Προς το περιεχόμενο

Καταχώρηση ενδείξεων μετρητή ΔΕΔΔΗΕ

Delas.46

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Just now, korakios said:

για όλα υπάρχει η πρώτη φορά

Σαφώς, το θέμα όμως είναι κατά πόσο ισχύει αυτό που έγραψες, και δεν διευκρινίζεις αν πρόκειται για δικές σου υποθέσεις ή για επίσημες δηλώσεις του υπουργείου ή του ΔΕΔΔΗΕ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Σαφώς, το θέμα όμως είναι κατά πόσο ισχύει αυτό που έγραψες, και δεν διευκρινίζεις αν πρόκειται για δικές σου υποθέσεις ή για επίσημες δηλώσεις του υπουργείου ή του ΔΕΔΔΗΕ.

επίσημες δικές μου , προσπερνάς

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα... Απλά βγήκε ο υπουργός και είπε με την καταμέτρηση που θα γίνεται μηνιαία πιστεύει ότι θα μειωθούν οι ρευματοκλοπες.. Αν και δεν το πιστεύω να γίνει αυτό.. Οι κατάμετρητές δύσκολο να τις εντοπίζουν αυτές.. Μόνο αν  γράφουν όλα αυτά  που ζητούνται κομμένες σφραγίδες,  ανοιχτή παροχή  κτλπ..Δεν είναι εύκολο να βρίσκουν κάτι.. Απλά ο  πελάτης μπορεί να φοβάται.. Θα υπάρχουν συνέχεια στοιχεία.. 

Μόνο αν δώσουν παραπάνω χρήματα στους εξωτερικούς συμβεβλημένους καταμετρητές του Δεδδηε... 

https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/energeia/deddie-vazi-fotia-sta-teli-chrisis-i-miniea-metrisi-tis-katanalosis-revmatos/

https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/energeia/skilakakis-erchonte-miniees-metrisis-revmatos-apo-ton-deddie-vid/

Επεξ/σία από takoulou

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, washcloud είπε

...όπως ήδη σου είπε ο Josh, όντως μπερδεύεις τις έννοιες "εφόσον" και "καθόσον". Η πρώτη σημαίνει "αν" και η άλλη "μιας και". Συνεπώς οι αρμόδιοι (ΔΕΔΔΗΕ εν προκειμένω) έχουν δεσμευθεί για τις μηνιαίες μετρήσεις, "μιας και" ΥΠΑΡΧΕΙ το απαιτούμενο προσωπικό (ή έστω ΕΤΣΙ έχει διοχετευθεί στα ΜΜΕ). Άρα ΔΕΝ υφίσταται "θέμα σίγουρου και ασφαλούς συμπεράσματος" (...."σύμφωνα με ό,τι έχει διοχετευθεί στα ΜΜΕ"...).

Σαφως και δεν υπαρχει σιγουρο και ασφαλες συμπερασμα. Γιατι να  μπερδεψω εννοιες? η ουσια μας ενδιαφερει

17 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Όπως ξαναέγραψα άλλη έννοια έχει το "καθόσον" που γράφει το άρθρο, και άλλη το "εφόσον" που γράφεις εσύ.

Τώρα αν σε μπερδεύουν οι διατυπώσεις των διάφορων site, μια χαρά μπορείς να μάθεις τι ακριβώς είπε ο Σκυλακάκης βλέποντας το βίντεο με την τηλεοπτική του συνέντευξη. Αυτό εννοούσα όταν έγραψα ότι η συγκεκριμένη σελίδα δεν είναι η μοναδική πηγή ενημέρωσης στο ίντερνετ, και όχι ότι υπάρχουν κιάλλα site που αναπαράγουν ότι βρίσκουν μπροστά τους.

Μη λεμε ολο τα ιδια, μη διυλιζεις το κωνωπα.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

19 minutes ago, takoulou said:

Καλημέρα... Απλά βγήκε ο υπουργός και είπε με την καταμέτρηση που θα γίνεται μηνιαία πιστεύει ότι θα μειωθούν οι ρευματοκλοπες.. Αν και δεν το πιστεύω να γίνει αυτό.. Οι κατάμετρητές δύσκολο να τις εντοπίζουν αυτές.. Μόνο αν  γράφουν όλα αυτά  που ζητούνται κομμένες σφραγίδες,  ανοιχτή παροχή  κτλπ..Δεν είναι εύκολο να βρίσκουν κάτι.. Απλά ο  πελάτης μπορεί να φοβάται.. Θα υπάρχουν συνέχεια στοιχεία.. 

Μόνο αν δώσουν παραπάνω χρήματα στους εξωτερικούς συμβεβλημένους καταμετρητές του Δεδδηε... 

Ακριβώς αυτό, το μόνο που μπορούν να κάνουν οι καταμετρητές είναι να ελέγχουν την εξωτερική σφραγίδα, και αν αρχίσουν να ελέγχουν κάθε παροχή που είναι σπασμένη τότε το αυξημένο κόστος δεν θα είναι μόνο 40 εκ. ευρώ όπως λένε αλλά πολύ περισσότερα.

8 minutes ago, dasos2024 said:

Μη λεμε ολο τα ιδια, μη διυλιζεις το κωνωπα.

Έχεις δίκιο, εφόσον δεν θέλεις δεν πρόκειται να καταλάβεις αυτό που σου λέμε, όσο και να προσπαθούμε.

7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Έχεις δίκιο, εφόσον δεν θέλεις δεν πρόκειται να καταλάβεις αυτό που σου λέμε, όσο και να προσπαθούμε

Θα παει μακρυα η βαλιτσα? 😄

Οτι κι αν καταλαβω εγω δεν αλλαζει η ουσια: κανεις δε ξερει αν θα μπορεσει ή οχι να κανει μηνιαιες καταμετρησεις ο δεδδηε.

Just now, dasos2024 said:

Θα παει μακρυα η βαλιτσα? 😄

Όχι, όπως ξαναέγραψα πλέον έχω εμπεδώσει πως δεν θες να καταλάβεις, οπότε εγκατέλειψα την προσπάθεια ;)

2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Όχι, όπως ξαναέγραψα πλέον έχω εμπεδώσει πως δεν θες να καταλάβεις, οπότε εγκατέλειψα την προσπάθεια ;)

Τι να καταλαβω, τη διαφορα του "καθοσον" και  του "εφοσον"?😆

19 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ακριβώς αυτό, το μόνο που μπορούν να κάνουν οι καταμετρητές είναι να ελέγχουν την εξωτερική σφραγίδα, και αν αρχίσουν να ελέγχουν κάθε παροχή που είναι σπασμένη τότε το αυξημένο κόστος δεν θα είναι μόνο 40 εκ. ευρώ όπως λένε αλλά πολύ περισσότερα.

Έχεις δίκιο, εφόσον δεν θέλεις δεν πρόκειται να καταλάβεις αυτό που σου λέμε, όσο και να προσπαθούμε.

Τώρα με τα λεφτά που δίνουν ούτε την κομμένη σφραγίδα δεν περνάνε στο τάμπλετ και ούτε κοιτάζουν γενικά.... Δεν προλαβαίνουν.. Απλά ακούστηκε ότι θα ζητήσουν  να κοιτάζουν και κάτι παραπάνω... Μπορεί και να τραβάνε φωτό.. 

3 minutes ago, takoulou said:

Τώρα με τα λεφτά που δίνουν ούτε την κομμένη σφραγίδα δεν περνάνε στο τάμπλετ και ούτε κοιτάζουν γενικά.... Δεν προλαβαίνουν.. Απλά ακούστηκε ότι θα ζητήσουν  να κοιτάζουν και κάτι παραπάνω... Μπορεί και να τραβάνε φωτό.. 

Ε αυτό λέω και εγώ, οι τετραπλάσιες επισκέψεις θα έχουν πολύ μεγαλύτερο (αν όχι τετραπλάσιο) κόστος, και αν τους ζητήσουν να κοιτάζουν και κάτι παραπάνω θα πρέπει να πληρώνουν ακόμα περισσότερα.

• Like 1

Στις 29/12/2023 στις 2:28 ΜΜ, yazidis είπε

Είχα ένα θεματάκι και σαν χαζός βιάστηκα και εχθές το βράδυ πήγα να κάνω καταχώρηση ενδείξεων χωρίς να ξέρω αν είναι ανοιχτό το παράθυρο για αυτές τις μέρες, και τελικά μου έβγαλε πως θα χρησιμοποιηθούν οι μετρήσεις τον Φεβρουάριο:

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Screenshot2023-12-29at01_02_28.png.95c1c48a6b2ec81bb21703d890dc3292.png

Αφήνω ασχολίαστο το γεγονός πως με άφησε να προχωρήσω να καταχωρήσω μετρήσεις 29/12 για να τις χρησιμοποιήσουν για 16/2, και θέλω να ρωτήσω αν έχει κανείς εμπειρία για το αν ακυρώνεται το αίτημα.

Πήρα ένα τηλέφωνο τον ΔΕΔΔΗΕ, και μου είπαν πως κανονικά δε γίνεται ακύρωση, αλλά θα δοκιμάσει να ανοίξει ένα αίτημα για να μην καταχωρηθεί η μέτρηση, αλλά δε γνωρίζει αν θα γίνει και όλας.

Επίσης για την ιστορία, τώρα που έχει γίνει αυτό, αν εγώ μέχρι τότε θελήσω να αλλάξω πάροχο και στον καινούριο δώσω τις τότε ενδείξεις, λέτε να έχω πρόβλημα διότι ο ΔΕΔΔΗΕ θα βλέπει χαμηλότερη κατανάλωση που θα χρησιμοποιήσει στις 16/2 ή δεν υπάρχει πρόβλημα;

Στην Elpedison, επειδή το σύστημά τους (για καταμέτρηση 1/1-10/1) μου έβγαζε σφάλμα, έκανα καταχώρηση μέσω ΔΕΔΔΗΕ την 1/1 και μου έγραψε κάτι για καταχώρηση στις 8/1. Τελικά, στην Elpedison εμφανίστηκε η μέτρηση στις 10/1 με ημερομηνία 2/1.

Υποθέτω ότι όταν κάνουν χρήση των μετρήσεων που έδωσες θα περαστούν με ημερομηνία περίπου αυτή που έκανες την καταμέτρηση.

Λοιπόν άνοιξα θέμα στο myrae για το θέμα των καταμετρήσεων με αίτημα:

Αναφορά σε κείμενο

Καλησπέρα. Στην παροχή μου ******* ενώ έχει περάσει υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ στις 22/12 για την καταμετρηση, δεν έχει ενημερωθεί το σύστημα ούτε και ο πάροχος με τη μέτρηση και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην εκδίδεται λογαριασμός και να ζημιώνομαι.
Έχω καλέσει στις 29/12 και στις 3/1 το τμήμα εξυπηρέτησης του ΔΕΔΔΗΕ και ενώ με ενημέρωσαν πως θα ενημερώσουν το σχετικό τμήμα για να σταλούν οι μετρήσεις, αυτές φαίνεται να μην έχουν σταλεί όπως φαίνεται και στο my DEDDiE app.

και μου απαντήσανε:

Αναφορά σε κείμενο

Αξιότιμε κύριε,
Σύμφωνα με την εικόνα των πληροφοριακών μας συστημάτων, καταχωρήθηκε αλλαγή προμηθευτή στις 15/12/2023, με τις ενδείξεις Κ/67124 και Μ/62191. Η επόμενη τακτική καταμέτρηση θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.
Καλή Χρονιά.
Με εκτίμηση.

Δηλαδή ήρθε υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ, πήρε μετρήσεις από όλα τα ρολόγια, μου λένε στο τηλεφωνικό κέντρο πως έχει παρθεί η μέτρηση, αλλά δεν την στέλνουν επειδή είχε γίνει μεταφορά σε πάροχο 1 εβδομάδα πριν;
Είναι σωστό αυτό; Να κλείσω το αίτημα στη ΡΑΕ ή να ζητήσω κάτι άλλο;

1 ώρα πριν, yazidis είπε

Δηλαδή ήρθε υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ, πήρε μετρήσεις από όλα τα ρολόγια, μου λένε στο τηλεφωνικό κέντρο πως έχει παρθεί η μέτρηση, αλλά δεν την στέλνουν επειδή είχε γίνει μεταφορά σε πάροχο 1 εβδομάδα πριν;
Είναι σωστό αυτό; Να κλείσω το αίτημα στη ΡΑΕ ή να ζητήσω κάτι άλλο;

αν δε σου δημιουργεί θέμα , το κλείνεις , κανονικά όμως έπρεπε να τις στείλουν .

έχεις πρόβλημα με τον πάροχο ? συνήθως πρόβλημα δημιουργείται όταν δίνεις εσύ για αλλαγή και καπάκι περνά ο ΔΕΔΔΗΕ και στέλνει μεγαλύτερες ενδείξεις όπου ο πάροχος στη χειρότερη σκαλώνει ή συνήθως ρωτά να προχωρήσει η αίτηση με τις νέες ενδείξεις

1 ώρα πριν, korakios είπε

αν δε σου δημιουργεί θέμα , το κλείνεις , κανονικά όμως έπρεπε να τις στείλουν .

έχεις πρόβλημα με τον πάροχο ? συνήθως πρόβλημα δημιουργείται όταν δίνεις εσύ για αλλαγή και καπάκι περνά ο ΔΕΔΔΗΕ και στέλνει μεγαλύτερες ενδείξεις όπου ο πάροχος στη χειρότερη σκαλώνει ή συνήθως ρωτά να προχωρήσει η αίτηση με τις νέες ενδείξεις

Για να μην έχω πρόβλημα ήθελα να σταλούν οι μετρήσεις που πήρανε για να αναγκαστεί να εκδώσει γρηγορότερα η Elpedison τον πρώτο λογαριασμό για να λάβω τα 100€ και να σηκωθώ να φύγω για να μη χρεώνομαι με ακριβότερη kwh.
Τώρα έτσι όπως τα'χουν κάνει δε νομίζω να μου εκδώσει λογαριασμό η Elpedison (τον πρώτο έναντι) πριν τα μέσα Φεβρουαρίου.

Δε ξέρω τι να κάνω.. Να το κλείσω το θέμα;  Ή προτείνεις να τους απαντήσω κάτι; Μου φαίνεται ηλίθιο να υπάρχουν μετρήσεις 2 ταχυτήτων, και στις 2 παροχές που έχω στην ίδια πολυκατοικία στη μία να στέλνει κανονικά την μέτρηση και στην άλλη να μην την υπολογίζει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...