Προς το περιεχόμενο

Καταχώρηση ενδείξεων μετρητή ΔΕΔΔΗΕ

Delas.46

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ekrepali είπε

Μάλλον έχασες τη προθεσμία.

απο όσο κατάλαβα το πρόβλημα είναι που πλέον δεν αναγράφεται ημερομηνία προθεσμίας ή έστω με το που βάζει αρ. παροχής κάποιος να δείχνει ημερομηνία αποστολής της μέτρησης στον πάροχο

Επεξ/σία από korakios
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 minutes ago, korakios said:

απο όσο κατάλαβα το πρόβλημα είναι που πλέον δεν αναγράφεται ημερομηνία προθεσμίας ή έστω με το που βάζει αρ. παροχής κάποιος να δείχνει ημερομηνία αποστολής της μέτρησης στον πάροχο

Ναι, η ημερομηνία εμφανίζεται αφού καταχωρηθεί η ένδειξη.

Εκτός κι αν μπορούμε να μάθουμε την ημερομηνία τηλεφωνικώς... εγώ θα πάρω τηλ στις 10/11.

• 1 μήνα μετά...

Καλησπέρα, 2 ερωτήσεις για όποιον γνωρίζει, με τη 2η να μας απασχολεί όλους

Ερώτηση 1: 
Συγγενής έδωσε απο απροσεξία ένδειξη στο mydei με +200 κιλοβατώρες αποτι τελικά είχε το ρολόι, έστω 30.200. Αν τώρα με τις ανακατατάξεις πάει σε άλλο προμηθευτή και στην εκκαθαριστική μέτρηση απο Δεδδηε καταμετρηθεί το ρολόι με τις πραγματικές (έστω 30.050) τι προβλέπεται γι αυτή την αστοχία; Θα του επιστραφούν τα χρήματα που έχει προπληρώσει στον έναντι του παλιού προμηθευτη (ΔΕΗ);

Ερωτηση 2, σχετική με την απο πάνω, αφορά όλους:
Τώρα που αλλάζουμε προμηθευτές κάθε μήνα,
- έρχεται όντως κάποιος απο Δεδδηέ και μετράει σε κάθε αλλαγή για να γίνει εκκαθάριση;
- χρεώνουν στο περίπου όπως στα έναντι ή
- δίνουμε εμεις μετρήσεις;

10 minutes ago, dith said:

Καλησπέρα, 2 ερωτήσεις για όποιον γνωρίζει, με τη 2η να μας απασχολεί όλους

Ερώτηση 1: 
Συγγενής έδωσε απο απροσεξία ένδειξη στο mydei με +200 κιλοβατώρες αποτι τελικά είχε το ρολόι, έστω 30.200. Αν τώρα με τις ανακατατάξεις πάει σε άλλο προμηθευτή και στην εκκαθαριστική μέτρηση απο Δεδδηε καταμετρηθεί το ρολόι με τις πραγματικές (έστω 30.050) τι προβλέπεται γι αυτή την αστοχία; Θα του επιστραφούν τα χρήματα που έχει προπληρώσει στον έναντι του παλιού προμηθευτη (ΔΕΗ);

- έρχεται όντως κάποιος απο Δεδδηέ και μετράει σε κάθε αλλαγή για να γίνει εκκαθάριση;

1. θα γίνει ότι ακριβώς θα γινόταν και αν δεν άλλαζε προμηθευτή, δλδ εκκαθάριση με βάση την ένδειξη από ΔΕΔΔΗΕ, και αν έχει προπληρώσει στον έναντι παραπάνω από όσα βγάλει ο τελικός λογαριασμός τότε θα του επιστραφούν.

2. Δεν ξέρω ποιοι είστε εσείς, αλλά οι περισσότεροι δεν αλλάζουμε προμηθευτή κάθε μήνα. Όσο για αυτό που ρωτάς, θεωρητικά η αλλαγή δύναται να γίνει και με ένδειξη πελάτη, πρακτικά όμως στις περισσότερες περιπτώσεις μέσα σε 48 ώρες στέλνει εκτάκτως κάποιον ο ΔΕΔΔΗΕ για να πάρει τελική μέτρηση.

2 ώρες πριν, Joshua21 είπε

1. θα γίνει ότι ακριβώς θα γινόταν και αν δεν άλλαζε προμηθευτή, δλδ εκκαθάριση με βάση την ένδειξη από ΔΕΔΔΗΕ, και αν έχει προπληρώσει στον έναντι παραπάνω από όσα βγάλει ο τελικός λογαριασμός τότε θα του επιστραφούν.

2. Δεν ξέρω ποιοι είστε εσείς, αλλά οι περισσότεροι δεν αλλάζουμε προμηθευτή κάθε μήνα. Όσο για αυτό που ρωτάς, θεωρητικά η αλλαγή δύναται να γίνει και με ένδειξη πελάτη, πρακτικά όμως στις περισσότερες περιπτώσεις μέσα σε 48 ώρες στέλνει εκτάκτως κάποιον ο ΔΕΔΔΗΕ για να πάρει τελική μέτρηση.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Για το 1, αντιλαμβάνομαι την διαδικασία που περιγράφεις για την κανονική εκκαθάριση.
Είναι όμως λιγο πιο περίεργο εδώ, γιατί χθές 29/11 δήλωσε μέτρηση πελάτη (και το εκανε λαθος) ενώ σήμερα 30/11 ειναι να περάσει προγραμματισμένα για μέτρηση ο ΔΕΔΔΗΕ για να βγει εκκαθαριστικός, αποτι βλέπω τώρα.

Το καλό σενάριο (που απλοποιεί τα πράγματα) είναι να αγνοηθεί το input και να μπει η πραγματική μέτρηση απο τον υπάλληλο. Το κακό σενάριο είναι να μην περάσει υπάλληλος, και να καταγραφεί το 30200 kwh. Και όταν στις 5/12 κάνει αίτηση πχ για Elpedison και έρθει υπάλληλος για μέτρηση, να βρει το ρολόι "γυρισμένο πίσω" στα 30050 kwh (απλοποιημένα νούμερα για να γίνει αντιληπτό το πρόβλημα).

Ελπίζω να μη διπλοπληρώσει αυτές τις 200kwh (μια στον εκκαθαριστικό της ΔΕΗ και μία ακομα στον νέο προμηθευτή)

Για το 2, κι εγώ μαζί σου είμαι, μιας και θα πρέπει να ασχολούμαι με τουλάχιστον 3 συγγενείς που θέλουν σχετική βοήθεια. Αλλά όλα δείχνουν οτι οι τιμές θα ειναι χρηματιστήριο

3 ώρες πριν, dith είπε

κανονικά δίνεις μετρήσεις απο φωτό (για να μην υπάρχουν λάθη) , αλλά είτε λόγω υπαλλήλου της εταιρίας που δίνει εντολή επιτόπιας , είτε λόγω ασχετοσύνης του ΔΕΔΔΗΕ (ή δεν ξέρω αν πληρώνονται για επιτόπια) περνάνε για επιτόπια . Σε μένα πχ καθυστέρησαν και καλά για επιτόπια αλλά φυσικά πήραν την ένδειξη απο φωτό

4 hours ago, dith said:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Για το 1, αντιλαμβάνομαι την διαδικασία που περιγράφεις για την κανονική εκκαθάριση.
Είναι όμως λιγο πιο περίεργο εδώ, γιατί χθές 29/11 δήλωσε μέτρηση πελάτη (και το εκανε λαθος) ενώ σήμερα 30/11 ειναι να περάσει προγραμματισμένα για μέτρηση ο ΔΕΔΔΗΕ για να βγει εκκαθαριστικός, αποτι βλέπω τώρα.

Το καλό σενάριο (που απλοποιεί τα πράγματα) είναι να αγνοηθεί το input και να μπει η πραγματική μέτρηση απο τον υπάλληλο. Το κακό σενάριο είναι να μην περάσει υπάλληλος, και να καταγραφεί το 30200 kwh. Και όταν στις 5/12 κάνει αίτηση πχ για Elpedison και έρθει υπάλληλος για μέτρηση, να βρει το ρολόι "γυρισμένο πίσω" στα 30050 kwh (απλοποιημένα νούμερα για να γίνει αντιληπτό το πρόβλημα).

Ελπίζω να μη διπλοπληρώσει αυτές τις 200kwh (μια στον εκκαθαριστικό της ΔΕΗ και μία ακομα στον νέο προμηθευτή)

Το μόνο περίεργο που βλέπω εδώ είναι τα παραξεχειλωμένα σενάρια που κάνεις. Αν δεν περάσουν από ΔΕΔΔΗΕ τότε δεν θα στείλουν εκκαθαριστική μέτρηση στην ΔΕΗ, και έτσι η ΔΕΗ δεν θα εκδώσει εκκαθαριστικό αλλά έναντι πελάτη. Τώρα αν στις 5 του μηνός κάνει αλλαγή παρόχου τότε θα μετρήσει ο ΔΕΔΔΗΕ 30050, θα τη στείλει στην ΔΕΗ, και αυτή με τη σειρά της θα εκδώσει εκκαθαριστικό με βάση αυτή την ένδειξη.

4 hours ago, dith said:

Για το 2, κι εγώ μαζί σου είμαι, μιας και θα πρέπει να ασχολούμαι με τουλάχιστον 3 συγγενείς που θέλουν σχετική βοήθεια. Αλλά όλα δείχνουν οτι οι τιμές θα ειναι χρηματιστήριο

Τι πάει να πει μαζί σου είμαι, το θέμα είναι τι ισχύει και όχι τι θα μας άρεσε.

Επίσης ακόμα και χρηματιστήριο να είναι οι τιμές εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να κάτσω ούτε για τον εαυτό μου να κάνω τέτοιο πράγμα (να αλλάζω πάροχο κάθε μήνα), πόσο μάλλον να το κάνω για συγγενείς.

Απαντάω στον εαυτό μου:
Βλέποντας όλο το ιστορικό λογαριασμών μέσω mydei, η έκδοση εκκαθαριστικού για την εν λόγω παροχή, διαχρονικά συμπίπτει με το χρονικό παράθυρο που δίνει η ΔΕΗ για καταχώρηση πελάτη. Παντα ελάχιστες μέρες μετά βγάινει εκκαθαριστικός - λογικά με την επίσημη μέτρηση απο τον υπάλληλο, αγνοώντας τον πελάτη. Δεν έχει κανένα νόημα δηλαδή να κάθεσαι να καταχωρείς. 

Οπότε αν τηρηθούν οι ημερομηνίες (πρόκειται για κέντρο επαρχιακής πόλης) ο ΔΕΔΔΗΕ σήμερα/αυριο θα περάσει και θα βάλει τις σωστές μετρήσεις και θα αγνοήσει το λανθασμένο input.

Για να μη αναστατώνω λοιπόν άλλο τον Joshua21 με τα παραξεχειλωμένα μου σενάρια, θα περιμένω την έκδοση του λογαριασμού σε μερικές μέρες για να δώ τις σημειωμένες kwh, και θα ενημερώσω εδώ για το τί έχει γίνει.

https://www.businessdaily.gr/oikonomia/102441_skylakakis-o-deddie-tha-metraei-kathe-mina-tin-katanalosi-toy-reymatos

Κάποια site γράφουν ότι ο Δεδδηε έχει υποσχεθεί να το ξεκινήσει από τον επομενο Απρίλιο. Οπότε θα υπάρξει μηνιαία μέτρηση, δε θα χρειάζονται καταχωρήσεις.

• Thanks 1

1 ώρα πριν, gpapadakis είπε

https://www.businessdaily.gr/oikonomia/102441_skylakakis-o-deddie-tha-metraei-kathe-mina-tin-katanalosi-toy-reymatos

Κάποια site γράφουν ότι ο Δεδδηε έχει υποσχεθεί να το ξεκινήσει από τον επομενο Απρίλιο. Οπότε θα υπάρξει μηνιαία μέτρηση, δε θα χρειάζονται καταχωρήσεις.

άρα δεν θα έχει κανένα νόημα να καταχωρούμε μετρήσεις λογικά

10 λεπτά πριν, HAthinaia είπε

άρα δεν θα έχει κανένα νόημα να καταχωρούμε μετρήσεις λογικά

Όχι θα καταχωρούμε.Σε κάποια χωριά όταν πηγαίνει ο ΔΕΔΗΕ και βρίσκει κλειστές αυλοπορτες ,βάζουν ότι να ναι αυτοί.Επειτε κάποιες φορές ο ΔΕΔΗΕ για κάποιο λόγο καθυστερεί να μετρήσει.

6 hours ago, GREGORYMO said:

Προσπαθώ να δώσω ένδειξη στον δεδδηε και μου βγάζει προβλήμα στην αποστολή του pin.

Μήπως επειδή η είσοδος γίνεται με κωδικούς taxisnet... πρέπει να καταχωρήσεις το κινητό που είναι συνδεδεμένο με το αντίστοιχο αφμ στο μητρώο επικοινωνίας;

2 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Μήπως επειδή η είσοδος γίνεται με κωδικούς taxisnet... πρέπει να καταχωρήσεις το κινητό που είναι συνδεδεμένο με το αντίστοιχο αφμ στο μητρώο επικοινωνίας;

Δεν μπαίνω από το app του δεδδηε, αν αυτό εννοείς.

Δεν ζητάει κωδικούς taxis.

Μάλιστα, χθες μπήκα κανονικά για την μία παροχή.

8 minutes ago, GREGORYMO said:

Δεν μπαίνω από το app του δεδδηε, αν αυτό εννοείς.

Δεν ζητάει κωδικούς taxis.

Μάλιστα, χθες μπήκα κανονικά για την μία παροχή.

Δοκίμασε από άλλο browser ή σε incognito mode... μη τυχόν κράτησε ο browser cookies απ'την άλλη παροχή

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...