Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, odys03 είπε

μιλήσαμε για την περίπτωση που θέλει ηθελημένα να κάνει τόξο μέσα στην λάμπα μήπως και συγκοληθεί το βολφράμιο.

Όταν κάνεις φωτοβολταικό τόξο το ρεύμα είναι μεγάλο τόσο που προκαλεί πτώση των ασφαλειών.  Δεν έχεις παρατηρήσει σε φτηνιάρικους διακόπτες που δεν κλείνουν απότομα και αργεί  (αντί να γίνει πολύ απότομα η  διακοπή ή η  ένωση των 2 σημείων του διακόπτη όταν γίνεται αργά γίνεται τόξο καίγονται είτε οι λάμπες είτε πέφτουν οι ασφάλειες. Για αυτό όσο πιο μεγάλα είναι τα φορτία τόσο πιο απότομα και σταθερά πρέπει να κλείνουν οι επαφές η με ελατηριάκια ή ακόμα και με αέρα σε μεγάλα φορτία. Προσπαθούμε πάντα να έχουμε το λιγότερο δυνατόν δημιουργία τόξου. Εκτός από τα στιγμιαία ρεύματα μαυρίζουν και οι επαφές και μειώνεται η αντίσταση.

Όχι δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο, θενξ όμως για τις πληροφορίες.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Εγώ είχα υπόψιν πως τα μοτέρ είναι αυτά που τραβάνε πολύ ρεύμα εκκίνησης, και όχι οι λάμπες.

και οι λάμπες έχουν μεγάλο ρεύμα αφής γιατί όταν είναι σβηστές το νήμα έχει μικρή αντίσταση. Γιαυτό άλλωστε καίγονται συνήθως στο ανάμα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, tolisrx8 είπε

Έχεις δίκιο φίλε μου.

καποτε είχα αγοράσει κάποιες g9 led στις οποίες ήταν τόσο κουραστικό το φως που σου ερχόταν ζαλάδα... 

Απορώ πως περνάνε ποιοτικό έλεγχο...έλεος...

Έκτοτε αγοράζω μόνο philips η osram

( από τις κινεζιες 5-6 μάρκες που δοκίμασα οι περισσότερες είχαν λιγότερα lumen από τα αναγραφόμενα και έντονο flicker...Από αυτές μόνο  οι v-tac δεν είχαν flicker, είχαν σωστό lumen,αλλά ειχαν πιο θερμό φως για τα γούστα μου)

Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή το θέμα φωτισμός στο σπίτι για την υγεία όλων. Εγώ κάποια στιγμή είχα βάλει σε αρκετά δωμάτια του ikea, και ο ίδιος δεν μου άρεσαν και μου έκαναν παράπονα και τις πέταξα. Πληρώνεις μια φορά καλές επώνυμες λάμπες και τουλάχιστον δεν ζαλίζεσαι.

Μετά διάβασα το κόλπο που κάνουν στις led, χρησιμοποιούν φτηνά υλικά,  τα βάζουν να λειτουργούν και σε ενοχλητικές συχνότητες. Κερδίζουν κυρίως στο εξής.

Ένα Led αν το βάλεις να λειτουργεί σαν flash χρησιμοποιεί πολύ λιγότερη ενέργεια και φαινομενικά παράγει ίδιο φωτισμό. Χοντρικά απλουστευμένα να καταλάβεις, ανάβεις ένα δευτερόλεπτο σβήνεις 5 δευτερόλεπτα ανάβεις ένα δευτερόλεπτο σβήνεις 5 δευτερόλεπτα  (στην πραγματικότητα αυτά γίνονται σε μιλισεκοντ όχι δευτερόλεπτα) κερδίζεις 4/5 της ενέργειας άσε που μειώνεις πάρα πολύ  και την θερμότητα που καταστρέφει τα led χρεάζονται μικρότερες ψύκτρες λιγότερο χαλκό κλπ κλπ  κλπ.

Kαι οι επώνυμες λάμπες πάλι με ταλαντωτές δουλεύουν, αλλά είναι πιο επιστημονικά ελεγμένες οι προδιαγραφές να μην προκαλούν θέματα στην υγεία.

Επεξ/σία από odys03
Δημοσ.
1 ώρα πριν, odys03 είπε

Στην πρίζα 220 volt.  Μην το δοκιμάζεις καλύτερα, το στιγμιαίο ρεύμα που χρειάζεται να γίνει ηλεκτροβολταικό τόξο, ίσως να είναι πολύ μεγάλο για νήμα λάμπας 200watt, να ρίξει ασφάλειες άσε μη γίνει κάτι κακό. Απλές λαμπίτσες 60 watt τις διορθώναμε τώρα  για 200 watt δεν ξέρω.

Δηλαδή απλά τισ βάζατε στην πρίζα με ένα ντουί και τις γυρνάγατε μέχρι να συναντηθούν τα δυο σείρματάκια?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Simos805 είπε

Δηλαδή απλά τισ βάζατε στην πρίζα με ένα ντουί και τις γυρνάγατε μέχρι να συναντηθούν τα δυο σείρματάκια?

Aκριβώς.  Μην το κάνεις και πολύ κοντά στα μάτια φόρα καλύτερα και ένα ζευγάρι γυαλιά για καλό και για κακό, και όχι βρεγμένα ιδρωμένα χέρια κλπ κλπ κλπ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Simos805 είπε

Καλησπέρα! Εδώ και αρκετά χρόνια είχα μια παλιά λάμπα πυρακτώσεως 200w στο δωμάτιο, η οποία παίζει να είναι εποχής 80-90 με κούμπωμα μπαγιονέ.

Εκεί σταμάτησα να διαβάζω...που ακριβώς χρειάζονται 200watt λάμπα σε υπνοδωμάτιο;

Μήπως ζέστενες και τυροπιτάκια ταυτόχρονα;

Επεξ/σία από _BASSstarlet_
Δημοσ.
2 ώρες πριν, _BASSstarlet_ είπε

Εκεί σταμάτησα να διαβάζω...που ακριβώς χρειάζονται 200watt λάμπα σε υπνοδωμάτιο;

200Watt μπορεί να μην χρειαζονται, αλλά 3000 lumens είναι πολύ πιθανό. Οπότε, τα led είναι οι καλύτεροι μας φιλοι. Εγώ εξακολουθώ να προτείνω ένα dimmable πάνελ πάντως. Και πολλά lumens, και καλύτερο φως λογω του μεγέθους, και dimmable χωρίς προβλήματα.

• Like 1
Δημοσ.

Στο δωμάτιό μου, έχω μια λεντοταινία αυτή με το χειριστήριο σαν κάρτα, και απρόσμενα έχει κρατήσει κοντά στα 8 ίσως και παραπάνω χρόνια!

Αλλάζω και χρώματα ανάλογα με τα γούστα μου, και άντε γειά.

Το φωτιστικό στο ταβάνι δεν το ανοίγω σχεδόν ποτέ, γιατί δεν έχω ανάγκη τόσο φως, παρά ελάχιστες φορές.

Βλέπω λάμπες πυρακτώσεως σε σπίτια και τρελαίνομαι, όπως και το επίσης απαράδεκτο «παγωμένο» των led/xenon κλπ.

Μπαλκόνια και δωμάτια που θυμίζουν πάγκους σε πανηγύρια....μπλιαξ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, _BASSstarlet_ είπε

Ζω με τους γονείς μου οπότε περνάω αρκετό χρόνο στο υπνοδωμάτιο και θέλω άπλετο φως, επίσης το φωτιστικό που έχω αν και μου αρέσει, καλύπτει αρκετό κομμάτι της λάμπας με αποτέλεσμα να μειώνεται αρκετά η συνολική φωτεινότητα. Φυσικά δεν χρειάζεται πάντα να έχω άπλετο φως στο δωμάτιο για αυτό έχω το dimer καθώς και κρυφό φωτισμό με LED.

Επεξ/σία από Simos805

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...