίδων (πιθανώς για να "πειράζονται" οι μετρητές) και κανείς (μάλλον) ποτέ δεν έδωσε σημασία βλέποντάς τους (είτε μιλάμε για καταμετρητές που δεν ξέρω καν αν είναι στην αρμοδιότητά τους, είτε για τεχνικούς που πιθανώς θα έτυχε να βρεθούν εκεί). Κι αυτό επειδή όπως είπα, το βάλσιμο σφραγίδας "δεν είναι κάτι που γίνεται με το χέρι" μόνο (και δεν νομίζω η κάθε περιοχή να έχει τον δικό της τρόπο εγκατάστασης σφραγίδας): λογικά κάποιο είδος "πρέσας" χρησιμοποιούν, σε όλη την επικράτεια... Εκτός κι αν με το "προχειροδουλειά" εννοούσες ακριβώς την ανυπαρξία ελέγχου των σφραγίδων... Ιδού η περί ου προχειρότητα. Κόβεις το σύρμα σε ένα σημείο, κάνεις ότι θέλεις στο μετρητή και το ξαναδενεις. Να επισημάνω ότι η συγκεκριμένη "σφράγιση" έγινε πριν από κανένα μηνα. Φυσικά υπάρχουν και μετρητές που δεν έχουν καν το μπροστινό καπάκι. Επεξ/σία πριν από 3 ώρες από gpapas640
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα