Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, αυτο που θελω να κανω, ειναι να εναλλασω μεταξύ των ηχείων του laptop και των εξωτερικών ηχείων σε windows 10,

ενώ είναι συνδεδεμένο το 3.5mm audio jack. 

Όσο κι αν εψαξα στα sound settings, στο control panel δεν βρηκα τροπο, χωρις να αποσυνδεσω το καλωδιο.

Δημοσ.

Αν πατήσεις στο εικονίδιο που αυξάνεις την ένταση του ήχου, από πάνω έχει επιλογές που θα βγάζει τον ήχο

Πατάς και επιλέγεις αν θα βγαίνουν από τα ηχεία του laptop ή από την έξοδο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε μενα εχει μονο μια επιλογη : Speakers (Realtek High Definition Audio)

κι απλά οταν έχω το καλωδιο plugged in παιζει απο τα εξωτερικα, αλλιώς απο το laptop

Ισως να ρυθμιζεται απο προγραμμα της καρτας ηχου. Αλλα στο HD Audio Manager της  Realtek παλι δε βρηκα επιλογη.

Οταν ειμαι στο προγραμμα. και συνδεω το καλωδιο, με ρωτα, what device did you plug in?

κι αν επιλεξω line in παιζει απο τα ηχεια του laptop, αν speaker out απο τα εξωτερικα ηχεια.

Αν βρω καπου που να εναλλασσεται μεταξυ αυτων των 2, λογικα λυθηκε το προβλημα.

Σκεφτομαι μηπως εχει βγαλει κι εκδοση με περισσοτερες ρυθμισεις

Επεξ/σία από parmenidis
Δημοσ.

Στο δικό μου το laptop δεν είναι εγκατεστημένο το πρόγραμμα  HD Audio Manager

Πήγαινε στο device manager των windows (από command line γράψε devmgmt.msc) και δες ποιον driver έχουν τα ηχεία σου

δες στην φωτο τι βγάζει το δικό μου

Πες μου ποιο μοντέλο laptop έχεις και ποια έκδοση windows (winver από command line)

Annotation 2020-06-27 155051.jpg

Το έψαξα λίγο μάλλον οι drivers που έχεις εγκαταστήσει κάνουν την ζημιά (HD Audio Manager)

Μπορείς να τους απεγκατεστήσεις και τα windows θα βάλουν τον generic driver που έχω και εγώ και θα δουλεύει μια χαρά

Αν θέλεις να κρατήσεις τον driver που έχεις δοκίμασε την μέθοδο 2 που λέει ΕΔΩ

• Like 1
Δημοσ.

Εχω ακριβως τον ιδιο driver, αλλα δε μου εμφανιζεται η επιλογη.

Τον εκανα uninstall εβγαλα και το realtek hd audio manager κι εγκατεστησα τον generic driver απο τα windows, παλι δε λυθηκε το προβλημα.

Παρεμπιπτοντως ελειπε η επιλογη device advanced settings στον δικο μου realtek hd audio manager

Επομενη δοκιμη θα ειναι να κατεβασω απο το site της realtek τον τελευταιο driver https://www.realtek.com/en/component/zoo/advanced-search/250?Itemid=276 

αλλα ακομα δεν ειμαι σιγουρος ποιος ειναι, εχω hardware id HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0255&SUBSYS_1025121A&REV_1000

Δημοσ.

Σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια.

Τελικα η λυση που δουλεψε για μενα, ηταν απ τον realtek hd audio manager, πανω δεξια εχει ενα εικονιδιο βυσματος (θα επρεπε να το εχω εντοπισει νωριτερα, αλλα δε μοιαζει με κουμπι), αλλα με διπλο κλικ εμφανιζει τις επιλογες  εισοδου, οποτε μπορω να το εναλλασσω μεταξυ line in και speaker out

Δημοσ.
11 ώρες πριν, parmenidis είπε

Σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια.

Τελικα η λυση που δουλεψε για μενα, ηταν απ τον realtek hd audio manager, πανω δεξια εχει ενα εικονιδιο βυσματος (θα επρεπε να το εχω εντοπισει νωριτερα, αλλα δε μοιαζει με κουμπι), αλλα με διπλο κλικ εμφανιζει τις επιλογες  εισοδου, οποτε μπορω να το εναλλασσω μεταξυ line in και speaker out

Μπράβο! Καλά τα λένε τελικά "του διαβόλου μηχανήματα..."

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Έχω θέμα με το panel του realtek στο laptop. Δεν βρίσκω το εικονίδιο για να μπω στις ρυθμίσεις. Εγκατέστησα τους τελευταίους drivers και ακόμα τίποτα. Υπάρχει κάποια ιδέα; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...