Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,θέλω τα φώτα και της γνώμες γενικά.

Το μαγαζί που δουλεύω θα πουληθεί σε κάποιον άλλον,μαζί με το μαγαζί θα πάμε και εμείς οι υπάλληλοι στο επόμενο αφεντικό,επειδή θα αλλάξει αφμ θα γίνει απόλυση και πρόσληψη απευθείας.

Το ερώτημα μου είναι το εξής,αν μετά από 7 μήνες,επειδή μπορεί,μας απολύει όλους και βάζει δικούς του ανθρώπους,εγώ θα δικαιούμαι να πάρω ταμείο ανεργίας ή όχι?!

Το ρωτάω γιατί θα γίνει απόλυση πρόσληψη και μήπως χάσω αυτό το δικαίωμα.

Οπου και να έψαξα στης υπηρεσίες δεν βρήκα τίποτα σχετικό.

Ευχαριστω πολύ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Απόλυση σημαίνει και αποζημίωση με βάση τα χρόνια δουλειάς στην συγκεκριμένη εταιρία. Νομίζω για το ταμείο ανεργίας δεν υπάρχει θέμα διότι είστε πάνω από το όριο εργασίας που είναι προϋπόθεση για να το πάρεις.

• Moderators
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Drake27 είπε

Καλημέρα παιδιά,θέλω τα φώτα και της γνώμες γενικά.

Το μαγαζί που δουλεύω θα πουληθεί σε κάποιον άλλον,μαζί με το μαγαζί θα πάμε και εμείς οι υπάλληλοι στο επόμενο αφεντικό,επειδή θα αλλάξει αφμ θα γίνει απόλυση και πρόσληψη απευθείας.

Το ερώτημα μου είναι το εξής,αν μετά από 7 μήνες,επειδή μπορεί,μας απολύει όλους και βάζει δικούς του ανθρώπους,εγώ θα δικαιούμαι να πάρω ταμείο ανεργίας ή όχι?!

Το ρωτάω γιατί θα γίνει απόλυση πρόσληψη και μήπως χάσω αυτό το δικαίωμα.

Οπου και να έψαξα στης υπηρεσίες δεν βρήκα τίποτα σχετικό.

Ευχαριστω πολύ προκαταβολικά.

Οχι για ταμειο δεν θα εχεις θεμα αρκει η να ληξει η συμβαση που θα κανεις (αν ειναι περιορισμενου χρονου) η να εχεις απολυση

Δημοσ.

Η σύμβαση μου είναι αορίστου χρόνου και έτσι θα παραμείνει και στον επόμενο που θα το αγοράσει.

Το άλλο θέμα με την αποζημίωση,ο τωρινός απέξω απέξω το φέρνει ότι δεν θα δώσει αποζημίωση γιατί στην ουσία στην συμφωνία μέσα ήταν να μας πάρει ο επόμενος και να μην απολυθεί κανένας τουλάχιστον για τους πρώτους έξη μήνες,από την άλλη για να τον γλυτώσω από την αποζημίωση βρήκα ότι μπορώ να ζητήσω να γίνουν μεταβίβαση τα δικαιώματα μου στον άλλον και όταν με απολύσει θα μου δώσει αυτός την αποζημίωση, αρκεί να υπάρχει καλή θέληση και από τον καινούργιο,δεν μπορώ να το επιβάλλω.

Οι επιλογές είναι τρεις βασικά για μένα, παίρνω την αποζημίωση αλλά δεν με προσλαμβάνει ο επόμενος,δεν παίρνω αποζημίωση,με προσλαμβάνει ο επόμενος αλλά ο θεός και η ψυχή του τι θα γίνει μετά το εξάμηνο και Τρίτη επιλογή τον πιάνω στο φιλότιμο και θα προσπαθήσω να μεταφέρω τα δικαιώματα μου στο νέο αφμ του μαγαζιού.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Drake27 είπε

Η σύμβαση μου είναι αορίστου χρόνου και έτσι θα παραμείνει και στον επόμενο που θα το αγοράσει.

Το άλλο θέμα με την αποζημίωση,ο τωρινός απέξω απέξω το φέρνει ότι δεν θα δώσει αποζημίωση γιατί στην ουσία στην συμφωνία μέσα ήταν να μας πάρει ο επόμενος και να μην απολυθεί κανένας τουλάχιστον για τους πρώτους έξη μήνες,από την άλλη για να τον γλυτώσω από την αποζημίωση βρήκα ότι μπορώ να ζητήσω να γίνουν μεταβίβαση τα δικαιώματα μου στον άλλον και όταν με απολύσει θα μου δώσει αυτός την αποζημίωση, αρκεί να υπάρχει καλή θέληση και από τον καινούργιο,δεν μπορώ να το επιβάλλω.

Οι επιλογές είναι τρεις βασικά για μένα, παίρνω την αποζημίωση αλλά δεν με προσλαμβάνει ο επόμενος,δεν παίρνω αποζημίωση,με προσλαμβάνει ο επόμενος αλλά ο θεός και η ψυχή του τι θα γίνει μετά το εξάμηνο και Τρίτη επιλογή τον πιάνω στο φιλότιμο και θα προσπαθήσω να μεταφέρω τα δικαιώματα μου στο νέο αφμ του μαγαζιού.

Το ιδανικό είναι να απολυθείς τώρα με αποζημίωση

Διαφορετικά μεταφορα δικαιωμάτων το οποίο θέλει ιδιωτικό συμφωνητικό και από ότι μου έχει πει και συνάδελφος γνωστοποίηση στην επιθεώρηση για να είναι με όλες τις τιμές και όχι απλά κάτι προφορικό

Το πιο πιθανό πάντως είναι να σου ζητήσουν να παραιτηθείς απλά , όπου αν δεν έχεις κάπου γραπτά ότι μεταφέρθηκαν τα δικαιώματα (από το νέο εργοδότη να τα αναγνωρίζει) τότε πολύ απλά χάνεις την αποζημίωση σου και ξεκινάς από την αρχή

Και δεν είναι μόνο η αποζημίωση είναι και οι άδειες σου επίσης..

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.

Ευχαριστω πολύ για της απαντήσεις σας παιδιά,θα πρέπει να το σκεφτώ καλά αν και η επιλογή είναι μια,μάσημα την αποζημίωση και συνεχίζω να δουλεύω γιατί δύσκολα βρίσκω δουλειά στης μέρες αυτές που διανύουμε.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Drake27 είπε

Ευχαριστω πολύ για της απαντήσεις σας παιδιά,θα πρέπει να το σκεφτώ καλά αν και η επιλογή είναι μια,μάσημα την αποζημίωση και συνεχίζω να δουλεύω γιατί δύσκολα βρίσκω δουλειά στης μέρες αυτές που διανύουμε.

Για 7 μήνες νομίζω δεν έχεις αποζημίωση δεστο αυτό , μπορεί να κάνω και λάθος.

Δημοσ.

Πρόβλημα για δυνατούς λύτες το ζήτημα σου.

1) Με το ταμείο ανεργίας δεν έχεις θέμα, θα πάρεις για max 1 χρόνο, αυτό είναι το λιγότερο κατά την άποψη μου, πάμε παρακάτω.

2) Αποζημίωση. Ο νόμος λέει ότι αφού σε απολύσουν (έστω και τυπικά) πρέπει να πάρει. Άρα το "deal" και καλά που θα σου ρίξουν είναι να υπογράψεις ότι πήρες και να μην πάρεις ώστε να συνεχίσεις "απροβλημάτιστα" στο νέο καθεστώς. Τώρα, ουσιαστικά αποποιείσαι του δικαιώματος σου καθώς αν ο νέος σε απολύσει μέσα στον πρώτο χρόνο δεν δικαιούσαι καθόλου αποζημίωσης, ενώ μετά, το ποσό που θα δικαιούσαι θα είναι σαφώς μικρότερο. Το καλό είναι ότι τουλάχιστον μέχρι 60000 ευρώ το ποσό της αποζημίωσης είναι αφορολόγητο. Άποψη μου είναι ότι μεταφορά δικαιωμάτων δεν θα παίξει, ο νέος θα πει ότι οι αποζημιώσεις είναι υποχρέωση του παλιού και δεν θα κάνει τίποτα, ο νόμος τον καλύπτει. Τέλος, μην περιμένεις φιλότιμο από τα αφεντικά. Απλά προβληματίζομαι το γιατί είναι απαραίτητο να απολυθείτε αφού η επιχείρηση πωλήθηκε, αλλά δεν ξέρω τις λεπτομέρειες του ζητήματος. Αν βέβαια έχεις βαρεθεί, τα λεφτά είναι πολλά, έχεις στο νου σου κάτι καλύτερο ή αν περιμένεις ότι το νέο καθεστώς θα είναι γαλέρα, την κάνεις με τα χρήματα σου και τέλος, απλά μην παραιτηθείς, να σε απολύσουν (σημαντικό).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, afantos είπε

. Απλά προβληματίζομαι το γιατί είναι απαραίτητο να απολυθείτε αφού η επιχείρηση πωλήθηκε, αλλά δεν ξέρω τις λεπτομέρειες του ζητήματος

Εφόσον η νέα επιχείρηση είναι διαφορετική για το υπουργείο εργασίας ο εργαζόμενος θα πρέπει να πάει στο νέο εργοδότη και να φύγει από τον παλιό

Δεν υπάρχει ουσιαστικά ο παλιός εργοδότης πλέον στο συγκεκριμένο μέρος

Εδώ δε θα μιλάμε για καμιά μεγάλη εταιρεία που ήρθε κάποιος αγόρασε μετοχές άρα και την εταιρεία και το νομικό πρόσωπο παραμένει το ίδιο, εδώ πιθανότατα μιλάμε για άλλο νομικό πρόσωπο τελείως ή αν είναι ατομική επιχείρηση υποχρεωτικά για τελείως άλλο άνθρωπο. Άρα η μεταφορά των εργαζομένων πρέπει να γίνει

50 λεπτά πριν, Drake27 είπε

γιατί δύσκολα βρίσκω δουλειά στης μέρες αυτές που διανύουμε.

ανάλογα φίλε, σίγουρα η φάση είναι πιο δυσκολη από πριν τον κορωνοϊο αλλά παίζει ακόμα κατάσταση 

Επεξ/σία από logistoulis
Επισκέπτης
Δημοσ.

φιλε απολυση με αποζημιωση αλλιως την πατησες...

Επισκέπτης
Δημοσ.
5 ώρες πριν, logistoulis είπε

Το ιδανικό είναι να απολυθείς τώρα με αποζημίωση

Διαφορετικά μεταφορα δικαιωμάτων το οποίο θέλει ιδιωτικό συμφωνητικό και από ότι μου έχει πει και συνάδελφος γνωστοποίηση στην επιθεώρηση για να είναι με όλες τις τιμές και όχι απλά κάτι προφορικό

Το πιο πιθανό πάντως είναι να σου ζητήσουν να παραιτηθείς απλά , όπου αν δεν έχεις κάπου γραπτά ότι μεταφέρθηκαν τα δικαιώματα (από το νέο εργοδότη να τα αναγνωρίζει) τότε πολύ απλά χάνεις την αποζημίωση σου και ξεκινάς από την αρχή

Και δεν είναι μόνο η αποζημίωση είναι και οι άδειες σου επίσης..

ακριβως

το οποιο θα κατατεθει στο σεπε νομιζω και θα κρατησει στο αρχειο του ενα ο εργοδοτης και ενα ο εργαζομενος που θα αναφερει ρητα οτι μεταφερονται τα δικαιωματα και οι υποχρεωσεις του εργαζομενου απο την εταιρια Α στην Β.Σφραγιδα κ υπογραφη

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατ'αρχας με ποιο τροπο θα μεταφερθειτε στη "νεα εταιρεια"; Αν σας απολυσουν, τοτε δικαιουσαι και τωρα αποζημιωσης και θα την λαβεις. Μετα με τη νεα προσληψη προφανως και μηδενιζει το κοντερ και ξεκινας απο την αρχη να χτιζεις αποζημιωση, δε θα μπορουσε να συνεχισει να προσμετραται σαν αποζημιωση αυτη που θα εχεις ηδη παρει. Ειναι σαν να ζητας να αποζημιωθεις δυο φορες για τα ιδια χρονια προυπηρεσιας στην ιδια εταιρεια, πραγμα παραλογο, αν οχι πονηρο.

Τωρα αν εγω καταλαβα λαθος και απλως σας βαλουν να υπογραψετε οικειοθελη παραιτηση και προσληψη απο τη "νεα εταιρεια" εκτιμω οτι η αποζημιωση σου θα χτιστει σαν οποιου αλλου νεοπροσληφθεντα σε μια εταιρεια, χωρις να λαβεις καμια αποζημιωση στο ενδιαμεσο (αφου δε θα μιλαμε τυπικα για απολυση, αλλα για οικειοθελη παραιτηση).

Αρα, ειναι σημαντικο να δεις τι περιλαμβανει η συμφωνια οικειοθελους παραιτησης, σε μια τετοια περιπτωση, περαν της μεταφορας των υπολοιπων δικαιωματων (καθηκοντων, μισθου, ωρων εργασιας κλπ).

Επεξ/σία από BackFromHell

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...