Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, έχετε να προτείνετε κπ συγκεκριμενο κύκλο βιντεομαθημάτων (πχ coursera, edx, etc) για Python? Εχω βασικες γνωσεις προγραμματισμου. 
θα δω κανα 2 Link που ειπώθηκαν εδω μέσα, αλλα ρωτάω σε περίπτωση που παρακολουθήσατε κατι αξιόλογο. Δεν εχω προβλημα αν ειναι δωρεαν η με πληρωμη.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ask είπε

Καλημέρα, έχετε να προτείνετε κπ συγκεκριμενο κύκλο βιντεομαθημάτων (πχ coursera, edx, etc) για Python? Εχω βασικες γνωσεις προγραμματισμου. 
θα δω κανα 2 Link που ειπώθηκαν εδω μέσα, αλλα ρωτάω σε περίπτωση που παρακολουθήσατε κατι αξιόλογο. Δεν εχω προβλημα αν ειναι δωρεαν η με πληρωμη.

Η Pyton δεν έχει πράγματα για να "μάθεις". Είναι απλή γλώσσα. Το πιο extreme ίσως είναι τα magic methods, που εάν τα δει κανείς σαν overloaded operators, τότε τα καταλαβαίνει αμέσως και στα πολύ αρχικά στάδια. 

Όμως, μπορείς να κάνεις πράγματα που δεν κάνεις με άλλες γλώσσες (είτε καθόλου, είτε τόσο εύκολα, π.χ. reflection, real-time patching σε κλάσεις, αντικείμενα, αλλά και μετά-κλάσεις). Αυτά τα πράγματα που μπορείς να κάνεις με την Python είναι τα ατού της. Όχι το συντακτικό της και τα keywords που έχει. 

Για να καταλάβεις τι ατού έχει η Python, πρέπει να διαβάσεις meta-programming, object oriented design, design patters, κ.α. θέματα. Τα οποία, εάν δεν έχεις και πρακτική εμπειρία, δεν μπορείς να τα αντιληφθείς. 

Υ.Γ. Φυσικά, πάντα παίζει και η υλοποίηση της Python. Αλλά εάν κανείς έχει καλές γνώσεις από OO σε C, ξέρει να χειρίζεται function pointers, και είναι fluent στην "γλώσσα" του pre-processor της C, τότε μπορεί να καταλάβει τι γράφεται εύκολα. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...