mdkamael Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπερα... η επομενη καταμετρηση ειναι προγραμματισμενη στις 10.09 συμφωνα με το app της ΔΕΔΔΗΕ. Ποτε θεωρειται καλη ημερομηνια ωστε να κατοχυρωθει manually απο μενα στο app?! Ή δεν εχει νοημα πλεον?! Επισης, εχω κανει αιτηση για νυχτερινο. Συνεπως θα αλλαχτει και ο μετρητης και απ οτι καταλαβαινω θα παει σε ψηφιακο. Τουλαχιστον απ οσο γνωριζω απο Γερμανια, εχουν υποδοχη για plug n play εξαρτηματα οπου μπορεις να προσθεσεις ενα περιφερειακο και να εχεις την ενδειξη μετρησεων μεσω wifi ( ενδεικτικα αναφερω τα εξαρτηματα poweropti, IOmeter ). Γνωριζουμε αν υπαρχει η δυνατοτητα αυτη στους εγχωριους ψηφιακους μετρητρες?! Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2024 από mdkamael
Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2024 12 ώρες πριν, mdkamael είπε Καλησπερα... η επομενη καταμετρηση ειναι προγραμματισμενη στις 10.09 συμφωνα με το app της ΔΕΔΔΗΕ. Ποτε θεωρειται καλη ημερομηνια ωστε να κατοχυρωθει manually απο μενα στο app?! Ή δεν εχει νοημα πλεον?! Επισης, εχω κανει αιτηση για νυχτερινο. Συνεπως θα αλλαχτει και ο μετρητης και απ οτι καταλαβαινω θα παει σε ψηφιακο. Τουλαχιστον απ οσο γνωριζω απο Γερμανια, εχουν υποδοχη για plug n play εξαρτηματα οπου μπορεις να προσθεσεις ενα περιφερειακο και να εχεις την ενδειξη μετρησεων μεσω wifi ( ενδεικτικα αναφερω τα εξαρτηματα poweropti, IOmeter ). Γνωριζουμε αν υπαρχει η δυνατοτητα αυτη στους εγχωριους ψηφιακους μετρητρες?! Εχω ψηφιακο μετρητη αλλα για την ωρα οχι δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα Καλυτερα να καταχωρεις την ενδιξη στο mydei αν εχει παροχο ΔΕΗ Ετσι εκανα μεχρι να αλλαχτει ο μετρητης που πια δεν χρειαζεται να το κανω και ουτε υπαρχει αυτη η δυνατοτητα 1
takoulou Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, mdkamael είπε Καλησπερα... η επομενη καταμετρηση ειναι προγραμματισμενη στις 10.09 συμφωνα με το app της ΔΕΔΔΗΕ. Ποτε θεωρειται καλη ημερομηνια ωστε να κατοχυρωθει manually απο μενα στο app?! Ή δεν εχει νοημα πλεον?! Επισης, εχω κανει αιτηση για νυχτερινο. Συνεπως θα αλλαχτει και ο μετρητης και απ οτι καταλαβαινω θα παει σε ψηφιακο. Τουλαχιστον απ οσο γνωριζω απο Γερμανια, εχουν υποδοχη για plug n play εξαρτηματα οπου μπορεις να προσθεσεις ενα περιφερειακο και να εχεις την ενδειξη μετρησεων μεσω wifi ( ενδεικτικα αναφερω τα εξαρτηματα poweropti, IOmeter ). Γνωριζουμε αν υπαρχει η δυνατοτητα αυτη στους εγχωριους ψηφιακους μετρητρες?! Πλεον περναει καθε μηνα ο Δεδδηε... Μονο σε περιπτωση που δεν εχει περασει εχεις την δυνατητα να την δωσεις εσυ μετα απο 2-3 μερες.. Απλα θα πρεπει να το διαπιστωσεις οτι δεν περασαν.. Ποτε εκανες το αιτημα για το νυχτερινο; Σε ποια περιοχη... Οι μετρητες δεν εχουν υποδοχη μονο για sim καρτα και συνδεση για το τεχνικο προσωπικο... Απλα σιγα σιγα θα υπαρχει καποια στιγμη και η τηλεμετρηση στο μελλον.. Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2024 από takoulou 2
ekrepali Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2024 34 minutes ago, takoulou said: Πλεον περναει καθε μηνα ο Δεδδηε... Μονο σε περιπτωση που δεν εχει περασει εχεις την δυνατητα να την δωσεις εσυ μετα απο 2-3 μερες.. Απλα θα πρεπει να το διαπιστωσεις οτι δεν περασαν.. Δεν ισχύει αυτό... μπορεί να δώσει ένδειξη ο καταναλωτής στον ΔΕΔΔΗΕ ακόμα και την ίδια μέρα που αναγράφει ο λογαραριασμός ότι θα γίνει καταμέτρηση. Αν περάσει ο ΔΕΔΔΗΕ εντός της περιόδου καταμέτρησης, τότε η ένδειξη του καταναλωτή δε λαμβάνεται υπόψιν. 1
takoulou Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2024 26 λεπτά πριν, ekrepali είπε Δεν ισχύει αυτό... μπορεί να δώσει ένδειξη ο καταναλωτής στον ΔΕΔΔΗΕ ακόμα και την ίδια μέρα που αναγράφει ο λογαραριασμός ότι θα γίνει καταμέτρηση. Αν περάσει ο ΔΕΔΔΗΕ εντός της περιόδου καταμέτρησης, τότε η ένδειξη του καταναλωτή δε λαμβάνεται υπόψιν. Δηλαδή τι είπα εγώ.. Ο Δεδδηε περνάει μια συγκεκριμένη ημέρα.. Αν δεν έχει περάσει ο Δεδδηε μπορεί ο καταναλωτής να την δώσει... Όπως και την ίδια ημέρα.. 1
ekrepali Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, takoulou said: Δηλαδή τι είπα εγώ.. Εσύ είπες κάτι που δεν ισχύει. ⬇️ 2 hours ago, takoulou said: Μονο σε περιπτωση που δεν εχει περασει εχεις την δυνατητα να την δωσεις εσυ μετα απο 2-3 μερες.. Απλα θα πρεπει να το διαπιστωσεις οτι δεν περασαν.. 1) Δεν είναι ανάγκη για τον καταναλωτή να διαπιστώσει αν πέρασε ο ΔΕΔΔΗΕ ή όχι ώστε να δώσει ένδειξη. 2) Ο καταναλωτής μπορεί να δώσει ένδειξη είτε την ίδια ημερομηνία... είτε 1-2 μέρες αργότερα. Αν ο ΔΕΔΔΗΕ δε περάσει... τότε η ένδειξη του καταναλωτή καταχωρείται οριστικά στο σύστημα. Αν ο ΔΕΔΔΗΕ περάσει, τότε η ένδειξη του καταναλωτή αγνοείται. Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2024 από ekrepali 2
mdkamael Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, ekrepali είπε Εσύ είπες κάτι που δεν ισχύει. ⬇️ 1) Δεν είναι ανάγκη για τον καταναλωτή να διαπιστώσει αν πέρασε ο ΔΕΔΔΗΕ ή όχι ώστε να δώσει ένδειξη. 2) Ο καταναλωτής μπορεί να δώσει ένδειξη είτε την ίδια ημερομηνία... είτε 1-2 μέρες αργότερα. Αν ο ΔΕΔΔΗΕ δε περάσει... τότε η ένδειξη του καταναλωτή καταχωρείται οριστικά στο σύστημα. Αν ο ΔΕΔΔΗΕ περάσει, τότε η ένδειξη του καταναλωτή αγνοείται. Οποτε κλειδωνω αυτο σαν απαντηση στην απορια μου. Ωραια. Αντε να μαθουμε και τα εγχωρια διαδικαστικα λιγο καλυτερα τωρα σιγα σιγα... θενξ big guy! Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2024 από mdkamael
flampouras Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Σε νέα παροχή η οποία ενεργοποιήθηκε 6/9/24, ο πάροχος με τον οποίο έχω συνάψει σύμβαση, μου δίνει μέχρι σήμερα περιθώριο για καταχώρηση ενδείξεων. Ο μετρητής είναι ηλεκτρονικός και φαντάζομαι τηλεμετρούμενος. Να καταχωρήσω ένδειξη στην εφαρμογή του παρόχου ή να αφήσω τον ΔΕΔΔΗΕ να κάνει την δουλειά του; Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2024 από flampouras
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, flampouras είπε Σε νέα παροχή η οποία ενεργοποιήθηκε 6/9/24, ο πάροχος με τον οποίο έχω συνάψει σύμβαση, μου δίνει μέχρι σήμερα περιθώριο για καταχώρηση ενδείξεων. Ο μετρητής είναι ηλεκτρονικός και φαντάζομαι τηλεμετρούμενος. Να καταχωρήσω ένδειξη στην εφαρμογή του παρόχου ή να αφήσω τον ΔΕΔΔΗΕ να κάνει την δουλειά του; Αν ειναι τηλεμετρουμενος δεν εχει εννοια να δωσεις ενδειξη.Αφου ειναι νεα τηλεμετρουμενος θα ειναι . 1
flampouras Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Αν ειναι τηλεμετρουμενος δεν εχει εννοια να δωσεις ενδειξη.Αφου ειναι νεα τηλεμετρουμενος θα ειναι . και κάθε πότε τραβάει ο ΔΕΔΔΗΕ ενδείξεις για να τις δώσει στον πάροχο;
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, flampouras είπε και κάθε πότε τραβάει ο ΔΕΔΔΗΕ ενδείξεις για να τις δώσει στον πάροχο; Καθε μηνα Υπαρχει κει εφαρμογη αλαλ ειναι λιγο της κακιας ωρας για κινητα My DEDIE aps https://deddie.gr/el/my-deddie-app/ Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2024 από Γιάννης Platano
Luciddream Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Το τι τραβάω με τον ΔΕΔΔΗΕ ένα χρόνο τώρα δεν λέγεται. Και δεν ξέρω και τι φταίει. Το καλοκαίρι τους παρακαλούσα 5 μήνες να μετρήσουν. Τώρα, τον τελευταίο μήνα μου χρέωσαν 300 κιλοβατώρες παραπάνω. Παίρνω τηλεφωνο να το διορθώσω σήμερα, λέω τα νούμερα, δεν είχε καλό "σήμα" η κοπέλα στην γραμμή, μου σημειώνει αντί για 10 χιλιάδες kWh, μόνο 1000. Απορώ πως το άφησε το σύστημα αυτό αφού τόσο καιρό είχα παραπάνω. Το καταλαβαίνω και μετά απο 1-2 ώρες λέω ας ξαναπάρω για σιγουριά. Λέω αυτό και αυτό πήρα πριν λίγο και μάλλον τα γράψανε λάθος. Μου λέει η κοπέλα που το σήκωσε ότι το έχει καταχωρήσει λάθος η προηγούμενη. Κάναμε προσεκτικά επιβεβαίωση 3 φορές τα νούμερα για να μην ξαναγίνει πάλι λάθος (αυτήν την φορά το τηλεφωνικό κέντρο ακουγόταν καμπάνα). Σαν να μην φτάνουν αυτά, η σφραγίδα μου είναι κομμένη. Ποιός να την κόψει και γιατί? Εν το μεταξύ όλα αυτά γίνονται μόνο σε εμένα όλοι οι άλλοι στην πολυκατοικία δεν έχουν θέμα τους μετράνε κανονικά.
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Luciddream είπε Το τι τραβάω με τον ΔΕΔΔΗΕ ένα χρόνο τώρα δεν λέγεται. Και δεν ξέρω και τι φταίει. Το καλοκαίρι τους παρακαλούσα 5 μήνες να μετρήσουν. Τώρα, τον τελευταίο μήνα μου χρέωσαν 300 κιλοβατώρες παραπάνω. Παίρνω τηλεφωνο να το διορθώσω σήμερα, λέω τα νούμερα, δεν είχε καλό "σήμα" η κοπέλα στην γραμμή, μου σημειώνει αντί για 10 χιλιάδες kWh, μόνο 1000. Απορώ πως το άφησε το σύστημα αυτό αφού τόσο καιρό είχα παραπάνω. Το καταλαβαίνω και μετά απο 1-2 ώρες λέω ας ξαναπάρω για σιγουριά. Λέω αυτό και αυτό πήρα πριν λίγο και μάλλον τα γράψανε λάθος. Μου λέει η κοπέλα που το σήκωσε ότι το έχει καταχωρήσει λάθος η προηγούμενη. Κάναμε προσεκτικά επιβεβαίωση 3 φορές τα νούμερα για να μην ξαναγίνει πάλι λάθος (αυτήν την φορά το τηλεφωνικό κέντρο ακουγόταν καμπάνα). Σαν να μην φτάνουν αυτά, η σφραγίδα μου είναι κομμένη. Ποιός να την κόψει και γιατί? Εν το μεταξύ όλα αυτά γίνονται μόνο σε εμένα όλοι οι άλλοι στην πολυκατοικία δεν έχουν θέμα τους μετράνε κανονικά. 1. Ποσσες κιλοβατωρες σου χρωσαν αντι ποσων ? 2. Ποσσες εχεις συνηθως και για ποσο χρονικο διαστημα ? 3 .Περπτωση καποιος να σου κλεβει ρευμα ? Γιατί δεν κάνεις κάθε μήνα εσύ καταχώριση στο site του παροχου; Έχεις ψηφιακό ή παλιό μετρητή; Μάλλον παλιό για να δέχεται ο ΔΕΔΔΗΕ καταχώριση ενδείξεων. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2024 από Γιάννης Platano
Luciddream Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) On 24/12/2024 at 20:19, Γιάννης Platano said: 1. Ποσσες κιλοβατωρες σου χρωσαν αντι ποσων ? 2. Ποσσες εχεις συνηθως και για ποσο χρονικο διαστημα ? 3 .Περπτωση καποιος να σου κλεβει ρευμα ? Γιατί δεν κάνεις κάθε μήνα εσύ καταχώριση στο site του παροχου; Έχεις ψηφιακό ή παλιό μετρητή; Μάλλον παλιό για να δέχεται ο ΔΕΔΔΗΕ καταχώριση ενδείξεων. Σόρρυ δεν είχα ανοίξει το PC από χτες τώρα το είδα 😛 Χρόνια πολλά κιόλας. 1) Αντί για 170 περίπου μου χρέωσαν 470. 2) Τον προηγούμενο μήνα είχα 114 kWh. 3) Όχι αφού το ρολόι μετράει μια χαρά. Επίσης όλες οι πρίζες μου είναι κλειδωμένες. Παλιός είναι ο μετρητής. Έχει γίνει μηνιαία η καταμέτρηση και από τότε άρχισαν τα προβλήματα. Θα αρχίσω να τα καταχωρώ μόνος μου στον ΔΕΔΔΗΕ πλέον γιατί δεν περίμενα να έχω πάλι προβλήματα όπως το καλοκαίρι (όταν άρχισε η μηνιαία καταμέτρηση δηλαδή). Μέχρι πριν γίνει μηνιαία τα καταχωρούσα μόνος μου στην ΔΕΗ και όλα ήταν μια χαρά, απλά τώρα δεν δίνει αυτήν την δυνατότητα. Απλά μαζί με αυτά με προβληματίζει και η κομμένη σφραγίδα. Κάτι μου λέει ότι κάποιος γείτονας την έκοψε καταλάθος (πάνε και αφήνουν διάφορα αντικείμενα πάνω στα κουτιά) και θα τρέχω εγώ τώρα. Το δήλωσα πάντως να έρθουν να βάλουν άλλη. Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2024 από Luciddream 1
ekrepali Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 16 hours ago, giannnis122 said: Καλησπέρα γιατί δεν μπορεί να είναι συμβατή η εφαρμογή του δεδδηε για το τηλέφωνο μου redmi note 12 ενώ σε άλλο redmi note 13 είναι συμβατό Περίεργο... εμένα είναι η συμβατή η εφαρμογή σε redmi note 7 Μήπως το google account ή το play store το είχες σετάρει σε ξένη χώρα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα