parmenidis Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Καλημέρα, αυτο που θελω να κανω, ειναι να εναλλασω μεταξύ των ηχείων του laptop και των εξωτερικών ηχείων σε windows 10, ενώ είναι συνδεδεμένο το 3.5mm audio jack. Όσο κι αν εψαξα στα sound settings, στο control panel δεν βρηκα τροπο, χωρις να αποσυνδεσω το καλωδιο.
newnick Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Αν πατήσεις στο εικονίδιο που αυξάνεις την ένταση του ήχου, από πάνω έχει επιλογές που θα βγάζει τον ήχο Πατάς και επιλέγεις αν θα βγαίνουν από τα ηχεία του laptop ή από την έξοδο
newnick Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Δες την εικόνα (έχω και μουσική πρόταση 😄) Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2020 από newnick 1 1
parmenidis Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Σε μενα εχει μονο μια επιλογη : Speakers (Realtek High Definition Audio) κι απλά οταν έχω το καλωδιο plugged in παιζει απο τα εξωτερικα, αλλιώς απο το laptop Ισως να ρυθμιζεται απο προγραμμα της καρτας ηχου. Αλλα στο HD Audio Manager της Realtek παλι δε βρηκα επιλογη. Οταν ειμαι στο προγραμμα. και συνδεω το καλωδιο, με ρωτα, what device did you plug in? κι αν επιλεξω line in παιζει απο τα ηχεια του laptop, αν speaker out απο τα εξωτερικα ηχεια. Αν βρω καπου που να εναλλασσεται μεταξυ αυτων των 2, λογικα λυθηκε το προβλημα. Σκεφτομαι μηπως εχει βγαλει κι εκδοση με περισσοτερες ρυθμισεις Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2020 από parmenidis
newnick Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Στο δικό μου το laptop δεν είναι εγκατεστημένο το πρόγραμμα HD Audio Manager Πήγαινε στο device manager των windows (από command line γράψε devmgmt.msc) και δες ποιον driver έχουν τα ηχεία σου δες στην φωτο τι βγάζει το δικό μου Πες μου ποιο μοντέλο laptop έχεις και ποια έκδοση windows (winver από command line) Το έψαξα λίγο μάλλον οι drivers που έχεις εγκαταστήσει κάνουν την ζημιά (HD Audio Manager) Μπορείς να τους απεγκατεστήσεις και τα windows θα βάλουν τον generic driver που έχω και εγώ και θα δουλεύει μια χαρά Αν θέλεις να κρατήσεις τον driver που έχεις δοκίμασε την μέθοδο 2 που λέει ΕΔΩ 1
parmenidis Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Εχω ακριβως τον ιδιο driver, αλλα δε μου εμφανιζεται η επιλογη. Τον εκανα uninstall εβγαλα και το realtek hd audio manager κι εγκατεστησα τον generic driver απο τα windows, παλι δε λυθηκε το προβλημα. Παρεμπιπτοντως ελειπε η επιλογη device advanced settings στον δικο μου realtek hd audio manager Επομενη δοκιμη θα ειναι να κατεβασω απο το site της realtek τον τελευταιο driver https://www.realtek.com/en/component/zoo/advanced-search/250?Itemid=276 αλλα ακομα δεν ειμαι σιγουρος ποιος ειναι, εχω hardware id HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0255&SUBSYS_1025121A&REV_1000
newnick Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Τι να σου πω.... Πες μου μοντέλο laptop μπας και βρούμε από εκεί την άκρη
parmenidis Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια. Τελικα η λυση που δουλεψε για μενα, ηταν απ τον realtek hd audio manager, πανω δεξια εχει ενα εικονιδιο βυσματος (θα επρεπε να το εχω εντοπισει νωριτερα, αλλα δε μοιαζει με κουμπι), αλλα με διπλο κλικ εμφανιζει τις επιλογες εισοδου, οποτε μπορω να το εναλλασσω μεταξυ line in και speaker out
newnick Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 11 ώρες πριν, parmenidis είπε Σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια. Τελικα η λυση που δουλεψε για μενα, ηταν απ τον realtek hd audio manager, πανω δεξια εχει ενα εικονιδιο βυσματος (θα επρεπε να το εχω εντοπισει νωριτερα, αλλα δε μοιαζει με κουμπι), αλλα με διπλο κλικ εμφανιζει τις επιλογες εισοδου, οποτε μπορω να το εναλλασσω μεταξυ line in και speaker out Μπράβο! Καλά τα λένε τελικά "του διαβόλου μηχανήματα..."
LamprosTr Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Καλησπέρα σε όλους. Έχω θέμα με το panel του realtek στο laptop. Δεν βρίσκω το εικονίδιο για να μπω στις ρυθμίσεις. Εγκατέστησα τους τελευταίους drivers και ακόμα τίποτα. Υπάρχει κάποια ιδέα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα